mgracan

2

Broj Merlina

Upisao:

mgracan

IZMEĐU ČEKIĆA I NAKOVNJA

Božić nas je nahranio obiteljskim obiljem i vrijednostima. Druga runda, Nova Godina, tek slijedi. Iako je razmak kratak, iskoristite ove dana; jedite polako,temeljito, počastite se čašom crnog vina poslije ručka,dijetu ostavite za siječanj. Naime, sve što ste nakupili, potrošit ćete na Silvestrovo. Sretno i berićetno!

Upisao:

mgracan

BIROKRACIJA, CEREMONIJE I RITUALI

Adama su napravili da bi radio. Od Adama i Eve potakao je cijeli ljudski rod. Svatko u svom genetskom kodu nosi njihove gene pa i gen nagona na rad. Čovjek mora raditi, raditi i raditi... Ali stvaratelji nisu mislili na rezultate prokreacije...pa je globus postao pretijesan za tu gomilu radnika. Kako zaposliti sve te ljude u ograničenom svijetu? I onda se netko genijalno sjetio ceremonija, rituala i BIROKRACIJE...

Upisao:

mgracan

O najnovijim otkrićima

Neki (točnije: neke!) mi zamjeraju da ovdje 'reklamiram' svoje knjige... a zar bih trebao biti indiferentan prema onom što je plod moje mašte, moga istraživačkog truda, moje pismenosti??? Još jednom najavljujem roman GOSPINA TRAVA - potaknut člančićem o otkriću dr. Tomislava Domazeta.

Upisao:

mgracan

Grupa za istraživanje reinkarnacije

Vidim obilje tekstova o reinkarnaciji pa mi je nešto palo na pamet. U ovo ljetno doba kiselih krastavaca u medijima, vrućina i praznih gradova, imamo više slobode da mašti damo krila i da poželimo osnovati grupu za istraživanje reinkarnacije. A možda već postoji neka ili više njih a da o tome ništa ne znam? Ima li među vama koji ovo čitate takvih koji se bave istraživanjima doktrine o transmigraciji i reinkarnaciji? I kako to radite?

Upisao:

mgracan

Smrt je šala

Upravo su tako počele glupe glasine o đavolima i zlu i paklu i nekom velikom sucu na nebu - upravo korištenjem straha za mehanizam kontrole. Ali kako energija ne može umrijeti, a mi smo bez sumnje sačinjeni od energije, strahovanje od smrti nijee drugo do li golemo rasipanje vremena koje ne donosi ništa osim još više negativne energije. Tužno je to da nas oduvijek toliko spretno uče strahu od smrti da smo potpuno zaboravili živjeti.