Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član sretan_trenutak

Upisao:

sretan_trenutak

OBJAVLJENO:

PROČITANO

487

PUTA

OD 14.01.2018.

Čovjek s mjesecom u očima...

Čovjek s mjesecom u očima...
nadahnuće davno iznjedreno iz Balaševićeve pjesme, iz ljubavi napisano dječaku očiju boje sna u čijem pogledu vidjeh sjaj Lunina hrama i osjetih snagu ljubavi...:-))

 

mjesec

 

U jednoj od onih noći kada smo, gazeći nebesku rijeku s iskrama želja, tražili put ka jednoj novoj, tek nastajućenoj jednini, osjetih da među zvjezdama nema mostova, da nas mjesec Balaševićevom pjesmom sjedinjuje u sretan treptaj oka. Čovjek s mjesecom u očima pruži ruke i ja odlutah u san. Došla je sa zvijezda. Došla je u mnoga plemena, premda ju je svako pleme poznavalo pod drukčijim imenom. I sada je također možeš vidjeti isto kao tada, kada su je po prvi put ugledala dva mlada lovca iz plemena Sioux, kako hoda bosonoga, kao vizija, preko niskih, valovitih brežuljaka prerije. Njih dvojica su se uzverala do vrha jednog takvog brežuljka tražeći zabavu, bilo kakav znak kretnje u širokom valovitom moru trave. U daljini, na horizontu, ugledali su točku. Pažljivo su je promatrali. U trenutku kad je nestala iza brijega koji se nalazio ispred njih, bili su gotovo sigurni da je to ljudsko biće. Čekali su jedva dišući. Napokon, na vrhu brežuljka, pojavila se mlada žena odjevena u haljinu od kože bijelog bizona, ukrašenu tamnim bodljama bodljikavog praseta. Začuh glas ljubavi u glasu vjetra daleke prerije. Stavih srce u vjetar njegove blizine, poželjeh reći nešto još neizrečeno, no jeka svjesno ili nesvjesno nataloženih iskustava u njemu zaustavi misli. Osluhnuh tišinu i začuh treperenje davnih snova. Zapljusnu me istina naših prošlih vremena. "Ja sam Duh istine“, vjetar iz daleke prerije je šaputao odlomak iz djela Kennetha Carreya "Povratak plemena ptica“. Poslije toga tišina zatvori istinu u srce i ja srcem začuh pitanje u vjetru, Što to biješe ljubav? Tada osjetih ostatke djeteta u sebi i doživjeh ljepotu trenutka. Shvatih da sam za sve prošle tuge bila sama kriva, jer sve prošle godine, vjerujući da sam samo žena, nisam dozvolila suncu da mi cvijeće smami, nisam dozvolila srcu da diše. Ljubav je uistinu došla sa zvijezda i postala trenutak, treptaj oka u kojem šapnuh da, ti čovječe sa mjesecom u očima ti si istina moga života.

http://umijece-vremena.blogspot.com  

https://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=18975

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 07.10.2011. 20:05h

  Član shadowofsoulMerlin10 svaka čast gospodinu Zdenku Jelčiću, on je pravi gospodin, upoznala sam ga i taj čovjek ima dušu... još jednom mu se zahvaljujem na prelijepoj recenziji i lijepom susretu... znam da ovo nije on pisao niti da je on išta pisao na magicusu, ali poštujem njegov rad i njega kao našeg proslavljenog filmskog i televizijskog glumca, pjesnika i književnika... neka mu Bog podari sve najljepše u životu.. a ti bi se trebala ugledati na svog supruga... ugledaj se na njegovu blagost, empatiju, dobrotu, način kako komunicira sa ljudima: vrlo lijepo, fleksibilno i ... nije zločest...nema pakost kod njega... toliku blagost nisam srela dugo... imaš divan uzor u svom suprugu i gledaj u njegove oči ... i ne čini zlo drugima, ne manipuliraj ljudima, jer svaka manipulacija ti se vraća, čak i ono sa smrću tvog oca, kako si izmanipulirala cijeli magicus, ali nisi mogla neke od nas, jer otac ti je umro davno, a ti si objavila kao da je to bilo jučer.!! sramota!! kako te nije sram i od Boga i od ljudi??? tvoj suprug ti je divan uzor da vidiš kakva bi trebala biti... Ende!
 • 07.10.2011. 20:20h

  Član sretan_trenutakMerlin1 ne pretjeruj jadranka varga...srela si ga u prolazu...nisi uspjela doživjeti dubinu njegovog pogleda niti osjetiti snagu njegova bića...s njim djelim destljeća ljepote..sinuse i kosinuse sudbine....recenziju tvojoj knjizi je napisao na moju molbu...jer ja sam jamčila za kvalitetu tvojih pjesama...kvalitetu iza koje još uvijek stojim srcem dušom i svjesnošu...ti pišeš divnu poeziju....ne pretjeruj u osudama jer vrijeme u kojem smo pisali ode tvom biću si vrednovala...ne znam i nije mi važno što se dogodillo u tvojoj nutrini...želim ti da pronađeš mir...a sreća našeg zajedništva postoji i postojat će bez obzira na tvoje pokušaje ocrniti moju osobnost...zdenko jelčić me pozna bolje od tebe...s njim sam dijelila dane njegove bolesti u kojima nitko do mene nije mogao sudjelovati...evo ovog trena je pročitao tvoj izljev bjesa o kobri...nasmiješio se i šapnuo...zaboravi, ne dozvoli da te takvi izljevi pokolobeaju na tvom putu ...hvala ti da postojiš i da si snaga mojim strahovima...sjenko smanji tenzije....molim te iz srca punog lijepih sjećanja na vrijeme u kojem si sudjelovala u mojoj boli...:-)))
 • 07.10.2011. 20:30h

  Član shadowofsoulMerlin10 draga Dinajo, znaš li kad ću ti vjerovati??? tek onda kad se ovdje javno ispričaš Safiris za sve što si joj učinila zlo!!! tek onda ću ti vjerovati! do tada - nicht!! a što se tiče Zdenka, bilo mi je dovoljno i ono malo da vidim tu blagost... i dobrotu... :) ne - ti to ne možeš razumjeti, jer \"slonovi pamte\" a ti si slon u staklarni, draga moja, pa prema tome, moj \"izljev bijesa\" nije Zdenko komentirao nikada na magicus niti je ikad pisao nešto na magicusu, - to si sve bila ti... mislila sam da si mi frendica, ali kad sam taj dan, 13.10.2010. u stanu kod tvoje mame vidjela tu kobru u očima i tih 20 sekundi: \"ne zanimaš me ti ni tvoj život ni bilo što od tebe, zanimaš me samo kao topovsko meso protiv Safiris\" i kad je tvoja mama spomenula \"sepet\" i rekla: \"pa daj više Dijana skini taj sepet sa leđa, pričaj sa Jadrankom nešto drugo\" i nakon tih riječi sam shvatila da ti nitko nije bitan, nego tvoja osveta prema Safiris... kad se javno ispričaš SAfiris za svo zlo što si joj ovdje činila, MOŽDA ĆU TI POVJEROVATI! do tada, drag moja Dinaja, piši pljuj po svemu radi kaj hoćeš, ali da sjedneš golom riti na vruću peć - JA TI VIŠE NE VJERUJEM NIŠTA! PLATILA SAM TU ŠKOLU JAKO SKUPO! a cjena je bila - čista duša Safiris, koju sam ja napadala... dosta mi je više ovog svega, odi više off sa magicusa i ne čini ljudima zlo! ne valja ti to što radiš sa Zlatanom... čvojek je dobar, vidi u tebi dobro a ti ga vitlaš ko zadnju budalu! ne valja ti to, Dinan!
 • 07.10.2011. 20:34h

  Član zlatanMerlin8 nije mi posve jasno sjenoduse u kom smislu to mene sretantrenutak \"vitla\"
 • 07.10.2011. 20:38h

  Član zlatanMerlin8 nije mi jasno sjenoduse zasto vi tjerate sretan trenutak sa magicusa, a drugo ciji su prerogativi prema kojima bi trebalo sretantrenutak izbaciti sa magicusa i zasto?????
 • 07.10.2011. 20:38h

  Član shadowofsoulMerlin10 ne daj Vam Bog, Zlatane, da to osjetite...
 • 07.10.2011. 20:42h

  Član shadowofsoulMerlin10 Zlatane, ne tjeram ja nikod sa Magicusa, samo želim da Dinaja, tj. SRETAN TRENUTAK, shvati kako je zlo raditi - da se zlo vraća - kad - tad... otjerala je Safiris sa magicusa, pisala je protiv nje zločestoće što ni moja Šušk (psič) ne bi papala ni sa pekmezom, napadala ju je - uz moju pomoć, naravno, jer sam vjerovala kobri, a ne Safiris, čistoj duši, i uvjerila me da je ona u pravu... puno mi je trebalo da shvatim - tko je Dinaja, tj sretan_trenutak kako se sad voli zvati, ali vuk dlaku mijenja- ćud nikada! Bog Vam, Zlatane, bio u pomoći vjerujete li toj kobri! adio i sretno ...
 • 07.10.2011. 20:47h

  Član sretan_trenutakMerlin1 sjenko bog ti pomogao da ubiješ otrov koji izvlačiš i SF filmova kojima se hraniš i svu zločestoću pretačeš u svoj život...nadam se da ćeš početi sanjati lijepe snove...ja ih još uvijek sanjam...oplemenjuju me snagom ljubavi koja izranja iz očiju boje snova..:-))
 • 07.10.2011. 20:52h

  Član shadowofsoulMerlin10 no words for you, my dear... pogledaj tajming mojih tekstova i vide-clipove i tvoj tajming.. danas ja izaberam KEMAL MONTENO, za 5 minuta, tvoj izbor je: KEMAL MONTENO..! sve sam ti rekla... o plagiranju neću... plagirala si Safiris godinama, sad plagiraš mene,... neka.. hvala Bogu da si se skinula sa SAfiris i popela na mene, jer ja znam s tobom.. ona nije znala i zato se povukla... ali ja znam sa kobrama! ti si kobra! kad ću poželjeti tvoje društvo, preobući ću se u kobru, ali duša će mi biti duša janjeta, a ne kobre... no, znaj.. nikad više ne želim tvoje društvo - društvo kobre... neka je Bog u pomoći svim tim jadnim novim članovima koji nemaju pojma tko je - sretan_trenutak...! Ende!!!
 • 07.10.2011. 20:59h

  Član sretan_trenutakMerlin1 čovjek sa mjesecom u očima mi daruje sreću i srcozorja puna blagosti, spokoja i lakoće postojanja...uistinu sam sretna...volim svako jutrenje u kojem se budim i osjećam srce koje diše ljubavlju...sjenko želim ti sreću u svakom novom svitanju...želim ti ljubav ogrnutu ljepotom plavih očiju u kojima si pronašla smisao života...budi sretna...od sada do vječnosti...:-)))
 • 07.10.2011. 21:05h

  Član shadowofsoulMerlin10 riječ SRCOZORJA - to je prva pisala Nefertkau!!! I copoy mw, sjećaš se...? ali ti ovdje copy everybody :), my dear :) Dinajo, uvijek ćeš ostati - samo Dinaja... ona koja jesi, to jesi.. možeš ti sad lamentiat ovdje meni do 4 ujutro, Dinaja je uvijek - samo Dinaja... Ende! (real The End) :) !
 • 07.10.2011. 21:09h

  Član sretan_trenutakMerlin1 sjenko neka te srećonaut prati srcozorjem tvog dušograda...budi sretna od sada do vječnosti...:-))
 • 07.10.2011. 21:29h

  Član shadowofsoulMerlin10 kpirantica riječi Nefertkau i wendy.tanja ni na kraju ne možeš biti - svoja! šteta!
 • 07.10.2011. 21:37h

  Član zlatanMerlin8 jako lijepo draga sretan trenutak, ovaj vas prilog ima tako lijepo satkanu sliku ljubavi prema voljenom partneru, to mene ne cini neosjetljivim, stovise volio bih da i sam mogu tako nesto napisati ali i mojoj usamljenosti cesto nista ne manjka
 • 07.10.2011. 21:41h

  Član shadowofsoulMerlin10 ZLATANE, zato ste i odličan plijen ovo kobri !! (sorry, ne želim više šutjeti, jer vidim mrežu koja se plete oko VAs, ali ako Vi to ne vidite-. onda... sretno)
 • 07.10.2011. 21:50h

  Član zlatanMerlin8 sjenoduse ja sam previse star i bolestan da mi se nesto lose moze dogoditi, ja imam 52 godine, od bolesti imam preko 200 kilograma, hodam sa stapom, ne izlazim iz kuce, nema niakkve nade da ostvarim neku veliku ljubav niti ja to zelim, ali ako mogu jos malo pisati i prijateljevati sa ljudima i ako mi je bog dao tu priliku ondaja to svakako hocu
 • 07.10.2011. 22:04h

  Član shadowofsoulMerlin10 Dijana, ako sad nemaš srca - nećeš ga nikad imati!!!!
 • 08.10.2011. 01:34h

  Član sretan_trenutakMerlin1 hvala vam dragi zlatane na pohvali teksta...pošto mi je vaša priča poznata osjećam koliko vam znači pisanje i druženje na portalu...raduju me jutra u kojima malo prodiskutiramo literaturu i filozofiju...od vas se mnogo može naučiti jer vi svojim tekstovima oplemenjujete magicus...kod vas sada već sviće proljetno jutro...želim vam ugodno prskozorje i još jednom zahvaljujem na toplom komentaru...:-))

SADRŽAJ UPISAO

Član sretan_trenutakMerlin1 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana sretan_trenutak dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

RUJAN...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član Luce malaLuce mala

  Neka. :) Skoro sam zaboravila kako izgleda i zvuči... kiša... :)

  17.09.2021. 20:58h
 • Član med.mlijekomed.mlijeko

  iiii stigle su nam kiše jesenje <3

  17.09.2021. 17:49h
 • Član iridairida

  ❤ ❤

  17.09.2021. 12:32h
 • Član Luce malaLuce mala

  Lijep pozdrav i svima ostalima! :)

  16.09.2021. 18:18h
 • Član Luce malaLuce mala

  Hvala na odgovoru! :)

  16.09.2021. 17:19h
 • Član Luce malaLuce mala

  Dobro i kažeš, Irida... :)))

  16.09.2021. 17:19h
 • Član iridairida

  zašto ne oboje...?

  15.09.2021. 17:54h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Serenada... Došla je...