dinaja

2

Broj Merlina

Svi članci člana dinaja
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Alkemijsko vjenčanje

Alkemijsko vjenčanje "Hildegard von Bingen, vizionarka sna, najpoznatija žrtva migrene, tog vječnog sukoba srca i uma, je u svojim knjigama ostavila znamenja aure koja ju je cijeli život pratila. Rođena u vremenu tihih lomača, ona je postala ljubavnica svemoćnoga i susretala ga u svom zamišljenom svijetu. Migrena joj je, nedozvolivši joj da se probudi iz sna, utirala put u raj. Velika svjetleća kugla iz čijeg središta je često izranjalo tijelo nagoga muškarca je prelazila u kvadrat u kojem se smjestio grad njegovog rođenja. Hildegard je tu blješteću sliku nazvala građevinom ozdravljenja i ovjekovječila je u svojoj knjizi "Putevi spoznaje". " rekla sam jednog dana prijateljici koja se tek bila oporavila od zatnjeg napada glavobolje
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Hrvatska mitologija

Hrvatska mitologija Stojim na mjestu s kojeg je naše davno pleme ugledalo beskonačnost. Zima prelazi u proljeće, sunce ostaje dulje nad uvalom i najavljuje dolazak ljeta. Golubice me slijede na mom putovanju u daleku prošlost. "Ovdje je Panteon mojih praotaca. Na vrhu planine u zlatnom oblaku počiva naše davno vjerovanje." "Pođi niz planinu, dole je tvoj život. Tamo se moraš probuditi."
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Ezoterijsko-astrološko značenje "Posljednje večere"

Ezoterijsko-astrološko značenje Leonardo da Vinci i mnogi poslije njega sve do Salvatore Dali- a, a onda i neki poslije njega su pokušali meni, tebi, vama nacrtati i predstaviti doživljaj POSLJEDNJE VEČERE, obroka koji se dogodio na današnji dan prije nšto manje od dva tisućljeća, a mi ga slavimo kao VELIKI ČETVRTAK. Što je uistinu ta "POSLJEDNJA VEČERA" značila za nas, što je ona ostavila u našim genima, što su nam slikari svojim djelima govorili, što nam je Brown svojom knjigom "Da Vinciev kod" želio poručiti???????? Pitanja, da pitanja na koje još nitko nije pronašao pravi odgovor. ŠTO ZA NAS ZNAČI VELIKI ČETVRTAK??????????
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Čovjek koji je razgovarao s pticama

Čovjek koji je razgovarao s pticama Neobična Franjina ličnost i njegova vedra, optimistička pojava u sumornom mraku srednjovjekovne religioznosti bila je tumačena na najrazličitije načine, a njegova sitna asketska figura postaje motiv mnogih slikarskih i kiparskih radova. Možda i zato što je cijeli njegov život obilježen je neobičnim doživljajima. Tako je, između ostalog, natjerao svog prijatelja, brata Rufina (Leon, Rufin i Anđeo bili su njegovi najprisniji prijatelji), da gol prođe ulicama Asiza samo s konpcem oko vrata, a u Bologni se popeo na potpuno novi krov samostana i počeo bacati crijepove na zemlju iz protesta protiv raskošne gradnje.
Član dinaja

Upisao:

dinaja

HOMO TEHNIKUS i njegova lažna samostalnost.

HOMO TEHNIKUS i njegova lažna samostalnost. Lažno je vjerovanje da nas ono što nam se čini besmislenim oslobađa od razmišljanja, da nas ne obavezuje da upravo to besmisleno osmislimo. AKADEMIK MIROSLAV RADMAN nam poručuje: Kao biolog mislim da je ljudska vrsta postala glavni predator na Zemlji. To znači da smo postali predatori koji nemaju više predatora. Kada se to dogodi, evolucija predatora se uspori jer nema njegove aktivne biološke selekcije. Slično je kod mrava koji zbog svoje brojnosti mogu uništiti cijelo područje na kojem žive. Poslušajmo RADMANA, vjerujmo mu i pokušajmo promijeniti svijest i učiniti naizgled nemoguće mogućim.
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Anatomija jedne nesreće i astralno tijelo

Anatomija jedne nesreće i astralno tijelo Oni koji su bili u komatoznom stanju, kojima se činilo da odlaze u smrt, oni pričaju o tom trenutku oslobađanja. Tada im se pričinjava da njihova duša napušta fizičko tijelo i teži sjedinjenju s univerzumom. To je iskustvo koje im tada potvrđuje da pored osjetilnog tijela posjeduju barem još jedno tijelo. Ono tada zasja kristalima, isprepletenih od superstruna, koji trepereći i titrajući odlaze prema velikom svijetlu. U tom trenu se astralno tijelo spaja s univerzumom, misle oni slušajući kako simfonija njihove duše odzvanja u njihovim unutarnjim ušima i spaja se sa simfonijom neba. Do nedavno su te priče bile mistificirane i djelovale nestvarno. Danas je tehnologija toliko napredovala da se, te faze ljudske nesvijesti, uistinu mogu dokazati i konrolirati. U traumatičnim situacijama se, izgleda uistinu to naše zvjezdano tijelo, nazvano i duša, odvaja od fizičkog i na taj način spašava ono najvrednije u nama naš život. Ono napušta misaone okove čvrste materije, da bi joj omogućilo da se u trenutku prividnog mira, sama svojim unutarnjim zakonima izliječi. "To je ono Nitzscheovo jastvo koje počiva iza mojih misli." pomislih prisjećajući se ponovo jednog ljetnog podneva i nesreće.
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Stres naš svagdašnji

Stres naš svagdašnji Hans Selye, jedan od modernih pionira istraživanja stresa, originalno je stres definirao kao "sumu ukupnog trošenja organizma tijekom njegovog životnog vijeka". Kasnije je Selye stres vidio kao "nespecifičnu posljedicu (psihičku i fizičku) bilo kakvog zahtjeva na organizam, a koji nadilazi adaptacijske mogućnosti samog organizma".
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Slavlje osjetila

Slavlje osjetila Kodeksi dobrog ponašanja su nastajali u vremenu kada se još nije dovoljno poznavalo djelovanje ljudskog tijela, a još manje djelovanje mozga i utjelovljenog uma. Nekada mi se čini da su raskalašene antičke gozbe bile više primjerene ljudskom tijelu i njegovoj djelotvornosti nego kasnije uobičajena salonska druženja.
Član dinaja

Upisao:

dinaja

LJUBAVNA PRIČA O ŽIVOTU I SMRTI

LJUBAVNA PRIČA O ŽIVOTU I SMRTI Vječnost i beskonačnost je skupljena pod velikom zvjezdanom kupolom iza koje se krije još ne odkriveno i vječno sanjano kraljevstvo nebesko. Skriven u tom tajnovitom beskraju Stvoritelj je u jednom davnom treptaju oka vršcima prstiju dotaknuo plavu planetu i u kaosu probudio život i smrt, dva vječno nastajuća i nadopunjavajuća energetska procesa iz kojih izrasta harmonija u univerzumu.
Član dinaja

Upisao:

dinaja

O sugestiji

O sugestiji Pretjeruje se do zbunjujuće razine koja više ne razlikuje kvalitetu sadržaja što je već u domeni sugestije. Jedno poduzeće na Zapadu proizvodi čaše u kojima je, po njihovoj reklami, vino, koje se iz njih pije, kvalitetnijeg okusa i arome. I svi koji iz njih pili "priznaju" da je tako, čak i degustatori. Nema dvojbe, riječ je o sugestiji; razlike u kvaliteti nema kad se ne zna iz koje se čaše pije.
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Mozak Alberta Einsteina

Mozak Alberta Einsteina Istraživanjem mozga znanstvenici su došli do novih zaključaka. Do nedavno su glija stanice u mozgu smatrane moždanim otpadom. GLIJA STANICE su najbrojnije stanice u ljudskom mozgu. Danas se zna da je njihova funkcija hranjenje neurona. Što mozak više djeluje, što je njegova misaona funkcionalnost kompleksnija to on proizvodi više titraja među neuronim, a pritome dolazi i do proizvodnje više glija stanica.
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Čovječuljak u našoj glavi, stvaraoc naše slobodne volje???????

Čovječuljak u našoj glavi, stvaraoc naše slobodne volje??????? "čovječuljak" u našoj glavi kojeg su znanstvenici, slijedeći davni san alkemičara, jednom davno nazvali Homunculus. Stiliziran kao čudovište sa velikim usnama, jezikom, šakama i stopalima, podijeljen na osjetilnu i pokretačku stranu tijela, Homunkulus još uvijek dokazuje da iznad naše slobodne volje stoji vladar, ono nikada dokazano sebstvo, skriveno u virovima reijeke bez povratka. .
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Prvi tango

Prvi tango Pišući ovaj tekst želim osmisliti i u vama probuditi vaš kreativni, stvaralački um da bi napisano uistinu postalo vezom između vašeg umijeća i samospoznaje. Tekst bi trebao uzburkati vašu maštu s kojom ćete unutar napisanih riječi pronaći svoje misli i svoje istine. Moje misli ne smijete shvatiti kao domaću zadaču vašoj svijesti.
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Balada o rukama ili reiki našeg istinskog postojanja?

Balada o rukama ili reiki našeg istinskog postojanja? Ime Reiki vuče svoje porijeklo iz japanskog izgovora dva kineska pojma koja znače životnu energiju. "Rei" znači duša, duh i "Ki" znači dah ili energija žive sile-životna energija. Japanski Tendai budist po imenu Mikao Usui je uspio, nakon duge meditacije, posta i molitve, sjedinjavanjem njegove duše i životne energije osjetiti postojanje Reiki- energije u sebi. On je to svoje čudesno, podijelio sa ljudima.
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Iza zrcala svijesti

Iza zrcala svijesti Misaono- osjetilno- osjećajna slika sviće jutrom i buja snagom preobražavanja trenutka u vječnost. Tu u labirintu zrcala svijesti otkrivam čudesna prostranstva istinskog postojanja, prepoznajem ono, do sad, neviđeno. U mom malom univerzumu trepere sitne strune još nedokazanog, najsitnijeg djelića atoma, te čudesne tvari svemira. Evo dragi moji pozivam vas na to putovanje, uđimo zajedno u taj čudesni svijet iza ogledala svijesti.
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Sreća dolazi sa zvijezdanog neba naše duše.

Sreća dolazi sa zvijezdanog neba naše duše. Ideje, te čudesne iskrice na zvjezdanom nebu naše duše, univerzuma umno- osjetilno- osjećajnog u nama, su putokaz u životu, osvjetljene našim unutarnjim suncem one nam osvjetljavaju ponekad trnoviti put ka sreći. A kolo sreće se vrti i vrti, kolotećina vječnosti u kojoj se sve ponavlja, ko bi doli sad je gori a ko bi gori sad je doli. Usponi i padovi, tuga, bol, sreća sve su to djelići našeg postojanja pod zvijezdama. Jedino LJUBAV, ta vječna čudesna energija u nama samima nam pomaže da spoznamo i osjetimo sreću koja dolazi sa zvijezdanog neba naše duše, sreća obasjana našim unutarnjim suncem.
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Oči Božje

Oči Božje To mjesto je točka prividnog mira, u središtu duše i tijela, točka koja nas definira kao svjesno biće i omogućuje nam da vidimo kako se tijelo i duša sjedinjuju u treptajima fine energije, nastale velikim praskom koncentrirane svjetlosti, koja se razlila kad je nevidljiva ruka "STVORITELJA" zlatnim srpom požnjela snop tame i kad se, dotada ničim, prosulo sjeme života iz kog će se roditi svemir.
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Magija i njeni simboli

Magija i njeni simboli Magija je dio nas, ona je naša misaona energija, njome mi doista osmišljavamo naše živote. Sretali smo se s njom u bajkama koje smo kao djeca gutali, s magijom smo se sretali u legendama, mitovima, ona je doista kroz ljudsku povijest mijenjala sadržaje, potvrđujući svoje začuđujuće vrijednosti u našim životima. Mnogi njeni simboli su i danas podjednako magični i aktuelni.
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Naučeni optimizam

Naučeni optimizam Pesimisti lakše odustaju i češće upadaju u depresiju; optimisti postižu puno bolji uspjeh u školi i na studiju, na poslu i u sportu. Kad se optimisti natječu za neki položaj, vještiji su i vjerojatnije je da će ga dobiti nego pesimisti. Njihovo zdravlje je neuobičajeno dobro. Dobro podnose starenje i mnogo manje nego većina nas pate od uobičajenih tjelesnih tegoba sredovječnosti a i žive duže.
Član dinaja

Upisao:

dinaja

Mistika i znanost.

Mistika i znanost. Mistik ulazi u svoju dušu, on gleda u sebe i istražuje svoju svijest na njenim raznim razinama, što, iako mnogi sljedbenici velikih mistika ne priznaju, uključuje i tijelo. Tijelo je ipak fizički izraz čovjekove duše. Tijelo zrcali ono duhovo u čovjeku. Prirodne znaosti ne ovise o mistici, mistika ne ovisi o od spoznaja u prirodnim znanostima, ali čovječanstvo se ne smije i ne može ni jedne od njih odreći.
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

EMOCIJE

ALTERNATIVA

KRISTALI

ISCJELJENJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuMAGIFON - Životne promjene, sudbinaPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganice

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebDirektni putMagicus.info marketingInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info