mlabos

6

Broj Merlina

- OSHO ZEN TAROT tečajevi - INDIJSKA ASTROLOGIJA (JYOTISH): savjetovanje i tečajevi jyotisha (Uz pomoć vedske astrologije zajedno ćemo pokušati osvijetliti dio vašeg bića potisnutog duboko u nesvjesnom. Onaj dio koji baca sjenku na vaš život. Jyotish znači svjetlost i dovoljan je samo jedan kratki bljesak spoznaje da nam promijeni čitav život. Formula kvalitetnijeg života glasi ? prepoznati, osvijestiti i prihvatiti.) - ŠKOLA TAROTA: ezoterijska psihologija, prepoznavanje arhetipova i otkrivanje osobnih i zajedničkih simbola, preispitivanje vlastitih i stečenih vjerovanja i stavova, stvaranje novih koji nas podržavaju, rad na proširenju svjesnosti. - USUI REIKI: japanska tehnika za relaksaciju i ublažavanje stresa, koja istovremeno djeluje iscjeljujuće. Dovodi u ravnotežu um i osjećaje, unapređuje naš psihološki i duhovni rast i razvoj. - KARUNA REIKI:Karuna je sanskrtska riječ koja se koristi u hinduizmu, budizmu i zenu. Prevodi se kao akcija koja se poduzima u svrhu umanjivanja patnji drugih ljudi, a može se prevesti i kao ?sućutno djelovanje?. Karuna Reiki sustav usavršio je William L. Rand. Simboli su kanalizirani od nekolicine drugih reiki majstora (Marcy Miller, Kellie-Ray Marine, Pat Courtney, Catherine Mills Bellamont, Marla Abraham). Mob: 098/95 37 245 Tel: 01/ 34 59 049 E-mail: majalabos@gmail.com
Član mlabos

Upisao:

mlabos

POMOĆ IZ NESVJESNOG - Dr. Rupert Sheldrake

POMOĆ IZ NESVJESNOG - Dr. Rupert Sheldrake Patnja koju podnosim, prenosi se na sve druge ljude. Radost koju osjećam, isto tako. Razumije se da će patnja koju sam drugome prouzročio i meni u sličnoj mjeri štetiti. Tu imamo prvi put u povijesti čovječanstva jednu znanstvenu teoriju koja pokazuje da svi stojimo u potpunoj međusobnoj povezanosti. Da se meni ništa ne događa što ne bi u isto vrijeme imalo značenje za sve ostale.
Član mlabos

Upisao:

mlabos

ZAŠTO SE RAZBOLIJEVAMO I KAKO SE LIJEČIMO (52 )

ZAŠTO SE RAZBOLIJEVAMO I KAKO SE LIJEČIMO (52 ) Poslije proučavanja literature, jedini zaključak je – nitko ne zna što je depresija. Da li je to reakcija na okolnosti, stanje bića, bolest, neuroza ili psihoza? Da li je sindrom, zbir malih simptoma, ili entitet? Većina se slaže da je ključno što osoba osjeća. DSM-IV nabraja slijedeće simptome: konzistentno depresivno raspoloženje, značajan gubitak interesa i zadovoljstva, poremećaj sna, gubitak energije, krivica, slaba koncentracija i samoubilačke misli.
Član mlabos

Upisao:

mlabos

ZAŠTO SE RAZBOLIJEVAMO I KAKO SE LIJEČIMO (51)

ZAŠTO SE RAZBOLIJEVAMO I KAKO SE LIJEČIMO (51) Dok spavamo, bol se ne pretvara u nešto drugo. Svake noći, dok spavamo, obrnutim redom posjećujemo svoju dnevnu povijest, posjećujemo razine svijesti koje danju, obično, izbjegavamo. Kada zaspemo, potiskuje se treća linija, te počinjemo postojati na nižim razinama. I obrnuto, da bismo počeli spavati, moramo prvo početi potiskivati svijest treće linije. Skliznemo u snove (druga linija), a onda u duboki san (prva linija), udaljavajući se sve više od svijesti. Putujemo kroz vrijeme do samih početaka, do osvita vrste, do instinktivnog mozga gmizavca na prvoj liniji. Vraćamo se u vrstu kome, u kojoj funkcioniraju samo vitalne funkcije. Vraćajući se iz dubokog sna, pratimo svoj evolutivni razvoj, putujemo kroz razine sna do svijesti treće linije i budnog stanja.
Član mlabos

Upisao:

mlabos

ZAŠTO SE RAZBOLIJEVAMO I KAKO SE LIJEČIMO ( 50)

ZAŠTO SE RAZBOLIJEVAMO I KAKO SE LIJEČIMO ( 50) Psihoza je posljednja stanica, vrhovni sud, prije nego što se gola bol probije do svijesti. Pošto smo vidjeli što znači reakcija na umjerenu bol, znamo da kompletna reakcija na vrstu boli koja počiva u psihotičaru može biti opasna po život. Nesumnjivo je bila opasna po život u trenutku kada se odigrala, i zbog toga je zatvorena. Kasnije je postala opasna po svijest. Korteks je prisiljen da služi za odbijanje totalne svijesti. U tom smislu, psihoza je često odbrana od smrti, alternativa za smrt. Sistem kao da kaže: 'bolje lud nego mrtav!'
Član mlabos

Upisao:

mlabos

ZAŠTO SE RAZBOLIJEVAMO I KAKO SE LIJEČIMO (49)

ZAŠTO SE RAZBOLIJEVAMO I KAKO SE LIJEČIMO (49) Prekinuo sam sa roditeljima i do dana današnjeg s njima nemam nikakav kontakt. Počeo sam uzimati sve droge koje bi mi dopale šaka: marihuanu, 'daunere', LSD, opijum i 'spidove'. Mislio sam, konačno će mi laknuti. A meni je, u stvari, bila potrebna pažnja. Jedne noći, pošto sam sa djevojkom uzep LSD, ležao sam i osjetio kako silazim u dno trbuha. Počeo sam užasno plakati i nisam mogao prestati. U umu mi se pojavio lik moje majke i plakao sam satima.
Član mlabos

Upisao:

mlabos

ZAŠTO SE RAZBOLIJEVAMO I KAKO SE LIJEČIMO (47)

ZAŠTO SE RAZBOLIJEVAMO I KAKO SE LIJEČIMO (47) Nezioglu i Yaryura-Tobias tvrde: 'Osoba nije bolest. Osobe imaju bolest'. Ja se ne slažem s tim. Osoba jeste bolest. Ona je u njenoj psihologiji, mozgu i krvnim stanicama. Oni bolest tretiraju kao nešto odvojeno od osobe, a to nije točno. Bolest je utjelovljena u ljudskom biću. Simptomi nisu 'besmisleni'. Kada shvatino što leži ispod, vidimo da su i opsesije i prisilne radnje savršeno smislene. Treba znati da nijedan simptom ne postoji bez razloga.