Član vajran

Upisao:

vajran

O NAŠOJ CIVILIZACIJI

NAŠA CIVILIZACIJA POČIVA NA DOSAD NEPOZNATIM TEMELJIMA, BEZ PRESEDANA U LJUDSKOJ POVIJESTI. STVORENA JE NA POIMANJU LOGOSA, IZVUČENOG IZ KONTEKSTA FILOZOFSKOG UČENJA I DJELOVANJA PLATONA I ARISTOTELA. IZVUČENA ZATO JER SE U TO DOBA NIJE ŽIVJELO PO NAČELIMA LOGOSA. CIVILIZACIJA JE STVORENA. METODOM POKUŠAJA I POGREŠKI. CIVILIZACIJA NA TEMELJIMA LOGOSA, OSLONJENA NA KONSTRUKCIJU ZVANU ZNANSTVENI DUH.
Član vajran

Upisao:

vajran

Stari dokument

Prilikom posjete Institutu, potomak najstarijeg starokineskog cara je sa sobom donio, ali samo na uvid, najstariji postojeći pisani dokument o životu koji datira negdje oko 47000 godina p.n.e Evo eksluzivno nekih djelova, (slobodan prijevod) odnosno djelova članaka IV, VII i IX Starokineskog zakonika o životu, koji je kasnije mnogo puta prepravljen i još više puta loše prepisivan.
Član vajran

Upisao:

vajran

Nada umire zadnja

Nada umire zadnja ...o nekim stvarima, a sve su stvari život, razgovaram ovih dana sa meni jednom dragom osobom. Nešto... kao da razgovaram sam sa sobom. Bem ti, puna je zdrave pameti.... izvire odasvud. Evo o čemu razgovaramo... o svemu i svačemu, naravno. Ponajmanje o pametnim stvarima, jer pametno nije i zdravo.
Član vajran

Upisao:

vajran

Što je vrag?

...neki dan, na Institutu, nakon koje litre popijenog čaja od mente, pitali su me što je to vrag... jebemti, kao da ja znam što je to vrag. ali... kako bi ispao pametan, popeo sam se na stolicu i stao govoriti kako bi prikrio vlastito neznanje. evo što sam rekao....
Član vajran

Upisao:

vajran

GENEZA, GNOZA I PROZA...

...ILI TEORIJA POSTANKA. PRIZNAJEM, JOŠ SAM MALO MAMURAN I PUNO NEISPAVAN, A U STANJU MAMURLUKA VOLIM SVE I SVAŠTA. I ONO ŠTO OBIČNO NE VOLEM... A SADA VOLEM. I TAKO... NE MOGU GOVORITI ALI MOGU PISATI. A I DA MOGU GOVORITI, NE SMIJEM NA PREPORUKU NAŠE MLABOS. OOOOOOOMMM.... NA POČETKU BIJAŠE RIJEČ, A ONDA PISMO. NEKI TO ZOVU I PISANOM RIJEČJU...
Član vajran

Upisao:

vajran

SEBIČNI NE ZNAJU VOLJETI

Život ne krije ništa jer je proziran i otvoren pa ga treba iskreno, otvorenih čula i uma promatrati. Nismo uporni u pitanjima i malo pažnje posvećujemo odnosima koje gradimo sa svijetom, pa ne nalazimo odgovore na pitanja od životnog interesa i, kao da nemamo vremena, srljamo iz odnosa u odnos u nadi da ćemo naći ono pravo, trajno, istinsko zadovoljstvo i vječno nepomućen mir.