Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Safiris

Upisao:

Safiris

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1799

PUTA

OD 14.01.2018.

Šutljiva većina

Šutljiva većina
Poezija

 

Šutljiva većina ovim svijetom hodi

Uplašeni , glasom svojim prestrašeni

Ne dopuštaju Svjetlosti da dušu im vodi

Žive i umiru osamljeni , u vlastitoj sjeni.

 

Gledaju  a ne vide , jer to i ne žele

Da li čuju srce dok otkucava čase

Laži i okrutnost su jedino čemu se vesele

Dok u mračnom kutku krijesnice se gase

 

Šutnja kažu ponekad je zlato

Ali prečesto je ugljen tamni što pepeo ostavlja

Odmahuju glavom ,  kriju lice u pijesak i blato

A  strah se snaži  i iznova obnavlja ...

 

Kriknula bih tada najjače što mogu

Iz dubine duše prema grupnoj tami

Zapitala ljude što zamjeraju Bogu

Kad ih niti vjera ljubavlju ne hrani.

 

Gdje i kad izgubili su vlastiti sjaj

Možda kad su dušu prodali za mrak

Šutljivoj većini ne nazire se kraj

Sklopljen je sa strahom  dugoročan brak.

 

U meni se rađa bujica riječi

I hrabrost se množi , Istina ga jača

Svakim slogom duša davnu ranu liječi

I prisjećam se pradavnoga unutarnjeg plača .

 

Možda .

Jednog dana

I Šutljivu Većinu dotakne taj plač

Čekam taj trenutak  ,predugo ,  i sama,

A putem me vodi svjetlosni mač ...

 

 

http://safiris.blog.hr

 

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 05.12.2009. 17:24h

  Član mlabosMerlin14 Čekam taj trenutak ,predugo , i sama, A putem me vodi svjetlosni mač ...
 • 05.12.2009. 17:29h

  Član safirisMerlin8 Shadow, pitanje za tebe: Ova je pjesma iz moje zbirke Zvjezdani šapat Duše, koju si svojevremeno okarakterizirala kao dječju, bezveznu, ismijavala si se stilu pisanja, dapače, dobila si ju na dar od Magicusa i proslijedila dalje... Sada dižeš palac gore.Zašto? Ono što drugi vide kao podršku, ja tumačim kao provokaciju ili nedosljednost, prijetvornost... Zar mišljenje mjenjaš od danas do sutra? Vidiš, ovakvo što za mene znači neiskrenost. Neprivlačna ljudska osobina.Uz prevrtljivost.Danas jesmo, sutra nismo. Naravno, uvažavam mogućnost da se čovjeku nešto svidi što mu se jučer nije svidjelo.Samo takva promjene ne nastaje preko noći. Pitanje nije postavljeno kao provokacija, nego me interesira zašto?
 • 05.12.2009. 17:32h

  Član safirisMerlin8

  Majo

  Pjesma je stara nekoliko godina, ali osjećaj me prati cijeli život, barem što se tiče ljudskog roda. Što se tiče druge dimenzije...nikada sama:):):)
 • 05.12.2009. 17:44h

  Član shadowofsoulMerlin11 Safiris, moram priznati nešto :) nisam čitala sve tvoje pjesme... pročitala sam par njih i to online, vlajda sam naletjela na neke koje mi jednostavno nisu \"legle\" i napisala sam komentar... ne bih rekla da sam se izrugivala, ali taj tren sam napislala što sam mislila... inače, ne volim više rimu, a videći kako ti pišeš u rimi, to sam i odreagirala... :) ništa strašno, zar ne? :) knjigu sam dobila, prolistala, nisam čitala i dala sam je maloj Karli... čitala sam tvoj blog... sviđa mi se... i dizajn i sve što je na njemu i koliko se sjećam, poslala sam ti e-mail, pitajući te kako si ga uredila, znaš li za te HTML kodove i ostale stvari ... željela sam svoj blog urediti na moj način (naravno), ali staviti glazbu, zvjezdice, slike, neki background i još neke sitnice koje moram doraditi... :) gledajući tvoj blog - počela sam čitati što piše :) naravno, i svidjelo mi se puno toga, jer ima jedna stvar - ja više ne čitam knjige da je uzmem u ruke i čitam je... čitam sve online (čini mi se da sam to jednom i napisla, da te čitam online, a da knjigu nisam pročitala) :) i zato sam je proslijedila dalje.. dobila sam knjigu od zvirko72 (tajne bakinog tavana), nisam je čitala... proslijedila sam j e dalje.-.. :) ne čitam više knjige, otkad imam internet... zašto? nemam pojma :) čitam jedino Zakon o javnoj nabavi, Zakon o radnim odnosima, Zakon o računovodstvu, ali gle! sve to imamo online, tako da ni to više ne moram tražiti u prašnjavim ladicama nekih starih referenata ;) I nemam dojam da ti imaš dojam da je moj komentar/palac whatever provokacija... :) zašto nemam dojam? zato jer ga ne osjećam... počela sam gledati na tvoje tekstove drugim očima... gore navedeno ti daje obrazloženje tvom pitanju.. :) nadam se da ćeš ga akceptirati... ako ne, a onda opet dobro... :) mislim da sam iskreno odgovorila na pitanje...
 • 05.12.2009. 17:59h

  Član safirisMerlin8

  Shadow

  Na žalost, ne vjerujem ti ništa od navedenog. Vidjela sam pod Wendinim tekstom da si navela moju pjesmu, očito ih jako dobro pratiš i čitaš,on line, svejedno. U gornjem tekstu ne iščitavam iskrenost, nego površnost, prosuđivanje i osuđivanje na neutemeljenim činjenicama.Kako za nešto možeš uopće tvrditi da ti se sviđa ili ne sviđa, ako to nešto ne proučiš dobro? Znači, sve ofrlje.Onako kako vjetar puše. Toliko se trudiš dopasti okolini da si proturječna samoj sebi. Nemaš dojam da je tvoj palac gore meni provokacija? Zanimljivo, a već smo jednom o tome komentirale:) Očito ti nije stalo da poštuješ tuđe mišljenje. I eto nas na Magicus-problematici.Međusobno poštovanje! Koje mnogi uopće ne doživljavaju, to si mi upravo potvrdila svojim komentarom.
 • 05.12.2009. 18:15h

  Član shadowofsoulMerlin11 Safiris, to je tvoj dojam... zar si tako nepovjerljiva? Zlopamtilo? moram priznati, ja sam veliko zlopamtilo, ali nisam nerealna u procjeni... ne bih htjela ulaziti u diskusiju tko-kako-zašto-zbog čega-radi koga-čega... ? to mi i nije cilj niti se bavim drugima, ali ako su banirali Gemini1 zbog toga kaj je rekla da će vajrana ubiti pa ljubiti? :) halo :) neću ulaziti u diskusije opasne po egzistiranje u virtuali ovog portala... inače, nisam licemjerka, ono što mi se ne sviđa - ne sivđa mi se i kažem/napišem otvoreno... ono što mi se sviđa - sviđa mi se i to isto napišem/kažem otvoreno... nisam paranoična i ne tražim ničije odobravanje bilo mojih topic-a ili komentara ... već sam ti davno napisala jedno: ako me nešto povuče, bez obzira čiji je topic, ostavit ću svoj trag.. ako me ne povuče - nema me... :) ne bih ulazila u tome tko poštuje ljude, a tko ne, tko se koristi/ne koristi... bilo čime... to je tema za druge portale, malo fleksibilnije i demokratski orijentiranije, nego je ovaj :) (opet sam otvorena, kao uvijek i autentična) :) jedino znam to, da tko ne poštuje ljude, ne poštuje ni sebe.. i ima jedna židovska poslovica: \"daj Bog da imao pa nemao\" ... vjeruj mi, doživjela sam tu poslovicu na svojoj koži... zato i znam što pričam.. :) nisam balavica, iako znam ponekad imati izboje kao Gemini1 ili Dinaja, whatever,tko je što imao ... ne zaboravi, Safiru plavi, samo smo ljudi i zato u dubini duše - samo duša budi :)
 • 05.12.2009. 18:22h

  Član shadowofsoulMerlin11

  +dodatak :)

  valjda me neće sad banirati radi gore navedenog komentara? :)
 • 05.12.2009. 18:26h

  Član safirisMerlin8 Da, imam dobro pamćenje:):):) Vidiš koliko opravdavanja sa tvoje strane, a pitala sam te samo vezano uz objavljenu pjesmu.Meni dovoljno:) Hvala na odgovoru:)
 • 05.12.2009. 18:28h

  Član safirisMerlin8

  Shadow

  Ako nisi bila banirana kada si me maltretirala zajedno sa Dinajom, sada je malo kasno, ali nikada prekasno.Ni za tebe, ni za mene:)
 • 05.12.2009. 18:46h

  Član shadowofsoulMerlin11

  Safiris,

  tvoj zadnji komentar neću shvatiti kao prijetnju, jer ipak 3M su valjda shvatile što sam napisala... to što ti nisi shvatila, ne znam što bih ti na to odgovorila... opet ti ponavljam, ja sam veeeliko zlopamtilo... ali kad se uvjerim, ali stvarno uvjerim u osobu i istinitost, onda zlopamtilo nestaje :) jesi li se ti ikad uvjerila u nečiju iskrenost? opustila se uz nečiju iskrenost? dzgi san buka snježna kraljica zaleđena u dvorcu svojih strahova, ali kad sam otpustila sve stražare i sve blokade - poletjela sam, Safirisu plavi, nebu pod oblake :) to želim i tebi :)
 • 05.12.2009. 18:49h

  Član shadowofsoulMerlin11 Safi, jesi sigurna da sam te ja maltretirala ili je to sve samo umišljaj, iluzija? na webstilusu sam ti pisala da se vratiš na magicus, kad si se svojevoljno maknula sa ovog portala.. pisala sam ti nešto ovako: imaš potencijala, lijepo pišeš, vrati se na magicus... nije li tako bilo? neda mi se sad tražiti linkove, ali ako si poštena u srcu - sjetit ćeš se toga.. :) i mislim da si slična meni - oprezna, veliko zlopamtilo i ne vjeruješ svakome... :) to je dobro, ali ne treba pretjeriati... onda postaje paranoja ...
 • 05.12.2009. 18:50h

  Član shadowofsoulMerlin11 joj - greška u predzadnjem komenaru: dugo sam bila snježna kraljica zaleđena u dvorcu svojih strahova ,,, itd.. opet tipfeleri jer pišem brzo :) sorry :)
 • 05.12.2009. 18:55h

  Član safirisMerlin8 Super, samo leti, želim ti slobodan let.Mene po mogućnosti preletavaj, i sve pet,ha,ha,ha.
 • 05.12.2009. 19:01h

  Član shadowofsoulMerlin11 :) teško da će te netko preletjeti, ako ga povuče nešto što je cool i dobro :) ako je loše, ne brini - preletjet će te bilo tko... ali od tebe ne može biti loše (nadam se da ovo sad ne smatraš hipokrizijom jer nije -.stvar trenutka) vjeruj mi, :) i nemoj biti tako nepovjerljiva i nesigurna... imaš potencijala, lijepo pišeš, znaš dirnuti srce... a ako ne prepoznaš autentičnost i kod mene - kao tvog \"neprijatelja\" kako me stalno svrstavaš - onda nećeš vidjeti ni plavo nebo već tamnu noć... stvar izbora, a izbor nas uvijek određuje...
 • 05.12.2009. 19:12h

  Član safirisMerlin8 Shadow, ne moraš mene u ništa uvjeravati:) Podsjetila si me na jednu zgodu.Kad mi je šofer šajba bila udešena ptičjim izmetom, a ja sva ljuta vadim krpu, čovjek do mene kaže, budite sretni da krave ne lete:)Svašta čovjeka može učiniti sretnim, tako je i mene u tom trentuku ta zamisao usrećila.Jer kakve sam sreće,vole se ptičice olakšavati baš iznad mene.Zato imam uvijek hrpu krpi za pranje, i deteđent, i za par minuta sve blista.Do novog ptičjeg udara,ha,ha:) Topli pozdrav za tebe:)
 • 05.12.2009. 19:23h

  Član shadowofsoulMerlin11 super, Safiris... ali ne bih htjela kvariti ugodan dojam tvojih avantura sa šoferima i ptičjom-kravljom fekalijom, no htjela sam ipak dodati jedno: :) fekalije (ili narodno rečeno \"g...a\" )kad sanjaš, to je lova ... :) ja se Bogu molim da sanjam ovo gore navedeno pa kad u snu dođu, doći će i u stvarnosti i onda... ako ne nađeš sponzore za izdavanje druge knjige, a ja dobijem na Lotu, vjeruj mi . bit ću ti \"silent partner\", a tome ne možeš odoljeti :) kao niti ja niti bilo tko ... :) sponzor, bez da me se spominje, sudjelovat ću u financiranju tvoje druge knjige... a ti ćeš dobiti na dar moju prvu i jedinu knjigu - naslov joj je: shadow of soul... :) jooj, nadam se.. :) ali kako stvari stoje, ja još sljedećih 10 godina neću poslati ni pismo, a kud još izdati knjigu :)
 • 05.12.2009. 19:26h

  Član shadowofsoulMerlin11 ovo gore navedeno o mojoj knjizi ječista utopija ovo gore navedeno, ako dobiim na Lotu neke milijunčeke, vjeruj mi :) fakat, nije mi problem financirati tvoju ili bilo čiju knjigu :) btw, jesi li primijetilia kako nickovi: (osobe iza tih nickova su živa srca) :) zvirko72 i sjecanje lijepo pišu? :) niti jednom nisi ostavila svoj trag kod bilo koje poetese na magicusu? zašto?
 • 05.12.2009. 19:33h

  Član shadowofsoulMerlin11 no, i da konačno elaboriramo sve .. pjesma je super, ostavila sam trag tog da mi se sviđa... ako ti braniš da ti ljudi dolaze na topis, to je onda tvoj osobni izbor... no ne bi to trebala.. lijepoo pišeš, takenš dušu ljudima i ostavljaju trag (i oni koji su prijatelji i mi - tzv. \"neprijatelji\"..) :) ovo mi je smiješno zadnje kaj sam napisala, ali je u ozračju nekih tvojih komentara... uoostalom, svaka zvijezda ostavlja svog trag... neka sjajnije, neka slabije, neka nikako ... :) smatram da ćeš, kao razumna osoba, prepoznati svoj izričaj u ovoj egzistenciji i razlučiti neke stvari, ne po dječjem obrascu paranoje i povrede, već kao zrela razumna žena shvatiti da, ako ti je i Shadow ostavila komentar - isti ne mora biti - zločest (kako si je netko to zamislio, a nema veze sa stvarnošću) :)
 • 05.12.2009. 19:43h

  Član safirisMerlin8 Ha,ha,ha, a kako me ti možeš nasmijati.Budi mirna što se tiče financija, Nebo se za sve pobrine,hvala dragom Bogu i anđelekima na tom iskazanom povjerenju i daru, jer su me povezali sa dragim ljudima koji su mi pomogli na tom putu.Ništa bez prijateljske pomoći! Btw...ti to mene pratiš i kontroliraš kome ostavljam komentar, a kome ne ???Ajoj, big sister u akciji,ha,ha, daj opusti se malo, nismo ovdje da bi se natjecali ni u čemu, ponajmanje u poeziji.Svatko je poseban na svoj jedinstven način.Što ne znači da se svi moramo apsolutno svima sviđati. Ima poezije koja mi se više sviđa, ima one koja mi se manje sviđa ili mi se ne sviđa.Ništa strašno, ako autora ne počneš omalovažavati i ismijavati, npr.kao ti i Dinaja mene;) A davati komplimente ako te riječi nisu iskrene, nije u redu, bolje je prešutjeti.Ovdje ne mislim konkretno na navedene autorice. A možda i ne stigneš otoriti članke svih poetesa, jer bi uočila moj prstić gore:) Vidiš kako te lijepo opravdavam. I mislila sam da je slobodan izbor svakog člana Magicusa, ostaviti ili ne ostaviti svoj komentar.Do sada nije bilo prisile po tom pitanju.Ti si prva to pitanje dotaknula. Potvrđuješ moje \"rigidno\" mišljenje o tebi.Hvala ti na tome:)
 • 05.12.2009. 19:56h

  Član shadowofsoulMerlin11 Saf, a tko je uopće spominjao natjecanje? :) ja se ne natječem sa bilo kim, a najmanje s tobom.. ja i ti smo dijametralno suprotne i prema tome i naši izričaji su takvi, nose suprotno pozitivno/negativne polaritete... (što znači da nikad nismo sukladne) zašto? :) netko je rigidan :) mislim, ovo je već paranoično, da te ja omalovažavam :) ok, Dinaja i ti imate specifičan odnos, znan samo tebi i njoj i ne bih se htjela miješati u to jer to moraš riješti sa njom... znala sam ostaviti svoj komentar, ali da sam se htjela miješati između vas, već bih ti pozvonila na vrata i rekla da je dosta gluparijai s tvoje i sa njene strane, ok? :) joooj, please, ovo \"pozvonila na vrata!\" ne smatraj bukvalno kao vajran kad je mislio da bu ga Gema ubila, umjesto ljubila :) đizus, ovdje fakat moraš paziti kaj pišeš jer se svatko uhvati za riječ i onda maše s njom izvan konteksta.. no, dobro idemo dalje :) inače, ne čitaš dobro komenare u odnosu na slobodno ostavljanje kmentara nekom od članova magicusa... pitala sam te jasno i glasno, zakaj nisi ostavila bilo koji komenar bilo ikad i zvirko72 i sjecanje????žene lijepo pšu.. fantastično pišu, introspekcija fantastična, smisao predubok... izričaj jedinstven za svaku od njih... a kaj te ništa baš nije povuklo da ostaviš trag? :) jooj, i please, ne shvaćaj ovo kao maltretiranje i ne traži da me baniraju jer sam samo komunicirala sa tobom? ok? :)
 • 05.12.2009. 20:15h

  Član safirisMerlin8

  Shadow

  Shadow... skačeš sama sebi u usta a da to i ne vidiš. Pitala si i ja sam ti odgovorila.Nisam ti se dužna opravdavti ni zašto, pa tako ni za ne- ostavljene komentare.Koliko toga pročitam pa odem dalje, što te se tiče, zašto se zamaraš time??? Kažeš,žene pišu lijepo i fantastično, i u čemu je problem? Ja ga ne vidim. Jer ne ostavljanje komentara sigurno nije problem. Zašto bi te banirali i zašto to stalno potenciraš? Pa odgovaraš samo na moje postavljeno pitanje, za koje sam sada sigurna da sam ga s pravom postavila.I dobila više nego dobre odgovore:) Volim s vremena na vrijeme pogledati da li ima kakvih pomaka u našem među-odnosu, ali nema. Lijepo smo se napričale, meni dovoljno za duži period:) Laka ti noć i lijepo sanjaj
 • 05.12.2009. 20:52h

  Član shadowofsoulMerlin11 hm,,, Saf, i drugi su ti odgovarali pa su banirani... i Gema je rekla da bi ubila i poslije ljubila pa je banirana-.. ako su banirali Gemu neka baniraju i drugu stranu... ako je banirana Dinaja, a tko bi se usudio tebe banirati>? znaš, mene je mama učila da su uvijek dvoje u priči kad pričaju jedno s drugim.. nikad nitko nije kriv 100%, kad je sa drugim u interakciji,a ti si sa Dinajom bila 50%, Dinaja 50% .., i dakle, vrli magicus banira Dinaju, ali ne i tebe... :) tko je sudac, porotnik i krvnik? tko je odlučio i tko je uopće mjerodavan odlučivati tko je prav a tko je kriv? netko tko je sklon Dinaji? netko tko je sklon tebi? vidiš, tu je kvaka22 za koju se ne možeš uhvatiti ni ti ni ja ni Dinaja ni magicus (bez obzira koliko njih bilo iza magicusa, to su žene od kriv i mesa i shvaćaju da su banirale Gemini1 bez veze i da su trebale biti objektivne i banirati onda i drugu stranu koja čini drugu polovicu te cjeline) ako ćemo pošteno, onda ni Gemini ni Vajran ne trebaju biti tu - a isto tako ni Dinaja a ni ti :) sorry, ali ako je pravda - ona prava pravda, onda ni Gemini ni Vajran ni Safiris ni Dinaja ne bi trebali biti slobodni na magicusu.. ali tko pita pravd? tko šljivi pošten odnos kad carune nepotizam? korupcija? netjaci? frendice? rodjaci? :) đizus, moj tata da se digne sa Miroševca, bi se uhvatil za glavu! :)
 • 06.12.2009. 22:01h

  Član vajranMerlin5 safirasto... :)

SADRŽAJ UPISAO

Član SafirisMerlin8 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana safiris dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝

Napiši nešto, ostavi trag

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

  17.04.2024. 08:21h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

  09.04.2024. 06:53h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

  31.03.2024. 07:20h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

  24.03.2024. 19:53h
 • Član bglavacbglavac

  Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

  24.03.2024. 06:34h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Lp

  21.03.2024. 06:56h
 • Član bglavacbglavac

  Danas je i Dan očeva. Sretno!

  19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Bitno il' Nebitno Eh, ti čudesni svijete!