Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Safiris

Upisao:

Safiris

OBJAVLJENO:

PROČITANO

661

PUTA

OD 14.01.2018.

Sunce je i dalje besplatno

Sunce je i dalje besplatno
Utorak, 26 Kolovoz 2008 

Njemačka je svjetski prvak u solarnoj energiji, ispred Kine i Japana. Zbog sve veće potražnje, u Njemačkoj će se u slijedeće tri godine investirati sedam milijardi eura u gradnju novih tvornica solarnih elemenata, piše Deutsche Welle. U Njemačkoj se već gradi ili je planirano 15 novih tvornica solarnih elemenata, a dolaze sunčani dani i za suradnike tvornice Solon iz Berlina, gdje se proizvodi većina solarnih modula u Njemačkoj. Knjige narudžbi su pune i ove godine bi promet trebao porasti za 75 posto.

Tvrtka Solon cvjeta - baš kao i čitav sektor solarne industrije. Ova tvrtka već je 2007. godine imala promet od sedam milijardi eura, a 2020. godine on bi trebao iznositi 25 milijardi! Jedna od tajni uspjeha je i sve veća potražnja iz inozemstva. Solon izvozi njemačku tehnologiju korištenja sunčeve energije s takozvanim "Moverom", dvanaesteromodulnim spremnikom energije koji se bez problema može svugdje postaviti i sam se okreće prema suncu.

Glasnogovornica Solona Theresa Raatz ističe kako je to "srce" njihove tehnike koju su predstavili tržištu 2005. godine. Isprva su radili elektrane samo u Njemačkoj, a nakon toga i sve do danas je došlo do toga da rade mnogo sunčevih elektrana i drugdje, prije svega u Španjolskoj, ali i u Italiji i u Sjedinjenim Američkim Državama.


Nafta i plin sve skuplji, sunce nula kuna
U Njemačkoj već danas najveća postrojenja koja pretvaraju svjetlost u električnu energiju proizvode dovoljno energije za milijunski grad. Ali takva struja je još uvijek razmjerno skupa. Stručnjaci smatraju da će do 2015. ta energija postati jeftinija nego iz običnih izvora. Carsten Krnig, direktor Savezne udruge solarnog gospodarstva, smatra kako je solarna energija štit protiv sve većih cijena nafte i plina - jer će energija biti sve skuplja.

Kada su elektrane postavljene, troškova gotovo više nema. Posljedica troškova zaštite klime plaćat će stanovništvo, pa ih se sve više okreće obnovljivim izvorima energije. Njemačka već ima više od milijun stanovnika koji su postavili solarne ćelije na svoje krovove.

I tržište fasada koje koriste sunčevu energiju neprestance raste. Dobro se prodaju prije svega tanke folije zato jer se lako postavljaju, a predstavljaju i arhitektonski užitak za oči - i ne samo dok sja sunce.

Izvor:(DobreVijesti.info/Totalportal.hr)

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info