JosipJankovic

5

Broj Merlina

Činim što mogu i znam...
Član JosipJankovic

Upisao:

JosipJankovic

Onaj sa dobrim znanjem

Onaj sa dobrim znanjem Ovo je knjiga o Imanuelu koga su zvali «onaj sa dobrim znanjem» koji je sin Džozefov, unuk Džejkobov, udaljeni potomak Dejvida. Dejvid je potomak od Abrama čija geneza vodi unazad do Adama, oca ljudskih bića. Adam je doveden od Semjase, vođe anđela božijih čuvara, velikim vođom putnika iz daleka (titula «bog» se ne piše velikim ukoliko se ne misli na jevrejsko-hrišćanskog boga.)
Član JosipJankovic

Upisao:

JosipJankovic

Mula bandha

Mula bandha Sanskritska ree moola (koja se pise i kao mula) znaci "koren, cvrsto fiksiran, izvor iii uzrok, osnova, podnozje; najnizi deo iii dno, temelj". Band ha znaCi "zaključati, obuzdati, zatvoriti, zavrsiti". Zajedno, reCi mula i bandha odnose se na kontrakc ju muladhara chahre, sediSta lwndalini.
Član JosipJankovic

Upisao:

JosipJankovic

KAKO JE DRUKPA KUNLEJ POBEDIO DEMONE iz BUTANA I UPUTIO STARE BUTANCE KA PUTU OSLOBOEĐENJA

KAKO JE DRUKPA KUNLEJ POBEDIO DEMONE iz BUTANA I UPUTIO STARE BUTANCE KA PUTU OSLOBOEĐENJA .Sanjao je zenu odevenu u žutu haljinu koja je držala plameni mac i kazala mu : »Drukpo Kunlej, doslo je vreme da ispunis prorocanstvo koje ti nalaze preobracenje butainiSJkog naroda i magijsko ociscenje njihove zemlje. U Butanu ces posvetiti jednu porrodicu koja ce dalje siriti Drukpa tradiciju i u buduonosti joj ciniti velike usluge. U svitanje, pre nego sto podes odavde, odapni jednu strelu u prnvcu juga da najavi tvoj dolazak.-« Rekavsi to, žena je iscezla i Drukpa Kunlej se probudio. Lama je u njoj prepoznao objavljenje Dimne boginje 1
Član JosipJankovic

Upisao:

JosipJankovic

UZDIGNITE SE IZNAD IDEJE ’JA SAM TELO’

UZDIGNITE SE IZNAD IDEJE ’JA SAM TELO’ Mogu li postojati ikakvi drugi problemi osim onih koje stvara um? Život i smrt ne stvaraju probleme. Bol i užitak dolaze i odlaze. Doživljavamo ih u svojem iskustvu i zatim zaboravljamo. No, sećanje i zamišljanje stvaraju problem želje za postignućem ili izbegavanjem, obojene sviđanjem ili nesviđanjem. Istina i ljubav čovekova su stvarna priroda, a um i srce načini na koje se očituju.
Član JosipJankovic

Upisao:

JosipJankovic

Moola Bandha - Swami Satyananda Saraswati: UNIVERZALNI KLJUČ

Moola Bandha - Swami Satyananda Saraswati: UNIVERZALNI KLJUČ Kundalini ne pripada fizii!kom telu, premda tamo treba da se traii; ne nalazi se ni u mentalnom telu, a i!ak ni u astralnom teu. Ona je u nesvesnom kauzalnom telu, u tom posebnom stanju svesnosti gde se potpuno gubi koncept vremena, prostora i objek ta. Sediiite nesvesnog u i!oveku je u perineumu, poznatom u yoga terminologiji kao Muladhara. To je ilezda, miiiic, to je telo u home su skrivene sve nesvesne snage i inicijativa i!oveka. Swami Satyananda Saraswati
Član JosipJankovic

Upisao:

JosipJankovic

Najbolji prirodni lek za srce

Najbolji prirodni lek za srce Glog su u prošlosti koristili mnogi narodi u lečenju raznih tegoba, počev od Grka i Rimljana. Lekovita svojstva gloga su se tako vekovima prenosila sa generacije na generaciju. U savremenom dobu u kojem živimo, medicina je jako uznapredovala, i danas postoje mnogi lekovi za lečenje problema sa srcem. Međutim, za srčane probleme koji se javljaju sa starenjem, kao što su slabljenje srca i slebljenje srčanog mišića, još uvek nije osmišljen adekvatan lek za srce koji bi pomogao. Zbog toga vam preporučujemo ovaj najbolji narodni lek za srčane probleme, a to je glogova tinktura. Pored glogove tinkture, možete konzumirati i glogov čaj.