Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magy

Upisao:

magy

OBJAVLJENO:

PROČITANO

669

PUTA

OD 14.01.2018.

Napravite plan za cijelu godinu

Napravite plan za cijelu godinu
Osnovne troškove tijekom godine možete isplanirati prije nego ta godina počne. Najvažnije je, naravno, pridržavati se zadanog plana

 Piše: Jasmina Trifunović

 

www.24sata.hr

 

 

U prethodnim nastavcima pojasnili smo koliko je važno napraviti dobru i detaljnu analizu troškova - koliko trošite, na što najviše, zašto trošite, zašto ste u problemima...

 

Nakon priznanja da ste u dugovima i suočavanja sa stvarnim brojkama, analiza je sljedeća najbitnija stvar koju morate napraviti. Njezin je smisao da vam pokaže gdje to novac nepotrebno curi i kako ga možete preusmjeriti.

 

Nakon analize, logično, slijedi plan. Njegova je svrha da za najvažnije troškove u svojem životu unaprijed odredite iznose koje možete ili morate potrošiti i da ih se nastojite što točnije pridržavati.

 

Pretpostavlja se da će hrvatski građani za božićne i novogodišnje blagdane potrošiti nevjerojatnih 11 milijardi kuna. Kako će živjeti u siječnju, samo se može pretpostaviti.  Ako već i morate odstupiti od zadane brojke, neka to ne bude odstupanje koje će vam srušiti cijelu koncepciju.

 

Osnovni troškovi koje smo i naveli u tabeli desno (tako, naime, i vaša tabela treba izgledati, a brojke su, naravno, individualne) uglavnom se mogu planirati unaprijed i to su iznosi za koje znamo koliki će otprilike biti. Neke od njih, poput rata kredita, možemo isplanirati točno u lipu. Ove godine Silvestrovo s večerom u restoranu u prosjeku stoji oko 600 kuna. Aranžmani koji traju dva ili tri dana u hrvatskim hotelima stoje između 1000 i 2000 kuna.Nacrtajte svoj plan i pridržavajte ga se. Pomoći će vam!

 

Unaprijed zacrtani troškovi držat će vas na pravom putu 

 

 

KAKO ISPLANIRATI POTROŠNJU ZA CIJELU GODINU:


1. Režije su stavka koja predstavlja obvezno plaćanje. Ne odgađajte plaćanje računa zbog nečeg drugog. Lako ih je planirati jer su iznosi uglavnom poznati.


2. Ako ste poslušali naše prethodne savjete i analizirali troškove, znate otprilike koliko vaša obitelj troši na hranu. Odredite iznos i pridržavajte ga se.

 

3. Ovdje nema mnogo mudrosti jer se rate kredita točno znaju unaprijed. Ne odgađajte plaćanje jer zbog takve odluke možete upasti u probleme.


4.Svaki mjesec odredite koliko maksimalno smijete “propeglati”. Ako je ikako moguće, kontrolirajte se i uopće ne kupujte na karticu. To je idealna opcija.


5. U troškove za školovanje djece uračunajte izdatke za prehranu u školi, troškove sportskih ili glazbenih aktivnosti, učenje stranih jezika i slično.


6. Odredite si unaprijed koliko na mjesec možete izdvojiti za benzin i toga se pridržavajte. Posebno označite i Prije pet godina, 2001., Hrvati su u prosincu potrošili oko pet milijardi kuna. Potrošačka groznica raste iz godine u godinu, pa ima onih koji će Novu čekati i u Dubaiju.isplanirajte onaj mjesec kad vam je registracija.


7. Znate kad su, pa na početku godine odredite iznos namijenjen proslavama i darovima. Ne pretjerujte s trošenjem, sve se to može i vrlo povoljno.


8. Skijanje, odlazak na more, vikend-izleti, kratka putovanja tijekom godine... Sve to možete ako ste većim dijelom "očistili" svoje dugove.


9.U ovu se stavku ubrajaju troškovi za mobitel, odjeća, obuća i neki eventualni nenadani i neplanirani troškovi. Sve to treba svesti na minimum.


10. Za svaki mjesec zasebno zbrojite pojedinačne stavke i zbroj najprije usporedite sa Velikim trgovačkim lancima promet u prosincu poraste za čak 30 posto. Trgovci će, naravno, zadovoljno trljati ruke, a mnogi će građani naknadno trpjeti posljedice trošenjasvojim mjesečnim primanjima. Uskladite troškove i primanja.

 

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

    01.05.2024. 07:55h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

    29.04.2024. 06:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Pripremite se za posebne dane