Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magy

Upisao:

magy

OBJAVLJENO:

PROČITANO

587

PUTA

OD 14.01.2018.

Kako se izvući iz minusa (2)

Kako se izvući iz minusa (2)
Rješavati se dugova znači živjeti potpuno drukčije nego prije. Morat ćete postati i kvalitetan analitičar i zapisivati svaki trošak

Kako se izvući iz minusa (2)

 

http://www.24sata.hr/

 

 

Piše: Jasmina Trifunović

 

Sljedeći korak je uvesti novitete u svoj način života i funkcioniranja, odnosno početi detaljno pratiti svoje dnevne, tjedne i mjesečne troškove. Počnite evidentirati svoje troškove jer je to jedini način da otkrijete kamo vaš novac odlazi.
Počnite s dnevnom evidencijom. Ma koliko smiješno zvučalo, zapišite apsolutno sve što ste tijekom dana platili, uključujući i popijene kave, cigarete ili gablec, a ne samo veće iznose poput kupljenih cipela, parfema ili odjeće.
Zabilježite stavku po stavku, a na kraju svakog dana zbrojite koliko ste potrošili. Čuvajte svoje račune i slažite ih jer, osim što vam pomažu u evidenciji, oni su konstantni podsjetnik na sve situacije u kojima ste ostali bez novca. Nakon isteka tjedna imat ćete točnu predodžbu koliko vam je novca "iscurilo" iz kućnog budžeta za četvrtinu mjeseca pa ponovite postupak i sljedeća tri tjedna. Pažljivom evidencijom uočit ćete kako vam se zbog stalne jasne predodžbe potrošnje u brojkama lagano javlja i alarm koji vas upozorava da ste možda prebrzo trošili.
Znatno bi vam mogla pomoći i poznata financijska filozofija imena "Latte factor", a njezina glavna teza je da dnevnim "kresanjem" sitnih troškova poput kave ili cigareta dugoročno možete zgrnuti bogatstvo.

 

U nas ima oko 400.000 građana koji duguju bankama 

 

KLJUČNI KORAK: PLAN MJESEČNE POTROŠNJE
Nakon 30 dana i četiri tjedne analize imat ćete jasnu sliku o tome koliko i zašto ste trošili cijeli mjesec. Ta spoznaja vodit će vas do sljedećega ključnog koraka - plana potrošnje kojem je svrha da trošite prema unaprijed zacrtanom planu unutar svojih mogućnosti i primanja, umjesto stihijski i usput kako ste to do sada radili.

 

FINANCIJSKE ODLUKE SVATKO DONOSI SAM
Kako ćete trošiti novac, smije biti isključivo vaša odluka. Drugim riječima, ne tražite prijatelje ili rodbinu savjet oko kupovine ili otplate dugova. Vašu situaciju najbolje osjećate vi sami, a tuđa mišljenja i savjeti mogu vas vrlo lako odvesti u krivom smjeru. Zato si jednostavno zacrtajte svoj cilj i ne slušajte ono što vam drugi govore.

PRIORITET DUGOVIMA KOJIMA PRIJETI ZAPLJENA
Prioritet bi vam trebali biti oni krediti čije bi neplaćanje moglo rezultirati zapljenom imovine - stana, kuće ili auta. Nakon toga rješavajte dugove na kreditnim karticama.

USREDOTOČITE SE NA CILJEVE!
Što vas doista veseli? Što želite od života? Definirajte svoje ciljeve i usredotočite se na njih te na oslobađanje od svih dužničkih okova zbog kojih ne možete normalno funkcionirati. Preispitajte vrijednosti i jasno raščlanite što je ono što vam doista treba pa da na to morate potrošiti novac. Sve drugo eliminirajte.

IZRAČUN UŠTEDE PREMA "LATTE" FACTORU
S dnevnim ulogom od 5 kuna nakon godinu dana možete novac pohraniti u banku i, nastavite li sa štednjom, ovo je računica koliko ćete imati za 20 godina.

Za 2 godine 3486 kn
Za 5 godina 9758 kn
Za 10 godina 23.767 kn
Za 15 godina 43.879 kn
Za 20 godina 72.752 kn

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Financijska dijeta: Sredite svoj kućni budžet Dobar plan uvijek vodi u plus II