Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magy

Upisao:

magy

OBJAVLJENO:

PROČITANO

532

PUTA

OD 14.01.2018.

Opasnost zvana kartica (2)

Opasnost zvana kartica (2)
Naučite pratiti ritam sniženja tijekom cijele godine pa odjeću i obuću kupujte isključivo na taj način. Uskoro će vam biti žao dati punu cijenu

Piše: Jasmina Trifunović

http://www.24sata.hr/

U posljednjih dvije-tri godine i u hrvatskim trgovinama postoji praksa "istinskih" sniženja zbog kakvih smo nekad išli u Trst ili Graz. Sniženja su u trgovinama nekoliko puta na godinu, odnosno sezonski, a u tim periodima cijene artikala sa svoje pune vrijednosti padaju ponegdje za čak 80 posto.

Naučite kad su sniženja pa odjeću i obuću kupujte isključivo na takav način. Nekoliko takvih kupovina i, vjerujte, vrlo brzo će vam biti žao dati za neku stvar punu cijenu kad znate da će u roku od dva mjeseca ta ista stvar biti za barem jednu trećinu jeftinija.

Pravila su jednostavna - već u prosincu počinju božićna sniženja koja traju i tijekom siječnja i veljače, a tada se po povoljnim cijenama mogu nabaviti zimska odjeća i obuća. Zatišje traje do svibnja, kad na sniženje dolazi proljetna garderoba i ponovno dio zimske, a po punim cijenama se pojavljuje ljetna. Rujan je raj za kupovinu ljetne odjeće i obuće, a onda ponovno dolazi čarobni prosinac, kad se sve nudi po povoljnijim cijenama. Ipak, oprez! U svakoj se kupovini treba kontrolirati!

GOTOVINA GOTOVO UVIJEK JAMČI POPUST
Gotovina se uvijek i svuda u svijetu najviše cijeni. U doba "plastike", čekova i kreditnih zajmova gotovina je najtraženije platežno sredstvo. Upravo zato ćete zahvaljujući gotovinskom plaćanju često dobiti popuste na robu u trgovinama.

1,5 milijuna Hrvata rabi dopušteni minus 

Plaćate li karticom, to vam se nikad neće dogoditi jer trgovac kartičnoj kući uvijek plaća određeni postotak zato što se karticom te kuće može kupovati roba iz njegove ponude. Uostalom, kad počnete štedjeti, imat ćete više gotovine nego prije. Kad je gotovina u pitanju, loše je to što nje uvijek najmanje imate, a ne budete li oprezni, i najbrže će se "istopiti". Jedini način je da novac ne dižete sa svog računa jer je tamo najsigurniji te da svaki dan sebi odredite koliko gotovine ćete staviti u džep i nositi sa

sobom. Stavite li više od toga i opravdate li taj čin onom čuvenom "nek' se nađe za svaki slučaj", vrlo je vjerojatno da ćete tu gotovinu neplanirano usput potrošiti tako da kasnije nećete imati pojma kamo je novac zapravo otišao.

MINUS - KADA DRUGI ZARAĐUJU NA VAMA
Izbjegavajte minus na tekućem računu jer dok se vi budete "koprcali" u iznosima s negativnim predznakom, banka će svaki mjesec zaraditi na vama uzimajući kamatu. Banke su mudre pa opstaju i uspješno posluju zato što znaju kako zaraditi na vama i vašim primanjima.Odete li preduboko u minus, bitno vam se smanjuju šanse da ga vratite jer će vam svaka plaća koja sjedne trebati u cijelosti i nećete si moći priuštiti da veći dio plaće ostavite na računu kako biste sljedeći mjesec bili u plusu. Kamata koju ostavljate banci uopće nije zanemariv novčani iznos, primjerice, pretpostavit ćemo da je netko punih godinu dana svaki mjesec bio u dopuštenome minusu 5000 kuna. Kad se na taj iznos obračuna 14 posto, koliko je prosječna godišnja kamata na dopušteni minus, ispada da ste banci u tih godinu dana dali 1400 kuna. Uzmemo li u obzir da banke, kako bi navukle klijente da što dublje uđu u minus, često odobravaju minus dvostruko ili trostruko veći od primanja, ovaj iznos koji na godinu izgubite plaćajući kamate može biti i znatno veći.


- Pratite i akcijska sniženja po marketima s prehranom. Konzum svaki vikend nudi niz artikala po sniženim cijenama, a Mercator svaki tjedan ima određene artikle na akciji.


- Svaki put kad pokleknete i kad vam se čini da više ne možete izdržati režim štednje i vraćanja dugova, sjetite se da trošeći novac, zapravo trgujete svojim životom zbog nečijeg profita.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Opasnost zvana kartica 1/3 novca troši se na hranu