Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član JosipJankovic

Upisao:

JosipJankovic

OBJAVLJENO:

PROČITANO

535

PUTA

OD 14.01.2018.

Petnaest glavnih testova na duhovnom putu

Petnaest glavnih testova na duhovnom putu
Ako svladate ovih petnaest testova svladat ćete srž vaše bitke sa «čuvarom praga».

Petnaest glavnih testova na duhovnom putu

Jednog dana dok sam razgovarao s dragim prijateljem, na pamet mi je pala nevjerojatna ideja za poglavlje u ovoj knjizi. Koncept poglavlja bi bio prikaz petnaest glavnih testova koje svaki svjetlosni radnik mora proći kako bi postigao sebeostvarenje. Oni su bit smrtnoga stiska negativnog ega nad osobnošću. Ako svladate ovih petnaest testova svladat ćete srž vaše bitke sa «čuvarom praga».

Petnaest glavnih testova su:

1.  Moć                                   9. Sebičnost

2.  Novac                               10. Lažni ponos

3.  Slava                                 11. Pohlepa

4.  Vezanost                           12. Dualnost

5.  Seksualnost                       13. Ljubomora

6.  Želja                                  14. Taština

7.  Ljutnja                              15. Egoizam

8.  Strah

Moć

Prvi duhovni test za svakog svjetlosnog radnika je pitanje moći. Lekcija je ovdje ili da je ne posjedujete dovoljno ili kada je zadobijete, da vam se obije o glavu. Osobna snaga je  prvi temeljni ključ za psihološko zdravlje i duhovni rast. Ideal je da je posjedujete sve vrijeme na promišljen način bez kolebanja. Kroz posjedovanje svoje osobne snage dolazi do samomajstorstva nad vašim energijama. Vi ili posjedujete svoju snagu ili je dajete drugim ljudima i/ ili svom podsvjesnom umu, negativnom egu, unutarnjem djetetu, mislima, emocijama, željama i fizičkom tijelu.

Na drugoj strani novčića čovjek mora posjedovati moć ali ne do suzbijanja yin aspekta u sebi. Mora postojati ispravna ravnoteža između muške i ženske strane. One moraju raditi zajedno kao u prekrasnom plesu. Pravi test moći nastaje kada osoba uđe u vodstvo. Da li koristi svoju moć u potpunom služenju Kristove svijesti i ljubavi ili to postaje manipulirana moć negativnog ega kako bi kontrolirao druge. U biti da li im moć kroz vodstvo koju imaju nad drugima udari u glavu. Na taj način mnogo duhovnih učitelja, gurua, kanala i vidovnjaka padne na ovom prvom najosnovnijem testu. Jedan od testova je da vidite da li se ponašate prema ljudima potpuno isto kao i prije nego što ste dobili sadašnju moć.

Novac

Sljedeći veliki test na duhovnom putu je rukovanje s novcem. Svaki od ovih testova je poput lažnog boga i idola u metafizičkom smislu. Ključno pitanje je da li će svjetlosni radnici uvijek na prvo mjesto staviti istinsku prisutnost Božju i da li će ove manje bogove staviti na žrtveni oltar. To je istinski test sebeostvarenog bića. Koliko ste vezani za novac? Zadivljuje me kada vidim svjetlosne radnike koji su veoma mnogo u Kristovoj svijesti, osim ako ih


prevarite u vezi novca te Kristova svijest smjesta izlazi kroz prozor. To je kao da su u Kristovoj svijesti dokle god im plaćate kao klijent. To nije istinska duhovnost.

Što se događa ako vas netko prevari za novac? Kako vi odgovarate? Ja ne kažem da novac nije važan, jer jest. No međutim nije važniji od Boga i Kristove svijesti. Ako vam se otrgne sav novac i materijalna dobra, kako biste odgovorili? Da li biste zadržali svoju vjeru i ispravnost u Bogu? Mnogi od ovih petnaest testova međusobno se preklapaju. Kada svjetlosni radnik ili čak onaj koji nije svjetlosni radnik dođe u položaj da ima mnogo novca, ključno pitanje je da li se vaša osobnost promijenila? Da li se još uvijek ponašate prema ljudima na  isti način s ljubavlju? Kako gledate na ljude koji nemaju nimalo novca? Da li ih osuđujete ili ih volite kao što biste Boga i Uzašle Majstore? Ako niste tada vas je obuzela interpretacija negativnog ega.

Bog želi da svaka osoba posjeduje obilje novca. Nije dobro biti siromašan. Siromaštvo je proizvod programiranja svijesti siromaštva negativnog ega. Ne osuđujemo one koji su siromašni, no Bog bi htio da svi budu milijuneri. Razlog za to je što svi Njegovi milijuneri mogu dati svoj novac i živote za pomaganje potrebitima. Što posjedovanje mnogo novca čini vašoj osobnosti? Kako je to usklađeno s pitanjem moći? Vi ćete ili proći ili pasti na  duhovnom putu u takvim pitanjima.

Volio bih podijeliti osobno iskustvo koje mi je to stvarno približilo. Nedavno sam prošao kroz lekciju u kojoj sam bio «oguljen» za veoma veliku svotu novca. Za mene je to bio potpuni šok. Radio sam veoma teško kako bih razvio taj određeni projekt i gledao sam kako gubim gotovo sve do stotinu tisuća dolara. Nakon što sam se oporavio od stanja šoka, prošao sam kroz sve moguće reakcije. Trebalo mi je neko vrijeme no stekao sam božanski  indiferentni stav u vezi cijele situacije. Otpustio sam svoju vezanost i raspravljao sam o tome veoma mnogo s Majstorima. Da sam trebao tužiti tu osobu tužio bih je. Na kraju, samo sam predao tu situaciju u ruke Boga i Majstora i svoje služenje i božanski plan stavio na prvo mjesto, iznad novca. Moj osjećaj je bio da dokle god se Bog brine za mene, premda mogu biti zakinut na jednom mjestu, Bog će mi to nadoknaditi na drugom. Bio sam uistinu iznenađen sa svojom razinom nevezanosti nad takvom velikom lekcijom.

Nakon tri dana usnio sam san u kojem sam hodao stazom sličnom kao u bajci kada  sam došao do metalne platforme gdje se ispod mene nalazila velika spilja. U snu sam postao svjestan da je ta spilja bila proročište poput Proročišta u Delfima. Sasvim iznenada začuo sam glas: «Ovo je pomazanik kojeg je svijet čekao.» U snu sam stvarno bio zapanjen s takvom iznenadnom izjavom. Zatim sam bio vođen da iskoračim s platforme i vođen sam do stola koji je bio ispred mene. Morao sam izabrati jedan predmet, slično kao što dijete koje je Dalai  Lama mora izabrati predmet kako bi bili sigurni da je to pravi Dalai Lama. U snu u tom trenutku nisam bio svjestan da je to bio duhovni test kroz koji sam prolazio.

Proizašlo je da je predmet koji sam izabrao bio ispravan. Zatim sam hodao s veoma ljupkom ženom i bio sam svjestan da sam izabrao Boga iznad novca i materijalnih briga. Taj san je imao veoma dubok utjecaj na mene. Kada sam se probudio smjesta sam imao asocijaciju na tu stvarnu životnu situaciju u kojoj sam morao otpustiti svoju vezanost za novac. Znam da je zasigurno taj san reflektirao to na nekoj razini.

U trenutku kada sam prolazio kroz tu stvarnu životnu lekciju, o tome nisam svjesno razmišljao kao o duhovnom testu, no to je bio test. Kako sam ulazio u veliko planetarno


vodstvo bio sam na promatranju da se vidi kako ću odgovoriti na takve lekcije. Ponekad je lako zaboraviti da je sve što se dogodi u životu za svakoga duhovni test.

Ja bih mnogo radije posjedovao Boga nego vezanost za novac. Taj san i lekcija su stvarno utisnuli tu lekciju u srž moga bića i sada se osjećam mnogo spremniji za sve takve buduće lekcije. Ovih petnaest testova o kojima govorim u ovom poglavlju na mnogo načina me podsjećaju na lekcije kroz koje su prolazili inicijanti u Velikoj piramidi u Gizi kako bi postali Ptah ili Melkizedek na sedmoj razini. To su arhetipske lekcije kroz koje svi moramo proći.

Slava

Sljedeći veliki test na duhovnom putu je pitanje slave. Tri velika testa moći, novca i slave su veoma međusobno povezana. Pitanje je što se događa s osobnosti kada se postigne slava i svjetovno priznanje? Kako to mijenja osobnost? Da li se osoba počne drugačije ponašati prema drugima? Da li se počne ponašati prema drugima kao prema građanima niže klase? Da li mu slava udari u glavu i samo napuše ego? Kako osoba koristi slavu – za veličanje sebe ili kao priliku za više služenja? Da li slava otvara  prolaz za negativni ego?

Problem sa Zemaljskim životom je što većina ljudi koji dobiju slavu i svjetovno priznanje nisu psihološki opremljeni kako bi se nosili s time. To se odnosi i na Zemaljske osobe i na veoma mnogo duhovnih vođa. Oni su često duhovno ili na području psihičkih energija veoma visoko razvijeni ali nisu razvijeni psihološki u smislu da imaju kontrolu nad negativnim egom, unutarnjim djetetom, tijelom želja, emocionalnim tijelom i sličnim. Ključ   sa svim ovim testovima je da se ostane potpuno isti kakvi ste bili prije nego što ste postigli moć, novac i slavu. Ti blagoslovi Božji trebaju se koristiti za Njegove ciljeve. Znajte da su oni posuđeni i ako se zloupotrijebe bit će oduzeti.

Vezanost

Kako bi postigli sebeostvarenje, sreću, unutarnji mir, uspjeh, sretne odnose i bogoostvarenje moramo otpustiti sve vezanosti i ovisnosti. Kao što je Budha rekao: «Sva patnja nastaje iz vezanosti.» Zadivljujuće su sve svari za koje se vežemo. Sve negativne emocije imaju korijen u vezanosti. Svi neuspjeli odnosi imaju korijen u vezanosti. Kako bi prošli četvrtu inicijaciju u najpotpunijem smislu tog izraza osoba mora postati «onaj koji se odriče» što znači živjeti u ovom svijetu ali ne od ovoga svijeta. Moramo naučiti da posjedujemo super snažne sklonosti u životu ali ne i vezanosti. Priroda sklonosti je da je slijedite svim svojim srcem, dušom, umom i moći no ako to ne dobijete vi ste još uvijek sretni.

Po pitanju ljubavi, to što dajete a zatim otpustite vratiti će vam se ako je predodređeno. Ako se ne vrati to nije Božja volja. To je zakon života. To što pokušate zadržati i za što se držite vi gubite. To je jedan od ključnih principa u razumijevanju zakona manifestiranja.

Za što god da ste vezani ili o čemu ste ovisni u životu bez obzira što je to, bilo da su to ljudi, materijalne stvari, budući događaji, seks, novac, i tako u beskonačnost, promijenite te stvari u sklonosti. Neki odu predaleko u drugom smjeru i postanu potpuno nevezani bez sklonosti. Ni to nije dobro jer nisu uključeni u život. Važno je posjedovati potpunu strast za


životom i za svim svojim ciljevima, sklonostima i prioritetima, no ključno je biti sretan i imati unutarnji mir neovisno o tome što se dogodi, a ne boriti se sa životom. Cijela lekcija je ustvari četvrti veliki duhovni test na duhovnom putu.

Seksualnost

Peti veliki test bavi se pitanjem seksualnosti. Da li ste vi gospodar svoje seksualnosti ili je ona vaš gospodar? Da li tok vaše seksualnosti služi niže sebstvo ili Više sebstvo? Tko je na prvom mjestu Bog ili seksualnost? Da li ste umjereni u svojem prakticiranju seksualnosti? Da li vaša seksualnost služi ljubavi i intimnosti ili samo materijalističko životinjsko zadovoljstvo? Da li vaša seksualnost zadovoljava samo sebičnu svrhu ili nesebičnu svrhu? Da li je vaša seksualnost korištena za podizanje kundalini i iluminaciju mozga ili samo za pražnjenje druge čakre?

To su sve ključna pitanja koja si svjetlosni radnici moraju postaviti s nemilosrdnom iskrenošću. Nema osuđivanja ako je neznatno zloupotrijebljena. Kada postanete svjesni toga samo napravite prikladnu prilagodbu i duhovni zavjet da ispravite neravnotežu. Život nije  ništa drugo nego pravljenje stalnih prilagodbi i ispravljanja stava i fizičkog ispravljanja kako bi se konstantno vratili u unutarnji mir i prikladni Tao. Pogreške nisu loše, samo neispravljene svjesne pogreške postaju problem. Ideja je da učimo kroz milost a ne karmu. Da učimo na laki način a ne kroz školu teških udaraca.

Seksualnost je prekrasna stvar i stvorio ju je Bog da se u njoj uživa kao u sredstvu komunikacije u službi ljubavi. Seksualnost nije loša. Ona postaje negativna kada je koristi niže sebstvo ili sebstvo čula ili negativni ego. Koristite je u službi Višeg sebstva i ljubavi i ona će postati sveto posvećenje.

Jedan od velikih testova na duhovnom putu u vezi seksualnosti također se javlja kada osoba postigne moć, novac, slavu. Kako se osoba tada nosi sa svojom seksualnosti? Veoma mnogo duhovnih učitelja su pali kada su se suočili s ovom lekcijom. Oni koriste svoj položaj moći za seks sa svojim studentima i/ ili sljedbenicima. Također smo vidjeli nekoliko fundamentalnih svećenika kako su pali na ovaj način. Ova lekcija se podjednako odnosi na istočnjačke i zapadnjačke Majstore. Svi smo mi čuli priče o poznatim majstorima New Agea i istočnjačkim majstorima koji su obeščastili svoj ugled na taj način. Neka nam to svima bude lekcija!!!

Želja

Sljedeći veliki test na duhovnom putu je transcendiranje želje. To je glavni nauk svih Istočnih učenja i glavni nauk budizma također. To zbunjuje mnoge svjetlosne radnike. Pod time se misli da čovjek mora transcendirati želju nižeg sebstva jer ona je majka svih kvaliteta negativnog ega. Sve želje nižeg sebstva treba transformirati u želje Višeg sebstva. Mnogi svjetlosni radnici zbunjeni time pokušavaju blokirati sve želje što nije prikladno niti dobro. Dobro je imati želju za uzašašćem, ili želju za postizanjem oslobođenja, ili za služenjem. Čak i Melkizedek i svi Uzašli Majstori na unutarnjem planu nastavljaju težiti za sve višim i višim razinama duhovnog rasta. Transformirajte želje nižeg sebstva u želju za bogoostvarenjem. To je ulaznica za raj!!!


Ljutnja

Definicija ljutnje je da je to «pomanjkanje kontrole i pokušaj da je zadobijemo.» Ako promislite o tome to je stvarno istina. Zloupotreba ljutnje bavi se sa zloupotrebom moći. Pokojni veliki Edgar Cayce u svojim izvornim kanaliziranjima govorio je o pozitivnoj ljutnji nasuprot negativne ljutnje. Svi trebaju ono što možemo nazvati pozitivnu ljutnju. To je slično bivanju duhovni ratnik u životu ili manifestiranje čvrste ljubavi prema sebi ili drugima kada je potrebno. Ljutnja je u biti ego i to je činjenica. Umjesto da se riješimo ljutnje, treba je  ispravno kanalizirati, jer u ljutnji je ogromna snaga. To je ono što se misli pod pozitivnom ljutnjom. To je ljutnja koja je kanalizirana u smjeru Kristove svijesti.

Kada ljutnja nije korištena na način potpune bezuvjetne ljubavi tada je to napad i zbog toga je pogrešna. Nikada nije prikladno ili ispravno napasti brata ili sestru. Pozlijediti drugoga znači pozlijediti Boga i ustvari sebe. Ljudi koji su sve vrijeme ljuti demonstriraju  pomanjkanje istinske osobne snage i dosljednog samomajstorstva. Ljutnja stvara odvojenost. Svrha života je da povratimo jedinstvo sve vrijeme, a ne odvojenost. Njegujte osobnu snagu, stav duhovnog ratnika i žilavost u životu ali ne i ljutnju. Kronična ljutnja će oslabiti funkciju vaše jetre, između ostalih stvari. Ljutnja proizlazi iz vezanosti i ne gledanja na stvari kao na lekcije u životu. Ona također proizlazi iz nesposobnosti da transcendiramo dualnost.

Kada vas u odnosu muče neke stvari tada ih podijelite, no to učinite s ljubavlju i poštovanjem. Ljutnja bez bezuvjetne ljubavi je negativna ljutnja i treba je pod svaku cijenu kontrolirati. Ne postoji pravedna ljutnja. Pravedna ljutnja je obmana negativnog ega. Ljutnja  je tako važna lekcija u životu jer se pojavi svaki puta kada život ne ide u smjeru u kojem bismo mi to željeli. Svi mi znamo kako se često to događa. Ljutnja se razvija kao što je Budha rekao iz «pogrešnih gledišta». Nije stvar u životu, već u našem stavu prema životu. Netko tko je sve vrijeme ljut, ljut je jer se bori sa životom umjesto da radi sa životom i da uči iz života. Ljutnja je izazvana s pogrešnim razmišljanjem kao i sve negativne emocije.

Kada osoba dođe u položaj moći, slave i novca, ispravno kontroliranje ove energije je još važnije, jer je mnogo ljudi pod vašom duhovnom skrbi. Kada se pojavi ljutnja kanalizirajte je u čišćenje kuće, tjelovježbu, transformirajuće pisanje dnevnika, meditiranje. Koristite ogromnu snagu ljutnje kao alkemijski proces da stvorite bogoostvarenje. Nemojte osuđivati sebe kada se pojavi ljutnja već preuzmite odgovornost da je vi stvarate. Nemojte je izbaciti na druge ili sebe, jer ćete si natovariti «karmu»!!!

Strah

Ova lekcija je trebala biti prva na popisu. Kad bi postojala jedna riječ koja opisuje negativni ego više od bilo koje druge tada je to strah. Ako postoji jedna riječ koja opisuje Kristovu svijest više od bilo koje druge tada je to ljubav. Ustvari postoje samo dvije emocije u životu: ljubav i strah. Sve ostale pozitivne i negativne emocije u svojoj srži sadrže to kao temelj. Razumjeti strah znači vidjeti da je to projicirani napad. Kada mi napadnemo druge mi živimo u strahu prema Zakonu karme koji djeluje u našem vlastitom umu. Zbog toga Tečaj čuda kaže da odbacimo sve napadačke misli. Vjerojatno je najveći test na duhovnom putu da naučimo otpustiti sav bazični strah i zamijeniti ga s bazičnom ljubavi. Kada ste otpustili sav strah vi ste otpustili i transcendirali svijest negativnog ega. Otpuštanje straha je također


povezano s vjerom u Boga i Sebe. Zbog toga je Edgar Cayce rekao: «Zašto se brinuti kada se možete moliti.»

Tečaj čuda  kaže da ne postoje neutralne misli. Sve misli su ili bazirane na strahu ili bazirane na ljubavi. Zbog toga je od najveće važnosti zabraniti svim mislima koje nisu od Boga da uđu u vaš um. Zbog toga je tako važno afirmirati i vizualizirati ulazak u vaš um samo misli od Boga i Kristove svijesti.

Jedan veliki dar u 20. stoljeću koji su nam dali Uzašli Majstori je bio «Program za matrično uklanjanje bazičnog straha». O tome sam govorio u svojoj knjizi Beyond Ascension (Poslije uzašašća). Uz pomoć Uzašlih Majstora ova napredna tehnologija može ukloniti sve programe bazičnog straha iz ovog života i svih vaših prošlih života za nekoliko mjeseci ako ćete redovito raditi s ovim alatom. Niti jedna lekcija nije važnija u životu ili na duhovnom putu od transcendiranja svijesti negativnog ega i njene zamjene s Kristovom svijesti!!! Transcendiranje straha je veliki duhovni posao na duhovnom putu!!!

Sebičnost

Sljedeći veliki test na duhovnom putu je transcendiranje sebičnosti i samoživosti. To je uistinu pošast na Zemlji. Zadivljujuće je vidjeti ponekad kako neki od glavnih duhovnih učitelja i inicijanata na veoma visokoj razini još uvijek vide život kroz leću sebičnosti. To proizlazi iz njihove visoke razine razvoja u duhovnim stvarima, ali slabog razvoja na psihološkoj razini. Oni često nisu naučili ispravno odgajati svoje unutarnje dijete. Kada si netko dozvoli da bude vođen s unutarnjim djetetom tada će biti veoma sebičan kao što su sva djeca prema definiciji. To također proizlazi iz toga što nikada nisu bili trenirani u razlici između razmišljanja negativnog ega i Kristovog razmišljanja. Prema mojem iskustvu većina svjetlosnih radnika je veoma slaba u ovom području. To nije osuđivanje već samo glasan poziv koji upućujem svojim čitateljima da to razviju što je više moguće u Sebi a zatim da obuče druge da učine isto. Mi nemamo dovoljno duhovnih savjetnika da rade tu vrstu posla.

Svi mi moramo naučiti otpustiti svoju vlastitu sebičnu leću i vidjeti veću sliku. Moramo naučiti nositi mokasine naše braće i sestara. Moramo naučiti prigrliti suprotnost sebičnosti što je nesebičnost i pomaganje drugima. Kvaliteta potpune i kompletne  nesebičnosti je znak pravog duhovnog Majstora. To ne znači da ponekad pravi duhovni Majstor nije duhovno sebičan. Ključni princip ovdje je da su oni duhovno sebični, a ne negativno egoistično sebični. To se može pojaviti u terminu posjedovanja ispravnih granica ili potrebe da se sve vrijeme impersonalno voli, ili samo briga oko fizičkog tijela kako ne bi pregorjelo u služenju. Svijest istinskog duhovnog Majstora vidi sve iz grupnog tijela a ne iz leće samo unutarnjeg djeteta, negativnog ega i fizičkog tijela.

Lažni ponos

Ova lekcija se može sažeti u biblijsku izreku: «Nakon ponosa dolazi pad.» To je jedan od velikih testova koji dolaze s moći, slavom i novcem. Da li će se ego napuhati?  Da li će osobnost ispuniti sebe sa samo-uzdizanjem i veličanjem sebe? Prema mojem mišljenju to je prvi uzrok svih palih svjetlosnih radnika. To je opasno bez obzira na vašu razinu inicijacije i da li ste postigli svoje uzašašće ili ne. To je nešto na što svaki svjetlosni radnik na planeti


Zemlji mora konstanto biti budan. Mi se ovdje ustvari nosimo s kompleksom superiornosti i inferiornosti. Fritz Pearls je skovao taj «Kompleks pobjednika-pobijeđenog».

Druga strana lažnog ponosa je ono što ja nazivam negativna poniznost. Podjednako je loša kao i lažni ponos. Više svjetlosnih radnika je uhvaćeno u donju stranu negativnog ega nego u gornju stranu. To je kompleks inferiornosti, niskog samopoštovanja, pomanjkanja osobne vrijednosti, loše slike o sebi, osjećaja nevrijednosti i sličnoga. To je podjednako iluzija kao što je lažni ponos. Prema tome ključ za unutarnji mir je transcendiranje dualnosti. I superiornost i inferiornost treba transcendirati kako bi oslobodili sebe iz stiska negativnog  ega. Kao što je Fritz Pearls rekao: «Smijehom ih otjerajte s pozornice». Ostati zaglavljen u  bilo kojem znači ostati zaglavljen u oba.

Tema transcendiranja dualnosti je jedan od najmanje shvaćenih koncepata na duhovnom putu. Postoji drugi način razmišljanja iznad dualnosti ega koji se naziva Kristova svijest. Vrijedno je žaljenja vidjeti na ovoj Zemlji nevjerojatne duhovne učitelje, inicijante sedmog stupnja i fantastične kanale kako ih preuzima ovo samo-uzdizanje i veličanje sebe. Bez obzira koliko su velika ta učenja, kanaliziranja ili knjige, to potpuno truje rad i stvara

«povuci-potegni» silu između studenata. Ti veliki duhovni učitelji koji donose neke

nevjerojatne energije i informacije, postaju srodni s egom umjesto s veličanstvenosti Božjom i to je tragično. To je nešto iz čega svi mi moramo naučiti i svi mi moramo konstantno paziti na to. Negativni ego je nevjerojatno lukav i zavodljiv i može ući u najmanjem trenutku i bilo tko od nas postaje automatski pilot.

Pohlepa

Pohlepa je uistinu loša osobina. Umjesto da smo zadovoljni s našom slagalicom koju Bog ima za nas, kvaliteta pohlepe negativnog ega će pokušati  da zadobijemo dijelove drugih ljudi u Božjem planu. To može biti u odnosu prema novcu, no ustvari ide daleko iznad samo novca ili materijalnih stvari. To može biti pohlepa za moći, slavom, duhovnim stvarima, čak i pohlepa za duhovnim rastom. Postoji knjiga od Trungpe pod naslovom Spiritual Materialism (Duhovni materijalizam) koja govori o takvim stvarima. Negativni ego i razmaženo unutarnje dijete uvijek žele. To je proizvod vođenosti s negativnim egom ili astralnim tijelom.

Umjesto da se fokusira na ono što osoba može dati, negativni ego se fokusira na ono što može dobiti. To se može primijeniti na duhovnu informaciju, i pokušaj da je pohlepno sačuva za sebe i da je ne podijeli s drugima. Obično se povezuje s natjecanjem, ljubomorom i zavisti. Ustvari to za što se pohlepno držimo na kraju ćemo izgubiti. Ustvari mi zadržavamo samo ono što dajemo. To je zakon života!!!

Dualnost

Transcendiranje dualnosti ide daleko iznad samo transcendiranja kompleksa pobjednika-pobijeđenog. Odnosi se na sve aspekte života. Kao što sam već rekao, prema mojem mišljenju to je koncept koji su svjetlosni radnici najslabije shvatili na cijelom duhovnom putu. Ključno je vidjeti da se tro- i četvero- dimenzionalna svijest fokusira na dualnost i polarnost. Kada osoba pređe u potpuno ostvarenu peterodimenzionalnu svijest i iznad toga, vidi se da postoji način razmišljanja koji se naziva Kristova svijest ili Budhina


svijest koja može transcendirati dualističko razmišljanje dok smo potpuno uključeni u život. Negativni ego uvijek ima dvije strane toga. To se može vidjeti i najjasnije razumjeti u istočnjačkim učenjima Majstora poput Sai Babe, Paramahansa Joganande i Gospoda Krišne. U Bhagavad Giti Krišna kaže da kada imamo dobitak ili gubitak, zadovoljstvo ili bol, bolest ili zdravlje, pobjedu ili poraz, uspjeh ili poraz, da ostanemo isti.

Sai Baba to naziva «postojanost uma». Krišna to naziva nepristranost i staloženost. Dok učimo transcendirati dualnost ne moramo biti bacani okolo na stalnom toboganu emocionalnih uspona i padova. Postoji način razmišljanja koji se naziva Kristova svijest koja omogućuje osobi da bude stalno ista, uvijek u svojoj snazi, uvijek u ljubavi, uvijek sretna, uvijek nepristrana, uvijek staložena, uvijek radosna, u unutarnjem miru, opraštajuća i nepromjenjiva neovisno o fluktuacijama dualnosti života. To je svijest Božjeg Sebstva. To vam omogućuje da ostanete isti bez obzira da li vas ljudi hvalili ili napadali.

To je moguće jer negativni ego nije uključen. Oluje i fluktuacije vanjskoga života ne utječu na stabilnost i nepristranost vašeg procesa razmišljanja. Vas ne bi trebalo brinuti ono što se događa izvana u životu već vaš stav prema onome što se događa unutra u životu. Netko može izgubiti milijun dolara i skočiti kroz prozor nebodera. To je snaga jedne jednostavne misli. Da li ste optimista ili pesimista? Vidite li krafnu ili rupu u krafni?

Sve u životu je percepcija, interpretacija i vaš sistem vjerovanja. Svrha ove knjige nije ništa drugo do li tečaj u iscjeljivanju promjenom stavova, da dovede do pomicanja  polova ili pomaka u vašem razmišljanju od misli i emocija baziranih na strahu do misli i emocija baziranih na ljubavi. Vaše spasenje ovisi o vama, ne o Bogu. Bog vam je dao sve od početka. Pitanje je da li ćete vi dati samima sebi spasenje kroz kompletno otpuštanje negativnog ega i potpuno 100% prigrliti Kristovu svijest!!!

Ljubomora

Ljubomora proizlazi iz nesigurnosti i vezanosti i odatle potreba da se natječe s drugima umjesto da surađuje. Ljubomora je potpuno od negativnog ega i treba je otpustiti po svaku cijenu jer nije od Boga. Također je povezana s kvalitetom negativnog ega, zavisti. Svi smo čuli za izraz «pozelenio od zavisti». Veoma je povezana s pohlepom i sebičnosti. Glavna stvar ovdje je da se ponovno poveže s grupnom svijesti i svojim identitetom sa cijelom kreacijom. Čovjekov istinski identitet je Vječno sebstvo, a ne fizičko tijelo i osobnost. To povezuje osobu sa cijelom kreacijom, a cijelu kreaciju sa sobom. Kroz spoznaju ove istine svaka sreća i dobitak koji drugi postigne je vaša sreća. Svaka patnja drugoga je vaša patnja i obrnuto. Čovjekov identitet je Bog a ne niže sebstvo. To je velika lekcija na duhovnom putu.

Duhovni put je ustvari veoma lako razumjeti. Ako želite biti s Bogom na nebu tada djelujte poput Njega. Da li bi Bog bio ljubomoran ako netko drugi ima više vodstva, moći, slave ili novca? Mislim da uviđate apsurdnost takve misli i apsurdnost takvih emocija. Da li bi se Bog natjecao s nekim oko odnosa? Kao što sam ranije rekao, izrazite svoje sklonosti u životu a zatim otpustite. Ako je predodređeno tada će se vratiti, a ako nije predodređeno, tada još i bolje. Budite sretni zbog radosti druge osobe. Ključ u životu je prepoznati svoju  slagalicu, jer Bog je stvorio svaku osobu drugačijom i za drugačiju svrhu!!!


Taština

Djwhal Khul me je vodio da dodam osobinu negativnog ega, a to je previše taštine. Nema ništa lošega u tome da se u životu brinemo za svoje fizičko tijelo i da želimo izgledati lijepo i privlačno. Ključna lekcija ovdje je da li je ta želja da predstavimo privlačan izgled vođena dušom ili negativnim egom. Istinski preispitajte svoje najdublje motive i namjeru u vezi toga. Važno je imati dobre navike njege i biti čist i predstaviti lijep izgled i odijevati prikladnu odjeću. Da li to radite kako biste se istaknuli i bili bolji od drugih? Da li to činite kao neku vrstu zavođenja? Provodite li previše vremena u gledanju u ogledalo i previše vremena u kupaonici zbog ispraznih nastojanja? Neki ljudi ne posvećuju dovoljno vremena tim stvarima a drugi posvećuju previše vremena. Oboje su pogreške propusta i počinjenog. Budite umjereni u vezi toga. Budite jasni u vezi toga što pokušavate predstaviti. Da li predstavljate bogolikost u svojem izgledu ili ekstremnu neurednost ili glamur. Budite iskreni prema sebi u vezi toga bez osuđivanja i napravite prikladne prilagodbe gdje su potrebne!!!

Egoizam

Posljednji glavni test na duhovnom putu je test egoizma. Egoizam nadilazi čak i ponos i stvarno obuhvaća sve osobine i emocije negativnog ega. Ustvari postoji samo jedan problem u životu za sve inkarnirane i neinkarnirane duše a to je egoizam. Postoji samo jedan odgovor na sve probleme čovječanstva a to je Kristova/ Budhina svijest. Zbog toga Sai Baba kaže da je definicija Boga: «Bog jednako čovjek minus ego»!!! Ako želite ostvariti Boga vi morate transcendirati svoj negativni ego sa svim njegovim negativnim atributima, kvalitetama i emocijama.

Vaš ego je izvor svih duhovnih testova koje sam spomenuo, i izvor svih želja nižeg sebstva. To je izvor sve odvojenosti, straha i sebičnosti. To je izvor svih bolesti. To je primarna lekcija koju svaka duša mora naučiti. Ključ za unutarnji mir je spriječiti ulazak u vaš um svakoj misli koja nije od Boga ili je od negativnog ega. Afirmirajte i usmjerite svoju pažnju na svaku misao i emociju koja je od Boga i koja je iz Kristove/ Budhine svijesti. Kroz ovu praksu iscjeljivanja promjenom stavova vaš podsvjesni um i svjesno razmišljanje će biti reprogramirani i stvorit će novu naviku. Vaš podsvjesni um je podjednako sretan da bude programiran s Kristovom/ Budhinom svijesti kao i sa svijesti negativnog ega. Njega nije briga pošto ne posjeduje razlučivanje. To je vaš posao kao svjesnog uma da reprogramirate svoj podsvjesni um po tom pitanju.

Mnogi svjetlosni radnici provode previše vremena na fokusiranje na Uzašle Majstore i ne provode dovoljno vremena na čišćenju svoga uma i emocija od psiholoških ili od negativnog ega misli, emocija i atributa. Uzašli Majstori i anđeli vas neće osloboditi vašeg negativnog ega. To je vaš posao. To se radi veoma jednostavno time da mu ne poklanjate svoju pažnju. Ne trebate se ljutiti na njega jer ustvari on i ne postoji. On nije tu. Vi samo mislite da jest. To nije ništa više nego loš san. To se manifestira na mentalnom planu kao iluzija. Manifestira se na astralnom planu kao glamur a na eteričnom planu kao maya.

Naziva se mnogim imenima, a u nekim misaonim školama se naziva nižim sebstvom. U drugim misaonim školama naziva se «čuvar praga». U drugim školama misli, osobnost, a u drugima samo «ego» nasuprot «negativni ego». Prema mojem osobnom mišljenju mislim da je najbolji izraz da ga nazivamo negativnim egom. Da postoji samo jedna kvaliteta koja ga opisuje najjezgrovitije to je «svijest odvojenosti».  Tečaj čuda kaže da postoji samo jedan problem u životu a to je odvojenost od Boga. Ustvari mi nikad nismo bili niti ćemo ikada biti


odvojeni. To je iluzija. Zakon uma međutim je da što god da mislimo je stvarnost u kojoj živimo. Svijest živi u masovnoj negativnoj hipnozi odvojenosti koja u stvarnosti i ne postoji. Kao što Tečaj čuda kaže: «Pad se nikada nije dogodio, mi samo mislimo da jest.» To je veliki zakon života. U ovom trenutku probudite se iz lošega sna i noćne more u kojoj ste živjeli mnogo života i spoznajte istinu koja nadilazi sve razumijevanje.


Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

LIPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član iridairida

  ajoooj, bilo bi bolje da sanjaš nešto lijepo, žao mi je

  01.06.2020. 14:31h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  e, draga Irido, nisam dugo trebala čekati - zabijen je nož u leđa i još ga vrti i danas :) :) :) :) stvarno vrhunski tumačiš snove!!!

  31.05.2020. 14:33h
 • Član vanessavanessa

  *

  20.05.2020. 17:31h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Sretan dan vam želim. Lp

  19.05.2020. 07:13h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  pa kad stigneš ... :)

  14.05.2020. 11:01h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  https://www.magicus.info/najcesce-prakse/tumacenje-snova/besplatno-tumacenje-snova-shadowofsoul-davorlove-ko-u-prici#comments

  14.05.2020. 11:00h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  evo, draga Irido, dopunila sam Davorov san :)

  14.05.2020. 11:00h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

POZITIVNE I NEGATIVNE KVALITETE DVANAEST ARHETIPOVA Kako očistiti negativne psihičke energije