Kalendar događanja

Član JosipJankovic

Upisao:

JosipJankovic

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1290

PUTA

OD 14.01.2018.

Reprogramiranje podsvjesnog uma

Reprogramiranje podsvjesnog uma
Afirmacija je snažna, pozitivna izjava da je nešto već tako! Tiho izrečena izjava sebi dok taj uzorak ne postane stvarnost u vašem životu i dok ne bude potpuno programiran u podsvjesni um.

Reprogramiranje podsvjesnog uma

«Budite budni za Boga i Njegovo kraljevstvo.»

ISUS KRIST, REKAO KROZ TEČAJ ČUDA

Pošto sam vam u prijašnjem poglavlju počeo davati afirmacije, mislim da je prikladno da sada dublje objasnim što su to afirmacije i vizualizacije i kako ih koristiti. Afirmacija je, ustvari stav. Svaka misao koju mislimo, bilo da je pozitivna ili  negativna je afirmacija. Svaka riječ koju izgovaramo je afirmacija. Svaka akcija ili ponašanje koje izvodimo je afirmacija. To je istina pošto sve proizlazi iz naših misli. Naše misli kreiraju našu stvarnost.

Afirmacije koje se koriste u kontekstu psihološkog iscjeljivanja su posebno stvorene izjave ili stavovi koji su složeni da programiraju novi željeni osjećaj, ponašanje ili naviku u podsvjesni um. U ranijem poglavlju dao sam vam afirmacije za razvoj vaše osobne snage i mjehura zaštite.

Kada god primjenjujete pozitivno razmišljanje ili optimistično razmišljanje vi primjenjujete afirmacije. Afirmacije koje ću vam dati u ovom poglavlju su posebno stvorene izjave da vam pomognu razviti određene ključne stavove koji se odnose na vaše poimanje sebe i vašu slike o sebi.

Stalni ponavljani proces izbacivanja negativnih stavova iz vašeg uma s vašom osobnom snagom i zatim ponavljanje novih pozitivnih afirmacija u podsvjesni um je glavni ključ za reprogramiranje podsvjesnog uma.

Kao što je ranije spomenuto, izbacivanje negativne misli iz vašeg uma je poput biljke koju se ne zalijeva. Negativna misao ne dobiva energiju, te se osuši i uvene. Kontinuirano, stalno i ponavljano korištenje pozitivnog razmišljanja i afirmacija natapa ovu novu sjemensku misao u tlu vašeg podsvjesnog uma i ona počinje rasti. To je poput magnetofona koji ponovno snima preko starih zapisa na kazeti.

Postoje mnoge različite metode programiranja podsvjesnog uma. Slijede najbolje metode koje sam pronašao.

Metode za reprogramiranje podsvjesnog uma

Kako bi reprogramirali svoj podsvjesni um isprobajte različite metode da vidite koje su za vas najučinkovitije.

1.      Afirmacije:

Afirmacija je snažna, pozitivna izjava da je nešto već tako! Tiho izrečena izjava sebi dok taj uzorak ne postane stvarnost u vašem životu i dok ne bude potpuno programiran u podsvjesni um.


 

2.      Dekret:

Dekret je izgovorena afirmacija.

3.      Kreativna vizualizacija:

To je proces zamišljanja kako je iscijeljeni ili završeni rezultat već tu. To djeluje kao direktna sugestija podsvjesnom umu kao što bi djelovala i afirmacija. Misli su slike koje smo napravili.

4.      Dnevnik:

Zapišite svoje afirmacije u dnevnik! To je također veoma učinkovit način stvaranja uzoraka i programiranja podsvjesnog uma. Čin «fizičkog» zapisivanja daje uzorku misli zgusnutu i stabilniju formu. Promijenite riječi kada naiđete na bolje načine pisanja vaših afirmacija.

5.      Kartice s afirmacijama:

Napišite afirmacije na kartice i stavite ih po cijeloj kući ili na poslu. Ovo je veoma efikasna metoda. Stavite te kartice s afirmacijama pored svoga kreveta, na ogledalo, u kupaonicu, na frižider, u automobil, u novčanik, ili na svoj radni stol. To će djelovati poput podsjetnika da ih izgovorite i ubrzati će proces.

6.      Afirmacijska šetnja:

Otiđite u šetnju! Afirmacijska šetnja mi je jedna od najdražih. Hodam onoliko koliko sam raspoložen i afirmiram svojem podsvjesnom umu kako «ja» želim da sve bude. Podsvjesni um će manifestirati sve što mu kažete, ili dobro ili loše. Vrijednost afirmacija i pozitivnih vizualizacija je očigledna, jer ako ne afirmiramo i ne vizualiziramo pozitivno, mi radimo suprotno.

7.      Ritmičko ponavljanje:

Izgovarajte svoje afirmacije ritmički dok fizički vježbate. Ovo je izvrsna tehnika programiranja i održava vaš um fokusiranim i discipliniranim dok vježbate.

8.      Tri «glasa»:

Izgovorite svoje afirmacije u prvom, drugom i trećem licu jednine. Primjer: Ja, Joshua imam savršeno blistavo zdravlje.

Ti, Joshua imaš savršeno blistavo zdravlje. On, Joshua ima savršeno blistavo zdravlje.

Ova tehnika je posebno uspješna kod snimanja na kazetu vaših afirmacija.

9.      Čišćenje pozitivnog-negativnog:

Povucite crtu kroz sredinu papira. Na jednoj strani stranice napišite afirmaciju. Zatim čekajte i osluškujte misli koje vam padaju na pamet a koje proturječe vašoj pozitivnoj afirmaciji. Zapišite negativne misli ili negativne afirmacije koje dolaze iz vašeg podsvjesnog uma.

Sljedeći korak je promijeniti svaku negativnu misao u drugu pozitivnu afirmaciju. Zabilježite negativnu misao nakon što ste zapisali tu novu pozitivnu afirmaciju. Promijenite te negativne u nove pozitivne izjave. Nastavite taj proces dok više ne bude negativnih misli.


 

Vi sada imate popis afirmacija koje se specifično bave s vašim osobnim lekcijama u ovom životu. Ova metoda je također odlična jer vas uči procesu kreiranja vaših vlastitih afirmacija. Bitno je raditi na tome i razviti tu sposobnost.

10.   Ogledalo:

Gledajte u ogledalo svakog dana kroz dvadeset i jedan dan i na glas izgovarajte svoje afirmacije. Izgovarajte ih s potpunom osobnom snagom i uvjerenjem. Pogledajte sebe ravno u oči! Nastavite na glas afirmirati dok to u potpunosti ne postane vaša stvarnost i dok ne prestane podsvjesni otpor.

11.   Beskonačna kazeta:

Snimite svoje afirmacije na «beskonačnu» kazetu koja se vrti cijelu noć bez prestanka. Puštajte kazetu svake noći kroz dvadeset i jednu noć dok spavate.

Također je moguće kupiti beskonačni kazetofon koji će puštati bilo koju kazetu tijekom cijele noći. Ova metoda spavanja s kazetom je sto posto učinkovita! Jastuci zvučnici su također dostupni. Beskonačne kazete su obično dostupne kod Tower Records ili kod Radio Shack i traju od tri do dvanaest minuta na jednoj strani.

12.   Hipnoza:

Pronađite pouzdanog hipnoterapeut da vas hipnotizira i usadi pozitivne sugestije u vaš podsvjesni um dok se nalazite u hiper-sugestibilnom stanju.

13.   Čitanje:

Čitajte i iznova čitajte dobre knjige iz područja psihologije i duhovnosti. To služi kao snažan uređaj za programiranje i stvaranje uzoraka.

14.   Visak:

Nabavite visak i komunicirajte sa svojim podsvjesnim umom kroz «ne» odgovore. To je proces koji služi za dobivanje informacija iz podsvjesnog uma i može se koristiti za programiranje i stvaranje uzoraka u podsvijesti.

15.   Dijalog:

Drugi veoma učinkovit alat je «razgovarati» s podsvjesnim umom ili s jednom podosobnosti ili misaonim sistemom u podsvjesnom umu. To se može učiniti na nekoliko načina.

a)      Glasovni dijalog: Koristite stolice da predstavljaju svjesni i podsvjesni um.

Vi stvarate dijalog između njih. Stolice predstavljaju izolirane podosobnosti koje će osoba igrati. Ideja je igrati uloge različitih dijelova podsvijesti. Svjesni um tada razgovara s tim različitim dijelovima. Ovo je veoma moćan alat u pomaganju pojedincu da postane majstor svoga života a ne žrtva ili posljedica.

b)     Korištenje istog procesa u dnevniku također može biti od izvanredne pomoći. Razgovarajte na papiru s bilo kojim misaonim sistemom u vama koji pokušavate zaustaviti ili manifestirati u svojoj svijesti. Na primjer, razgovarajte s vašim Višim Sebstvom.


 

c)      Treći način razgovora je u vašim mislima. Kada se pojavi destruktivni misaoni sistem ili mentalni otrov, razgovarajte s njime i recite mu da ste vi

«kapetan broda» i da vi posjedujete snagu u osobnosti, a ne ono! Zatim afirmirajte suprotnost od sebe i recite suprotnosti da ćete je slušati.

16.   Djelovanje «kao-da»:

Djelujte u svojem svakodnevnom životu onako kakvima želite biti, čak i ako se tako ne osjećate ili ako vaša podsvijest pokušava učiniti suprotno. Za ovu metodu je potrebna snaga volje. Ako se napetost može dovoljno dugo izdržati, konačno će djelovati kao procedura reprogramiranja.

Bitno je razviti ovu metodu, jer ponekad jednostavno nemamo vremena da se ispravno pripremimo za sve. Primjer: bez promišljanja odlazite na razgovor za posao. Morate djelovati samopouzdano i sposobno, čak i ako se ne osjećate tako.

17.   Slike:

Kreirajte fizičke slike željene stvarnosti. To služi kao sugestija podsvijesti poput procesa kreativne vizualizacije, osim što je ovo stvarna fizička reprodukcija zamišljenog dovršenog ili iscijeljenog rezultata. (Primjer: Ako imate previše kilograma, pronađite sliku nekoga tko izgleda onako kako vi želite izgledati i na to tijelo stavite svoje lice). To će služiti kao sugestija podsvjesnom umu koju će on nastojati manifestirati.

18.   Hipnotiziranje sebe:

Autosugestije dane podsvjesnom umu dok smo u opuštenom ili hiper- sugestibilnom stanju simboliziraju značenje duže afirmacije. Disciplina hipnoze je demonstrirala činjenicu da kada je svjesni, kritički um opušten, sugestije koje se daju pojedincu podsvjesni um skoro smjesta prihvaća.

To nas uči da možemo iskoristiti prednost tih opuštenih i hiper-sugestibilnih stanja u nama kako bi stvorili uzorke i programirali naš podsvjesni um mnogo brže nego s afirmacijama.

Afirmacije su važne no za njih je potrebno više vremena nego za ovu metodu. Neki primjeri perioda tijekom dana kada možete koristiti autosugestije su:

a)      Točno prije zaspivanja, kada ste u zoni sumraka između sna i jave, afirmirajte sebi ključnu riječ: «Savršeno zdravlje...bogatstvo...uspjeh...lijepo  spavaj.»

b)      Kada ste samo opušteni.

c)      Nakon meditacije je izvrsno vrijeme da si date autosugestije.

d)      Radite hipnotiziranje sebe a zatim si dajte sugestije.

e)      U ionizirajućoj atmosferi tuša.


 

19.   Snimanje na kazetu:

Snimite na kazetu afirmacije i auto-sugestije i puštajte ih u bilo kojem od gore spomenutih hiper- sugestibilnih stanja svijesti.

2O.  Subliminalne kazete:

Druga veoma dobra metoda reprogramiranja podsvjesnog uma je kroz korištenje subliminalnih kazeta. Subliminalna kazeta je ona na kojoj je sugestija ili afirmacija jedva čujnog tona kao pozadina klasičnoj muzici, new age glazbi ili zvukovima iz prirode.

Sugestija je dana tako tiho i nježno da je skoro svjesno ne možete ni čuti

ukoliko se stvarno ne napregnete da je čujete. Subliminalne kazete su izvrsne kazete za uspavljivanje naročito ako vas uobičajene kazete s afirmacijama za uspavljivanje ne mogu uspavati.

21.   Pjevanje:

Smislite pjesme i pjevajte svoje afirmacije. Ne morate biti profesionalni muzičar. Koristite melodije svoje omiljene muzike. Kreirajte pjesme za osobnu snagu, pjesme za ljubav prema sebi i pjesme za financijsko blagostanje. Dozvolite sebi da budete malo luckasti i da se zabavljate s time. Pjevajte ih dok se sami vozite u svom autu.

22.   Poezija:

Druga metoda u ovom istom nizu bila bi pisanje stihova s ovim novim idealima i idejama koje pokušavate programirati u svoj podsvjesni um.

23.   Umjetnički rad:

Nacrtajte ili naslikajte sliku novoga sebe koji postajete. Ove tri posljednje metode su  više iz desne strane mozga ili yin metode programiranja.

24.   Razgovor sa samim sobom:

Drugi veoma učinkovit alat je vježbanje «razgovora sa sobom». Razgovor sa sobom koji proizlazi iz podsvjesnog uma je obično negativan. Ideja je da vježbate pozitivni razgovor sa sobom. Samo razgovarajte sa sobom kao što biste razgovarali s najboljim prijateljem ili s voljenom osobom. Afirmacije su propisane forme i složene, no ova metoda je više ležerna.

Na primjer, ako radim na ljubavi prema sebi, mogao bih reći samome sebi:

«Joshua, volim te, stvarno te volim. Napravio si mnogo pogrešaka, i samo ti želim reći da je to u redu i želim da znaš da ti je potpuno oprošteno i da sam na tvojoj strani.»

Drugačije rečeno, samo vježbajte razgovor sa sobom s ovom novom misli ili slikom koju pokušavate ugraditi kao naviku u svoj podsvjesni um. Ova metoda se može koristiti na mnogo načina:

1.      U mislima

2.      Govoriti sa sobom na glas.

3.      Možete napisati sebi pismo i razgovarati sa sobom.

4.      Možete govoriti sebi na kazeti i slušati je dok idete na spavanje svake večeri.


 

Vizualizacije

Vizualizacija ili zamišljanje je ustvari ista stvar kao misao. Svaka misao ima sliku s kojom je povezana. Koncept osobne snage se može vizualizirati kao mač. Koncept ljubavi prema sebi se može vizualizirati kao ruža. U području psihologije mnogo se govori o pozitivnom razmišljanju. Također bi trebali govoriti o pozitivnom zamišljanju.

Podsvjesni um se može učinkovito programirati kroz korištenje afirmacija ili zamišljanje. Ako želite kreirati kroz zamišljanje onda samo zamislite sebe kakvi želite biti. Kontinuirani proces izvođenja toga programira podsvjesni um da radi 24 sata na dan prema program-iranju slike koju ste u njega utisnuli.

Ako želite više novca, vizualizirajte sebe s novcem koji želite. Ključno je da koristite sva svoja unutarnja osjetila – vidite sebe s novcem, osjetite novac, pomirišite novac, čujte novac, okusite novac. Učinite svoju vizualizaciju tako stvarnom da se vi ustvari nalazite u svojoj vizualizaciji – ne samo da promatrate sebe, već da ste stvarno tamo. Što stvarnijom učinite svoju vizualizaciju to će učinkovitije podsvjesni um manifestirati ono što želite.

Vježbe vizualizacije

Slijedi niz vježbi vizualizacije da ih primijenite u svoje tiho meditativno vrijeme. O velikom dijelu teorije ovih vježbi će biti raspravljano u kasnijim poglavljima ove knjige. Međutim, za sada samo želim da pogledate različite vrste vizualizacija koje su vam dostupne.

Započnite time da pronađete mjesto u svojoj kući na kojem možete biti sami barem dvadeset do trideset minuta. Pronađite ugodnu stolicu za sjedenje i zatvorite oči i tri puta duboko udahnite i izdahnite. Nakon svake serije recite u sebi: «Sada se opusti.»

Počnite vizualizirati ili zamišljati da se nalazite u prekrasnoj sceni prirode (planine, livada, ocean, šuma). Zamislite da vi ustvari proživljavate tu scenu prirode. Nemojte samo vidjeti sebe tamo, budite tamo!!! Zamislite kako ste veoma zdravi, vitalni, živi i snažni. Zamislite sebe u savršenom blistavom zdravlju. Koristite svih pet unutarnjih osjetila. Vidite to, pomirišite to, čujte to, dodirnite to, okusite to i osjetite  to. Pokušajte to učiniti tako stvarnim da ustvari osjetite da ste tamo.

Zatim zamislite kako ste sami u toj sceni prirode, kako se osjećate veoma moćni, snažni, u kontroli i kako zapovijedate sobom. Zamislite kakav je osjećaj biti kapetan broda ili predsjednik Sjedinjenih Država. Ili zamislite da ste predsjednik najveće kompanije ili ravnatelj orkestra vodeće simfonije u svijetu.

Doživite i osjetite osobnu snagu i autoritet koji biste imali. Sada spoznajte da vi jeste kapetan, predsjednik, izvršni direktor, komandant i ravnatelj orkestra vaših misli, osjećaja, emocija, ponašanja, tijela i okoline. Zamislite da ste vi gospodar tih stvari a ne da su one vaš gospodar.


 

Prepoznajte da se ne morate bojati svoje snage jer ćete koristiti tu snagu na duhovan način s ljubavlju. Osjetite kako je dobar osjećaj posjedovati osobnu snagu i autoritet nad sobom a ne dopustiti da sve ostalo u ovom univerzumu bude vaš gospodar.

Zamislite sada da kada god imate tu moć da se automatski s vama u vašoj prisutnosti pojavi slika ili simbol. Sada izaberite simbol koji najbolje djeluje za vas. To može biti mač, žezlo, kruna, baklja, posebni prsten, posebna odjeća ili komad nakita. Ponovno doživite i osjetite svoju osobnu snagu i samomajstorstvo kada je taj predmet s vama.

Sada zamislite, u mislima, kako vi stvarate bijeli i zlatni mjehur oko vas koji se širi oko vas od pola metra do metar. Zamislite da je taj mjehur zaštitni mjehur. Neka bude debeo i čvrst. Zamislite da je taj mjehur polupropustan. Drugačije rečeno, negativna energija je zadržana vani a pozitivna, puna ljubavi i duhovna energija je propuštena unutra.

Zatim, ispunite unutrašnjost tog mjehura s osobnom snagom, s bezuvjetnom ljubavi prema sebi i s bezuvjetnom osobnom vrijednosti. Vidite sebe kako ste sada potpuno okruženi sa svojom osobnom snagom i emocionalnom neranjivosti, s nepromijenjenom ljubavi prema sebi i osobnom vrijednosti.

Zamislite u svojim mislima kako sada netko ulazi u scenu prirode i pokušava započeti svađu s negativnim komentarom. Vidite kako ta negativna energija klizi niz vas poput vode niz pačja leđa, a zatim mu pošaljite ljubav zajedno s osobnom snagom.

Sada vidite sebe na poslu, i zamislite jednog od svojih suradnika kako je razdražljiv i nervozan. Vidite kako njegova negativna energija klizi niz vas poput vode niz pačja leđa. Sada vidite kako vaš šef dolazi iz svog ureda loše raspoložen i ljut i čujte kako se otresa na vas. Vidite kako njegova negativna energija klizi niz vas poput vode niz pačja leđa.

Zamislite kako se sada nalazite kod kuće sa supružnikom ili djecom. Vidite kako je vaš supružnik loše raspoložen i vidite kako to klizi niz vas poput vode niz pačja leđa. Slijedite istu proceduru sa svojom djecom, roditeljima ili s bilo kime drugim s kime bi to bilo prikladno.

Kada ste završili, vratite se u svoju scenu prirode i zamislite da vaš podsvjesni um izbacuje neko iracionalno ili negativno programiranje. Vidite kako to izbacujete iz svog uma i kako mu zabranjujete ulazak. Vidite kako ga izbacujete kao što biste s bejzbol palicom odbacili loptu izvan terena.

Doživite kako je dobar osjećaj imati discipliniranu mentalnu i emocionalnu dijetu. Iskusite kako je dobar osjećaj da vaš podsvjesni um pleše kako vi svirate i kako slijedi svaku vašu zapovijed kao što bi to učinio vjeran prijatelj i sluga.

Zamislite sebe u različitim situacijama kako zapovijedate svojim mislima, osjećajima, emocijama, ponašanju, tijelu, a ne da puštate da vas vodi sadržaj vašeg podsvjesnog uma. Ponovno iskusite kako je dobar osjećaj biti gospodar svoga života, u službi duhovne svrhe.


 

Vidite kako ste snažni, puni ljubavi, uzrok i primjer i nadahnuće drugima. Vidite kako ste svjetlost u svijetu u svojoj snazi, ljubavi prema sebi, s ljubavi prema drugima i u emocionalnoj neranjivosti. Gdje god da idete ljudi se uzdižu zbog vaše prisutnosti. Vidite kako ispunjavate svoju duhovnu svrhu u ovom životu širenjem dobre energije, sreće, radosti, suradnje, opraštanja, sklada, mira i ljubavi. Vidite kako dajete taj dobar primjer gdje god da idete.

Vizualizirajte sebe u svojoj sceni prirode kako gradite divovsku lomaču. Vidite kako uzimate sve negativne-egoistične neuravnotežene misli, osjećaje, emocije, ponašanje, fizičke tegobe i kako ih bacate u lomaču. Vidite kako sve to izgara. Sebe vidite samo kao moćnoga, snažnoga, pozitivnoga, ispunjenog ljubavlju, uravnoteženoga i duhovnoga.

Osjetite kako je nevjerojatna težina maknuta s vaših leđa. Osjetite kako ste se konačno vratili svojem istinskom sebstvu, slobodni od pogrešnog razmišljanja i iluzije. U mislima vidite kako je nakon dva sata vatra sve sagorila, a sve što je ostalo usred vatre je grumen «zlata» od dva kilograma. Dogodila se alkemija.

Zadobivši svu «mudrost» iz svojih prošlih pogreški, vi ste promijenili osnovni metal (iskustva) u zlato. Sve što se dogodilo je bilo pozitivno pošto ste iz toga naučili.

Spuštanje liftom u vaš podsvjesni um

Podsvjesni um kao kompjuterska soba:

Zatvorite oči i zamislite da ulazite u lift, da idete stepenicama ili pomičnim stepenicama u dubine vašeg podsvjesnog uma. U ovoj prvoj vježbi vizualizacije zamislite da vaš podsvjesni um izgleda poput kompjuterske sobe. Zamislite kako se tamo nalazi jedan glavni kompjuter na velikom stolu sa stolicom ispred. Sjednite u stolicu i vidite tipkovnicu ispred sebe i ekran kompjutera ispred sebe.

Zamislite da se tu nalazi određena tipka na tipkovnici koju možete pritisnuti da vidite koji se programi već nalaze u vašem kompjuteru. Zamislite da znate kako kompjuter radi i skenira «loše» navike ili uzorke razmišljanja koji već postoje u vašem kompjuteru (podsvijesti). Vidite kako su ti uzorci pogrešnog razmišljanja izlistani na ekranu ispred vas.

Izaberite tri navike pogrešnog razmišljanja koje želite promijeniti kako su jasno izlistane na ekranu ispred vas. Vidite kako te navike nestaju s ekrana. Sada

«upišite» na ekran kompjutera nove navike razmišljanja koje želite pohraniti na kompjutorske diskove. To učinite sa sve tri navike i sada ih vidite kako su jasno otipkane na ekranu. Zatim pritisnite drugo dugme na tipkovnici kompjutera koja označava neodređeno spremište u vašoj kompjuterskoj banci. Kada ste završili vratite se liftom u svoj svjesni razlučujući um.


 

Podsvjesni um kao projektor za filmove:

Zatvorite oči i ponovno se spustite liftom u svoj podsvjesni um, i ovaj put ga vidite kao filmski studio. U sredini sobe nalazi se velika filmska kamera kakvu viđate kod snimanja televizijskih serija ili stvarnih filmova. Ispred te kamere nalazi se veliki ekran.

Otiđite do filmske kamere ili projektora i vidite sebe kako uključujete kazetu. Dok to činite, ispred vaših očiju na ekranu ispred vas nalaze se tri loše navike na kojima ste radili u svojem video uređaju u prošlosti. Vidite kako su te tri loše navike projicirane na ekran u punom tehnikoloru.

Nakon gledanja filma o vašim lošim navikama, ugasite filmski projektor i kameru. Vidite sebe kako vadite video kazetu iz kamere. Na kazeti je natpis «Tri loše navike iz prošlosti». Vidite sebe  kako prilazite metalnom košu za papir koji je pun papira, i zapalite šibicom papir i vidite kako mali plamen proždire papir i bacite tu video kazetu u koš za papir. Vidite kako se otapa i kako video vrpca izgara.

Zatim otiđite do police na zidu i uzmite praznu video kazetu.

Uzmite tu kazetu i stavite je u video uređaj. Pregledajte filmsku kameru i pritisnite dugme na kojem piše «snimanje». Učinivši to u svojim mislima vizualizirajte i zamislite na ekranu ispred sebe nove navike koje želite u svojem životu u punom tehnikoloru.

Do u detalj vidite svaki aspekt tih novih navika. Kada ste završili, ugasite filmsku kameru, izvadite kazetu iz kamere, označite je i stavite na policu s ostalim video kazetama koje tu držite. Zatim se vratite liftom u svoj svjesni razlučujući um.

Zatvorite oči i liftom se spustite u podsvjesni um i vidite prekrasan vrt ispred sebe. Istražite svoj vrt i vidite što raste iz tla (podsvjesni um). Da li se tu nalazi mnogo prekrasnih cvjetova i biljaka i drveća ili ga je prerastao «korov»?

Hodajte kroz svoj vrt i čupajte korov i grmlje kojem nije mjesto u vašem vrtu. Svaki puta kada iščupate korov ili grmlje koje tu ne pripada pogledajte ga i vidite koju negativnu misao ili sliku ili naviku ono simbolizira ili predstavlja.

Prođite kroz svoj vrt i činite to dok ne budete zadovoljni, a zatim uzmite  košaru s korovom koji ste iščupali i zapalite ga. Zatim otiđite u kućicu u svojem vrtu u kojem čuvate sve paketiće s novim sjemenjem (nove misli i slike). Dok ste u kućici, odlučite koje novo sjemenje želite posaditi u svom vrtu. Zatim vidite sebe kako veoma pažljivo sadite to novo sjemenje u tlo u pravilnim razmacima.

Zamislite kako vrijeme prolazi i vidite kako svakodnevno kroz dvadeset i jedan dan se vraćate i zalijevate, razgovarate s njime i kako oplođujete to sjemenje. Svaki  dan dolazite i gledate to sjemenje kako klija u pozitivne misli, slike ili navike koje su prethodno bile latentne u njemu.

Vidite svoj vrt sada nakon dvadeset i jedan dan. Učinite što god trebate učiniti u vrtu svog podsvjesnog uma kako bi bio zdrav i snažan. Zabilježite koje biljke, cvijeće i drveće predstavljaju što u vašem vrtu. Budite jasni da će tlo vašeg


 

podsvjesnog uma uzgojiti bilo koje sjeme-misao koje posadite, bilo pozitivno ili negativno, stoga ne dopustite nikakvom lošem sjemenju da padne na tlo vašeg podsvjesnog uma. Ako je bilo kakvo «loše sjemenje» tu palo i počelo rasti, svakim danom ga iščupajte.

Podsvjesni um kao magnetofon

Zatvorite oči i liftom se spustite u svoj podsvjesni um i vidite ga kao studio za snimanje. Vidite glavni magnetofon na stolu ispred sebe. Stisnite dugme za snimanje i slušajte postojeću kazetu loših navika ili razmišljanja ili emocionalnih uzoraka koji postoje u vašem magnetofonu.

Nakon što ste poslušali tri loše navike, zaustavite ga i pritisnite dugme za izbacivanje kazete. Uzmite tu kazetu i zapalite je. Uzmite novu audio kazetu i stavite je u magnetofon. Pritisnite dugme za snimanje i počnite govoriti u mikrofon, na glas ili u sebi, novo audio snimanje onoga što želite da se vrti u vašem podsvjesnom umu.

To je vaša prilika da radite svoje afirmacije ili da samo razgovarate sa svojim podsvjesnim servomehanizmom i recite mu što biste htjeli manifestirati u svojoj stvarnosti. Kada ste završili, zaustavite mašinu i ovu novu kazetu stavite u njenu kutiju i spremite je u spremište s ostalim kazetama. Kada ste završili vratite se liftom u svoj svjesni razlučujući um.

Radeći s ovim različitim vježbama vizualizacija, dobra je ideja da ih radite na strukturiranoj, redovitoj bazi kao što biste radili i s afirmacijama. Potrebno je dvadeset i jedan dan da potpuno učvrstimo novu naviku u podsvjesni um. Provodeći deset do petnaest minuta ujutro i navečer kroz dvadeset i jedan dan, u spoju s afirmacijama s kojima radite na istoj specifičnoj navici, stvorit će trik.

Vizualizacija za fizičko zdravlje:

Zatvorite oči i vidite sebe kakvi želite izgledati. Nemojte samo vidjeti sebe u vizualizaciji. Budite u vizualizaciji. Vidite kako vježbate. Vidite sebe na suncu i na svježem zraku. Vidite kako jedete samo zdravu hranu. Vidite kako dobre misli i osjećaji i ponašanje kreiraju savršeno zdravlje unutar stanica vašeg tijela. Vidite zdravu boju svoje kože. Vidite kako krv i energija u vašem tijelu titrajući cirkulira.

Vidite i osjetite sjaj savršenog blistavog zdravlja kako isijava iz stanica vašeg tijela. Vidite sebe kako se identificirate sa svojom istinskom duhovnom prirodom i kako fizičko tijelo odražava ili ogledava unutarnje zdravlje i svjetlost u vama. Vidite kako posjedujete veliku energiju i vitalnost. Vidite sebe kako se svakog jutra budite potpuno odmorni i osvježeni, ispunjeni s fizičkom energijom i vitalnošću. Vidite kako imate savršenu težinu.

Vidite kako imate savršeni oblik tijela koji želite i uistinu imate. Vaše tijelo nije ništa drugo do li odraz misli i slika koje imate o njemu u spoju sa hranom koju jedete. Vidite sebe kako razmišljate i kako zamišljate samo zdrave, pozitivne misli i slike i kako jedete samo zdravu hranu.


 

Prepoznajte da ste vi gospodar podsvijesti i uma. Vidite sebe kako mu govorite što da učini. Vidite kako vaš podsvjesni um i fizičko tijelo to čine. Koristite sva svoja osjetila u svojem zamišljanju i doživite i osjetite kakav je osjećaj imati savršeno zdravlje i fizičku kondiciju na vašoj najvišoj razini. Ako možete to zadržati u svojim mislima kroz dvadeset i jedan dan, vi možete razviti naviku da to posjedujete u svojem fizičkom iskustvu.

Vizualizacija za privlačenje novca:

Zatvorite oči i zamislite kakav bi bio osjećaj imati sav novac koji želite ili trebate. Vidite kako otvarate svoju štednu knjižicu i vidite jasno otipkane cifre brojeva u njoj. Vidite kako svaki tjedan idete u banku i kako polažete sve veće i veće sume novca. Zamislite kako ste promaknuti na poslu ili kako dobivate poveći ček. Zamislite kako pobjeđujete na konjskim utrkama ili kako nasljeđujete veliku sumu novca.

Jasno vizualizirajte materijalne predmete koje želite. Učinite to tako stvarnim kao da ih stvarno već posjedujete. Koristite sva svoja unutarnja osjetila. Vidite to, osjetite, okusite, dodirnite, pomirišite i čujte. Koristite taj predmet redovito kao što biste ga koristili da ga stvarno fizički posjedujete. Vidite kako brojite svoj novac ili čekove.

Vidite kako ste zahvalni Bogu na obilju kojim vas je obdario. Vidite kako dio svog novca dajete u dobrotvorne svrhe ili vrijedan cilj jer je univerzum bio dobar prema vama te i vi želite uzvratiti univerzumu.

Afirmacije za fizičko zdravlje

1.      Moje fizičko tijelo je savršenog blistavog zdravlja.

2.      Moje fizičko tijelo sada manifestira zdravlje i savršenstvo Krista.

3.      Svakog dana u svakom pogledu ja sam sve bolje i bolje.

4.      Ja sam u dobroj tjelesnoj kondiciji s obiljem energije.

5.      Ja čvrsto i duboko spavam svake noći i budim se potpuno odmoren i osvježen rano svakoga jutra.

6.      Oče, zahvaljujem Ti na mojem dugom i zdravom životu u tvojoj službi.

7.      Oče, zahvaljujem Ti na mojem beskonačnom povećanju snage i energije moje fizičke baterije.

8.      Bog, moja osobna snaga i snaga mog podsvjesnog uma sada iscjeljuju, energiziraju i jačaju moje fizičko tijelo.


 

9.      Moje fizičko tijelo sada se iscjeljuje Božjom brzinom.

10.   Bog, moja osobna snaga i snaga mog podsvjesnog uma sada vraćaju moje tijelo u savršeno blistavo zdravlje.

11.   Budi miran i znaj da ja jesam Bog, a moje fizičko tijelo sada manifestira zdravlje i savršenstvo Krista.

12.   Oče, zahvaljujem Ti na beskrajnom povećanju funkcionirana mog endokrinog sustava.

13.   Moj žljezdani sistem sada radi sa svojim punim Kristovim potencijalom.

14.   Moja prsna žlijezda i imuni sistem sada rade sa svojim punim Kristovim potencijalom.

15.   Ja sam sin ili kćer Božja, te nije moguće da budem bolestan.

16.   Bog, moja osobna snaga i snaga mog podsvjesnog uma sada revitaliziraju, pune i bude moje fizičko tijelo.

17.   Ja volim fizičku tjelovježbu i sada sam ispunjen s obiljem fizičke energije.

Afirmacije za povjerenje i strpljenje

1.      Ja posjedujem savršenu vjeru, povjerenje i strpljenje u moje Više Sebstvo.

2.      Ja posjedujem savršenu vjeru i povjerenje da mi Bog sada zadovoljava svaku moju potrebu.

3.      Ja stoga predajem sve probleme i izazove u Božje ruke.

4.      Zašto se brinuti kada se možemo moliti?

5.      S Bogom koji mi pomaže ja ću sigurno uspjeti.

6.      Ja posjedujem savršenu vjeru u svoju vlastitu snagu kao i savršenu vjeru i povjerenje u Božju snagu.

7.      Ja sam zatražio Božju pomoć i znam da njegove nevidljive ruke sada rade u mojem životu da odgovore na moje molitve.

8.      Ja sam zatražio Božju pomoć i posjedujem savršenu vjeru, povjerenje i strpljenje da će mi On dati ono što želim ili nešto još bolje.

9.      Tražio sam i znam da ću primiti.

10.   Znam da će Bog odgovoriti na moje molitve, u Svoje vrijeme, a ne moje i ja ću imati savršenu vjeru, povjerenje i strpljenje dok dođe to vrijeme.


 

11.   Ako na moju molitvu nije odgovoreno točno onako kako ja to želim, znam da je to lekcija koju On želi da ja naučim.

12.   Ja posjedujem savršenu vjeru, povjerenje i strpljenje da će Bog odgovoriti na svaku moju molitvu.

13.  Molitva, osobna snaga i afirmacije i vizualizacije su nepobjediv tim.

14.   Ja posjedujem savršenu vjeru, povjerenje i strpljenje u sebe, u moj podsvjesni um i snagu svog podsvjesnog uma da mi privuče i magnetizira sve što trebam.

Moje omiljene afirmacije:  Zajamčeno ćete se osjećati bolje ako ih izgovarate redovito i s entuzijazmom!!!

1.      Mentalna snaga, fizička snaga, duhovna snaga!!!

2.    Osobna snaga, pozitivna ljutnja, mentalna snaga!!!

3.    Ja sam snaga, ja sam majstor, ja sam uzrok.

4.    Potpuno sam lud i to neću više podnositi.

5.    Odlazi od mene sotono!!!

6.    Ja posjedujem savršenu vjeru i povjerenje u Boga!!!

7.    Osobna snaga, pozitivna ljutnja, tigrovo oko i vjera, povjerenje i strpljenje u Boga!!!

8.      Osobna snaga, uzročnost,  čelično majstorstvo!!!

9.      Snaga moja tri uma me čini svemogućom silom u univerzumu!!!

10.   Bog, moja osobna snaga i snaga mog podsvjesnog uma su nepobjediv tim!!!

11.   Snaga mog uma i snaga duha su nepobjediv tim!!!

12.   Budi miran i znaj da ja jesam Bog.

13.   Oče, zahvaljujem ti na čudesnom iscjeljenju moje......

14.   Voda niz pačja leđa, voda niz prozorsko okno, neranjivost, nepobjedivost, gumeni jastuk, filtar ......

15.   Bog, Bog, Bog, Krist, Krist, Krist, Isus Krist, Isus Krist, Isus Krist!!!

16.   Apsolutno potpuno vrhunsko majstorstvo ........


 

17.  Čvrsta ljubav, čvrsta ljubav, čvrsta ljubav!!!

18.   Mentalna snaga, fizička snaga, duhovna snaga!!!

19.   Vjera, povjerenje, strpljenje u Boga!!!

20.   Pretvaram se dok ne postanem, pretvaram se dok ne postanem......

21.   Svaki dan u svakom pogledu postajem sve snažniji i zdraviji!!!

22.   Bog je moj kopilot!!!

23.   S mojom snagom i Božjom snagom i snagom mog podsvjesnog uma ja ne mogu i neću biti zaustavljen!!!

24.   Beskompromisni rat protiv Sotone, a za Boga i ljubav i pozitivnost!!!

25.   Ja ću biti snažniji od ovog trenutka nadalje nego što sam ikada bio u svom cijelom životu!!!

26.   Bog je moj svjedok, neću biti zaustavljen!!!

27.   Sila je sa mnom i ja sam sa Silom!!!

28.   Izvor je sa mnom i ja sam s Izvorom!!!

29.   Održava me ljubav Božja!!!

30.     Ja mogu učiniti sve stvari s Bogom, Kristom i s mojim višim sebstvom koji me osnažuju!!!

31.   S Bogom kao svjedokom, ja nikada neću dati svoju snagu nikome ili ničemu nikada ponovo!!!

32.   Bog, moja osobna snaga i snaga mog podsvjesnog uma!!!

33.   Ne moja volje, već Tvoja, hvala ti na lekciji!!!

34.   Mogu izgubiti nekoliko bitaka, no ja ću pobijediti u ratu!!!

35.   Ja proglašavam sveopći rat svemu da ponovno zadobijem vlastiti život!!!

36.   Ja ću biti apsolutni majstor svoga života od današnjeg dana i ovog trenutka nadalje!!!

37.   Bog ide sa mnom gdje god ja idem!!!

Ponovno pročitaj afirmacije i ovaj put ih izgovori s entuzijazmom!!!


 

38.   Ja volim Boga svim svojim srcem, dušom, umom i moći, i volim svog susjeda kao samoga sebe.

Svaku afirmaciju pročitaj tri do sedam puta!


 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

LISTOPAD...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  ♫♥♥♪♫

  16.10.2019. 13:42h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  Irido, help! izgubio mi se članak o promociji

  16.10.2019. 11:26h
 • Član mkrmarmkrmar

  Laku noć svima

  03.10.2019. 21:53h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  ♥♥♫♥*♪♫♥♥♪♫

  01.10.2019. 11:53h
 • Član bglavacbglavac

  Hvala vanessa. Lp

  01.10.2019. 06:17h
 • Član vanessavanessa

  ♥*♪♫♥♥♥♫♥*♪♫♥♥♥♫

  30.09.2019. 14:09h
 • Član vanessavanessa

  Pozdrav Magicusu...mojim prvim virtualnim prijateljima***

  30.09.2019. 14:02h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Alati za iscjeljivanje emocija Ljudska aura i sedam tijela