irida

7

Broj Merlina

Alternativa u najširem smislu riječi; duhovnost, filozofija, popularna psihologija, poezija, umjetnost, vizije, snovi, mudrosti, razmišljanja, eseji i ogledi o spiritualnoj literaturi, popularna znanost.... Kristal, Tarot (poseban izračun karmičkih karata) , Ji Jing, Snovi, Arhetipski (karmički) kotač, Praktična intuicija, Kromoterapija, Biblioterapija (terapija čitanjem i pisanjem), Numerologija, Radiestezija i još mnogo toga; Individualna savjetovanja, radionice i seminari?. Informacije i predbilježbe: Tel. 01/3635-153 Mob.091/7947-904 E-mail: irida@online.hr iridaorama@gmail.com moja blog adresa: http://irida.blog.hr/ www.magicus.info Svi članci člana irida
Član irida

Upisao:

irida

Kinesio taping - od metode do terapije

Kinesio taping - od metode do terapije Zašto je kinesio taping metoda toliko učinkovita u liječenju boli? Kod upale mišića prostor između kože i mišića je smanjen, iz čega proizlazi smanjen protok limfne tekućine. Limfni zastoj vrši kompresiju i nadražuje receptore boli u koži, što vodi k lokalnom stvaranju boli. Ako se koža u zahvaćenom području prije i tijekom stavljanja trake rastegne, prilikom povratka u prvobitno stanje zajedno s nalijepljenom trakom napravit će se valovi, kožni nabori.
Član irida

Upisao:

irida

VELIKE TAJNE

VELIKE TAJNE Potrebitost i Sloboda dva su velika zakona života. Ispravno govoreći, ova dva zakona čine jedan, jer oba su nužno potrebna. Potrebitost bez slobode je fatalna jednako kao što sloboda bez nužne zauzdanosti dovodi do ludila. Privilegija bez obveze je ludost, a obveza bez privilegije ropstvo. U ovome se nalazi cjelokupna tajna megnetizma: vladati fatalnošću oba pomoću inteligencije i snagom oda tako da se stvori savršena ravnoteža aoura.
Član irida

Upisao:

irida

Kako ubiti glupost u sebi

Kako ubiti glupost u sebi Rijetko naiđem na autora koji na snove gleda na sličan način kao ja, a kad se to dogodi, osim što se oduševim i želim upoznati njega i njegov rad, poželim ga predstaviti i cijelom svijetu. Nedavno sam ovdje odbjavila intervju sa gospodinom dr. Ivanom Nastovićom na koji sam slučajno naišla. Naša Maja je stupila u kontakt sa gospodinom Nastovićom, on je ljubazno odgovorio i uskoro bi u naš nagradni fond od njegovog izdavača trebalo stići nekoliko njegovih knjiga. Kako će neki sretnici dobiti neke od tih njegovih knjiga, evo još malo njegovog stila i načina u tumačenja snova. Toliko slično gledamo na snove, njihovu simboliku i značenja, dr. Nastović i ja da osjećam duhovno srodstvo iako još nisam imala čast upoznati cijenjenog gospodina , a niti sreću čitati neku od njegovih knjiga...., na ove tekstove sam slučajno naišla.... njegovim knjigama se silno veselim..., a vjerujem da će im se veseliti i sretnici koji ih dobiju kao nagrade....
Član irida

Upisao:

irida

SNOVI O SMRTI

SNOVI O SMRTI Osobe koje se stvarno približavaju organskoj smrti, nagovještaj smrti će češće sanjati kao neko skoro putovanje ili čak vjenčanje ili samo kao bijelo platno (simbol mrtvačkog pokrova). Prolazak kroz zrcalo u snu može imati nagovještaj smrti, ali je češće samo duboki uvid u nešto što je u budnom stanju sakriveno. Prazan ekran u snu ili puno cvijeća i svijeća mogu se također povezati sa nagovještajima skore smrti, ali snovi se doista vrlo rijetko bave smrću kao krajem ljudske egzistencije.
Član irida

Upisao:

irida

VOLI LI SE DRVEĆE IGRATI S NAMA?

VOLI LI SE DRVEĆE IGRATI S NAMA? Biljni je organizam neusporedivo sporiji u kretanju nego životinjski i stoga je gotovo nemoguće shvatiti što biljka zapravo doživljava. No ono što sam o slikama iz spomenute prezentacije našla na internetu uvjerilo me je da su nevjerojatne skulpture od živog drveća nastale kao posljedica vještine i znanja, ali i neizmjerne strpljivosti i ljubavi onih koji su ih uzgojili.
Član irida

Upisao:

irida

Automobil na vodu

Automobil na vodu Ma zamisli...mi smo sad kao ovce...ne znamo i čudimo se čudom kako auto ide na vodu...A išao je još u osamnaestom stoljeću. Od kad je izumljen parni stroj. Lokomotive nisu išle na ugljen već na vodu, a prvi automobili su tako i počeli voziti.Doduše nisu bili baš automobili već radni stroj za vršenje žita,dakle radni stroj, ali sa vlastitim pogonom.
Član irida

Upisao:

irida

Templari i tarot

Templari i tarot Jedan moj dugogodišnji klijent me ugodno "zaprepastio"...dok sam ja mislila da dolazi samo po odgovore na svoja pitanja, on se sve više udubljivao u misterij tarota i pogledajte i pročitajte rezultat tog udubljivanja...studija je tako dobro napravljena da je se ne bi postidio nijedan vrhunski tarot majstor...mene je studija oduševila, a vjerujem da će i vas...
Član irida

Upisao:

irida

Značenje brojeva u tarotu

Značenje brojeva u tarotu Sve Tarot karte, osim LUDE koja je obično nulta karta, imaju brojeve i značenje tih brojeva može pomoći u interpretaciji osobito ako se isti brojeve pojavljuju više puta u istom otvaranju. Također možete zbrojiti brojeve svih karata u otvaranju (kao u numerologiji), a dobiveni konačni zbroj obično dodatno pojašnjava poruku iz tog otvaranja.
Član irida

Upisao:

irida

Koralji...ljepota osuđena na propast

Koralji...ljepota osuđena na propast Koraljni greben je najveća i najspektakularnija struktura stvorena od živih organizama. Iako izgledaju poput neuništivih, monumentalnih građevina, oni su tek krhak proizvod beskičmenjaka iz roda žarnjaka. Uz kišne šume, to je ujedno i najmnogovrsniji živući sistem na planetu. Posebnu kompleksnost reef-u daju mnogobrojni simbiotički odnosi i uzajamno nadopunjavanje različitih vrsta.
Član irida

Upisao:

irida

Pet pitanja, jedno otvaranje

Pet pitanja, jedno otvaranje Ljudi su često u nedoumici koliko pitanja mogu postaviti na jednom savjetovanju. Mogu pitati sve što žele. Tarot možemo otvarati na svqako pitanje posebno, što traje ili možemo izabrati one vrste otvaranja iz kojih možemo iščitati sve ključne stvari za osobu koja postavlja pitanja...