Kalendar događanja

mlabos

11

Broj Merlina

- OSHO ZEN TAROT tečajevi - INDIJSKA ASTROLOGIJA (JYOTISH): savjetovanje i tečajevi jyotisha (Uz pomoć vedske astrologije zajedno ćemo pokušati osvijetliti dio vašeg bića potisnutog duboko u nesvjesnom. Onaj dio koji baca sjenku na vaš život. Jyotish znači svjetlost i dovoljan je samo jedan kratki bljesak spoznaje da nam promijeni čitav život. Formula kvalitetnijeg života glasi ? prepoznati, osvijestiti i prihvatiti.) - ŠKOLA TAROTA: ezoterijska psihologija, prepoznavanje arhetipova i otkrivanje osobnih i zajedničkih simbola, preispitivanje vlastitih i stečenih vjerovanja i stavova, stvaranje novih koji nas podržavaju, rad na proširenju svjesnosti. - USUI REIKI: japanska tehnika za relaksaciju i ublažavanje stresa, koja istovremeno djeluje iscjeljujuće. Dovodi u ravnotežu um i osjećaje, unapređuje naš psihološki i duhovni rast i razvoj. - KARUNA REIKI:Karuna je sanskrtska riječ koja se koristi u hinduizmu, budizmu i zenu. Prevodi se kao akcija koja se poduzima u svrhu umanjivanja patnji drugih ljudi, a može se prevesti i kao ?sućutno djelovanje?. Karuna Reiki sustav usavršio je William L. Rand. Simboli su kanalizirani od nekolicine drugih reiki majstora (Marcy Miller, Kellie-Ray Marine, Pat Courtney, Catherine Mills Bellamont, Marla Abraham). Mob: 098/95 37 245 Tel: 01/ 34 59 049 E-mail: majalabos@gmail.com Svi članci člana mlabos
Član mlabos

Upisao:

mlabos

JYOTISH - SVOJSTVA DVANAEST ZNAKOVA ZODIJAKA - JARAC/MAKAR

JYOTISH - SVOJSTVA DVANAEST ZNAKOVA ZODIJAKA - JARAC/MAKAR NAPOMENA - OVDJE SE ZNAK ODNOSI NA VAŠ PODZNAK U JYOTISHU KOJI SE RAČUNA TAKO DA ODUZMETE CCA 23 STUPNJA UNATRAG OD STUPNJA NA KOJEM JE VAŠ PODZNAK U ZAPADNOJ ASTROLOGIJI! Jarac, podznak Saturna; žudi za redom, moći i tekovinama. Jarac posjeduje praktično biće koje može manifestirati stvari u vanjskoj stvarnosti. Predstavlja koljena i zglobove kozmičkog čovjeka.
Član mlabos

Upisao:

mlabos

Egipatski taroti

Egipatski taroti Egipatska civilizacija bila je po svemu iznimna. Herodot piše: “Tamo je sve drugačije.” I doista, Egipat je uvijek bio vezan uz misterij i zago­netku. Egipćanima se pripisuje poznavanje skrivenih snaga prirode te znanja koja u potpunosti nadilaze naša današnja. Svaka magija (kako god je mi zamišljali!) ima veze s Egiptom, sve što na bilo koji način ima veze s tajnim znanjem i dan danas povezuje se s ovom drevnom ze­mljom.
Član mlabos

Upisao:

mlabos

JYOTISH - SVOJSTVA DVANAEST ZNAKOVA ZODIJAKA - VAGA/TULA

JYOTISH - SVOJSTVA DVANAEST ZNAKOVA ZODIJAKA - VAGA/TULA NAPOMENA - OVDJE SE ZNAK ODNOSI NA VAŠ PODZNAK U JYOTISHU KOJI SE RAČUNA TAKO DA ODUZMETE CCA 23 STUPNJA UNATRAG OD STUPNJA NA KOJEM JE VAŠ PODZNAK U ZAPADNOJ ASTROLOGIJI! Vaga je glavni znak Venere, a posjeduje kao i Bik izražen osjećaj za harmoniju i osjetilnost. Žudi za vodstvom, priznanjem i slavom. Vaga se vrlo lako gubi u vlastitim ciljevima i projektima. Ona je dodijeljena ženskim reproduktivnim organima, bubrezima, mokraćnim kanalima kozmičkog čovjeka.
Član mlabos

Upisao:

mlabos

Gandalf – Sivi lutalica

Gandalf – Sivi lutalica Prolazeći stazama Tolkienovih junaka zasigurno se u mnogima od nas probudila iskonska čežnja za pustolovinama Bilba ili Froda. Ili potreba da vratimo i obnovimo svoj razrušeni dom poput Torina. Također bismo se mogli zamisliti poput nekog od njihovih prijatelja, spremni da ih pratimo na putu, ili se pronaći u onima koji im u važnim, prijelomnim trenucima pomažu na drugi način… Ipak, s pojedinim Tolkienovim junacima izuzetno se teško možemo poistovjetiti, zato što u našem svakodnevnom svijetu nemamo takve primjere ili su likovi toliko složeni da ih uopće ne možemo sagledati u cjelini. Jedan takav izniman lik je Gandalf. Naizgled, on je prototip čarobnjaka kakvog susrećemo u mnogim pričama i legendama, no Tolkienov Gandalf je puno više od toga…
Član mlabos

Upisao:

mlabos

Josip Juraj Strossmayer

Josip Juraj Strossmayer Na prijedlog bana Josipa Jelačića, Strossmayer je 1849. imenovan đakovačkim biskupom. Kao biskup sudjeluje u radu Prvog vatikanskog sabora (1869./1870.), na kojem je održao značajne i zapažene govore na savršenom latinskom. Posebno je čuven trosatni govor protiv dogme o papinskoj nepogrešivosti, za koju je smatrao da šteti zbližavanju Istočne i Zapadne Crkve, nakon čega demonstrativno napušta Rim prije glasanja.
Član mlabos

Upisao:

mlabos

JYOTISH - SVOJSTVA DVANAEST ZNAKOVA ZODIJAKA - DJEVICA/KANJA

JYOTISH - SVOJSTVA DVANAEST ZNAKOVA ZODIJAKA - DJEVICA/KANJA Glavni znak Merkura, Djevica drži do detalja, ima jasnu moć razlikovanja i dobro pamćenje. Dodijeljena je bokovima i donjem probavnom traktu kozmičkog čovjeka............. JOŠ JEDNA NAPOMENA - OVDJE SE ZNAK ODNOSI NA VAŠ PODZNAK U JYOTISHU KOJI SE RAČUNA TAKO DA ODUZMETE CCA 23 STUPNJA UNATRAG OD STUPNJA NA KOJEM JE VAŠ PODZNAK U ZAPADNOJ ASTROLOGIJI!
Član mlabos

Upisao:

mlabos

Moderna mitologija

Moderna mitologija Iako mitovi postoje u svim civilizacijama i svim povijesnim vremenima, često su omalovažavani i smatrani pričama za naivne.......Kako je onda moguće da mitovi još uvijek zaokup­ljaju našu imaginaciju, da smo i dalje fascinirani elfima i zmajevima, da je knjiga Gospodar prstenova uz Bibliju bila najčitanija knjiga XX. stoljeća i da je J. K. Rowling autorica koja je zaradila najviše novca u čitavoj poznatoj povijesti? .....
Član mlabos

Upisao:

mlabos

JYOTISH - SVOJSTVA DVANAEST ZNAKOVA ZODIJAKA - LAV/SIMHA

JYOTISH - SVOJSTVA DVANAEST ZNAKOVA ZODIJAKA - LAV/SIMHA Glavni znak Sunca. Lav posjeduje snažnu volju za životom i znatnu samospoznaju. Dodijeljen je želucu, gornjem probavnom traktu, jetri, žuči i gušterači kozmičkog čovjeka...... U indijskoj astrologiji, kada se nekoga pita koji je znak tada se to odnosi u većini slučajeva na podznak, a neki govore o znaku u kojem se nalazi Mjesec/Chandra...
Član mlabos

Upisao:

mlabos

Tirtej – spartanski ideal heroja

Tirtej – spartanski ideal heroja U termopilskom klancu 480. g. pr. Kr. odigrala se jedna od najvećih povijesnih drama. Kralj Leonida i tri stotine najvrsnijih vitezova Sparte ostvarili su herojsko djelo obrane ljudskosti i slobode. Svojim životima i djelima ostavili su dubok trag u vječnosti na koji nas podsjeća jedan od najznamenitijih epitafa posvećen veličini i snazi ljudskog duha: Reci, stranče, našima da smo ostali na svojim mjestima vjerni našim zakonima.
Član mlabos

Upisao:

mlabos

JYOTISH - SVOJSTVA DVANAEST ZNAKOVA ZODIJAKA - BLIZANCI/MITUNA

JYOTISH - SVOJSTVA DVANAEST ZNAKOVA ZODIJAKA - BLIZANCI/MITUNA Blizanci su prilagodljivi podznak pod utjecajem Merkura, kojeg opisuje govor, komunikacija, logika, kretanje i promjene.....U indijskoj astrologiji, kada se nekoga pita koji je znak tada se to odnosi u većini slučajeva na podznak, a neki govore o znaku u kojem se nalazi Mjesec/Chandra...jer vedska astrologija je lunarna...znači Mjesec je taj koji opisuje našu osobnost..
Član mlabos

Upisao:

mlabos

Dogodilo se na današnji dan...27. studenog 1678.

Dogodilo se na današnji dan...27. studenog 1678. Jedan od najboljih pisaca 17. stoljeća, a svakako najpoznatiji što ga je dao tadašnji Zagreb, Juraj Habdelić rodio se u Turopolju, u Starim Čičama 27. studenoga 1609. godine. Gimnaziju je pohađao u Zagrebu, filozofiju u Grazu i teologiju u Trnavi te je službovao kao nastavnik u Rijeci, Varaždinu i Zagrebu gdje je postao rektorom Isusovačkoga kolegija i upraviteljem sjemeništa.
Član mlabos

Upisao:

mlabos

JYOTISH - SVOJSTVA DVANAEST ZNAKOVA ZODIJAKA - BIK/VRIŠABA

JYOTISH - SVOJSTVA DVANAEST ZNAKOVA ZODIJAKA - BIK/VRIŠABA U indijskoj astrologiji, kada se nekoga pita koji je znak tada se to odnosi u većini slučajeva na podznak, a neki govore o znaku u kojem se nalazi Mjesec/Chandra...jer vedska astrologija je lunarna...znači Mjesec je taj koji opisuje našu osobnost......Bik, kao podznak, pod Venerinom je vladavinom, i time je znak koji teži osjetilnoj sreći (udovoljavanje osjetilima) i harmoniji.
Član mlabos

Upisao:

mlabos

Stare knjižnice

Stare knjižnice U starim kulturama knjižnice su bile posebna mjesta u kojima se čuvao velik broj odabranih i pažljivo pohranjenih rukopisa, simboličkih prikaza i mapa, ispisanih ili ugraviranih na različitim materijalima. Obično su bile dio puno većeg izdvojenog kompleksa unutar gradskog središta za koji danas nemamo jedinstveni naziv. Ova svojevrsna sveučilišta osim mnogobrojnih prostorija za arhivu sadržavala su i učionice, laboratorije, hramove, opservatorije, parkove te ostale pomoćne, ali i stambene prostorije.
Član mlabos

Upisao:

mlabos

Asseria

Asseria U zadarskom zaleđu, jugoistočno od Benkovca, nalazi se jedno od najvažnijih liburnskih, a kasnije rimskih naselja na tom području – Asseria. Istraživanja Asserije započela su još krajem XIX. stoljeća, no sustavno su nastavljena tek 1998. godine i od tada kontinuirano traju
Član mlabos

Upisao:

mlabos

Vremenski ciklusi – Ritam povijesnog vremena

Vremenski ciklusi – Ritam povijesnog vremena Politički, ideološki ili religijski sustavi imaju za čovjeka osobitu zaštitničku ulogu. Oni daju dojam uspostavljenog kozmosa, da se sve događa onako kako se jedino može i treba događati, osjećaj da imamo potpunu kontrolu nad svojim životom, a budućnost se može sagledati gotovo kao i prošlost. U turbulentnim vremenima u kojima se stari sustavi ruše, kada nam je oduzeta njihova zaštitnička uloga, a još nisu izgrađeni novi, javlja se potreba za razumijevanjem zakonitosti po kojima se odvija ­povijesno ­vrijeme, a s tim mogućnost predviđanja, makar u općim crtama, smjera kojim će se odvijati povijesni događaji. Želimo ponovno steći kontrolu nad okolnostima i vlastitim životom.
Član mlabos

Upisao:

mlabos

JYOTISH - SVOJSTVA DVANAEST ZNAKOVA ZODIJAKA - Ovan/Meša

JYOTISH - SVOJSTVA DVANAEST ZNAKOVA ZODIJAKA - Ovan/Meša U indijskoj astrologiji, kada se nekoga pita koji je znak tada se to odnosi u većini slučajeva na podznak, a neki govore o znaku u kojem se nalazi Mjesec/Chandra...jer vedska astrologija je lunarna...znači Mjesec je taj koji opisuje našu osobnost........Ovan kao glavni znak, je pod Marsovom vladavinom, što govori da je Mars vladar znaka ili dispozitor.
Član mlabos

Upisao:

mlabos

Hipnos iz Risna

Hipnos iz Risna Na krajnjem sjevernom dijelu Boke kotorske nalazi se crnogorski gradić Risan. Nestrpljivom bi se posjetitelju moglo učiniti da je utonuo u dubok san te da bi bilo bolje produžiti prema Kotoru. No, upravo suprotno – Risan, na poprištu putova od Jadrana prema Skadarskom jezeru, bio je značajno ilirsko središte i jedna od rimskih postaja te je danas antičko nalazište bogato umjetničkim artefaktima.
Član mlabos

Upisao:

mlabos

ŠTO JE JYOTISH?

ŠTO JE JYOTISH? Jyotish (jhoti – svijetlo, iśta – onaj dio Boga koji stvara), kratko rečeno, predstavlja božansko svjetlo. Indijski mudraci tzv. ršiji, prije 8000. g. posjedovali su znanje vedske astrologije (jyotisha) koja i danas postoji u tradiciji indijske civilizacije. Jyotish spada u Vede, točnije pripada vedangi koja je dio Veda i služi za njihovo pravilno izvođenje. U takvom prvotnom obliku jyotish je predstavljao znanje astronomskih gibanja koja služe pravilnom korištenju Veda.
Član mlabos

Upisao:

mlabos

Trebamo li tradiciju?

Trebamo li tradiciju? Riječ tradicija dolazi od latinskog trans + dare: predati ili prenijeti. Odnosi se na prijenos iskustava koja se nalaze u temeljima svake uređene civilizacije. Danas je, međutim, tradicija postala sinonimom za nešto što je staromodno i zastarjelo, tek zanimljiv ostatak prošlosti koji treba pospremiti u muzej. Ipak, tradicija je živa i mnogostruka snaga koja ne samo da je potrebna, nego je ključna za razvoj i opstanak ljudske civilizacije.
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

STUDENI...

METODE I TEHNIKE

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info