Želiš pisati na Magicusu? Klikni za brze upute.

Kalendar događanja

gemini1

3

Broj Merlina

Čarobnjak IX - šaman, svećenik, magija, dublja znanja i više dimenzije preko energije srca; akcija: začarati, moć: bezvremenost, odlika: receptivnost. Indija, Zigurati, Platon, Uspon Rima, Hijeroglifske stepenice (Maye), Križari, Pad Konstantinopolisa, A(steroid)-Belt Maldek Ja sam jedan nedualni brahman. Namasthe asthu bhagavan visweswarayaa mahadevayaa tryambakaya, Tripuranthakayaa trikagni kalaaya kalagni rudhraaya neela kantaaya, Mrutyunjayaaya sarveshwaraaya sadashivaaya sriman maha devaaya namaha. Aum namah Shivaya ... Aum namah Parameshvaraya Gurur Brahma Gurur Vishnu Gurur Devo Maheshwara Gurur Sakshath Parabrahma Tasmai Shri Kriya Babaji Gurave Namaha Aum Kriya Babaji Namah Aum Lokah samasthah sukhino bhavantu Sve što je sklono promjeni, transformaciji, ne postoji, jer samo Bog jest: Brahma sathya jagyat mithya. Izvor života je ljubav i onaj tko spozna ljubav dostiže vrhunsko Božansko boravište. Svi članci člana gemini1
Član gemini1

Upisao:

gemini1

Tradicionalna kineska medicina

Tradicionalna kineska medicina Tradicionalna kineska medicina je zasigurno najstariji medicinski sistem koji se još uvijek primjenjuje. Klinička iskustva drevnih kineskih liječnika minuciozno su skupljana i sistematizirana tako da postoje zapisi stari i oko 2500 godina. Prema pisanju poznatog znanstvenog časopisa Lancet, posljednjih godina došlo je do globaliziranja tradicionalne kineske medicine u svijetu.
Član gemini1

Upisao:

gemini1

Orgonska energija dr. Wilhelma Reicha

Orgonska energija dr. Wilhelma Reicha Dr. Wilhelm Reich izlazi pred znanstvenu javnost s tezom o postojanju posebne, energije koju on naziva ORGON. Ta se energija, prema njegovim riječima, u neprekidnom kretanju širi u valovima, te životnom silom konstituira i ispunjava prostor. Ta je energija i prije bila poznata u izvjesnim krugovima npr. kao prana u indijskoj tradiciji ili Či u kineskoj itd., ali je bilo vrlo teško dokazati njeno zasebno postojanje. U svojoj sličnosti sa životnim dahom (pneuma) ona je nosila u sebi nesto antropomorfno i neznanstveno. Međutim, Reich je svojim brojnim eksperimentima u praksi dokazao da je orgon sasvim različit od znanstveno općepriznate elektromagnetske energije, kao i od gravitacije na drugoj strani.
Član gemini1

Upisao:

gemini1

Annunaki i "crna rasa"

Annunaki i Kreatori crne rase, reptilska bića sa planete Marduk, poznati kao Annunaki, čiji planetoid Nibiru prolazi kroz ovu orbitu svakih nekoliko hiljada godina, i koji je trebalo da prođe pored Zemlje između 2003. i 2021. godine, proći će najverovatnije 2012. Annunaki vole da proizvode robovske rase da bi im služile za različite svrhe, a praveći ih od nižih bića poput životinja. U slučaju njihove kreacije na Zemlji koristili su majmunsku vrstu da bi stvorili bića koja će im raditi u rudnicima, to je mesto danas poznato kao Afrika. Ova rasa je genetski stvorena da radi i živi u toplim mestima sa minimalnim uslovima za život. Bolesti koje su već u njima napravljene su kao prevencija od strane kreatora, da bi ovi bili zavisni od njih, i da bi se sprečilo odvajanje i razvoj kulture. Eto zašto je genetička memorija i sećanje kod svih ostalih rasa “crnci su robovi”.
Član gemini1

Upisao:

gemini1

Drevni Hebreji

Drevni Hebreji Većina modernih Jevreja nema apsolutno nikakvu genetičku vezu sa Srednjim istokom. Oni su u stvari različiti tipovi Jevreja, skrivajući mnogo rasnih karakteristika. Ovo podržava činjenica da nisu homogena, ali da su religiozna grupa koja se proteže kroz mnogo kultura. Priča o Avramu koji polazi iz grada Ur i dolazi do Kanana, je u stvari priča o Reptilskim hibridima koji napuštaju Sumersku teritoriju i kolonizuju druge delove Centralne Azije i Srednjeg Istoka. Velika većina evropsko-američkih Jevreja može da prati svoj genetički trag sve do Hazara, koji su već pomenuti. Svi oni su prešli na Judaizam oko 800. godine da bi osujetili Katoličku vladavinu Svetog Rimskog Carstva.
Član gemini1

Upisao:

gemini1

Kristalna lobanja

Kristalna lobanja Kad se veće Hatona odlučilo da razvije život na Zemlji, oni su razmišljali o dve stvari. Prvo, ako se Zemaljska bića ostave da se sami razvijaju, kako će znati svoje pravo poreklo; i drugo, ako ne bude bilo nikakvog mešanja, kako će biti sigurni da oni idu ispravnim putem. Jedna E.T. grupa je odlučila da ostavi jednu vrstu zabeleženog znanja, koje će moći shvatiti samo oni koji dosegnu dovoljan nivo evolucije. Ova bića su bila visoka, mišićava, sa zlatnom kosom i ljubičastim očima. Na eteričnom nivou ova grupa E.T. je stvorila “objekat” sa kompletnim znanjem i svim što su i oni znali. Takođe su programirali ovaj “objekat” sa istorijskim činjenicama i svom tehnologijom koja će ikad biti potrebna.
Član gemini1

Upisao:

gemini1

Druge vanzemaljske grupe

Druge vanzemaljske grupe Dok su Reptili bili prvi kolonijalisti na Zemlji, nisu bili jedini koji su se umešali u ljudski razvoj na ovoj planeti. U svemu tome je postojalo dvanaest drugih grupa koje su donirale DNK za ovaj eksperiment. Dodajte Reptile ovoj grupi i dobijate ljude koji su sastavljeni od trinaest različitih kultura. Rezultati su u osnovi bili otvoreni i dostupni svima. Dok su ovi humanoidi bili tvorevina Lirijanaca i Reptila, svaka grupa je kulturno i duhovno manipulisana od strane druge grupe. Ovo se može porediti sa profesorom koji napusti učionicu i ostavi otvorena vrata, a asistenti uđu i dodaju svoj deo gena u eksperiment.
Član gemini1

Upisao:

gemini1

Plava krv

Plava krv Život u untrašnjosti Zemlje je omogućio Reptilima da se u potpunosti pregrupišu i obnove. U ovoj tački oni su bili potpuno odsečeni od svoje centralne baze Drakonske Imperije. Njihov svemirski brod Mesec je bio u ljudskim rukama, nalazili su se sami na planeti koja je bila u potpunosti pod kontrolom drugih bića. Došlo je vreme da se odbrane. Razvili su plan o opsadi planete na način da počnu mešati gene ljudi sa svojim, a pošto su ovi već imali jedan deo tih gena u sebi, nije bilo teško ući u temelje ljudskog uma. Reptili su već bili upućeni u sistem ponašanja humanoida, sad je bilo lako pojačati taj uticaj.
Član gemini1

Upisao:

gemini1

Konflikt i stvaranje

Konflikt i stvaranje Da bi se zaustavilo ratovanje i Zemlja učinila mirnom za život, između kolonija je ugovoren sastanak od strane Federacije. Sastanak je održan van Mlečnog Puta, na planeti Hatona, u Andromeda galaksiji, i sa Većem koje je bilo potpuno neutralno, jer je dosadašnje većim delom bilo povezano sa jednom od pobunjenih frakcija.
Član gemini1

Upisao:

gemini1

DVIJE IRSKE MOLITVE

DVIJE IRSKE MOLITVE Irska - najdraža zemlja ... Dom je tamo gdje je srce ... irski pašnjaci ... kotrljajući čaroban govor ... Jednom sam imala njihovu knjigu legendi, bajki i mitove na originalu, i izgleda čarobno taj tekst ... Irci su sami bajkoviti kao i njihova priroda. Osim toga, veliki su vjernici i patriote.
Član gemini1

Upisao:

gemini1

Reptilski program rada

Reptilski program rada Reptilski program rada je da traže pripadnike ljudske vrste radi uništenja i asimilacije, i korišćenja njihove krvi i hormona za hranu i zamenu. Rečeno je od strane onih, koji su postavili Reptile u našu galaksiju, da nama ljudima trebaju paraziti koji će nas primorati da ubrzamo svoju evoluciju. U daljnjem, deo ljudske krvi na Zemlji danas je poreklom od Reptilske, što je u neku ruku proizvelo niz korisnih efekata. To je povezano najviše sa rasama Keltske ili Engleske RH-negativne grupe krvi.
Član gemini1

Upisao:

gemini1

Da li je ova planeta pod okupacijom?

Da li je ova planeta pod okupacijom? Zato što Lirijanci nisu imali odbrambeni sistem na svojoj planeti bili su samo obična nepomična meta za Reptile, takođe definisane kao “Drakoni”. Posle brutalnog napada kome su bili izloženi od strane Drakonskog carstva, preživeli iz Lirijanske zajednice su se rasuli po ostalim lokacijama širom galaksije. Tragovi Drakonskog napada su još uvek vidljivi današnjim naučnicima. U godini 1985. novine su objavile da su naučnici u stanju da otkriju tragove uništenja koji su proizašli iz centralnog dela galaksije. Oni veruju da se ova eksplozija desila pre nekoliko miliona godina, i da je bila tako jakog intenziteta da talas još uvek putuje prema kraju galaksije. Oni kažu da nemaju ideju šta je moglo pruzrokovati takvu eksploziju.
Član gemini1

Upisao:

gemini1

Planetarna invazija - Draco bića / reptili

Planetarna invazija - Draco bića / reptili Jedan moj brat susreo se slučajno sa jednom vrstom vanzemaljaca zvanom Reptili. Reptili uglavnom koriste niže astralne ravni za ulazak u materijalni svet. Ovo je poreklo legendi o astralnim demonima. Ovi reptili, zvani Drakoni, dovedeni su iz Drako zvezdanog sistema pre puno eona, od strane vrste o kojoj niko ništa ne zna. Takođe, niko ništa ne zna ni o ovim reptilima, o njihovom originalnom poreklu.
Član gemini1

Upisao:

gemini1

Čistim svoj život

Čistim svoj život Najbolja terapija sindroma zakrčenog doma sastoji se od dvije faze. Prva: nemojte razmišljati ili oklijevati. Druga: procijenite, zgrabite, iznesite, bacite i - ponovite. Jedna sam od onih koji s vremenom nakupe toliko stvari da zakrče životni prostor, kaže Martha Beck. "Svako malo razmišljam o proljetnom čišćenju, dok istovremeno nešto u meni protestira. Ljude poput mene 'to nešto' tjera da zadržavamo ono što nam ne treba, dugo oklijevamo prije odbacivanja viška i uspostavlja obeshrabrujuće zahtjevna pravila kako valja rasčistiti prostor."
Član gemini1

Upisao:

gemini1

Čemu reinkarnacija ili karmička astrologija?

Čemu reinkarnacija ili karmička astrologija? Činjenica je da se većina nas ne sjeća svojih bivših života, kao ni odluka koje smo donijeli za ovaj život. Stoga, kada nam se dogodi neki neugodan događaj, kao na primjer kada se razbolimo, kada nas ostavi ili umre draga osoba, kada nas pokradu ili se općenito ne možemo pohvaliti s novčanom situacijom, bez poznavanja dubljih uzroka, najčešće će se javiti osjećaji ljutnje, tuge, frustracije, zavisti i sl. I tada si postavljamo pitanja na koja nam malo tko može odgovoriti. Zašto smo morali proći kroz neka neugodna iskustva? Zašto nam se problemi ponavljaju? Što nas još dobro ili loše očekuje u životu? I, konačno, koja je uopće svrha i smisao našeg života?
Član gemini1

Upisao:

gemini1

Da li je križ kršćanski simbol?

Da li je križ kršćanski simbol? Križ se smatra jednim od najvažnijih simbola Rimokatoličke Crkve. Postavljen je na vrhovima krovova i tornjeva, na oltarima, namještaju i svećeničkoj obrednoj odjeći. Temelji većine katoličkih crkvi izvedeni su u obliku križa. Zidovi svih katoličkih domova, bolnica i škola ukrašeni su križevima. Posvuda se križ štuje i časti na stotine načina.
Član gemini1

Upisao:

gemini1

Korijen svih bolesti je u našem umu

Korijen svih bolesti je u našem umu Najbolji je znanstveni rad onaj koji se radi za društveno dobro, prije nego onaj koji je motiviran isključivo sebičnim potrebama poput čiste zarade ili zbog podizanja svog ega Medicina koja povezuje um i tijelo prepoznaje prastaru istinu odnedavno prihvaćenu i na Zapadu, poglavito na području pozitivne psihologije da je temelj ljudskog zdravlja prostor u kojem dajemo i dobivamo toplinu i poštovanje jedan prema drugom. Lidia ČERNI
Član gemini1

Upisao:

gemini1

Natalni horoskop Isusa Krista

Natalni horoskop Isusa Krista Isus je posjedovao posebne moći, kojima je možda najviše impresionirao ljude koji su ga slijedili. Ono što se zove arhaičnim rječnikom čudesa, u moderno se doba naziva «paranormalnim sposobnostima» i «izvanosjetilnim opažanjem». Pored već spomenutog iscjeljivanja, Isusova čuda obuhvaćala su i sposobnost materijalizacije, nevidljivost, upravljanje silama prirode i vidovitost. Postoje mnogi horoskopi Isusa Krista, vjerojatno deseci. No, posebnost ovog horoskopa jest ta, da on u potpunosti odslikava Isusov portret iz Evanđelja. Ukoliko posjedujete Bibliju, možete ovo i provjeriti...
Član gemini1

Upisao:

gemini1

«Kako postati prosvijetljeno biće, integrirani duhovni majstor i kako postići dvadeset i dvije razine inicijacija?»

«Kako postati prosvijetljeno biće, integrirani duhovni majstor i kako postići dvadeset i dvije razine inicijacija?» Prvi temeljni stav za sreću i unutarnji mir je posjedovanje svoje osobne snage i samomajstorstva nad sobom i u odnosu s drugim ljudima i vanjskim situacijama. Većina ljudi daje svoju osobnu snagu emocijama, negativnom egu, svom umu, podsvijesti, željama nižeg sebstva, unutarnjem djetetu, apetitima, pet osjetila, seksualnosti, fizičkom tijelu, umoru, drugim ljudima, vanjskim okolnostima, majstorima, anđelima, nebeskim bićima i čak Bogu. Bog ne želi vašu osobnu snagu. On želi da vi budete majstor i zbog toga ste inkarnirani. Duhovni put započinje s posjedovanjem svoje osobne snage i posjedovanjem svog samomajstorstva na svim razinama i da ih nikada ne damo ničemu, niti ikome!
Član gemini1

Upisao:

gemini1

Aktiviranje, liječenje i prosvijetljenje DNA

Aktiviranje, liječenje i prosvijetljenje DNA Danas postoje različite tehnike kojima se olakšava prilagođavanje novim formama misli i odgovarajućim biološkim strukturama ili "formama - misli". Tijekom stoljeća su se razvijali mnogi modalitet kao pomoć u razotkrivanju duhovnog čovjeka ('Holy Grail' - Sveti gral/vrč) koji egzistira kao genetički potencijal u svakome. Alkemija je izvrstan primjer iz antike. Etimološki, alkemijase izvodi iz arapskog al i khame (crnina) i mogla bi se definirati kao znanost kreiranja svijetla iz tame. Kako studenti su studenti te discipline vjerojatno otkrili, stvarni cilj alkemije nije bilo pretvaranje olova u zlato već transformiranje ljudske biologije u psihologiju zlatnog svijetla.Izrečeno nešto drugačije, primarni je cilj alkemije bio bio-duhovno prosvijetljnje ili kreacija onog što se naziva svjetlosno tijelo.
Član gemini1

Upisao:

gemini1

O Sv. Martinu (Martinje) - njegova tradicija u Hrvatskoj

O Sv. Martinu (Martinje) - njegova tradicija u Hrvatskoj Tisucljetna tradicija stovanja sv. Martina na hrvatskom prostoru dala nam je obilje gradje za mnoga istrazivanja. Najzanimljivije segmente smo pokusali objediniti radi spoznaje ponajprije europskoga, a potom hrvatskoga znacaja kulta ovoga ranokrscanskoga sveca, cija se svetost iskazuje na jedinstven nacin. Ona je zaceta ponajprije na predanom pastoralnom radu covjeka cija je ljubav prema bliznjima, njihovu vjerskom i intelektualnom usmjeravanju u izvjesnoj mjeri pocetak razvoja usustavljenih, za ono doba gotovo savrsenih redovnickih zajednica, po cemu se sv. Martin smatra tvorcem zapadnoga redovnistva. Nije samo Kristova rijec vodilja Martinovih nadahnuca vec je tu i njegov iscjeliteljski dar zbog kojega je dobio zasluzeni naslov egzorcista, ali i nadasve izgradjeni dualisticki politicko-vjerski smisao organizacije zivota, sto je ona druga, jos uvijek nedovoljno istrazena strana sveceva djelovanja.
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info