Član ShadowOfSoul

Upisao:

ShadowOfSoul

OBJAVLJENO:

naći ćeš to što želiš...

naći ćeš to što želiš...
posvećeno 2003. jednom pjesniku u daljini

Do jezera mrtvih listova od prošle jeseni sišla je sjena jednog pjesnika.

Sjena njegova spustila se do obale, rasute na mjestima gdje je prosipao svoje stihove i pohodio osamljena mjesta pa ih tamo sakrivao.

U njegovim očima lijepa je njegova ljubav.

Osjećam prazninu kad vidim bijelo.

Osjećam muklost kad sanjam bijelo.

Na nebo se propinju moje ruke, dotakle bi oblake, zaronile u dubine.

Kraj rijeke, koja je tiša od najtišeg leta orlove sjene, između neba i zemlje doplivalo je jedno malo srce i zaustavilo se u tom davnom zimskom danu.

Ugrijalo se to srce na toplom dlanu pjesnika i okrenulo se Mjesecu i nasmiješilo.

Ugrijala se duša i snagom tih očiju koje su je pratile izdaleka zanijela se tom ljepotom osjećaja.

Iz mračnih komora srca nisu više izlazile kristalne suze i skrivale se ispod kamena, koje su drugi pronalazili i mislili da su to vilinske suze. To su bile suze tuge.

Pomaknule su se zavjese prošlosti, neke davne zakletve su se ispunile i odslužile ono zadano, pa su već postale i besmislene.

Duša je sačuvala biserne riječi usamljenog pjesnika, sagrađen je zlatni otok i čekao se proljetni vjetar da bi pokrenuo ta bijela jedra za jedno lijepo putovanje.

Ako usamljeni pjesnik pronađe te oči koje traži, neka mu vjetar bude sklon i njegovim jedrima podari nezaboravan doživljaj.

Neka te oči, koje usamljeni pjesnik traži, zarone duboko u njegove i vidjet će beskraj noći, vidjet će dubinu duše.

Te oči, ako znaju gledati, u pjesnikovoj duši će vidjeti sebe.

Zato, usamljeni pjesniče, kroz tri noći moja duša će moliti za tvoju sreću i kroz snove ćeš naći te lijepe oči u koje toliko želiš zaroniti.

 

http://shadowofsoul.blog.hr

 

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

 

knjiga "Sjena duše", 2003.-2011. ISBN 978-953-7673-60-4

 

 

 

 

 

 

 

KLIKALICE

SADRŽAJ UPISAO

Član ShadowOfSoulMerlin8 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana shadowofsoul dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

🔝

KOMENTARI

 • 14.07.2011. 07:22h

  Član shadowofsoulMerlin8 evo, kako je pisao taj pjesnik u daljini: Ponekad Ponekad draga sjetim te se... I nesto toplo zasja u dusi... Kao stih dobre stare pjesme, sto se slucajno zapjevusi. Gdje li si nocas ti daleka? Da li si negdje svila dom? Ili jos uvijek kao nekad, lutas ponocnim, opustjelim Zagrebom? Da li jos uvijek trazis ono cudo? Onog iz tvojih snova vrelih? Koga si trazila uzaludno i one noci kad smo se sreli? O trazi, samo trazi, samo tragaj... On ipak jednom mora doci... Iz tvojih lijepih snova draga, u tvoje ne tako lijepe noci. Kao sto dodju stihovi ove pjesme iz nekih suma nepoznatih... pravo u nase sto se smije i sto se ne smije... U gorku zbilju ovih kasnih sati... I zato tragaj, samo tragaj... 27.01.2004. u 21:27 | Komentari: 18 |
 • 14.07.2011. 07:25h

  Član shadowofsoulMerlin8 a ovo mu je zadnja, koju sam upravo pronašla na internetu: OKANI ME SE Okani me se... idi sama... Imala je nesto cudno u pogledu, u osmijehu... imala je nesto cedno u ljubavi, i u grijehu... i volio sam njenu kosu dugu, i volio sam sve sto bilo je njeno... dok ljubio sam neku drugu, ja sanjao sam njeno tijelo... I zato... okani me se, odacu se ljetu, i nekoj svojoj ljubavi od prije... toliko toga jos postoji na svijetu sto srce isprobalo nije... okani me se, iznova me mame navike i neki dragi ljudi, pa s\' jednim ljubavima zaspim, a s\' drugim se ljubavima budim... Okani me se dok je vrijeme, okani me se idi sama, dok jos je samo avantura ta cudna igra medju nama... 29.11.2010. u 9:03
 • 14.07.2011. 14:39h

  Član zlatanMerlin5 a uvijek to draga shadow tako sa gentlemanima, oni su gentlemani samo mozda prvih mjesec dana, inace sam u cudu da nisam pronasao vasu poeziju ranije, vjerojatno zato jer je bila ispod mojih tekstova a ja sam mislio da sam ja danas prvi, medutim vi ste me pretekli, a druga stvar koju bih vam rekao jeste ta da ste vi tako nekada tuzni i meni je onda jako zao zbog toga, od sutra ja cu isto raditi sto i taj vas kanadanin, bute vidili!!!!!!!
 • 14.07.2011. 14:54h

  Član shadowofsoulMerlin8 :) Zlatane, ovo sve je pisano davno, 2003. i 2004., dok sam još bila stvarno tužna... to su samo moje misli koje sam svako jutro prenosila na bijeli monitor i dijelila ga sa virtualnim sugovornicima tih godina... sada ovo nižem na magicus, jer želim da ova knjiga bude trajno upisana i pohranjena baš ovdje - na magicusu... i, Zlatane, nemojte biti tužni ... tuga je samo prijelazni put prema radosti i sreći ...

IZDVOJENO

Energetske tehnike

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

SVETA LUCIJA

BOŽIĆNI UKRASI

ENERGETSKE TEHNIKE

ISCJELJENJA

MAGAZIN

MAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuMAGIFON - Životne promjene, sudbinaPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I Ching

BRZI CHAT

Cijeli Chat

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

u tamnom moru... jedan od mnogih