dinaja

2

Broj Merlina

Svi članci člana dinaja
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Anatomija jedne nesreće i astralno tijelo

Anatomija jedne nesreće i astralno tijelo Oni koji su bili u komatoznom stanju, kojima se činilo da odlaze u smrt, oni pričaju o tom trenutku oslobađanja. Tada im se pričinjava da njihova duša napušta fizičko tijelo i teži sjedinjenju s univerzumom. To je iskustvo koje im tada potvrđuje da pored osjetilnog tijela posjeduju barem još jedno tijelo. Ono tada zasja kristalima, isprepletenih od superstruna, koji trepereći i titrajući odlaze prema velikom svijetlu. U tom trenu se astralno tijelo spaja s univerzumom, misle oni slušajući kako simfonija njihove duše odzvanja u njihovim unutarnjim ušima i spaja se sa simfonijom neba. Do nedavno su te priče bile mistificirane i djelovale nestvarno. Danas je tehnologija toliko napredovala da se, te faze ljudske nesvijesti, uistinu mogu dokazati i konrolirati. U traumatičnim situacijama se, izgleda uistinu to naše zvjezdano tijelo, nazvano i duša, odvaja od fizičkog i na taj način spašava ono najvrednije u nama naš život. Ono napušta misaone okove čvrste materije, da bi joj omogućilo da se u trenutku prividnog mira, sama svojim unutarnjim zakonima izliječi. "To je ono Nitzscheovo jastvo koje počiva iza mojih misli." pomislih prisjećajući se ponovo jednog ljetnog podneva i nesreće.
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Hrvatska mitologija

Hrvatska mitologija Stojim na mjestu s kojeg je naše davno pleme ugledalo beskonačnost. Zima prelazi u proljeće, sunce ostaje dulje nad uvalom i najavljuje dolazak ljeta. Golubice me slijede na mom putovanju u daleku prošlost. "Ovdje je Panteon mojih praotaca. Na vrhu planine u zlatnom oblaku počiva naše davno vjerovanje." "Pođi niz planinu, dole je tvoj život. Tamo se moraš probuditi."
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Stres naš svagdašnji

Stres naš svagdašnji Hans Selye, jedan od modernih pionira istraživanja stresa, originalno je stres definirao kao "sumu ukupnog trošenja organizma tijekom njegovog životnog vijeka". Kasnije je Selye stres vidio kao "nespecifičnu posljedicu (psihičku i fizičku) bilo kakvog zahtjeva na organizam, a koji nadilazi adaptacijske mogućnosti samog organizma".
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Slavlje osjetila

Slavlje osjetila Kodeksi dobrog ponašanja su nastajali u vremenu kada se još nije dovoljno poznavalo djelovanje ljudskog tijela, a još manje djelovanje mozga i utjelovljenog uma. Nekada mi se čini da su raskalašene antičke gozbe bile više primjerene ljudskom tijelu i njegovoj djelotvornosti nego kasnije uobičajena salonska druženja.
Član dinaja

Upisao:

dinaja

LJUBAVNA PRIČA O ŽIVOTU I SMRTI

LJUBAVNA PRIČA O ŽIVOTU I SMRTI Vječnost i beskonačnost je skupljena pod velikom zvjezdanom kupolom iza koje se krije još ne odkriveno i vječno sanjano kraljevstvo nebesko. Skriven u tom tajnovitom beskraju Stvoritelj je u jednom davnom treptaju oka vršcima prstiju dotaknuo plavu planetu i u kaosu probudio život i smrt, dva vječno nastajuća i nadopunjavajuća energetska procesa iz kojih izrasta harmonija u univerzumu.
Član dinaja

Upisao:

dinaja

O sugestiji

O sugestiji Pretjeruje se do zbunjujuće razine koja više ne razlikuje kvalitetu sadržaja što je već u domeni sugestije. Jedno poduzeće na Zapadu proizvodi čaše u kojima je, po njihovoj reklami, vino, koje se iz njih pije, kvalitetnijeg okusa i arome. I svi koji iz njih pili "priznaju" da je tako, čak i degustatori. Nema dvojbe, riječ je o sugestiji; razlike u kvaliteti nema kad se ne zna iz koje se čaše pije.
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Mozak Alberta Einsteina

Mozak Alberta Einsteina Istraživanjem mozga znanstvenici su došli do novih zaključaka. Do nedavno su glija stanice u mozgu smatrane moždanim otpadom. GLIJA STANICE su najbrojnije stanice u ljudskom mozgu. Danas se zna da je njihova funkcija hranjenje neurona. Što mozak više djeluje, što je njegova misaona funkcionalnost kompleksnija to on proizvodi više titraja među neuronim, a pritome dolazi i do proizvodnje više glija stanica.
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Čovječuljak u našoj glavi, stvaraoc naše slobodne volje???????

Čovječuljak u našoj glavi, stvaraoc naše slobodne volje??????? "čovječuljak" u našoj glavi kojeg su znanstvenici, slijedeći davni san alkemičara, jednom davno nazvali Homunculus. Stiliziran kao čudovište sa velikim usnama, jezikom, šakama i stopalima, podijeljen na osjetilnu i pokretačku stranu tijela, Homunkulus još uvijek dokazuje da iznad naše slobodne volje stoji vladar, ono nikada dokazano sebstvo, skriveno u virovima reijeke bez povratka. .
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Prvi tango

Prvi tango Pišući ovaj tekst želim osmisliti i u vama probuditi vaš kreativni, stvaralački um da bi napisano uistinu postalo vezom između vašeg umijeća i samospoznaje. Tekst bi trebao uzburkati vašu maštu s kojom ćete unutar napisanih riječi pronaći svoje misli i svoje istine. Moje misli ne smijete shvatiti kao domaću zadaču vašoj svijesti.
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Balada o rukama ili reiki našeg istinskog postojanja?

Balada o rukama ili reiki našeg istinskog postojanja? Ime Reiki vuče svoje porijeklo iz japanskog izgovora dva kineska pojma koja znače životnu energiju. "Rei" znači duša, duh i "Ki" znači dah ili energija žive sile-životna energija. Japanski Tendai budist po imenu Mikao Usui je uspio, nakon duge meditacije, posta i molitve, sjedinjavanjem njegove duše i životne energije osjetiti postojanje Reiki- energije u sebi. On je to svoje čudesno, podijelio sa ljudima.
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Iza zrcala svijesti

Iza zrcala svijesti Misaono- osjetilno- osjećajna slika sviće jutrom i buja snagom preobražavanja trenutka u vječnost. Tu u labirintu zrcala svijesti otkrivam čudesna prostranstva istinskog postojanja, prepoznajem ono, do sad, neviđeno. U mom malom univerzumu trepere sitne strune još nedokazanog, najsitnijeg djelića atoma, te čudesne tvari svemira. Evo dragi moji pozivam vas na to putovanje, uđimo zajedno u taj čudesni svijet iza ogledala svijesti.
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Sreća dolazi sa zvijezdanog neba naše duše.

Sreća dolazi sa zvijezdanog neba naše duše. Ideje, te čudesne iskrice na zvjezdanom nebu naše duše, univerzuma umno- osjetilno- osjećajnog u nama, su putokaz u životu, osvjetljene našim unutarnjim suncem one nam osvjetljavaju ponekad trnoviti put ka sreći. A kolo sreće se vrti i vrti, kolotećina vječnosti u kojoj se sve ponavlja, ko bi doli sad je gori a ko bi gori sad je doli. Usponi i padovi, tuga, bol, sreća sve su to djelići našeg postojanja pod zvijezdama. Jedino LJUBAV, ta vječna čudesna energija u nama samima nam pomaže da spoznamo i osjetimo sreću koja dolazi sa zvijezdanog neba naše duše, sreća obasjana našim unutarnjim suncem.
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Oči Božje

Oči Božje To mjesto je točka prividnog mira, u središtu duše i tijela, točka koja nas definira kao svjesno biće i omogućuje nam da vidimo kako se tijelo i duša sjedinjuju u treptajima fine energije, nastale velikim praskom koncentrirane svjetlosti, koja se razlila kad je nevidljiva ruka "STVORITELJA" zlatnim srpom požnjela snop tame i kad se, dotada ničim, prosulo sjeme života iz kog će se roditi svemir.
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Magija i njeni simboli

Magija i njeni simboli Magija je dio nas, ona je naša misaona energija, njome mi doista osmišljavamo naše živote. Sretali smo se s njom u bajkama koje smo kao djeca gutali, s magijom smo se sretali u legendama, mitovima, ona je doista kroz ljudsku povijest mijenjala sadržaje, potvrđujući svoje začuđujuće vrijednosti u našim životima. Mnogi njeni simboli su i danas podjednako magični i aktuelni.
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Naučeni optimizam

Naučeni optimizam Pesimisti lakše odustaju i češće upadaju u depresiju; optimisti postižu puno bolji uspjeh u školi i na studiju, na poslu i u sportu. Kad se optimisti natječu za neki položaj, vještiji su i vjerojatnije je da će ga dobiti nego pesimisti. Njihovo zdravlje je neuobičajeno dobro. Dobro podnose starenje i mnogo manje nego većina nas pate od uobičajenih tjelesnih tegoba sredovječnosti a i žive duže.
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Mistika i znanost.

Mistika i znanost. Mistik ulazi u svoju dušu, on gleda u sebe i istražuje svoju svijest na njenim raznim razinama, što, iako mnogi sljedbenici velikih mistika ne priznaju, uključuje i tijelo. Tijelo je ipak fizički izraz čovjekove duše. Tijelo zrcali ono duhovo u čovjeku. Prirodne znaosti ne ovise o mistici, mistika ne ovisi o od spoznaja u prirodnim znanostima, ali čovječanstvo se ne smije i ne može ni jedne od njih odreći.
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Prijateljstvo i emocionalni obrasci

Prijateljstvo i emocionalni obrasci Kultura prijateljstva zahtijeva toleranciju prema sitnim propustima i pogreškama iz neznanja. No uz takvu podlogu, rijetko smo za to sposobni. Provjerite kako se osjećate sami sa sobom kad pokušate ući u kožu nekoga tko se prema vama nije ponio savršeno i sagledati njegovu perspektivu. Vrlo često to pokreće podsvijesni osjećaj – crno-bijelu perspektivu djeteta - da ako je druga osoba 'u pravu', mi smo 'u krivu'. Najčešće se vrlo brzo vraćamo na opravdavanje sebe i traženje greške kod drugoga. S druge strane, vjerojatno vrlo dobro znate kakav je osjećaj kad ste sami izloženi netoleranciji i kriticizmu. Vrlo je teško izaći iz tog začaranog kruga, jer to u prvom redu zahtijeva iscjeljivanje dječjih dijelova ličnosti koji nose najneugodnija uvjerenja o sebi – onih najmlađih koje je često najteže iscijeliti jer najdublje vjeruju da nešto s vama nije u redu
Član dinaja

Upisao:

dinaja

vrata vremena

vrata vremena Vrijeme je ono što ne možemo dotaknuti, vidjeti, čuti niti omirisati. Ono je tu i nije tu, ono je moje, tvoje i njegovo i njeno, ali ono nije zajedničko kao što ni prostor nije naš nego samo moj ili tvoj. Što je uistinu vrijeme? Bez pravoga lica, u našem jeziku okarakterizirano kao srednji rod, to vrijeme nije osjećaj kao ta ljubav kojoj pišemo pjesme ili ta sreća kojoj cijeli život hrlimo. Pogledam li na sat vidim kako se kazaljke pokreću, sjećam se koliko puta je velika prošla preko brojke dvanaest i spoznajem da već satima sjedim i pokušavam opisati osjećaj vremena u sebi. Vrijeme je ono što vidimo na satu šaleći se je rekao otac vremena kao dimenzije. Velika kazaljka na mom satu se pomakla i ja znam da mi je da smislim ovu rečenicu trebalo deset minuta. Sa tornja obližnje crkve se oglašava sat, brojim njegove otkucaje i čujem prolaznost vremena. To vrijeme bez svojstava me prisiljava da krenem jer ću inače zakasniti na posao, ono me tjera da skratim razgovor s jednim pacijentom jer drugi već čeka na mene, ono mi ograničava slobodu a ja znam da bez mene nebi bilo ni njega. Iako još nisu pronađena ona daleka, tajnom ovijena, vrata našeg zajedničkog vremena, ja prošavši kroz svoja, svoje vrijeme osjećam u sebi, čujem nijemi govor njegovih nevidljivih usta, vidim njegov stas i njegove ruke, udišem miris njegove kože, kušam slatkoću njegova trajanja i gorčinu njegove prolaznosti.
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Bijela kula

Bijela kula U svakom trenutku neizbježno smo okruženi nizom prirodnih zakona. Zakon gravitacije, kretanja, zakoni termodinamike i brojni drugi prirodni zakoni stalno su prisutni u našim životima. Dok jedemo, hodamo, obavljamo fiziološke potrebe, podređeni smo zakonu gravitacije. Kada astronauti u svemiru jedu ili obavljaju fiziološke potrebe, za to su im potrebna posebna pomagala, jer su njihova tijela kreirana za uvjete koji vladaju na Zemlji i gdje vlada sila gravitacije.
Član dinaja

Upisao:

dinaja

"Umijece svakodnevnog pokreta"

Stvarajući okvire za razvijanje metode umjeća pokreta slijedila sam pravila univerzuma čiji smo dio. Svaki od nas je jedna mala galaksija, mikrokozmos. Ja sam, vjerujući u čovjeka koji je svojim znanjem bio sposoban spoznati savršenstvo svog djelovanja i beskonačnu pravilnost svog razvoja, stvorila svoj tetravalentni kod, koji u sebi sjedinjuje svjesnu spoznaju fizikalnih zakona univerzuma, te samosvijest svog osobnog makro i mikrosvijeta:
Član dinaja

Upisao:

dinaja

O besmislenosti boli i o jednoj tihoj smrti

O besmislenosti boli i o jednoj tihoj smrti "Bol je neugodno osjećanje osjećaja koji se nagomiliavaju u sjećanju i s vremenom postaju pamćenje i dio sjećanja kojih se je teško riješiti." pokušavala sam jednog sunčanog nedeljnog jutra preko telefona nagovoriti prijateljicu da ustane iz kreveta. Bilo je to prije trideset godina, bile smo mlade i pred nama se otvarao prekrasan svijet uzbuđenja i života koji nas je pozivao u pustolovinu. Tog nedeljnog jutra smo htjele otići s društvom na jezero i uživati u prvom ljetnom danu, željele smo s njima u dugom sutonu promatrati kako sunce polako zalazi i kako se pale oči neba.
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Renesansa vječnog božjag sna....:-)))

Renesansa vječnog božjag sna....:-))) Tigrus je evo objavio jedno od najznačajnijih baleta 20. stoljeća, Stravinskijevo Posvećenje proljeća, 30-minutni balet koji je na premijeri 1913. godine u Parizu izazvao burne reakcije publike naučene još uvijek na milozvučnu romantičarsku glazbu i elegantne pokrete balerina u bijelim haljinicama. Unatoč salvama urlika, rajčicama i jajima, orkestar i baletni ansambl je ostao postojan i vjeran sebi i svom doživljaju i izveo djelo do kraja. Treba osjetiti promjenu obrazaca, osjetiti ono što se rađa prije vremena, ono nešto čudesno što će biti spoznato i priznato tek u nekom drugom, tek dolazećem vremenu......:-)))
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

EMOCIJE

KRISTALI

ENERGETSKE TEHNIKE

ISCJELJENJA

MAGAZIN

MAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuMAGIFON - Životne promjene, sudbinaPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganice

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSribebicaIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebDirektni putSemir-magijaInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info