Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magy

Upisao:

magy

OBJAVLJENO:

PROČITANO

551

PUTA

OD 14.01.2018.

1/3 novca troši se na hranu

1/3 novca troši se na hranu
Pošto na hranu ide najviše novca s načinom kupovanja i odabirom namirnica treba biti vrlo pažljiv jer se tako može dosta uštedjeti

 Piše: Jasmina Trifunović

 

U hrvatskim kućanstvima jedna trećina budžeta odlazi na hranu. Zbog toga treba biti vrlo pažljiv s načinom kupovanja hrane i odabirom namirnica jer se tako može uštedjeti dosta novca.


Za početak morate uvesti naviku odlaska u veće nabavke špeceraja, a hoće li to biti jednom tjedno ili dva puta mjesečno ovisi o potrebama i broju članova obitelji.


Obavezno treba izbaciti naviku da se svakodnevno odlazi u kupovinu, jer je to najbolji put da prođete skuplje i da kupujući usput nešto što niste planirali potrošite znatno više novaca.
Dnevno možete odlaziti samo po svježi kruh ili peciva.


Kad dođete u trgovinu i počnete kupovati važno je da ne ubacujete usputne stvari u kolica samo zato što su baš taj tren na sniženju pa ih je šteta ostaviti na polici, ili zato što bi vas baš veselilo da ih imate. Kupujte samo planirano i u zadanim okvirima.

ZBOGOM RESTORANI
Odlasci u restorane ili naručivanje gotove hrane stavke su koje trebate izbaciti iz svog života kada se odlučite na “financijsku dijetu”. Shvatite ih kao luksuz koji si zbog nagomilanih dugova ne možete priuštiti, i odvojite sat do sat i pol svog vremena za kuhanje.

 

NEMA KUPNJE BEZ POPISA
Pažljivo stavite na popis za kupovinu sve što će vam trebati od namirnica, a prije toga isplanirajte koliko ćete dana u tjednu kuhati. Odlučite unaprijed što će biti za ručak, pa kupujte točno one namirnice koje će vam trebati za pripremu obroka.

MINIMALNO 120 KUNA
Sasvim je dovoljan iznos da od njega skuhate dva kvalitetna
ručka za četveročlanu obitelj u kojima će se naći i mesa i povrća. Primjerice, za 120 kuna možete kupiti jedno pile (35 kn), kilogram mljevenog mesa (40 kn), tri kile krumpira (9 kn), kilogram rajčice (10 kuna), zelenu salatu (5 kuna), i kilogram špinata (20 kuna).

ČETIRI OBROKA IZ BRZE DOSTAVE, MINIMALNO 120 KN
Ovo je minimalni iznos koji ćete izdvojiti ako svojoj obitelji od četiri člana naručite ručak dostavom. Istodobno ćete dobiti masnu i na brzinu spremljenu hranu. Namirnice koje se rabe kod spravljanja takvih obroka često su sumnjive kvalitete i nikad niste sigurni što jedete, a hrana je pripravljena ni u kakvim higijenskim uvjetima.

OBAVEZNO KUHAJTE
Niste do sada kuhali? Obavezno počnite. To je, osim što je najzdraviji, ujedno i najjeftiniji način prehrane. Kuhanje je nešto što svatko može savladati uz malo dobre volje, a kad ste u velikoj stisci s novcem, vjerujte, i ne možete puno birati.

ODREDITE GRANICU POTROŠNJE
Svaki popis mora imati limit potrošnje, odnosno iznos koji kupovinom ne smijete prijeći. Pridržavajte se toga i nikako ne odstupajte od zadanih pravila. Jednom kad odete u nabavku sa svojim popisom morate ga strogo slijediti.

GODIŠNJI PROSJEK: 23.129 KUNA
Hrvatsko je kućanstvo prošle godine u prosjeku potrošilo 69.683 kune, a od toga se trećina, tj. 23.139 kuna, potroši na hranu. Riječ je o brojki koja uopće nije mala i najbolje vam dokazuje da s kupovinom hrane treba biti pažljiv i sve planirati.

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Opasnost zvana kartica (2) 1/3 novca troši se na hranu (2)