Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član mgracan

Upisao:

mgracan

OBJAVLJENO:

PROČITANO

410

PUTA

OD 14.01.2018.

Muškarčevo mjesto je?

Muškarčevo mjesto je?
Izgleda da su se desetljeća feminizma isplatila. Sve više je mladih žena koje zarađuju više od muškaraca i mogu si priuštiti sve. Što na to kažu suvremeni muškarci? Čitajte u ovom članku!

Muškarčevo mjesto je…

 

hm, nismo više sigurni. Ako žene i dalje nastave napredovati kao što to čine, tad za muškarce skoro neće biti mjesta na poslu. Ali, je li muškarcima zaista stalo?

 

Imate svoj stan, Mazdu MX5 u garaži i plaću u koju bi stalo pet prosječnih dohodaka nekog muškarca. A u posljednje vrijeme čini vam se da bi se i muškarci trebali naviknuti na to da ste vi boss. Ali to većini ide sporo jer imaju neki čudni program u glavi. Prema ispitivanjima, suvremeni muškarac je katastrofa u kuhinji, još gori kad se radi o odgoju djece i totalni promašaj u održavanju reda i čistoće u stanu. Kad bi znanstvenici još izmislili stroj za kvalitetnu spermu, ne bi vam ni trebali muškarci. S nama bi bilo gotovo. Na zdravlje!

 

Posao za djevojke

 

Desetljeća feminizma konačno su se isplatila. U zadnjih pet godina u Velikoj Britaniji više od pola milijuna suknji ušetalo je na radna mjesta inače tradicionalno rezerviranih za  muškarce.  Procijenjuje se da će do 2010. većina britanskih žena bolje zarađivati nego muškarci, a prema knjizi Helen Wilkinson “Žena sutrašnjice”, do 2010. bit će ih još više zaposlenih, nezavisnijih, razvedenih, živjet će same i raditi na upravnim poslovima ili u profesijama.

A mi, muški, u međuvremenu ćemo sjediti kod kuće i razmišljati o tome kako radi osjetljivi programator stroja za rublje. Ali ne trljaju sve žene ruke zbog ovakvog napretka. Suprotno od uvriježene slike karijeristice koja sjedi na čelu upravnog odbora uvjerena da muškarci zaslužuju da ih gazi čizmom, mnoge razmišljaju o tome kako njihov novi položaj, elegantni stan i super kola djeluju na njihove emocionalne veze.

Ovih mi je dana dobra prijateljica Kate probila uši brigama oko svog odabranika Nicka. Istodobno kad je ona ušla u sam vrh kompanije, on je postao višak na poslu. On priznaje da mu je dosta njegove teške situacije, ali kaže, ako je ona sretna da donosi kući slaninu, on će biti sretan da je pojede. Ali, iz nekog razloga, ona mu ne vjeruje. Strahuje da će je svakog časa početi omalovažavati i kinjiti zbog uspješne karijere.

Proveo sam malo istraživanje među svojim prijateljicama i zaključio da Kate ne prolazi kroz paranoidni period života. Činjenično stanje govori da muškarci gube svoje “prirođeno” pravo na najbolja mjesta (a svi se stručnjaci slažu u tome da će se trend nastaviti) a žene hrle prema vrhu. A takvo će stanje bez sumnje debelo pritiskati na emocije.

“Hoće li postati ženskast zbog toga što ja zarađujem?” “Kako ću na poslu sresti svog odabranog kad im svima zapovijedam?” “Hoću li ikad sresti muškarca jednakog sebi?” - samo su neka od pitanja koja već muče uspješne dame.

Ali, stara slika o tome da muškarac mora zarađivati, jer je inače smak svijeta,  već se mijenja i mnogi su muškarci sretni u novoj situaciji. Dale, moj prijatelj koji je na radnom mjestu okružen sposobnim ženama, kaže: “Nemam problema. Uviđavnije su i nisu opsjednute natjecateljskim duhom kao muškarci. A osim toga znaju obaviti posao na opće zadovoljstvo. Ne žele svi muškarci kod kuće imati malu slatku ženicu u papučama koja ne umije ništa drugo nego rađati djecu.”

 

Hoćeš biti u našoj klapi?

 

Izgleda da su žene danas bolji menadžeri nego muškarci. U radnom procesu na upravnoj razini  sve više se traže tz. ženske kvalitete: umijeće motiviranja službenika, davanje konstruktivnih smjernica i komunikacija. A kako se kompanije sve više okreću nehijerarskijem modelu upravljanja - takvoj organizaciji koja se usredotočuje na suradnju i timski rad a manje na natjecanje - žene su po prirodi u tome uspješnije jer u tom području imaju razvijena umijeća. Drugim riječima, najbolji će dobiti posao, s time što to više nije najbolji, nego najbolja. Mnogi su sretni zbog toga jer smatraju da je ugodnije raditi s oba spola a ne u samo ženskim ili samo muškim sredinama.

 

Promijeni utičnicu, ljubavi

 

Kako žene sve više osvajaju dobre poslove tako se mijenja i tradicionalna slika o tome tko treba zarađivati. S radošću prepuštaju tradicionalno ženske poslove - brigu o djeci, čišćenje i kuhanje - svojem muškom partneru. Samo 8,5 posto mladih žena u dobi između 16 i 24 godine vjeruju da “muž treba zarađivati a žena ostati kod kuće”:

Vremena se mijenjaju, ali mogu li se i muškarci promijeniti s njima? Nastave li muškarci i žene odvojeni život, smatra se da će se do 2016. u Velikoj Britaniji čak 36 posto domaćinstva sastojati od jednog člana. Dr. Beverly Alimo Metcalfe, profesorica umijeća vodstva na Sveučilištu u Leedsu, iznosi zanimljive teorije: “Mislim da će žene neizbježno izbjegavati da budu podložne. Ne treba im muškarac pri donošenju financijskih odluka u kućanstvu. Radije će zadržati nezavisnost i nastojati da na širem planu budu na mjestima gdje se donose odluke.” Ona smatra da ovakvo stanje već utječe na promjene u emocionalnim vezama. “Svjedoci smo velike promjene kad se radi o muško-ženskim odnosima.”

 

Pravila se preinačuju

 

I tako stručnjaci samo potvrđuju da moja uspješna prijateljica Kate ima zašto da se brine. Iako muškarcima nije lako pri prilagođavanju na nove uvjete, još ne grizu nokte od bijesa. Dapače, čuje se veliki uzdah olakšanja što više sve ne leži na njihovim plećima.

Jason, 32, na primjer, ne može dočekati “novo doba”. “Ne mogu zamisliti ništa bolje nego da budem “uzdržavani  muškarac””, kaže. “Zar žene zaista vjeruju da uživamo da dan za danom idemo u ured?” Ali, možda on pretjeruje. Naime, nema znaka da će svi muškarci živjeti u luksusu; samo će živjeti u situaciji da njihova družica zarađuje bolje od njih.

28-godišnji Martin sretan je zbog promjena koje dolaze. “Mrzim biti onaj koji zarađuje,” kaže. “Oženjen sam i pritisak je nemoguć. Prije nego su došla djeca, moja žena je imala odličan posao i  zarađivala je više od mene. U to sam vrijeme bio ponosan na nju, a danas bih bio dvostruko ponosniji da je i dalje tako. A tko ne bi bio?”

Martin je jedan od mnogih koji su spremni na promjenu uloga, ali drugi nisu pa se očekuju lomovi u braku. Neki  muškarci  ne osjećaju se dobro u novoj ulozi jer gube osjećaj sigurnosti.  Francis, 35, jedan je o tih. Njegova prijateljica je uspješni menadžer malog poduzeća koje se bavi ugostiteljskom pripremom. Francis, s druge strane, tek povremeno dobiva gaže kao glazbenik pa se dosađuje. “Naš cijeli život vrti se oko njezinog posla. Drago mi je da joj ide, ali kad mi kaže “idemo tu i tu zato što kasnije imam poslovni sastanak” priznajem da mi nije svejedno. Odrastao sam u obitelji gdje se jasno znalo tko je tko; tata je išao na posao, mama je bila kod kuće. Teško mi je odbaciti taj poznati obrazac.”

Loša vijest za Francisa. Stručnjaci tvrde da će se sve više muškaraca morati navikavati na filofax mašine i mobitele svojih životnih družica. Ali na isti način na koji su se žene stoljećima nosile sa situacijom u kojoj su muškarci donosili odluke, tako će sad muškarci morati učiti nova pravila. Moraju shvatiti da im žena nije automatski prijetnja ako je uspješnija i naviknuti se da budu fleksibilniji.

Naravno da su mnogi već fleksibilni. Sve rjeđe se sreću ljudi poput Francisa. Iz mojeg malog istraživnja, saznao sam da je većina muškaraca ponosna na uspjeh svojih partnerica, njezinu nezavisnost i postignuća. Povremeno se malo tuže - ali su duboko u duši sretni.

 

I konačno, krevet

 

Naravno da se ove promjene statusa odražavaju i na politiku kreveta. Ili ne? Peter, 27, samac, uopće ne brine jer misli da su mu skinuli teret s pleća. “Feminizam je učinio velike stvari za nas muškarce baš kao i za žene,” govori. “Žene su danas sigurnije u sebe nego ikad. Ove godine su mi prišle već dvije žene koje su imale tri čiste da me oslove i razgovaraju sa mnom. To je fantastično.”

Jason se slaže: “Prije dva mjeseca sreo sam u baru ženu koja mi je prišla i dala jasno do znanja da bi se htjela družiti. Pokazalo se da u mjesec dana zaradi više nego ja u godinu. U prvi čas sam se zapitao: “Gospode, pa zašto bih je ja onda zanimao?” ali sam se opustio i shvatio koliko sam bio polaskan njezinom pažnjom i hrabrošću da mi prva priđe.”

A ako se to samopouzdanje prelije i u spavaću sobu, Jason se neće prestrašiti. “Ne kupujem to smeće da se žena pretvara u divlju zvijer u krevetu samo zato što više zarađuje. To su gluposti! Znam žene koje su zarađivale manje od mene i one koje su zarađivale više. To nema veze s krevetom.”

Ali naš glazbenik Francis nije sasvim uvjeren. “Seksualno samopouzdana žena na smrt me straši,” odlučan je. Ali vjerujemo li stručnjacima, Francis će se morati pomiriti s činjeničnim stanjem.

 

Vidim budućnost…

 

Ako djevojke napreduju do vrhova u poslu, ne znači da će nas razderati na komadiće u kući i krevetu. Helen Wilkinson može smatrati da će sutrašnje žene biti “nova generacija muških žena koje će uživati  u moći nad muškarcima” i to može neke zastrašiti kad se kaže tako otvoreno. Ali, nismo li već svi mi na putu da nosimo ista srebrnasta odijela i jedemo gotovu hranu iz automata? Pa, što, i dalje smo živi i zdravi.

Što se mene tiče i mojih istraživanja, vjerujem da će jednom kad se uspostavi nova ravnoteža, i i muškarci i žene naći zadovoljstvo - i u uredu i u krevetu.

 

Tony Horkins

Potpis: “Ne mogu zamisliti bolje nego da budem uzdržavani muškarac. Dan za danom u uredu? Zaboravi to, čovječe!”

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 13.03.2008. 08:06h

  Član iridaMerlin29 na ovu temu se ima svašta za reći, no u našoj, još uvjek konzervativnoj sredini uzdrmane tradicionalne uloge među spolovima donost strašne emocionalne lomove i nesnalaženja oba spola, barem ono što ja vidim u svojoj praksi, a ni s poslovima nismo u nekoj zavidnoj situaciji....
 • 13.03.2008. 09:49h

  Član safirisMerlin7 moram priznati da mi svijet sa epruvetom skupljenih spermića a bez mušakraca i nije neki svijet ... a uzdržavani muškarac opet vodi u drugu krajnost...zašto oba spola ne bi zajednički stvarala i gradila i zašto netko uvijek mora biti superiroran ...ah, opet me puca moja utopija:):)
 • 13.03.2008. 12:03h

  Član devetMerlin5 Zašto žene imaju kratka stopala...???... Da bi bile bliže sudoperu.. Znam da izazivam, ali je tako, u društvu na poslu i koje kud, zaklinjat ćemo se u ravnopravnost, a u kutevima svog doma, to tako neće biti...
 • 13.03.2008. 12:08h

  Član zeljkaMerlin3 Moram se složiti sa Safiris, što neće biti previše čudno jer smo obje pjesnikinje! :) Ovaj svijet je divan kad u njemu živimo u zajedništvu. Bog je divno zamislio svijet kad je stvorio muškarca i ženu, tj. yin i yang. (Prihvaćam i zajednice istog spola, ali i tu je netko više yin, a netko više yang, što opet potvrđuje kvalitetu života kroz muško-ženski princip). U 20-tim godinama života borila sam se za ženska prava jer sam se osjećala ugroženom i/ili manje vrijednom. 30-te su donijele mudrost i svijest, te razumijevanje i prihvaćanje različitosti između spolova. Iako mislim da su žene u Hrvatskoj i dalje potplaćene i preopterećene, loš je put da se za prava borimo agresijom. Imam puno prekrasnih prijatelja među muškarcima, a živim s najdivnijom Dušom koju sam upoznala. I sasvim je svejedno tko koji posao obavljA, tko više zarađuje, jer dvoje trebaju biti JEDNO! P.S. Drage dame, razmislite o tome da ni današnjim muškarcima s našim pretjeranim očekivanjima opće nije lako!
 • 14.03.2008. 11:13h

  Član zeljkaMerlin3 Hej, ljudi! Ako partneru ne damo ljubavi i poštovanja, nećemo nikada saznati u kakvu bi se prekrasnu osobu mogao(la) razviti. Dobro kaže Koltai, ako nismo ravnopravni, ništa od cijele priče! Odnos se pretvara u manipulaciju i igre moći, a negdje nažalost i u bojno polje! To vam je kao i s duhovnim putevima. Netko reče: Nema boljih ni gorih, jednostavno su različiti! Dok god se mjerimo vanjskim mjerilima, a ne snagom i ljepotom Duše, muško-ženski odnosi će biti na ovako klimavim nogama!
 • 26.05.2015. 11:34h

  Član magicusMerlin27

  glazbenik Francis.....

  Komentar:

  ....I

  **Pomoću svog viđenja, otkrili su da jesvet energije sačinjen od naglašenih 

  oblasti tame, poprskanih malim tačkicama sjaja i primetili su da se ta tamna energija uklapa u žensku nadmoćnad upotrebom energije dok blještave oblasti odgovaraju muškarcima. Oni su došli do neospornog zaključka da je univerzum u svojoj celokupnosti uglavnom ženski i da je blještava energija, muškost, retka pojava. 

  Po definiciji, uporedili su tamu sa levom stranom, sa nagualom, nepoznatim i ženskim principom; takođe, blještavost su uporedili sa desnom stranom, tonalom, sa poznatim, muškim. 

  Nastavljajući sa svojim posmatranjima, videli su da se čin kosmičkog stvaranja događa kada tama univerzuma počne da se grči i iz toga se rađa eksplozija svetlosti, bljesak koji se širi, dajući početak ustrojstvu vremena i prostora. Pravilo ovog ustrojstva je da stvari uvek imaju svoj kraj, što ponovo ukazuje da je jedinstveni i trajni princip svemira tamna energija, ženska, stvaralačka i večna.**

  __________________________

  Mister
  Nexus.....

  ....ili na Orwelovom putu?

  https://www.tim-press.hr/preuzmi?download_id=107

  Čovjek koji nije mogao učiniti da stvari idu dobro, mogao je makar ići.

  Mogao je prestati sklanjati se od života. Odbaciti rutinu. Živjeti pravu opasnost okolnosti. Bilo je to pitanje dostojanstva.

  – William Least Heat-Moon, Blue Highways. A Journey into America (Plave autoceste. Putovanje u Ameriku)

  A opasnosti ima posvuda:

  https://www.nexus-svjetlost.com/vijesti/u-pozadini-vijesti/item/852-8-milijuna-nestale-djece-godisnje-gdje-nestaju-nasi-najmladi

   

  Ovdje bi bilo dobro postaviti sačekušu i to na "dan mladosti": https://www.hrt.hr/enz/drugi-format/

  Ili možemo samo iscifrati sve Sapunice i show-ove?

  A možemo i Poslušati kako "emninencije" Cifraju:ja, ja, ja, mislim, bedepe, proračun, miliona, građani, birači, glasači, blokirani, nezaposleni, deficit, broj nočenja,....

  Mislim Ja/Hrvatska!?

  A sada je 9 i 1/2 ili 1/2 10?

  Ujutro ili Navečer!

  A Vrijeme je u "vašem" Umu?

  I vi ste u Svijetu.

  Svijet je Oblik a Um je Maya?

  Nema strasti u igri na malo – u zadovoljavanju životom manjim od onoga koji si sposoban živjeti.

  – Nelson Mandela

  Evo tko želi porasti pa neka mu Nelson bude pri ruci?

  Svakako da ni Fidel nebi održao Kubu tako dugo da ga nije "podržavalo" 38000 žena!?

  Znači preko "svijetlosnih crva" do Ispunjenja!?

  A moč je najjači afrodizijak..... za početak

   

  Upisao: Emilio 26.05.2015 09:58h
  Pripadajući članak: Muškarčevo mjesto je?

   

SADRŽAJ UPISAO

Član mgracanMerlin3 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana mgracan dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

KOLOVOZ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

  07.08.2020. 04:45h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi. sretan vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Lp

  05.08.2020. 04:51h
 • Član bglavacbglavac

  Nema. Lp

  03.08.2020. 08:28h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Bez slobode - nema života.

  03.08.2020. 00:00h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Ratovi traju i po nekoliko godina. Ljudi se u ratu bore za život. A ćovjek se svaki dan bori za život, bilo rata ili ne. Život bez slobode i nije neki život. Zato , u ovim vremenima oduzimanja slobode, moramo se boriri za slobodu, jer bez slobode - nema

  02.08.2020. 23:59h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Ahoj...

  02.08.2020. 23:54h
 • Član iridairida

  ahoj Edine!

  25.07.2020. 14:45h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info