Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magy

Upisao:

magy

OBJAVLJENO:

PROČITANO

566

PUTA

OD 14.01.2018.

BRAČNI SAVJETNIK

BRAČNI SAVJETNIK
Moj ukleti krug se nastavlja. Osjećam se k'o iscijeđena prljava kuhinjska krpa. K'o štraca.

BRAČNI SAVJETNIK

Neću o tome zašto su moji roditelji svoju jedinicu povjerili baki na odgajanje. Da li ih je na to natjerala sebičnost, komocija ili nužda. Nema ih više, pa ih neću ni optuživati ni opravdavati.

Bakina deviza: "Muškarac nije muško, ako ponekad ne ošamari ženu", me prati cijeli moj život. Prvi šamar sam dobila u sakristiji iz koje smo moj budući muž i ja kretali pred oltar. Ne sjećam se više ni zašto. Sva sreća, šlajer je prekrio crvenu mrlju na licu. Baka je otplesala moju svadbu, nakon toga mirno legla i umrla u snu. Kao da je samo čekala da me preda u "čvrste i sigurne, muške ruke", da može mirno umrijeti.

Krov nad glavom mi je ostavila, kao da se zbog toga i "maknula". Roditelji su mi pomogli da namaknemo veću kvadraturu, valjda su se iskupljivali, za svoju neprisutnost u mom odrastanju.

Šamari i djeca su u moj život stizali naizmjenično. U početku sam zavedena bakinom ženskom psihologijom mislila da je to samo povremena iznimka. Prekasno sam shvatila da je iznimka dan bez batina.Mislila sam da se moj muž osjeća inferiorno jer živi u mom stanu. Njegovi mu nisu mogli pomoći, jedva su ga školovali i sada obilato vraćamo i on i ja tu njegovu "školarinu", iako je već prije vjenčanja dobio dobro namještenje, sve je išlo na vraćanje njegovih "životnih dugova". Stalno su mu nešto spočitavali, i ja sam mislila da je frustriran zbog toga, sjećam se da smo mu cipele za vjenčanje kupile baka i ja.

I tako je moj brak počeo, red šamara-dijete, red šamara-dijete. Iako jednako obrazovana kao i on, bila sam bez posla (trebalo se brinuti za djecu, a i on je dobro zarađivao, to je bio njegov izgovor da me drži u kući), a on je već bio na svom prvom direktorskom mjestu. Ni okrenula se nisam, već sam imala troje djece, ništa staža i more tuge.

Često sam modrice skrivala iza velikih tamnih naočala, a zabrinutim prijateljicama ponavljala kako sam u žurbi bila nespretna i naletjela na ormar, pala preko fotelje i slično. Kad god sam se htjela rastati on je urlao da mi nikada neće dati rastavu. Njegovu majku je njegov otac napustio, ostavljajući je s čoporom nezbrinute djece i on se zaklinjao da se nikada neće rastati. Nakon svakih batina je klečao preda mnom i plakao, zaklinjući se da neće nikada više, ali je u međuvremenu tapacirao sva vrata u našem novom, ogromnom stanu da se ne čuju moji jauci i njegovi urlici. Prijatelji su mu se ulizivali zbog njegovog direktorskog položaja, pa iako su znali, nisu se miješali. Moji roditelji su bili stava: "šuti i trpi".

Naši sinovi su rasli, no tek kad je srednje dijete napravilo požar u stanu (zapalio je fotelju u igri) alarmi u mojoj glavi su postali nepodnošljivi. Naravno, za požar sam ja popila batine. Gušila sam se. Kad sam najavila rastavu, brže-bolje mi je našao posao kod nekog od svojih novih prijatelja direktora i tom gestom me opet privezao za moj ukleti brak. Radila sam 10 godina, iz našeg velikog stana smo se preselili u ogromnu novu kuću. Mom direktoru je išlo u životu. Kad bih se nekom i požalila, ironično su me pitali: "Je l' se žalim ili hvalim"? Ta, očito nam je išlo u životu, ljudi su mi zapravo bili zavidni.

On je stalno bio odsutan, poslovne večere, poslovna putovanja i vječni izgovori. Iskreno, bilo je pravo olakšanje kad ga nije bilo. Nekako odmah nakon selidbe je umro moj otac, dokrajčio ga je alkohol, a moja mama se počela dvostruko iskupljivati. No, jedne večeri koju je nakon dugo vremena provodio doma, opet me je prebio pokušavajući u mene utjerati ultimatum da dam otkaz, jer njegova žena ne mora raditi, on dovoljno zarađuje. Razživčanio se na moju mamu koja je iz kuće izašla čim se pojavio i bez čije pomoći ja zbilja ne bih mogla raditi, zapravo tek danas mi je postalo jasno, micao je iz našeg života svjedoke i publiku. Prvo je uklonio prijatelje, bez najave nam nitko nije smio doći u posjet.

Moj naslijeđeni stančić iz kojeg smo krenuli je odmah nakon prodaje zaboravljen, sve je on stvorio, sve je njegovo i ja trebam biti zahvalna što se tako dobro brine za nas. Te noći me skoro ubio, drugi dan ionako nisam bila sposobna otići na posao, pa sam rezignirano nazvala svog direktora i telefonom dala otkaz. Mislila sam nastat će mir, ali tek tada su se počele događati čudbe stvari.

U kuću nam je počeo dolaziti njegov prijatelj bez posla, zanimanja i profesije. O Goranu sam proteklih godina puno slušala, te kako je talentiran, te kako ima umjetničku dušu i ne može nigdje raditi nekih tričavih 8h, to je ispod njegove razine, ali tek izbliza sam shvatila da je talentiran samo za govorancije. Zamislite, prijatelj mog muža se sprijateljio sa mnom. Ne, nije me pokušao zavesti, što bi bilo normalno. Napravio je od sebe moju osobu od povjerenja. Stigla sam dotle da sam mu se plačući jadala. On je strpljivo slušao i na moje izjave da ne mogu više i da ću se rastati samo ponavljao da izdržim, da je obitelj sveta, da je moj muž divan, možda impulzivan, ali prekrasna osba. Zamislite, prijatelj mog muža je postao moj bračni savjetnik.

Mama je, protjerana iz mog života ubrzo svenula i skončala.

Ništa mi nije bilo jasno, ali znam da otkad sam napustila posao i otkad je Goran postao skoro član naše obitelji, ja više ne dobivam batine. Istina, ne dobivam ni ljubav. Prijatelje sam odavno pogubila, imam muževog prijatelja, susjedi su mi zavidni, vjerujem da misle da je on moj ljubavnik (kakve li ironije), a naši odrasli sinovi pokazuju neke čudne osobine koje su mi promakle.

Goran se kod nas dobro uhljebio. Mislim da ga moj muž ima na nekom fiktivnom platnom spisku u svojoj firmi. Zašto sam odbijala sagledati mračnu stranu ovog čudnog trokuta? Ne znam. Koji manipulator, tako se uživio u ulogu bračnog savjetnika. Savjetuje me čovjek koji i ne zna što je brak. Nemam više ni volje ni snage boriti se. Bez staža, bez karijere, bez vlastite imovine, kud sam prispjela. I šta mogu protiv 5 muškaraca (muž, naša 3 sina i ovaj čudni bračni savjetnik).

Jučer me je najstariji sin prvi put ošamario.

Moj ukleti krug se nastavlja. Osjećam se k'o iscijeđena prljava kuhinjska krpa. K'o štraca.

Ostaje mi samo da smislim na koji način da prekinem ovo prokletstvo.

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 26.06.2012. 15:41h

  Član srceMerlin3

  Magy volim čitati tvoje priče, pa ću evo prokomentirati ovu. Ne znam da li je to nastvak tvoje priče "Znakovi" i opis toga čoveka_muža. No sve jedno komentarišem gornju priču.

  Zamišljam da sam ja ta žena. Prvo! Da sam dobila šamar a na glavi imala veo. Na pitanje matičara ili duhovnika u Crkvi: da li uzimam Gospodina za muža, bi moj odgovor bio: NE!

  Drugo, prijatelja kojeg je poslao u kuću smatrala bih kao agenta, da me ima u svakom trenutku pod kontrolom, možda ga za to i plaća, da mu sve prenosi. (možda)

  Da nisam dobila šamar na venčanju a događalo se u toku života to što je ispričano. Direktoru, ako možda ne bih bila ovlašćena na njegov bančni račun, našla mogućnost da podignem toliko novca, koliko bi mi bilo potrebno da preživim do razvoda i sudske odluke o deobi zajedničke imovine. Kada bi došlo pitanje, da sam podigla sa njegovog računa novac bez njegove dozvole,(krađa) priložila bih lekarski ili svedoke, dokaz o fizičkom nasilju i tražila kolika je ošteta. sve da bude čisto i da se poravnaju računi.

  To bih sve izvela onoga dana kada nije doma. Pred vratima bih imala spakovane kofere. Pozvala decu, saopštila odluku. Ako rade i neovisni su od vas; rekla da odlazim. Ako su đaci ili studenti pozvala ih sa sobom. Jer koliko shvatam ta deca su već "odrasla" i videla šta se sve događa.

  (Moje dete bi išlo samnom)

  Njemu ostavila pismo, napisala koliko sam podigla sa računa i to veče otišla u sigurnosnu kuću, jer takav kakav je agresivan, bi me ubio, ne možda namerno, ali od siline besa, ruka bi mu bila sigurno čvršća.

  U sigurnosnoj kući bih dalje tražila savete.

  Tako nekako bih ja :)

   

   

 • 26.06.2012. 16:06h

  Član srceMerlin3

  Majčinskom uverenju i priči da nije muško ako ženu ne opandrči bih možda verovala u 12-13 god. ali kao već odrasla osoba koja je spremna za brak i videla kod drugih, iz života, informacija, kako to treba da funkcionira, sigurno bih zaključila da moja mati je u velikom neznanju.

 • 26.06.2012. 16:40h

  Član srceMerlin3

  ...a da sam osoba malo maknjena, koja voli mušku čvrstu ruku, i uživala kada kleči predamnom i obećava da više neće, živela bih i dalje sa njim, a pazila da toliko ne preteram da me ne ubije :)

 • 26.06.2012. 17:05h

  Član edin.kecanovicMerlin3

  Gorka ispovjest

  Priča se ne može pročitati bez gorčine i malo bijesa.

  Žao mi je kad neko tako prođe u životu (ako se tako može i nazvati).

  Svako ljudsko biće mora naučiti cijeniti sebe, pa će to i drugi, htjeli ili ne  - morati.

  Podsjeća me i na priču Josipa Pejakovića:

  Kad sam bila mala, govorili su:"Šuti dijete šta ti znaš"!

  Kad malo poodrastoh govorili su:"Šuti curo šta ti znaš"!

  Kad se udadoh i rodih mu djecu: "Šuti ženo šta ti znaš"!

  Kad djeca poodrastaše:"Šuti mati šta ti znaš"!

  Kad ostarih govoriše mi :"Šuti babo šta ti znaš"!

  E NEĆU VIŠE DA ŠUTIM!

   

   

 • 26.06.2012. 17:13h

  Član fandaMerlin2

  jedina muška ruka , koja je bila kompetentna za neku  pljusku bila bi od mog oca ( koji me  u životu nije lupio) , a svaki udarac od bilo koga bila bi " slika s pogreškama".Srce u pravu si , potpuno se slažem s tobom., samo bi me mogao jednom pljusniti ( jer to nisam očekivala , pa me iznenadio) i nikada više , pa da je lijep , pametan  bogat  da je  sto puta direktor , prostak je i divljak .

 • 26.06.2012. 17:26h

  Član mgracanMerlin3

  Uhuhu! Čisto crnilo...

 • 26.06.2012. 17:43h

  Član srceMerlin3

  yahoo, dobar primer si naveo. No ako gledamo konkretno gornji slučaj. Vidi se da su intelktualno jednaki, znači neki "intelektualci". To znači da ona zna kome treba se obratiti kada je fizički zlostavljana. (socijali, hitnoj,...) a ona šamar pa dete, šamar pa dete i tako tri puta. a znala je da to nije uredu i nije joj odgovaralo.  na samom venčanju, nema opravdanja za fizičko nasilje niti pod razno, no mene zanima konkretno, na dan venčanja, kada se drhti od sreće i zadovoljstva da se sa voljenom osobom to i na papir potvrdi, čime ga je ona toliko izazvala da je na taj dan on pokazao pesnicu. nema opravdanja, pa ipak. I ona ima problem. istina to su posledice iz njenog detinstva, a ona je to već vrlo rano sama zaključila, da ima posledice. kada joj već to nije odgovaralo, zašto nije pre to prekinula. već dečica gledala haos.

 • 26.06.2012. 18:17h

  Član srceMerlin3

  A Direktor Mačo. debeo novčanik pa misli da je boga za bradu uhvatio. Opandrči pa dete napravi. pa opandrči pa kao klekne. A često na službenom putovanju, a doma služavku. pa još kolegu kontrolora postavio. Bojao se da mu ne ode sluškinja.... I on je jadan na svoj način, i on nije poneo sa sobom u pinklu iz roditeljskog doma dobar uzorak. Upropastili su jedno dete, koje je na majku diglo ruku jer ništa lepo nije video. Tragedija.

 • 26.06.2012. 18:21h

  Član srceMerlin3

  Magy molim sledeću priču nešto nežno :) ova me je zabolela.

 • 26.06.2012. 18:33h

  Član cyberbakaMerlin4

  kako ja čitam ovu priču on mu nije kolega, nego ljubavnik parazit koji bolje prolazi od supruge koja je maglena zavjesa pred svijetom - ili sam nešto krivo pročitala?

 • 26.06.2012. 18:35h

  Član cyberbakaMerlin4

  ovdje je čini se obiteljska patologija malo dublja, nego što se to na prvi pogled čini 

 • 26.06.2012. 18:37h

  Član srceMerlin3

  da. slažem se cyberbako

 • 26.06.2012. 21:56h

  Član dezurnicarobnjakMerlin2

  Photobucket

 • 26.06.2012. 22:25h

  Član cyberbakaMerlin4

  dežurni,  pazi da ne budeš baniran, ovo se zove poticanje na zlostavljanje.

 • 26.06.2012. 22:56h

  Član dezurnicarobnjakMerlin2

  Photobucket

 • 26.06.2012. 23:53h

  Član cyberbakaMerlin4

 • 27.06.2012. 00:05h

  Član haskyMerlin1

  ako je ovo i istina ili samo priča, mislim da je strašno, i slažem se sa iridom da se radi o patologiji, jer ja kao žena mogu suosjećat s ovom ženom iz priče, ali ne mogu nikako shvatiti, da se nije mogla oduprijeti nasilniku, ili je ona mazohistkinja, pa joj je takvo njegovo ponašanje odgovaralo, ima tu puno pitanja na koja bi trebalo odgovoriti

 • 27.06.2012. 00:15h

  Član dezurnicarobnjakMerlin2

  Photobucket

 • 27.06.2012. 00:38h

  Član cyberbakaMerlin4

SADRŽAJ UPISAO

Član magyMerlin4 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana magy dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

RUJAN...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član DeVeTDeVeT

  :))))))))).....

  27.09.2021. 21:04h
 • Član DeVeTDeVeT

  kažeš li DAAAAA.....

  27.09.2021. 21:03h
 • Član DeVeTDeVeT

  na svome tilu nosit cu ja....

  27.09.2021. 21:03h
 • Član DeVeTDeVeT

  kupio sam košulju bilu....

  27.09.2021. 21:03h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Hahaha...

  22.09.2021. 00:24h
 • Član DeVeTDeVeT

  kiša kiši pada mi po piši, padaj kišo narast će mi pišo....

  21.09.2021. 13:02h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Kiša kiši -skini masku i slobodno diši.

  20.09.2021. 21:20h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

KAKO ME ANTISTRES TRESNUO PO GLAVI Ne mogu je pratiti