Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Valentina

Upisao:

Valentina

OBJAVLJENO:

PROČITANO

611

PUTA

OD 14.01.2018.

Promijeni misli i iscijeli apetit

Promijeni misli i iscijeli apetit
Kako bismo lakše prihvatili svoje tijelo sa svim svojim nesavršenostima prvenstveno je potrebno ovladati ljubavlju prema sebi i kako Louisa Hay piše: prvi korak u procesu voljenja sebe je: «Prestanimo se kritizirati».

«Neobičan je paradoks da se mogu promijeniti kada sebe prihvatim upravo takvog kakav sam» psiholog Carl Rogers.

Koliko volimo svoje tijelo, koliko ga uistinu poznajemo i koliko se zapravo o njemu brinemo? Koliko uopće volimo sebe? Jesmo li zahvalni svom tijelu za sve ono što ono čini za nas? Jesmo li zahvalni svojim plućima koja nas neumorno opskrbljuju sa dovoljnom količinom kisika? Jesmo li zahvalni svom srcu koje je uvijek tu za nas i koje neumorno kuca za nas? Shvaćamo li uistinu da smo posebni i veličanstveni samim time što postojimo ili se neprestano i nemilosrdno pri svakom prolasku pored ogledala kritiziramo?

Jedinstvena smo i neponovljiva jedinka na svijetu, savršena sa svim svojim divnim nesavršenostima.

Ako ne volimo svoje tijelo i to mu neprestano govorimo, ako svaki naš prolazak pored ogledala znači kritiku više upućenu svom izgledu, tada naše tijelo svakako neće željeti surađivati s nama kako bismo bili vitki, kako bismo imali divnu blistavu kožu, kako bismo imali bujnu kosu. Nije potrebno uopće spominjati koliko nas iscrpljuje neprestana borba sa samima sobom.

Izuzetno poticajno djeluje kada svom tijelu pokazujemo da ga volimo i prihvaćamo baš takvim divnim nesavršenim kakvo ono i jest. Tada naše tijelo surađuje s nama i kako bi stvorili sretniju, divniju i možda vitkiju sebe.

Zahvalimo svom tijelu što je naša kućica u ovom fizičkom svijetu u kojoj stanuje naša divna duša. HVALA-HVALA-HVALA

Naše tijelo zavređuje da osluhnemo što nam ono poručuje i ponovo uspostavimo divnu vezu sa njim. Ono će nam reći  sve naše potrebe samo ako ga naučimo slušati.

Svaka promjena počinje priznavanjem činjeničnog stanja. ŽAO MI JE – OPROSTI

Prvi korak je osvijestiti da ono postoji i početi ga primjećivati bez obzira dopalo nam se to što vidimo ili ne.

Imate li običaj povući nevidljivu crtu u visini vrata – ignorirajući ono što se nalazi ispod nje? Pogledajte dolje vaše tijelo vas čeka!

Obratite pozornost na njega. Želimo li promijeniti izgled svog tijela, morat ćemo najprije priznati da ono postoji.

U današnje vrijeme sve veći i veći problem je pretilost.

Naše tijelo u cijelosti, uključujući apetit odražava razinu našeg unutarnjeg mira. Gotovo je nemoguće sresti osobu koja zrači unutarnjim mirom a da se bori sa viškom kilograma.

Sve je više ljudi koji imaju višak kilograma i koji tada pokušavaju riješiti problem dijetama, raznim tabletama, čajevima ili nekim drugim dijetalnim pripravcima, tada snagom volje teoretski i možemo skinuti određeni broj kilograma no postavlja se sljedeće pitanje: zašto su rezultati dijeta i izgladnjivanja poprilično kratkotrajni jer nakon nekog perioda kilogrami se vraćaju u još večem broju natrag?

Zašto ne možemo zadržati željenu težinu?

Odgovor je vrlo jednostavan: Dijetama rješavamo posljedicu problema ali ne i sam uzrok. Da bismo riješili uzrok problema potrebno je osvijestiti koji su to faktori koji su nas doveli do stanja u kojem se nalazimo – potrebno je iscijeliti apetit okretanjem svojoj unutrašnjosti.

Višak kilograma je kao lampica koja svijetli u automobilu a koja se pali kada smo na rezervi sa benzinom, isto tako naše tijelo nam signalizira da nam ponestaje duhovnog i emocionalnog goriva kada sakuplja višak kilograma.

Ja osobno nemam problem sa viškom kilograma ali primjećujem da u periodima života kada sam nesigurna u određenim segmentima svog života i moj apetit je pojačan.

Suvišna težina služi kao štit od zamišljenih opasnosti i oskudice u svijetu koji je zapravo prepun sigurnosti i obilja samo ako odlučimo to tako vidjeti.

Potreba za određenom hranom u određenom trentku nje slučajna.

Žudimo za hranom za koju se nadamo da će nam pružiti unutarnji mir.

Naše žudnje javljaju se iz dva razloga: zbog želje da se emocionalno bolje osjećamo ili radi promjene razine energije. Želimo se osjećati poletnije ili smirenije, sigurnije i samopouzdanije,manje gnjevno ili manje uplašeno.

Svaka namirnica za kojom posežemo odgovara određenom raspoloženju.

Kad god se vaš apetit otme nadzoru to je zato što se želite osjećati energičnije, opuštenije ili zato što želite bolje raspoloženje.

Vaše vas žudnje intuitivno upućuju onoj vrsti hrane koja će polučiti željeni učinak.

Npr: kada smo tjeskobni posežemo za grickalicama, zdravim i nezdravim, dok nedostatak ljubavi i sreće nadoknađujemo slasticama (najčešće čokoladom).

Glad koju osjećamo je malo kada tjelesna, naša je glad najčešće želja da se odmah osjećamo bolje.

Žarište svoje pozornosti potrebno je odvratitti od mršavljenja i održavanja željene težine i usmjeriti ga pronalaženju i održavanju unutarnjeg mira.

 

U svijetu duhovnosti najćešće postavljeno pitanje je kako postići unutarnji mir i koje su najbolje tehnike?

Nema dobre i loše tehnike, sve tehnike su dobre tehnike samo ovisi o tome koja tehnika je nama bliža i koji učitelj je na našoj frekvenciji, koga ćemo ćuti i razumjeti. Sva duhovna znanja su univerzalna znanja koja postoje od davnina i sva su znanja predivna i predanim radom relativno brzo možemo postići stanje unutarnjeg mira.

Kako bismo lakše prihvatili svoje tijelo sa svim svojim nesavršenostima prvenstveno je potrebno ovladati ljubavlju prema sebi i kako Louisa Hay piše: prvi korak u procesu voljenja sebe je: «Prestanimo se kritizirati».

Odbijmo kritizirati sebe jer znam da kriticizam nikada ne mijenja stvari. Prihvaćam sebe točno onakvom/onakvim kakav sam. Svatko se mijenja a kada se kritiziramo naše promjene kreću se u negativnom smjeru jer se naše misli nalaze u vrtlogu negativnih misli ne voljenja sebe.

Kada o sebi mislimo pozitivno i naše promjene su pozitivne.

Uzrok svih naših ne prihvaćanja koja gajimo prema sebi je u našim mislima.

Kada naučimo eliminirati negativne misli i odlučimo njegovati pozitivne misli tada privlačimo drugačije okolnosti u svoj život.

Neke od načina eliminacije negativnih misli kada nam se počnu vrzmati po glavi:

 • mentalno zamislimo znak STOP od kojeg se tada odbijaju sve naše negativne misli.
 • Kažemo sebi mentalno: neću sada o tome, o tome ću kada za to dođe vrijeme (jer ionako se najčešće brinemo zbog stvari koje se nikada neće dogoditi)
 • Možemo skupljati sve voje misli i stavljati ih u vreče za smeće zavezati ih i baciti u kontejner, kada nam dođu ponovo misli kažemo im mentalno u smeću ste…
 • Možemo negativne misli ispisati na papir, bez čitanja papir zapaliti ili baciti u wc školjku ili… i kada nam ponovo dođu misli mentalno im kažemo u školjki ste….
 • Pretvorimo mentalno svoje misli u val oceana i gledajmo ga kako se razbija o kamenu stijenu i sve naše misli odlaze s tim valom
 • Bilo koji način  koji vam padne na pamet iako je najučinkovitije paralelno afirmirati pozitivne afirmacije.

Odlučimo prihvatiti sva stanja unutar sebe i posvetiti se sebi i svom unutarnjem  miru. Naučimo eliminirati sva svoja nezadovoljstva. Tehnikama vizualizacije, afirmacijama i eliminacijama negativnih misli svakako možemo nadomjestiti sve one nedostatke radi kojih posežemo za hranom a višak kilograma sam od sebe će se istopiti.

Uskoro radionice: «Promijeni misli i iscijeli apetit»

Ornela Šare

www.tvojastaza.com

Facebook: Tvoja staza

Sponzorirani članak

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 08.11.2014. 11:12h

  Član bibMerlin3

  ako želiš smršati, jednostavno prestaneš jesti sve ono što deblja.... slatkiše, grickalice, masnu hranu, alkohol, kombinaciju namirnica životinjskog porijekla i ugljikohidrata u istom obroku.... jedeš povrće, piješ čajeve, puno se krećeš.... postiš pa tako napraviš i detoksikaciju, očistiš preopterećena crijeva.... i budeš karakter.... to je sve :) 

   

 • 08.11.2014. 11:22h

  Član srceMerlin3

  "...i budeš karakter" hahhahahhaha

 • 08.11.2014. 11:34h

  Član shadowofsoulMerlin9

  dobar članak, hvala .... u mozgu se nalazi prekidač, a mi smo ta ruka, koja će taj prekidač uključiti ili će ga ostaviti da stoji na istom mjestu

  prepoznati u sebi, što to hranimo!? koju "rupu" to zatrpavamo? jer i želudac je jedna prolazna rupa, ali želudac prima koliko može, a ne sve i svašta...

  duboko u čovjeku postoji ona "rupa" koju hrani i koja je uvijek i uvijek gladna...

  kad toj "rupi" čovjek pogleda i u oči i kaže joj: "e, nećeš više ništa dobiti, previše si dobila, van iz mog života", onda prestaje i ta vječna glad i ta "rupa" jednostavno nestaje...

  a ta "rupa" nije u želucu, već u našoj glavi...

  svaki čovjek ima neku "rupu" koju hrani nečim.. netko hranom, netko kockom, netko alkoholom, netko cigaretom, netko seksom, netko bolom, netko svačim onim što ga muči u životu, a najlakše je otvoriti frižider...

  samo "rupi" reći: "odlazi i ne vraćaj se više" i biti ustrajan u tome, ne dozvoliti da "rupa" komandira životom....

 • 08.11.2014. 11:39h

  Član emilioMerlin2

  ?Prestanimo se kritizirati?...

  ....ili odustanimo od kritične Mase!?

  Alli moramo prije (kao sada) pronači Ključ problema?

  Također se možemo posavjetovati djetinjasto:mali ako ne budeš dobar ja ču ti pred svima pregledati pišulin!

  A stara moja mozes i pokusati ali ga neces plonaci!!

   

  U "stvarnosti" se samo bavim Sintaksom i onim što je rekao i Snowden u svezi Špijuninga odnosno da se Filtriranje informacija vrši Robotski ali da na Repu a kao Početnik stoji upitni Davatelj života?

  Naime svemu se ovome udahnjuje život ali Kritički ili po Inicijalnoj negativnosti a koja je i globalna ili barem Tendenciozna?

  Ostalo se događa na Pozornici i mami našu Pozornost i po tom se sistemu mrak Pretumbava u sve Trendove?

  N a kraju svi igraju na Pobjedu i žele biti na Početku svijeta!?

   

  Ali jedan Citat:"2. Imati integritet o tome - ne hvaliti ili natjecanja (natjecanje je najgora stvar na svijetu, to je osnovna podrška za treći kamen od svakodnevne stvarnosti, osjećaj vlastite važnosti).

  https://sustainedaction.org/_nagualist/_NNL3/Taisha Abelar in Menlo Park Jan 7 1994.htm

   

  Pa tako treba biti oprezan i sa Merlinima i sa Malinama a iiii kad bismo Palac zamijenili Cicom to bi bilo samo da šmugnemo u Ono!?

   

  Treba nam Energija za naše Snove..... i neka se Seve-ine i ostala "zviježđa" ne uvrijede ali "ja" i dalje osiječam blisko Milarepu koji je ostavio "oporuku":sramna je nevjesta kupljena zlatom a sramno je i djete na njenima grudima.*

SADRŽAJ UPISAO

Član ValentinaMerlin1 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana valentina dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

LISTOPAD...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  hvala, Edine :) uzvraćam pozdrave :)

  20.10.2020. 11:13h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobro veče svima. Poseban pozdrav za Sjenu.

  17.10.2020. 22:01h
 • Član iridairida

  ShadowOfSoul, u svakom trenutku možeš sama podignuti bilo koji svoj članak

  15.10.2020. 19:56h
 • Član bglavacbglavac

  Može. Lp

  15.10.2020. 08:21h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  o, pa može li neki moj članak bar 5 minuta biti prvi na naslovnici?? kad god stavim članak, odmah iznad njega zareda bar 5 drugih, a satima znam vidjeti jedan te isti članak na naslovnici? :)

  14.10.2020. 11:15h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  draga Irido, želim ti sretan rođendan :)

  14.10.2020. 11:15h
 • Član iridairida

  Hvala draga Božice ☕️♥☕️♥

  13.10.2020. 10:41h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info