Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magy

Upisao:

magy

OBJAVLJENO:

PROČITANO

657

PUTA

OD 14.01.2018.

Opasnost zvana kartica

Opasnost zvana kartica
Kreditnim karticama se troši novac koji zapravo nemamo, zato s njima treba biti oprezan. Novac možete uštedjeti i internet bankarstvom

Piše: Jasmina Trifunović

www.24sata.hr/

Kreditne kartice znaju biti korisne ako ste osoba koja u životu uz kartice raspolaže i s mnogo gotovine ili ako ste beskrajno disciplinirana osoba koja je u stanju nimalo ne reagirati na ponudu trgovina. S druge strane, te iste kartice vrlo lako mogu odvesti bespućima dugova i nagomilanih neplaćenih rata. Što je najgore, s njima u kratkom roku možete sebi “nabiti” dugove koji i te kako premašuju vaša primanja i mogućnosti. Imajte uvijek na umu da su kartične kuće vrlo bogate institucije koje goleme svote novca ulažu u marketing i promidžbu. Upravo zato vam sve njihove reklame i pozivi da postanete njihov korisnik zvuče kao da su za vas stvoreni te kao da vam otvaraju vrata blagostanja i uspješnog upravljanja vašim novcem.


Uz kartice, činit će vam se kao da imate novca i kao da neimaština i nedostatak novca uopće nisu vaš problem. No "peglati" karticu znači u većini slučajeva trošiti novac koji zapravo nemate. Na kraju krajeva, na kupovinu karticama u pravilu nikad nećete dobiti popust, a u velikom broju trgovina upravo će vam plaćanje gotovinom omogućiti da to dobijete jeftinije. Dizanje gotovine na bankomatima putem kreditnih kartica nešto je što biste svakako trebali izbjegavati jer podignuti iznos morate vratiti već na sljedećem računu, ali uvećan za oko 10 posto, koliko je kamata.

I NA PLAĆANJU REDOVITIH RAČUNA MOŽETE UŠTEDJETI


Ne želite li doslovno baciti nekoliko desetaka kuna na mjesec, pazite gdje plaćate svoje račune. Prošla su vremena kad su poslovnice pošte bile jedina mjesta gdje se plaćanje računa moglo obaviti, i to uglavnom nakon mukotrpnog čekanja u redu. U današnje vrijeme nudi vam se nekoliko opcija, ali razlike među njima su velike kad je u pitanju uzimanje naknade po računu.
Kao osobito povoljnu opciju ističemo internetsko bankarstvo koje će vam uzeti i vrlo malo vremena, a kao izričito nepovoljno izdvajamo plaćanje računa u bankama.

INTERNETSKO BANKARSTVO JE NAJISPLATIVIJE
Svatko tko ima mogućnosti i pristup internetu trebao bi ovim putem plaćati račune. Razlog je jednostavan - najveća naknada koju možete platiti za svaki račun je jedna kuna. Ponekad se, ovisno o banci, klijentu ova mogućnost nudi potpuno besplatno. Zato ni ne čudi da se iz dana u dan povećava broj korisnika internetskog bankarstva i računa plaćenih na taj način.

FINA IMA NAJNIŽE NAKNADE PRI PLAĆANJU
Ako niste u mogućnosti plaćati račune putem interneta, nego ih morate nositi na plaćanje, savjetujemo vam da to obavljate u FINI koja ima najmanje naknade. Tamo se za račune HEP-a, T-HT-a, HRT-a, Čistoće Zagreb, Plinare Zagreb te Vodoopskrbe i odvodnje ne plaća nikakva naknada, a za sve ostale račune naknada je 2,5 kune (ako im iznos ne prelazi 312,5 kn).

PLAĆANJE RAČUNA U POŠTI JE TRADICIJA
U ovom slučaju poštovanje tradicije i nije baš najbolje rješenje. Za plaćanje računa za telefon, vodu, plin i čistoću pošta vam neće uzeti naknadu, ali će vam zato za sve ostale račune, bez obzira na njihov iznos, uzeti pet kuna po jednoj uplati.

NIKAD NE PLAĆAJTE RAČUNE U BANKAMA
U bankama će vam uzeti od 4,5 do nevjerojatnih 10 kuna naknade po svakom računu. Plaćati preko banaka treba jedino u slučaju ako vam banke kao klijentu daju mogućnost plaćanja svih računa bez naknade putem trajnog naloga.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Dobar plan uvijek vodi u plus II Opasnost zvana kartica (2)