Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član dinaja

Upisao:

dinaja

OBJAVLJENO:

PROČITANO

868

PUTA

OD 14.01.2018.

Stonehenge ili božanska matematika

Stonehenge ili božanska matematika
Sljedeću noć će se roditi ljeto, a u zoru će tisuće ljudi tradicionalno obilježiti ljetni solsticij na jugu Engleske pokraj megalitičkog spomenika Stonehenge. Stonehenge čine uspravni divovski kameni blokovi – megaliti, poredani u dva kruga u Salisburyjskoj ravnici u engleskoj grofoviji Wiltshire, otprilike 13 kilometara sjeverozapadno od Salisburya.

 

 

Stonehenge, čudesni kameni grad (pogledajte video o povijesti tog čudesnog grada)


"Boginjina duša u tebi je svjetlost,
a svijetlost ne poznaje
satove, dane, mjesece, godine
ne osjeća stoljeća ni eone.
Prolaznost naših dana i noći
moru i hridinama ne znači ništa,
ali univerzum ima svoju dušu
i vrijeme će jednoga dana stati,
onoga dana
kada ti budem cvijećem kitio kosu,
stavljao dijadem u kosu
blještavu krunu satkanu
plavetnilom dragog kamena,
onoga dana kada plavi Safir i Nox
zaustave vrijeme,
kada Aurora rodi novo sunce
toga dana će
trenutak postati vječnost."

začarani zamak

"Doveo si me u vrijeme Maya" šapnuh sretna
"Na početak sna" reče mi tiho
"Vratili smo se u vrijeme prije vremena."
"Da osjetimo nastajanje vremena u sebi"

Stajali smo, činilo mi se, na vrhu svijeta, pod dlanovima sunca, u areni čudesnoga zvuka, u hramu nebeskoj ljepoti i osluškivali ove predivne tonove Ode Stonehenge.

Dosada još nečuveni tonovi zatvoriše krug oko nas. Nađosmo se na vratima vječnosti. Sunčani zraci su se razbijali kroz kristalnu prizmu plavićastih superstruna koje su treperile pred našim očima. Vidjeh pupoljke kako postaju cvijetovi u vazama koje su imale bezbroj strana i na tisuće oblika.

 

božja rukaA čarobna ruka je skidala blještave pupoljke, čudesne iskrice neba i prosipala ih po nama.

 

zemlja..i mi..

 

U safirnoj kristalnoj kugli se skupila sva ljepota ovog najduljeg dana u našem životu.

"Ovo je trenutak istinskog rađanja, onaj isti trenutak kada se iz svijesti univerzuma ljubav spustila na plavi planet."

 Ljubav opipljiva i lijepa uzdignu naše misli u magloviti oblak neke nove stvarnosti. Horizont se širio pred očima i negdje u daljini sjedinjavao s plavetnilom neba.

"Bojiš li se?" upita me sjetno
"Zašto bih se bojala? I čega?"
"Pogledaj u daljinu. Šta vidiš na horizontu?"

 


Iza svjetlosti u crvenilu zapadnog neba prepoznah sjene velikog kamenog grada.
"Pa ti si me vratio 3000 godina unazad" uskliknuh začuđeno
"Ne, mi smo u godini 2126"
"Kako smo stigli u ovaj trenutak?"
"To se dogodilo kada sam ti na vratima vremena cvijećem kitio kosu. Zakoračili smo u vječnost i pred našim očima se ponavlja povijest univerzuma."
"Zar smo već jednom bili u ovom trenutku?"
"Da ali onda nismo znali da smo to mi."
"Stonehenge pored Salisbury-a su daleko od nas u jednoj drugoj zemlji. Kako ih mogu na toj razdaljini vidjeti?"

 

solsticij


"To što vidiš je njihovo zrcaljenje u trenutku. Sunčana zraka se u ovom trenu prelama na njima i sada nebeski hram, ovaj čudesni kameni grad blješti u svim uglovima univerzuma, ali ga vide samo oni koji su prošli kroz vrata vremena."
"Zašto se to dogodilo?"

 


"Danas je ljetni solsticij i po drevnom proročanstvu sudnji dan."

 


"Stjene kamenog grada kriju u sebi tajnu svog nastajanja. Kameni obruč je širok 105 metara, a pojedine stijene su postavljene na onim dijelovima horizonta na kojem sunce i mjesec izlaze i zalaze na svojim putanjama nebom. Po mišljenju nekih Stonehenge je bio hram posvećen nebu jer su stijene postavljene tako da se u odnosu na pad sunčeve svjetlosti iz njih mogu izračunavati kalendari. Prolazi između stijena su postavljeni tako da pokazuju kako sunce i mjesec kroz cijelu godinu izlaze i zalaze.Izgleda da su gradioci kamenog grada posjedovali znanje iz pitagorijanske matematike iako su živjeli 1000 godina prije drevnoga grka."

"Jedan veliki komet leti prema zemlji i trebao bi udariti točno u Stonehenge. Zbog ubrzanja komet nagomilava oko sebe energiju koja lomi sunčevu svijetlost i preslikava mjesto na kojem će se dogoditi prasak."
"Jesu li gradioci kamenog grada mogli tada izračunati datum padanja kometa?" upitah ga mirno.
"Ideja ti je odlična, ali za to nema dokaza"
"Nema dokaza niti da se jedno proročanstvo stvarno ispunilo"

 

čovjek u svijetluJedno veliko svjetlo, okruglo i puno prekrasnih boja se pojavi na horizontu. Zvijezda iz neke daleke galaksije se spuštala k nama. Vječnost i ljepota trenutaka mi zaustavi dah.

Sjetih se stare poslovice

"Umire samo ono što je lijepo".

Nebo zapjeva himnu slobodi i životu. Zvijezda u padu se odjednom zaustavi. Trenutak straha potraja kao i misao o strahu. Pred našim očima se prosu fontana svjetla. Raspuknuta zvijezda otvori novu epohu postojanja.

"Kada jedan elektron zatitra trese se cijeli univerzum" začuh glas vjetra
"Koliko svjetova postoji, koliko života imamo?" pomislih.Odjednom osjetih ono do tog trena neosjećano, vidjeh ono do tog trena neviđeno, vidjeh ratnika svjetlosti i sjetih se Pitagorinih riječi.

"Putovat ćemo svjetovima i vremenom, vraćati se uvijek na isto mjesto, razgovarati i nećemo znati da smo to uvijek samo mi, a bit ćemo uvijek samo mi."

Vidjeh kako se ruše planine, kako rastu rijeke i slijevaju se deltom u beskra.

Oko nas se zatvoriše oceani u kotač života. Stonehenge, Avalon, Atlantida, Civitas solis se sjediniše u otok prividnog mira dok je oko nas tutnjao kraj svijeta.

 More se razbija na hridima tog otoka. Jedan galeb kruži nad nama i klikće svoju vječnu pjesmu. U zraku se osjeća miris oseke.

Sunce tone i ostvalja trag sreće najduljeg dana u našim osjetilima.

Svjetlost se pred našim očima iskri tisućama boja i zatvara u plavetnilo safira, postaje plavićasta kugla, plava ljepotica novog univerzuma, njegova ljubav.

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 21.06.2009. 08:52h

  Član dinajaMerlin2 mea culpa.......tek sada primjetih grešku u naslovu........ Stonegenge ili božanska matematika je pravilan naslov......:-)))
 • 21.06.2009. 08:57h

  Član srceMerlin3 Dinaja jako lepo. Pitagorina misao mi je prelepa, mada ja lično verujem u linerni potek časa. Prelepo uredjen tekst.Pozdrav
 • 21.06.2009. 09:08h

  Član vajranMerlin3 ...a sada... otvaram oči i smiješim se suncu...
 • 21.06.2009. 09:21h

  Član srceMerlin3 pardon linearni potek časa.
 • 21.06.2009. 09:31h

  Član dinajaMerlin2

  srce

  hvala ti drago srce na pohvali teksta........za sada je linearn protok vremena jedino shvatljiv, ali ja volim sanjati, naročito kada čitam čudesne knjige o božanskoj matematici.......onda živim utopiju......osjećam dodire neba i vjeruj mi lijepo mi je....:-)))
 • 21.06.2009. 09:33h

  Član dinajaMerlin2

  vajran

  da dragi vajran.......divno se smiješiti suncu........:-)))
 • 21.06.2009. 10:25h

  Član ivanaMerlin2 ...da osjetimo nastajanje vremena u sebi... ...vidjeh pupoljke kako postaju cvjetovi u vazama koje su imale bezbroj strana i na tisuće oblika... Ubrzani film prolaza kroz vrijeme i prostor. Vremeplov. Brzo, ali blago i nježno putovanje, bez straha, bez vrtoglavice. Blistavo i mirisno nježno.
 • 21.06.2009. 10:37h

  Član kajaMerlin5 O moja Dinajice, to je moja Vizija .... odakle ti to !!!?
 • 21.06.2009. 11:03h

  Član zemljaMerlin2 galeb, oseka, sunce, svjetlost, plava ljepotica, njegova ljubav... ups!, šta ja radim - pišem ključne riječi?!
 • 21.06.2009. 11:11h

  Član dinajaMerlin2

  Ivana, kaja

  @ draga ivana divno je s tobom prolaziti kroz prostor- vrijeme, divno je u misaonom dijalogu s tobom oživjeti tu dimenziju u sebi, vidjeti svijetlost u njenoj ljepoti, osjetiti svjetlosni zagrljaj tvojih misli i nježnost mirisa rog zajedništva.......:-)) @ ah draga Kaja čudesni su putevi naših duša, a vizije, vizije nas sjedinjuju u ljepotu zajedništva i srodnost duša........moje vizije proizlaze iz pročitanih knjiga, knjiga koje poetično opisuju znanost i otvaraju nam puteve ka spoznaji božjeg sna........danas se znanost i vjerovanje sjedinjuju u nove istine.....i čudesno je lutati tim svjetom.......i biti na rubu znanosti i osjećati ljepotu postojanja u božjem snu.........:-)))
 • 21.06.2009. 12:28h

  Član dinajaMerlin2

  zemlja

  draga Zemlja, žao mi je, doista mi je žao, ako u tim ključnim riječima nisi osjetila ono što sam tekstom željela reče......... očito pišemo i razmišljamo drugačije......plava planeta je za mene ljubav..ta čudesna zemlja na kojoj snivamo ovaj čudesni san..........razmislih, ja ipak osjetih tvoju poeziju i to mi je drago jer na pučini oceana osjećam jačinu vjetra koji nas miluje ljubavi univerzuma, i sjedinjuje nas sa plavom ljepoticom majkom koju nazivamo zemlja........žao mi je što ti moje misli nisi osjetila........:-))))
 • 21.06.2009. 14:16h

  Član mlabosMerlin12 dinajo i zemljo...opovrgnite me ako sam u krivu...ali zemljin komentar shvatih kao duhovitu i inteligentnu pohvalu...?????
 • 21.06.2009. 14:38h

  Član dinajaMerlin2 majo, sada kada sam, potaknuta tvojim komentarom, još jednom razmislila o komentaru zemlje, poželjeh da je to tako kako si ga ti interpretirala.....bilo bi mi žao, doista žao, ako su moje poruke nedovoljno jasne, ako se ne osjeti ono što sam pokušala napisati..........zahvalna sam na svakom komentaru i prihvaćam svaku korekturu mog izražaja..........hvala ti Majo na tvojoj interpretaciji zemljinog komentara.....interpretaciji koja me je ponukala da još jednom razmislim.........sretnija sam ovako.......:-))))
 • 21.06.2009. 14:47h

  Član mlabosMerlin12

  dinajo

  znaš da smo u zadnje vrijeme komentirali da unosite ključne riječi u tekst radi pretraživanja...i kako ja shvatih zemlja je to duhovito iskoristila za komentar...:)))
 • 21.06.2009. 14:50h

  Član dinajaMerlin2 zemljo, ako sam krivo interpretirala tvoj komentar ovim korigiram svoj prvi odgovor tebi........pročitah još jednom tvoju danas objavljenu pjesmi i osjetih isto uzbuđenje kao i kod prvog čitanja........da mi pišemo različito i komentiramo različito.....nedorečenost u tvome stilu pisanja je snaga tvoga izraza........oprosti ako sam tvoj komentar krivo sama sebi protumačila.......-)))
 • 21.06.2009. 14:54h

  Član dinajaMerlin2

  majo

  ma odlično si to razumjela i objasnila...hvala ti... otvorila si mi još jedno okno na duši, okno kroz koje moram naučiti gledati....:-)))
 • 21.06.2009. 15:11h

  Član vajranMerlin3 sada je još i javno priznala da krivo sebi tumači i da joj je jedan prozor zatvoren... iskrenost je oduvijek na cijeni....
 • 21.06.2009. 15:13h

  Član ivanaMerlin2 šampoooooniiiiii....pjena radostiiiiii.... :)))
 • 21.06.2009. 15:18h

  Član dinajaMerlin2

  vajran!

  bio zatvoren do ovoga trena...otvorila ga Maja i eto ja sam joj jako zahvalna.........osjetih jednu novu zraku svijetlosti u sebi i evo danas u ovom najduljem danu slavim solsticij i tugujem za izgubljenom prijateljicom...moja Ana je na današnji dan zauvijek otišla u vječnost........:-)))
 • 21.06.2009. 15:20h

  Član dinajaMerlin2

  ivana

  da šamponi......ta čudesna pjena radosti bi mi danas dobro došla........:-)))
 • 21.06.2009. 15:23h

  Član vajranMerlin3 nasmješi joj se, jednim jedinim milimetrom... zadrži ga na licu... ana je to zaslužila... osmjeh će krilima anđela zatitrati oko srca i stvoriti radost.... tebi i njoj...
 • 21.06.2009. 15:26h

  Član vajranMerlin3 ostavljam ti bočicu pjene radosti... ()*... zapjeni se... možeš i preko odjeće... još i bolje pjeni....
 • 21.06.2009. 15:35h

  Član dinajaMerlin2

  vajran!

  hvala ti na ovoj pjeni radosti....i onaj milimetar osmjeha iz ugla usnica mona lise je djelotvoran.......smiješim se Ani, smiješim se tebi.......da život je lijep u pjeni radosti......:-)))
 • 21.06.2009. 15:37h

  Član vajranMerlin3 ako je tako, blagoslovljena si...
 • 21.06.2009. 15:39h

  Član vajranMerlin3 evo ti i jedna marelica... boje plamtećeg mjeseca... njegovu energiju nosi... svježa, tek ubrana...
 • 21.06.2009. 17:13h

  Član ivanaMerlin2

  @dinaja

  Draga, tako smo slične da ovo zapravo nije mjesto da ti sad objašnjavam po čemu to znam. Pratim od jutros redom komentare na ovaj tekst, i to kroz cijeli proces. I tako poznam sebe u tebi. Tekst je savršen, misli su izvrsno potaknule osjećaje, Zemlja je samo šaputala ponavljajući tihom jekom one riječi koje su je se najviše dotakle dok je čitala i onda je nabacila smiješak da samu sebe razvedri kroz termin \"ključne riječi\". Da, ona je samo izvukla one riječi koje su bile ključne za nju, kao što sam i ja izvukla onu vazu i cvjetove koji se rascvjetavaju kao ono što je ključno meni. A ti, ljepoto, uzdrhtala od želje da budemo taknuti....hej, taknuti smo. Doživjeli smo. Ne brini. Ljubimo i tebe i tvoj izričaj. Znala sam nad nekoliko riječi upućenih meni danima voditi unutrašnje dijaloge i petljati niti oko neke jezgre koja uopće nije imala namjeru reći ono što sam ja čula. Eto, po tome smo toliko slične da prepoznajem svaki tvoj drhtaj. Nježna si, Dinajo ! Jako, jako nježna i topla ! Meni znaju reći da sam krhka :) Drugi me vide kao otresitu. Ovisi koliko se tko dobro zagleda i približi. Vidim te, mila :))))) Ljubim te ! Da nisi takva, kako bismo skupa gledale te cvjetove i vaze koje jure kroz vrijeme i prostor ?
 • 21.06.2009. 17:35h

  Član ivanaMerlin2 Čitam ponovo pa ponovo. Ne biti sam dok oko nas tutnji kraj svijeta !Prohujati vremeplovom u trenutku kad netko nekome kiti kosu cvijećem. Promatrati i strepiti. Dočekati smiraj rođenja izniklog iz prštavih boja vatrometa. Provela sam današnji dan uz tvoju priču :))))) Hvala !
 • 21.06.2009. 18:31h

  Član dinajaMerlin2

  ivana

  Ivana draga, divno je čitati tvoje komentare i učiti, da stalno učiti nešto novo........postoje uvijek treniutci u kojima prepoznamo jedan novi dio sebe i to je divno, to je ono što nas obogaćuje, što nam daje snage da idemo dalje, uvijek iznova pod koplja dnevne svijetlosti......uvijek grleći svjetlosnu zraku duša koje su tu u našoj blizini........naučih danas puno, jako puno kroz komentare koji se kao biseri redaju i slažu u predivan dijadem ovom čudesnom danu.. ljetni solsticij je za mene poseban dana, dan koji me čini sretnom i tužnom u isto vrijeme i to već godinama.......u mojoj priči \"anatomija jednog samoubistva\" sam pisala o nesretnoj sudbini moje prijateljice Ane........njen život se ugasio u najkraćoj noći....otišla je zauvijek ostavivši mi kratko pismo i buket žutih ruža koje su mirisale na jasmin.........ona je otišla zbog ljubavi tražeći ljubav......smak svijeta, veliki prasak se tog dana dogodio u mojoj svijesti, gubitak najboljeg prijatelja....... i svaki puta kada pišem o tom danu gubim se u misaonim slikama, ponekad lutam kamenim gradom, ulazim u hram neba ili gorim u plamenim jezicima ivanjske noći........ ivana ovo je ivanjska noć u kojoj se preskaću vatre i dokazuje ljubav....ovo je noć kada se ladarice, sedam plejada bježeći od oriona, spuštaju s neba i pjevaju vilinjske pjesme.........ah draga ivana tako je divnan osjećaj saznanje da si danas provela dan čitajući ovaj tekst.......da sada znam da sam nepotrebno bila tužna zbog zemljinog komentara, znam da sam gušeći se u vrelu izmješanih osjećaja željela da svi osjete ljubav koju šaljem kao poruku na portal........hvala ti ivana na komentarima i na sudjelovanju u mojim mislima i osjećajima......hvala i vajranu, kaji, maji i zemlji, hvala svima koji su pročitali ovaj tekst......:-)))
 • 22.06.2009. 08:14h

  Član zemljaMerlin2

  dinaja

  nadala sam se da će ispasti duhovito... a zapravo ja nisam ništa ni komentirala nego se pri kraju teksta zadubila u samu sebe, svoj nick i svoje pjesme, par (ključnih) riječi me na to nagnalo... i ubuduće, draga dinaja, ne shvaćaj me ozbiljno, jer ni nitko drugi to ne radi. smile! :-)
 • 22.06.2009. 08:24h

  Član dinajaMerlin2

  Zemlja

  draga zemlja, tvoj komentar mi je uz pomoć Maje razveselio dan........hvala ti da si pročitala tekst, a da si čitajući ga osjećala sebe.......to je za mene divno saznanje.......a cilje svega što pišemo i je u tome da to svatko osjeti na sebi svojstven način..........a o ozbiljnost shvaćanja.pa mnogi ni mene ne shvaćaju ozbiljno........:-)))
 • 22.06.2009. 10:23h

  Član ivanaMerlin2

  @dinaja, zemlja

  Ja vas doživljavam toplo, nježno. Ima li ozbiljnijeg od toga ? Za mene nema, što mogu ?
 • 23.06.2009. 09:45h

  Član angelsflyMerlin2 :*

SADRŽAJ UPISAO

Član dinajaMerlin2 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana dinaja dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

RUJAN...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Mozak i pješćana kula Ispovjest još nerođenog djeteta !