JosipJankovic

5

Broj Merlina

Činim što mogu i znam...
Član JosipJankovic

Upisao:

JosipJankovic

Knjiga buducnosti

Zanimljivije biva tek 2.608. godine po nasem racunanju vremena kada Kaki Maru, japanski tehnicar, vec svakodnevno razaranje atoma postavlja na nove osnove: Ovaj čovek je prvi upotrebio takozvani kongenitalni metod, koji se sastoji od toga sto se vitalne energije oslobodene prilikom erotskog akta kupljaju uz pomoc kondenzatora i zalede u radijumskoj posudi. Time energija mofo da se uskladisti. Postupak je veoma jevtin, jer jedan gram vitalne energije ne kosta ni peni.
Član JosipJankovic

Upisao:

JosipJankovic

Zimski plan

Zimski plan Ljudi okrenuti prema spolja neka racunaju s prirodom svoga bica. Sto znaci, neka prime k znanju da ravnotežu svoje naravi mogu ocuvati samo ako prikupe dovoljno spoljnih utisaka. Covek okrenut prema unutra može go­dinama, sam sasvim dobro da zivi izmedu cetiri gala zida. Dobija dovoljno podsticaja iznutra. Mi Evropejci smo nesposobni za to. Nemamo se cega stideti; to je tako. Svojstva se ne mogu menjati, samo koristiti.
Član JosipJankovic

Upisao:

JosipJankovic

IZ LEPEZE BUDUĆNOSTI

IZ LEPEZE BUDUĆNOSTI Iz lepeze budućnosti uzeo sam jedno pero, sa slikom iz davnoga, davnog sna. I onda sam tim perom lako draškao vaše usnule vjeđe. One su stale treperiti, kao zastori se podizati, podizati. Ja sam vas tim perom samo budio. Vi ste mislili da je važna budućnost. Ja sam znao da je buđenje uvjet za nju. "Bijela kula", knjiga 53. Zapisala Vesna Krmpotić
Član JosipJankovic

Upisao:

JosipJankovic

TRČEĆI CESTAMA DILJEM SVIJETA

TRČEĆI CESTAMA DILJEM SVIJETA Zahvaljujući trčanju upoznao sam mnoge zanimljive ljude i zbog toga osjećam veliko zadovoljstvo. Tijekom godina mnogi su mi pružali podršku i ohrabrivali me. Na ovome mjestu trebao bih - poput kakvog govornika na dodjeli Oscara - izraziti zahvalnost mnogim ljudima, ali njih uistinu ima mnogo, a njihova imena čitateljima vjerojatno ne bi ništa značila.
Član JosipJankovic

Upisao:

JosipJankovic

Kjerkegor na Siciliji

Kjerkegor na Siciliji Biti dobar čovek. Pokušaj iskreno da budes bez psihologije. Voleti bez Ja, videti Boga bez religije. Samo onako kako stvarno jeste. Nekako od srca i s radoscu. Crv nije istina; on je druga strana junaka. Junak nije istina; on je duga strana crva. Pripadaju jedno drugom. Nema Ja; to je druga strana sveta. Samo postoji Bog, on blista ovde nad morem i medu gajevima pomorandzi, a i ovaj carobni miris je on, i vetar je on, i zmija, i ajkula, i vino. Nemoj da brojis koji si san. Radije sanjaj sam.
Član JosipJankovic

Upisao:

JosipJankovic

BAREM NIKAD NIJE KORAČAO

BAREM NIKAD NIJE KORAČAO Brineš se zbog kojekavih sitnica, ne možeš točno odrediti tko si a ni što želiš postati, zanimaju te besmislene stvari i muče kojekakvi teško objašnjivi kompleksi. Naravno, što si stariji sve više učiš na pogreškama i neuspjesima i svjesno odbacuješ ono što ti ne treba. Napokon, jednog trena počinješ prepoznavati (ili barem prihvaćati) činjenicu da su tvoje pogreške i nedostaci brojni i da će biti pametnije da što prije shvatiš svoje bolje strane i naučiš se snalaziti s onim što imaš.
Član JosipJankovic

Upisao:

JosipJankovic

Jutarnja beleska (Dok covek sedi na molu, klimata nogama iznad vode, i posmatra ribe u moru)

Covek duha je narocito osetljiv na metamorfoze. Upravo zbog toga, kada prispe do Juga, neka iskopa rupu pored granicnog kamena i ubaci u nju svoje Ja. Ako se plasi da ce mu ga neko ukrasti, neka pored njega stavi svoju posetnicu, ili neka ga umota u hartiju i obelezi svojim inicijalima, a potom neka ga pritisne kamenom. Prilikom povratka neka ga izvadi i vrati na svoje mesto. Ako prihvati obred, uvidece da se maze sasvim dobro ziveti i bez Ja.
Član JosipJankovic

Upisao:

JosipJankovic

Izlječenje paralize

Izlječenje paralize Iskreno, iskreno, govorim vam, ukoliko ste svjesni i želite mudrost, i upražnjavate ljubav bez sumnje, ne samo da ćete činiti stvari poput ove sa slijepima, nego kada kažete smokvinom drvetu, osuši se, ono će se i osušiti, ili kada kažete planini, podigni se i baci se u more, biće učinjeno