Član ShadowOfSoul

Upisao:

ShadowOfSoul

OBJAVLJENO:

love & sex

love & sex

 

napisano 24.01.2004. u 23:15 h

na portalu Iskrica weblog,

a iz 1. zbirke "Sjena duše"

 

http://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=14655

 

i na portalu “Pisaća mašina”| Datum objave na PM: 06/07/2004[1]

 

http://www.cip.hr/pm/tekst.php?poezijaPage=52&film_id=3060

 

sjena duše

 

Na jednom otoku u sredini sjećanja dodirnula sam tvoje usne i voljela te plamenom tijela godinama.

Rekao si "ne", rekla sam "da" i otišli smo jednog posrnulog jutra, dok nam prijatelji i dalje prolaze kroz koridor ljubavi podsjećajući nas na naše vječne teme.

Molila sam te da budeš prisutan kad svijeća mog života dogori, da se nađeš sa mnom u tišini negdje na sredini puta. Obećao si mi to. Vratio si se svom nebu na trenutak i ja sam se vratila svom.

Bili smo si bitni za nas, ja nemam odgovor na tvoje pitanje "zašto?", ti nemaš odgovor na moju molbu, za koju ne znam hoćeš li održati obećanje.

Hodala sam tvojim obalama, gledala sam tvoj let galeba negdje na nekim riječnim sprudovima gdje si hodao u visokim travama i otimao sa puno mjere vatru iz mene i isto je tako brzo gasio.

Ja sam bezazlena stajala pred tobom, kao razgolićena tajna i uvijek su kiše bile na našoj strani, nešto nas je zbližavalo, dok si me uzimao u skupim hotelskim sobama ili me požudno ljubio u visokim travama u noći na kiši.

Spajali smo se u rijeci daleko od obala stvarnosti, gorio si noćima, tjednima, mjesecima, drhtao si pod mojim vlažnim prstima u nekim pustim hodnicima Gornjeg grada moleći me da ti ne odem iz zagrljaja.

Iz svakog žestokog mraka izlazio si sa grčem na usnama i snježnim dahom dodirivao moje čelo govoreći kako nikad nećeš osjećati tako kao što osjećaš tada i da nikad nećeš toliko uživati uzimajući ženu kao što uživaš dok uzimaš mene.

Uzmi moj pakao i pretoči mi ga pa da umrem smrću Senece i bacit ću sva tvoja pisma koja si mi usnama pisao po koži, zaboravit ću sve staze kojima si me vodio kroz noći, zaboravit ću te usne koje su dodirivale i grizle moje grudi i tijelo i ruke koje su prebirale po strunama mog života.

Čekao si me, bio uz mene sve te silne godine, sagradio u pijesku jedan dvorac za nas i nacrtao u pjeni moje oči, dao si mi svoj život.

Lovili smo travanjske noći po Gornjem gradu, žestoko se voljeli u nepoznatim gradovima, padale su zvijezde dok si izgovarao moje ime.

Kad sam te vidjela da si sazrio u sjenci i pod nebom budnog oka, onako plavook, visok i predivan, mudro i ranjeno si me udaljio od sebe, gurnuo me u daljine, kao bosonogi bijednik i još jadniji stranac, neprepoznatljiv, odlutao u pasju kućicu i od straha umro u sebi.

Sad si samo sjena sjene, koja više ne zanima mene.

Naša burna sudbina završila je, tvoj glas je ostao isti: živ, zvonak, rafiniran i provokativan i probudio je opet u meni onu žudnju koja spaja moj sjever sa tvojim jugom.

Ti nisi više onaj muškarac …. ja više nisam ona žena.

 

http://shadowofsoul.blog.hr


http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

 

 

 

 http://shadowofsoul.blog.hr/2015/10/1627486357/love-sex.html

 

KLIKALICE

SADRŽAJ UPISAO

Član ShadowOfSoulMerlin8 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana shadowofsoul dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

🔝

KOMENTARI

 • 04.03.2011. 07:21h

  Član sretan_trenutakMerlin1 \".....Lovili smo travanjske noći po Gornjem gradu, žestoko se voljeli u nepoznatim gradovima, padale su zvijezde dok si izgovarao moje ime..... \".zar ima nešto ljepše od ljubavi???????......zar postoji suptiliniji izričaj od ljubavnoga????????........to je najljepši izričaj brbljavog uma....on pjevuši, žubori, romori kapljicama sreće......:-)))
 • 04.03.2011. 07:22h

  Član shadowofsoulMerlin8 o, yes... he was hot like hell & beatiful like heaven :) bitter honey :)
 • 04.03.2011. 09:59h

  Član wendy.tanjaMerlin5 ajooj..strast ljubavi...ljepota dodira...pisanje pisma usnama po koži...pomislimo ponekad..nikad više ne može biti ni sa kim tako...a postane još ljepše...sa bićem koji konačno zna voljeti tvojom vlastitom silinom ljubavi...nikad istinskoj ljubavi ne može doći kraj...kao i Onome koji nam ju je darovao...
 • 04.03.2011. 10:18h

  Član shadowofsoulMerlin8 da, W.T. odlično si ovo razumjela (nisam ni sumnjala)... ovo je napisano u proljeće 2004., (prije nego sam srela Davora, bila sam u posebnom raspoloženju jednog jutra i samo se izlilo na monitor) :)
 • 04.03.2011. 20:31h

  Član pticaMerlin4 aaaaaaaaaaaaaaa......koje riječi....lijepo...:-))
 • 06.10.2015. 16:41h

  Član vanessaMerlin7

  ♥ ♥ ♥♪♫

  "...UVIJEK SVE ZAVRŠAVA BLIŽE BOLU"...."sad te se samo rijetko sjetim..."

IZDVOJENO

Katarina - imendan

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

KATARINA, IMENDAN

TERAPIJE

METODE

TEHNIKE

MAGAZIN

MAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuMAGIFON - Životne promjene, sudbinaPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I Ching

BRZI CHAT

Cijeli Chat

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

opet mi dolaziš u blizinu... tebi...