Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član sara

Upisao:

sara

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1918

PUTA

OD 14.01.2018.

BOJE I KRISTALI

BOJE I KRISTALI
Zapadna civilizacija je gledala sa prezitom na vjerovanja tzv. primitivnih ljudi. Ali od nedavno postojji novi interes za šamanstvo, način na koji Američki Indijanci prakticiraju život u harmoniji sa prirodom i prirodniim silama. Odjednom psiholozi proučavaju šamanizam i vode potragu za vizijama. U međuvremenu psihologija se kreće prema polju metafizike. Kroz istraživanja hipnoze i terapije snovima, i kroz rad Karla Junga, Fritza Perlsa, Wilhelma Reicha, Virginie Satir, Elizabeth Kubler-Ross i drugih, postajemo svjedocima značajnog spajanja psihologije i metafizike.

PUTOVANJE KROZ ČAKRE

 1.DIO

Uvod

 

   Živo čovjekovo i zemaljsk tiijelo je konstruirano na isti način. Kroz oboje prolazi os, kod čovjeka je to kralježnica, kralježnički stup koji kontrolira ravnotežu njegovih pokreta i  njegovih funkcija. Pored te osi postoji nekoliko vibratornih centara kroz koje odzvanja drevni zvuk života cijelog univerzuma.

               

Knjiga Hopi

 

Ako vam je teško povjerovati u definiciju Boje i Kristali ja vas shvaćam. Kada sam čitao Tajni život  biljaka od Petera Tompkinsa, pokušao sam govoriti mojim biljkama, ali mi nikako to nije polazilo za rukom. Nakon čitanja Duh Findhorna od Eileen Caddy poželjeo sam razgovarati sa vilama, ali mi to nije leglo na prirodan način.  Nisam ni sanjao da ću tijekom godina provoditi živu konverzaciju sa stijenama.

 

Kao Zapadnjaci mi vjerujemo da je životna energija ograničena na stvari koje se kreću i koje se hrane, eliminiraju višak i koje se reproduciraju. To je kulturna predrasuda,  koju ne dijelimo sa tzv. primitivnim ljudima.

Umjetnost korištenja boja, kristala, zvuka i Tarota egzistira još od davnina u djelovima Indije, Orijenta, Europe,  Afrike, Havaja i među Američkim Indijancima koji su zadržali tradicionalne načine. Ovi ljudi nisu nikada zaboravili unutarnji svijet Duha i kako komunicirati sa biljkama, životinjama i stijenama.

 

Zapadna civilizacija je gledala sa prezitom na vjerovanja tzv. primitivnih ljudi.  Ali od nedavno postojji novi interes za šamanstvo, način na koji  Američki Indijanci prakticiraju život u harmoniji sa prirodom i prirodniim silama.

 

Odjednom psiholozi proučavaju šamanizam i vode potragu za vizijama.  U međuvremenu psihologija se kreće prema polju metafizike.  Kroz istraživanja hipnoze i terapije snovima, i kroz rad Karla Junga, Fritza Perlsa, Wilhelma Reicha, Virginie Satir, Elizabeth Kubler-Ross i drugih, postajemo svjedocima značajnog spajanja psihologije i metafizike.

 

Emocije se vše ne mogu odvajati od duha, niti se mogu emocije i duh odvojiti od tijela. Isto tako se ne može humano tijelo odvojiti od tijela zemlje. Kako tijelo, um i duh tkaju zajedno, mi ponovo otkrivamoznanje koje je staro koliko i čovječanstvo.  Predvodnik tih znanja je i drevna znanost o čakrama.

 

Sustav čakri je poznat Hindu jogijima i mnogim drugim kulturama. To je moetoda kombiniranja filozofije, duhovnosti, psihologije i seksualnosti u skladnoj slici cijele osobe. Jednom kada se shvati ovaj koncept, razne metode kao što su boje, drago kamenje i vibratorni zvuk  (toniranje)  se mogu koristiti da unaprijedi rast osobe ili da poprave ravnotežu.

Prema učenju čakri, kako naša svijest evoluira tako ona slijedi predvidivi put. To se može predvidjeti razumjevanjem kako se energija kreće uz kičmu kroz čakre. Čakra znači točak ili vrtlog.

 

Postoji sedam glavnih čakri uz kičmu. Svaka je vrtlog rotirajuće energije.  Kada je čakra otvorena, brzina okretanja je zdrava i čakra se puni energijom. Kada je čakra zatvorena jeko malo energije se kreće kroz nju.

Svaka čakra daje jednu od sedam duginih boja,pa tako kada je svih sedam čakri otvoreno i osoba je lepršava i zdrava,  sve dugine boje se pojavljuju u elektromagnerskoj energiji koja okružuje tijelo,je  u čovjekovoj auri.

Kada postoji ozbiljna fizička, emotivna ili duhovna neravnoteža, neke boje mogu biti nečiste, mutne, blatne ili ih upoće neće bitii u auri. Ovo izbjeljivanje ili ispuštanje  (što je vidljivo osobi koja posjeduje unutarnju viziju)  će eventualno dovesti do fizičke bolesti.

 

Istraživanje pokrenuto u Rusiji u tehniku koja se naziva Kirilijanska fotografija omogućuje osobi da slika auru. Dok su eksperimentirali sa biljkama, Semyon ii Valentina Kirilian su otkrili da su prije biljke postajale vidljiivo bolesne, postojali su jasnii znakovi neravnoteže u njihovim aurama.  Kirilijanova fotografija također pruža dokaze postojanja akupunkturnih točaka,  koje se pojavljuju kao vulkanske erupcije bijelog svjetla na površini kože.

           

Vijekovima, tradicionalni Kineski akupunkturisti su tretirali svoje pacijente da bi spriječili bolest. Imaju metodu mjerenja pulseva za svaki unutarnji organ. Oni koriste te informacije da balansiraju energiju  prije nego što neravnoteža dovede do bolesti. Kroz tretman na akupunkturnim točkama oni održavaju tok energije kroz tijelo razbijanjem blokada.

Iscjeljivanje sa kristalima i dragim kamenjem je sličan proces. Liječimo tako da dozvoljavamo da se aura kristalal ili dragog kamena miješa sa našom aurom. Mada je to dominantna energija, koja je određena boja, ona pročišćava i prosvjetljuje tu boju u našoj auri, uklanjajući blokade i pomažući u ponovom uspostavljanju ravnoteže.

 

Obojeno svijetlo radi na sličan način, gdje snop svjetla probija naši auru. Zbog toga su čiste boje, kakve nalazimo u Njemačkom staklu,  efektivnije od zatamnjenih boja u nekvalitetnijim staklima i u plastici.

 

Toniranje radi tako što prodire i razbija blokade uz pomoć vibratorne energije zvuka, metode koja je slična efektu akupunkturnih igala.

 

Sve bolesti karakterizira blokada u kanalima. Mi imamo puno kanala uključujući akupunkturne meridijane, nervne kanale, arterije i vene. Kada dođe do povrede ili blokade  u jednom od tih kanala to rezultira upalama, iritacijama i bolešću.

 

Boje, kristali i zvuk su drevne metode iscjeljivanja.  Njihove vibratorne energije probijaju blokade (bilo da su blokade emotivnog ili fizičkog tipa), osobađajući energiju i dozvoljavajućii joj da nesmetano teče.

 

Kada znamo koje čakre su relativno otvorene ili zatvorene,  u poziciji smo da lakše razumijemo sebe. Psiholozima i savjetnicima su ove informacije beznačajne  zbog nerazumijevanja unutarnjih putovanja njihovih klijenata i stoga što nemaju alat za otvaranje i balansiranje čakri.

 

Ova knjiga je stapanje metafizičkih i psiholoških uvida u jednu cjelinu. Da bi ilustrirali kako to djeluje,  pratiti ćemo napredovanje jednog mog klijenta.

 

Jack je došao k meni kada ga je žena napustila.  Znao je da mora napraviti neke promjene,  postao je depresivan,  izirtiran, frustriran i težak za suživot. On je 45-ogodišnji obožavatelj rada, iako mu njegov rad nije donio nikakovu pravu satisfakciju. Tijekom proteklih osam godina on se udebljao, počeo je piti i patio je od kroničnih probavnih smetnji.

 

Jack je psihoterapeut.  Njegov otac je bio doktor,  zaposlen čovjek koji je rjetko mao vremena za svoju veliku obitelj. Jack je rano u životu naučio da može zadobiti očev inters kroz svoju zainteresiranost za medicinu.  Jack je primjer osobe sa neuravnoteženom trećom čakrom. Kada svjesnost evoluira  do treće čakre,  postoji potrebe za iznalaženjem našeg jednstvenog dara i načinom njegovog izražaja. Mi to činimo prirodno kada dobijemo poticaj od svojih roditelja da istražmo svoj svijet i tako otkrijemo tko smo zapravo. Ali nažalost ovo se rijetko događa.

 

Jacku je bilo potrebno da se izgradi na jakim temeljima  (prva čakra).  Da bi to učinio on se morao vratiti u djetinjstvo i tamo srtušiti  stare,  nezdrave temelje na način da rasčisti nezavršene poslove ii otpusti stare emocije.  Ja sam koristii hipnozu svjetlom da pomognem Jacku da istraž svoje djetinjstvo. Stavio sam malu kristalnu loptu na jastuk iznad njegove glave gdje je doticala krunsku čakru, da bi mu pomogao da se sjeti svoje prošlosti.Tada sam ga zamolio da se vrati do određenog incidenta kada je očajno trebao očevu ljubav i odobravanje. Jack se našao kao mali dječak na klavirskoj recitaciji. On nije bio nervozan, bio je siguran i uzbuđen što će svirati za publiku. On je razvidno bio veoma talentirani mladi glazbenik i njegov koncert je bio veliki uspjeh, osim vidne nenazočnosti njegovog oca. "Kako može biti tako hladan, tako slijep".Suze su se skupile u kutevima Jackovh očiju.  Nježno sam dodirnuo njegovu ruku "možeš li se ti odrasli Jack praviti da si prijatelj obitelji i otići prema dječaku i zagrliti ga i reći mu da je izvrstan?".

Jack je klimnuo.  Postavio sam jastuk nasuprot njegovim prsima  i on  je stisnuo taj jastuk na svoje srce i  plakao i plakao.  Malo kasnije sam upitao "Kako je dječak odgovorio".

Jack je klimnuo sa odobravanjem, sa velikim smješkom na usnama.

Sugerirao sam da on vizualizira djete koje postaje jako malo i da napravi mjesto za njega u svom srcu tako da nikada više niti on niti dječak ne budu  sami. Tada sam postavio roza kvarc preko njegovog srca da izlječi staru bol.

 

Kada smo završili seansu, Jackovo lice je svijetlilo. Naložio sam mu da nosi  privjesak boje limuna (citrin).

 

Citrin je žuti kristal  (boja treće čakre). On pomaže osobi da dođe u dodir sa svojom osobnom snagom. On je također snažni kamen za prevazilaženje ovisnosti i jačanje snage volje. Dao sam mu dio roza kvarca i zatražio sam da ga nosi sa sobom da bi prevazišao potrebu za alkoholom.Također sam preporučio da nosi  tirkiznu kopču za hlače ili prsten da mu pomogne oko probave i da mu da osjećaj ravnoteže i samopouzdanja.

 

            Kada se vratio za dvije nedjelje smršavio je, prestao je piti alkohol  (mada je i dalje pio kavu i pušio) i prevladao je svoje probavne probleme.

 

         Ubrzo je dao i otkaz , te je počeo svirati u bendu na sintisajzeru. Nije se nikad pomirio sa svojom bivšom ženom, ali su uspjeli  riješiti svoje neprijateljstvo i postali su dobri prijatelji.

Sada kada ste vidjeli kako sustav čakri može djelovati na individuu mikrokosmos), pogledajmo kako djeluje na svijet  (makrokosmos). Prema Sri Yukteswar, Istočno indijskom Swamiju i guruu Yoganande (autor Autobiografije Yogija) mi sada živimo u onome što je poznato u Hindu filozofiji kao Dwapara Yuga. Yuge su segmenti od 1200 godina i ciklusa od 24000 godina, vrijeme koje je potrebno (prema Orijentalnoj astronomiji) našem suncu da se okrene oko druge zvijezde (dvostruko je). U tijeku sunčevog ciklusa, ono se također okreće oko glavnog centra nazvanog Brahma, sjedala univerzalnog magnetizma,koji  utječe na čovjekovu svjest.

 

Kada je naše sunce najbliže Brahmi,  ljudi isu sposobni shvatiti Sve Što Je. Vremenski period se zove Satya Yuga.  Njegov utjecaj traje 4800 godina. Ako na njega gledamo  iz ugla razvoja čovjeka kakvog ga mi znamo, možemo zamisliti zlatno doba čovjekove svjesti koja se događa tijekom civilizacije Atlantide.

 

Edgar Cayce i Ruth Montgomery, oboje priznati mediji, opisuju vrijeme visoke civilizacije u ranoj Atlantidi, kada je zemlja bila naseljene Svijetlim bićima koja nisu trebala hranu i koja su bila sposobna dematerijalizirati se i pojavljivati se na više mjesta u isto vrijeme. Atlantiđani su bili dobro poznati po širokoj uporabi kristala za praktične i duhovne ciljeve. Ovi rani ljud su bili bića koja su živjela primarno kroz energiju sedme i šeste čakre.

Sri Yukteswar kaže da je centar Satye Yuga bila 11501 godine prije nove ere.  Edgar Cycle daje 12000 godina prije nove ere kao datum kad je Atlantida potonula u more. Prosvjećeni Atlantiđani koji su pred vidjeli pad Atlantide i poplavu su izgradili velike brodove i migrirali u Egipat  (i drugdje), gdje su bili primljeni kao sinovi božji. Sa sobom su donijeli darove Egipćanima kao što su astronomija, matematika,

glazba, arhitektura i medicina. Također se vjeruje da su idruge kulture kao Tibetanska, Maje, Jevreji, Kelti, Havajska Kahuna i Hindu imale isto porijeklo.

 

Postupno su se ljudska inteligencija i intuicija smanjivale i gubile i većina ljudi je izgubila sposobnost da komunicira sa Svime Što Jest. Ušli smo u Treta Yuga, koja je trajala 3600 godina. Osobnosti koje pripadaju ovom periodu odgovaraju petoj i šestoj čakri (u svojim uravnoteženim i neuravnoteženim manifestacijama).

 

Vremenom je neuravnoteženost postala češća kako smo ulazili u Dwaora Yuga, period od 2400 godina. Ja na ovu eru gledam da ju karakteriziraju ljudi koji su živjeli kroz svoju treću čakru, odvojeni od duhovnog znanja i opsjednuti sa intelektom i snagom.

 

Konačno je ciklus dosegao najniži stadij kada smo ušli u Kali Yuga, period koji je trajao 2400 godina (1200 se spuštao i 1200 uzdizao). Tijekom tog vremena,normalna ljudska svijest nije mogla razumijetii ništa iza fizičke realnosti, što tipizira  ljudsku svjest fokusiranu u drugoj i prvoj čakri. To je vrijeme na koje gledamo kao na eru pećinskog čovjeka i Tamnog vremena.

Od te točke smo ponovo evoluirali prema naprijed. Početak uspona Kali Yuga  se dogodio oko 500 godine nove ere. Oko 1600 došlo je do velikih napredaka u znanosti i unapređenja životnog stila.Prešli smo u Dwapara Yuga u 1700. godini. Sada smo još uvijek u ranim godinama uspona Dwapara Yuga.

 

Većina ljud u sadašnjoj eri živi kroz svoju prvu i drugu čakru i tek počnju razvijati treću čakru.Nije ništa čudno da mi koji želimo otvoriti svoje više čakre izlazimo izvan sadašnjih socijalnih normi.

 

Nadam se da ćete uživati u ovom putovanju kroz čakre. Ono će djelovati na mikrokozmičkim i makrokozmičkim nivoima. Pomoći će vam da razumijete evoluciju i deevoluciju ljudske sviijesti kroz povijest, kroz individuu i kroz vas same. Kada budete stvarno i potpuno shvatili sustav čakri, posjedovati ćete najčudesniji alat za razumijevanje Svega Što Je.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U PROSINCU...

PROSINAC...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Čisti kvarcni kristali