Dobro došli!Kreiraj vlastiti račun ili se prijavi i zajedno s nama kreiraj magične sadržaje.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Član bglavac

Upisao:

bglavac

ENIGMA VREMENA

ENIGMA VREMENA Vrijeme mnogi opisuju kao nevidljivu prisutnost koja upravlja svijetom. Ovaj bazični element svemira predstavlja veliku enigmu. Što je zapravo vrijeme? Iako je na ovo pitanje teško odgovoriti, ipak ga svatko osjeća, bilo da se radi o izlascima i zalascima sunca ili o svakodnevnoj jurnjavi u ostvarivanju određenih ciljeva.
Član JosipJankovic

Upisao:

JosipJankovic

utjecaj triju guna

utjecaj triju guna Jogijski pristup prehrani ima jednako podrijetlo kao i ajurveda - u tradicionalnoj indijskoj medicini. Oboje uče da svemir potječe od uzajamnog djelovanja triju prvobitnih odlika koje nazivamo gune. Te tri odlike jesu rađas (energija), tamas (statičnost) i sattva (sklad i unutarnja ravnoteža). Gune su prisutne u svemu: zraku, zemlji, životinjama, biljkama, ljudima, hrani, čak i u predmetima.
Član JosipJankovic

Upisao:

JosipJankovic

ŽELJA I STRAH SU EGOCENTRIČNA STANJA

ŽELJA I STRAH SU EGOCENTRIČNA STANJA Ono što mene zbunjuje jeste da mi izvlačimo zadovoljstvo iz stvari i stanja uma koja nemaju ništa zajedničko sa preživljavanjem, opstankom. S druge strane, naša zadovoljstva su obično destruktivna, rušilačka. Ona oštećuju, povređuju ili uništavaju objekat, instrument, oruđe, a takođe i subjekat zadovoljstva. Inače zadovoljstvo i težnja ka zadovoljstvu ne bi bilo problem. Ovo me dovodi do suštine moga pitanja: Zašto je zadovoljstvo destruktivno? Zašto je, uprkos svojoj destruktivnosti, poželjno?
Član bglavac

Upisao:

bglavac

PRIČANJE BILJKAMA

PRIČANJE BILJKAMA Mnogi prakticiraju metodu pričanja biljkama. No, što kažu podaci, istraživanja i slične kategorije o ovoj ideji? Ideja pričanja biljkama predstavljena je javnosti 1848. godine, kad ju je njemački profesor dr. Gustav Theodor Fechner predložio u svojoj knjizi "Nanna" (Soul-life of Plants).
Član bglavac

Upisao:

bglavac

ŽIVOTNA SVRHA

ŽIVOTNA SVRHA Nema osobe koja ne želi živjeti bogat i ispunjen život. Međutim, mnogi propuste ključni sastojak za življenje takvog života-pronalazak životne svrhe. Postoji mnoštvo slučajeva koji svjedoče o ljudima koji su se dugi niz godina trudili pronaći svoju životnu svrhu i na kraju nisu uspjeli, jer su zaključili da su se bavili pogrešnim stvarima.
Član mlabos

Upisao:

mlabos

BUDIZAM - PHOWA: PRIJENOS SVIJESTI

BUDIZAM - PHOWA: PRIJENOS SVIJESTI Učenici dobiju upute i tada vježbaju dok se znaci ispunjenja ne pojave. Oni uključuju svrbljenje na vrhu glave, glavobolju, pojavljivanje bistre izlučine, oticanje ili mekoću oko zone tjemena, ili čak otvaranje malog otvora tamo, u koji se po tradiciji umetne vrh vlati trave kao ispit illi mjera procjene koliko je praksa bila uspješna.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10