Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član dinaja

Upisao:

dinaja

OBJAVLJENO:

PROČITANO

974

PUTA

OD 14.01.2018.

Kirlianova fotografija

Kirlianova fotografija

 

 

Kirlianova fotografija je elektrotehnički postupak kojim se bioenergetsko polje, odnosno njegova elektromagnetska komponenta može trajno zabilježiti na film ili u novije vrijeme, snimiti video kamerom. Tako nastaje trajni zapis trenutnog energetskog stanja ispitivanog subjekta koji se može naknadno analizirati.

 

O kirlianovoj fotografiji napisano je mnogo knjiga, a ovdje ćemo obraditi njezine temeljne principe potrebne za razumijevanje tog još nedovoljno istraženog postupka. Zbog neinvazivnog načina rada ona je jedinstvena kao metoda, a mogućnost stjecanje uvida u buduće promjene u organizmu daje razloge za intenzivnije istraživanje. Da bi se mogla razumjeti suština kirlianove fotografije i same dijagnostike, neophodno je upoznati se prethodno s nekim važnim elementima koji čine višedimenzionalnu strukturu svakog živog organizma. Višedimenzionalna ljudska anatomija može biti obrađena samo djelomično, jer ću strukture viših dimenzija-frekvencija ovdje spomenuti samo  u kratkim crtama.

 

ENERGETSKO POLJE

 

Interes za nevidljive dijelove ljudskog organizma pojavio se je vrlo davno i to znamo jedino iz nama danas dostupne literature s područja Indije, Tibeta i Kine. To je razlog zbog kojega se i mi, na Zapadu, služimo njihovim nazivima (energetski centar = čakra, energetski kanal u astralnom tijelu = nadi) , jer vlastitih nemamo.

 

 

Naša suvremena medicina i nadalje se služi takozvanom mehanicističkom slikom svijeta koju je davno postavio engleski fizičar Newton.

Prema tim principima ljudsko tijelo je samo ono što se nalazi ispod kože i ništa više. Današnja suvremena fizika otišla je tako daleko u teoriji i praksi da svijet danas izgleda puno složeniji nego ikada. Newtonovska fizika nije prestala vrijediti, no granice znanja su pomaknute tako daleko da je i naše ljudsko tijelo postalo puno veće zbog energetskog omotača koji ga prožima i širi se oko njega.

 

Svi znaju da u prirodi postoje tri agregatna stanja; čvrsto, tekuće, plinovito i u posljednje vrijeme dodano četvrto stanje tzv. stanje plazme, odnosno stanje ioniziranog plina.

Sva četiri stanja materije su istovremeno i stanja energije, što je definirano osnovnim zakonima relativnosti u fizici što se vidi iz Einstein-ove jednadžbe:

E = m x c E = energija m = masa c = brzina svjetlosti

 

To znači da: materija jest oblik energije pomnožena s količinom energije koja raste s brzinom kojom se materija kreće (točnije:s kvadratom brzine)

 

Dakle, naše materijalno fizičko tijelo sastoji se od energija najniže frekvencije titranja, te je stoga vidljivo i opipljivo, dok njegovi ostali dijelovi nisu dostupni našim osjetilima. No, iako izvan dosega osjetila mi smo itekako svjesni svoje emocionalne i mentalne strukture i utjecaja koji emocije i misaoni procesi imaju na naš fizički organizam.

 

Istraživanja

 

Iako je terminologija raznolika, mnogi izrazi znače isto:

orgon (W. Reich),

prana (Indija),

chi / ki (Kina),

bioenergija,

vitalna energija,

svi nazivi predstavljaju našu energetsku suštinu, jer na svijetu ionako nema ničega drugoga osim energije u raznim oblicima; to je osnovna misao koja se provlači kroz cijeli članak.

Nikola Tesla je u Americi, 1880. demonstrirao za javnost pojavu svjetlosti oko ljudskog tijela kada je ono spojeno na izvor visokofrekventnog napona, od 100 000 V i više.

 

Prva istraživanja novijeg datuma, 1930. vezana za naše energetsko polje počeo je doktor Walter Kilner, promatrajući ljudskog tijelo kroz staklo obojeno indigo-plavom bojom. Uočio je finu strukturu oko tijela na udaljenosti do nekoliko centimetara pa sve do nekoliko decimetara od površine kože i to je nazvao aura.

Danas taj najbliži dio energetskog polja nazivamo eteričko tijelo. Nakon njega nastavlja se astralno tijelo, zatim mentalno, i kauzalno(uzročno) tijelo.

 

Osnovna razlika među njima jest njihova frekvencija titranja, a njihovi nazivi su prema ulozi koju ona imaju u našem postojanju kao ljudskim bićima.

 

Semjon Davidovič Kirlian nastavlja istraživanja pomoću elektroničkih uređaja koje je sam konstruirao kao dobar poznavalac elektronike toga vremena. On uočava jasno vidljivu sliku koja ostaje na filmu, prstenastog oblika oko vrha prsta koji se nalazi nekoliko sekundi u elektromagnetskom polju visokog napona i visoke frekvencije. Tu pojavu danas nazivamo kirlianov efekt. Danas znamo da je Kirlian tada slučajno došao do te pojave u elektromagnetskom polju popravljajući tadašnji medicinski aparat. Slučajni ulazak u područje viših frekvencija na kojima rade naše tjelesne stanice, iznad spektra frekvencija koji vide naše oči (bez Kilnerovih naočala), značio je početak snimanja našeg nevidljivog eteričkog tijela. Sam postupak snimanja je potpuno bezbolan i neškodljiv zbog toga što visoke frekvencije uopće ne ulaze u samo tijelo.

 

Dr Peter Mandel u Njemačkoj, dvadesetak godina obavlja medicinsku praksu u svojoj klinici služeći se kirlijanovom kamerom kao dijagnostički uređajem, a liječi tako da usmjerava obojeno svjetlo na bolesno tkivo, tzv. colorpuncturom.

 

Harry Oldfield u Engleskoj razvio je metodu snimanja energetskog tijela videokamerom. Danas je veliki broj stručnjaka raznih profila uključen u projekte kojima je svrha identificirati kompletnu energetsku anatomiju, osim našeg fizičkog tijela i jasno povezati promjene u energetskoj strukturi s promjenama u našem tijelu.

To su: Dr G. De La Warr, mikrobiolog G. Naessens, Dr J. Pierrakas, Dr V. Hunt, Dr R. Becker i mnogi drugi.

 

Neka od novijih istraživanja posebno su zanimljiva, jer se lako uklapaju u shvaćanja moderne medicine. Pokusi koji se provode uobičajenim, znanstveno prihvaćenim metodama daju sasvim novu i vrlo kompletnu sliku ljudskog tijela, vrlo sličnu onoj koju opisuje stara literatura Dalekog Istoka.

 

Tako je na primjer, Dr Hiroshi Motoyama sagradio elektroničku mjernu opremu kojom je nedvojbeno utvrdio zračenje energije u područjima tijela koja odgovaraju mjestima na kojima se nalaze energetski centri takozvane čakre.

 

Posebno su zanimljiva otkrića do kojih je došao korejski profesor Kim Bong Han, koji je sa svojim suradnicima proučavao strukturu energetskih kanala poznatijim pod nazivom akupunkturni kanali.

 

Ustanovio je i pokusima dokazao da u našem tijelu postoje čak tri sustava energetskih kanala:

Površinski, koji je poznat kao sustav energetskih meridijana u kineskoj tradicionalnoj medicini

Podpovršinski sustav energetskih kanala, koji neovisno o krvožilnom sustavu prolaze tkivom Sustav kanala koji teku površinom svakog organa.

 

Dr Kim je ustanovio da su sva tri kanalna sustava međusobno povezana i da najfiniji završeci kanala, slično kapilarnoj mreži, završava u jezgri svake stanice.

 

Podpovršinski kanali imaju promjer u prosjeku oko 1 mikron (vlas kose je debljine oko 30 mikrona) i prolaze kroz tkivo presijecajući krvne žile po nekoj svom posebnom rasporedu grananja. Serije ispitivanja su provedene da bi se utvrdila neovisnost tog sustava od živčanog i krvožilnog sustava.

Ustanovljeno je da se ubrizgani fluid i akupunkturnu točku širi tkivom samo energetskim kanalom, izvan kanala nađena je zanemariva koncentracija tog fluida. Francuski istraživač Pierre de Vernejoul obavljao je pokuse na ljudima i mjerenjem ustanovio da je brzina širenja fluida znatno veća kroz energetski kanal, nego brzina kojom se isti fluid širi u slučaju da je ubrizgan nasumce pod kožu.

 

Koncentracija hormona u jednoj seriji ispitivanja, u aku-točki bila je deset puta veća nego na drugim mjestima. Mjerenje električnog otpora kože pokazuje i do dvadeset puta manji iznos uzduž energetskog meridijana. Također, ustanovljeno je da uz netaknuto okolno tkivo, prekid jednog energetskog kanala ima ozbiljne posljedice na rad organa kojeg opskrbljuje energijom.

 

Tako se nameće se zaključak da svaki poremećaj u energetskom «tkivu» našeg tijela, neminovno dovodi do promjene u radu fizičkog dijela tijela. Daljnja istraživanja na embrijima životinja otkrila su da se energetska kanalna struktura oblikuje prva, ranije nego živčani i krvožilni sustav.

 

S obzirom na to da se položaji energetskih centara-čakri poklapaju s mjestima gdje se u tijelu nalaze glavne žlijezde s unutrašnjim lučenjem čiji su hormoni glavni regulatori rada i razvoja tijela, danas se smatra da je upravo energetski kanalni sustav veza između fizičkog i nefizičkog tijela.

Taj sustav stoga nosi naziv fizičko–eterički interface (interface = sučelje = veza dvaju sustava).

 

Zanimljivo je i zapažanje Dr Harolda Burr-a, koji se bavio sličnim istraživanjima. Mjereći električno polje oko klice biljke ustanovio je da to polje ima potpuno isti oblik koji će imati biljka kada naraste! Iako se za energetski kanalni sustav može reći da svojom funkcijom pripada fizičkom tijelu, on svojom građom čini nefizičko tijelo. No, budući da je on ipak smješten unutar granica fizičkog tijela, smatramo ga njegovim dijelom, jer se na njega može djelovati i fizičkim sredstvima.

 

Eteričko tijelo

 

U mnogim starim tekstovima Dalekog Istoka nalazimo opise nefizičkih tijela i njhovih 7 glavnih centara, čakri. Kao što je ranije spomenuto čakre se nalaze iznad ili blizu glavnih centara endokrinog i živčanog sustava. Postoje neke razlike, ovisno rasi, no anatomsko poklapanje postoji.

Ukupno se spominje oko 360 čakri u ljudskom tijelu. Funkcija svake od sedam čakri povezana je s radom tjelesnih važnih centara, i to putem mreže energetskih kanala građenih od fine energetske supstance koju se stari Grci nazivali «aether».

 

Kanali kojima struji energija od centara prema tijelu kroz eteričko tijelo nazivaju se «nadi-ji», prema staroindijskom jeziku sanskrtu.

Tih eteričkih kanala ima prema raznim izvorima ukupno oko 72 000. Oni su isprepleteni sa živčanim sustavom, naravno u drugoj dimenziji, i građeni su od materijala koji «rade» na posve različitim frekvencijama. Ti kanali odgovaraju po svojoj ulozi energetskim aku- kanalima, s tom razlikom da su građeni od puno finije supstance.

 

Astralno tijelo, (naziva se i emocionalno tijelo), kao i sva ostala sve finija tijela, mentalno i kauzalno imaju svoje čakre koje ih povezuju sa čakrama nižih energija, sve do osnovnih čakri eteričkog tijela, koje putem aku-sustava upravljaju fizičkim tijelom.

Time je obuhvaćena cjelokupna energetska ljudska anatomija koja čini naše tijelo. Međuveze tih viših tijela su sve složenije, no mnoge osobe s meditativnim iskustvom svjedoče o čvrstoj uzročno-posljedičnoj vezi svih tijela, koja se čak može i vlastitom voljom kontrolirati u izvjesnoj mjeri.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SRPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Bglavac...prijatan odmor.

  28.07.2021. 22:24h
 • Član DeVeTDeVeT

  sretan imendan, svim Anama, Anjama, Ankicama, Anitama, Ankama, it.d...

  26.07.2021. 14:21h
 • Član iridairida

  Uživaj na odmoru...!!!

  26.07.2021. 11:41h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, uživajte u svakom danu, javiti ću se za desetak dana kad se vratim iz šumskog odmora. Lp

  26.07.2021. 01:13h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, uživajte u svakom danu, javiti ću se za desetak dana kad se vratim iz šumskog odmora. Lp

  26.07.2021. 01:13h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Sretnu i radosnu nedjelju vam želim. Lp

  25.07.2021. 07:28h
 • Član bglavacbglavac

  Nebuš sam puno nas je. Lp

  19.07.2021. 21:02h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

O čovjeku i pokretu