Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član sara

Upisao:

sara

OBJAVLJENO:

PROČITANO

2547

PUTA

OD 14.01.2018.

Prva čakra i pripadajuće kamenje

Prva čakra i pripadajuće kamenje
Ovo je centar fizičke energije i vitalnosti. Osnova joj je u materijalnoj realnosti, pa je stoga ovo centar manifestacije. Kada pokušavate da se stvari ostvare u materijalnom svijetu, u poslovima ili materijalnim posjedovanjima energija potrebna za uspijeh će doći iz prve čakre.

Prva čakra

 

            Imena

           

            Muldahara (podrška)

            Kundalini centar

            Korijenska čakra

            Bazna čakra

 

 

Simboli

Simbol prve čakre je kvadrat (yantra),koji simbolizira zemlju, temelje.Unutar kvadrata se nalazi trokut usmjeren prema dolje koji je simbol za žensku seksualnost. Unutar trokuta je linga, simbol muške seksualnosti. Zmija, simbol za kundalini se uvrće tri puta oko linge. Sa vanjske strane nalaze se četiri lotosove latice.

 

PRVA ČAKRA

 

Lokacija - Kod trtične kosti

Boja - Crvena

protuotrov :  plava

 

Ton  - e (kao u crvenom)

Nota -  c

 

Elemenat - zemlja

 

Osjetilo - -miris

 

Izjava - "Želim stvari"

 

Objašnjenje

Prva čakra se brine o vašoj povezanosti sa zemljom, o vašem mjestu rođenja, vašoj kulturi, vašim temeljima. Na prvu čakru utječu vaši prvi odnosi, veze. Ako je postojala jedna osoba koja vam je pružila  bezuvjetnu ljubav, Vi ćete najvjerovatnije imati jaku prvu čakru i vaš mehanizam za preživljavanje će biti dobar. Ako niste primili bezuvjetnu ljubav vaša prva čakra će vjerovatno biti slaba.

Ovo je centar fizičke energije i vitalnosti. Osnova joj je u materijalnoj realnosti, pa je stoga ovo centar manifestacije. Kada pokušavate da se stvari ostvare u materijalnom svijetu, u poslovima ili materijalnim posjedovanjima energija potrebna za uspijeh će doći iz prve čakre.

Kako kaže Knjiga Vodstva (malčice drugačije formulirano) "Blistavo crveno će pojačati osjećaje koje imate. Ugrijati će i ubrzati molekule. Ona je boja strasti. Koristi se umjereno u cvijeću i samo za pojačanje u suton. Koristi se da pobudi pažnju i interes. Postoji uravnoteženost kada se crveno koristi umjereno. Ne odvajajte se od strasti....ona ima svoje mjesto. Ona je izvor snage i samopouzdanja i vi biste trebali imati stalni pristup njoj. To je intenzitet energije  bijesa koji je mnogima strašan ili uznemirujuć. "Ali ako želite biti cijeli,  tada će vam biti potreban pristup ovom djelu vaše prirode.Ponekad ćete željeti djelovati snažno, poput ratnika da biste obranil one koje volite. Morati ćete skupiit veliiku snagu da bi prošli kroz teške stuacje.

"Ali crvenog se mnogi  plaše, jer su vidjel do kakve štete dolazi kada ono izmakne kontroli."

"Vatreno crveno je donijelo toplinu i bijedu. Bjesno crveno nam omogućuje da osjetmo napetost i bol.

Crveno sigurnosti može eruptrat u egotzam i egzibicionzam. Crveno strast se može pretvoriti u pohlepu.

"Svak osjećaj sadrži atomske djelove, i osjećaji koji nisu uzvraćeni sadrže djelove koji se vrte većom silom od normalne jer je njiihovo prirodno kretanje spriječeno. Ova veća napetost okretanja stvara boju crvenu.

 Kada postoji veća akumulacija ovih djelova, energija se vše ne može obuzdati, što rezultira u eksplozivnoj sili koju m shvaćamo kao nasilje. Ovo se može izraziti kroz srdžbu, kao abrazivno ponašanje, ratobornost, vrijeđanje, fizičko mučenje, silovanje, ili čak ubojstvo. "Vidjet crveno" je stvaran fenomen.

"Ovo izražavanje nasilja se često događa kada je korištenje alkohola ili droga uklonilo standardne socijalne navike koje sprečavaju ovo izražavanje. Drugi način izražavanja je kroz indirektno izražavanje,  kroz bolest. Tada je nasilje izrečeno kroz zapaljeno crveno. Gotovo svaka bolest uključuje neki aspekt zapaljenja."

 

Prototip Tarota

PUSTINJAK

Ova karta prikazuje figuru u crvenom ogrtaču, glave okrenute unazad, koja korača kroz polje visoke pšence, krećući se prema plavom nebu na kojem je jaje okruženo zmijom. Zrake svijetla obasjavaju figuru, a ona nosi jaku svjetiljku. Njegove ruke drže svjetiiljku u središtu karte. Na lijevom dnu je spermatozoid a u desnom uglu je Cerbeus, troglavi pas pakla.

Pšenica simbolizira njegovu vezu sa prirodom,  plodnošću i ispunjenošću. On je Europska verzija šamana. On ide u duvljinu i živi sam, udaljujuć se od društvenog uzajamnog djelovanja. Međutim,on pruža ruku pomoći svakome tko ga zatreba.

Pustinjak nosi crveni ogrtač. Crvena je boja prve čakre. U Indiji Tantrički stručnjak nosi crveno, što simbolizira sposobnost te osobe da pretvara seksualnu energiju, koristeći ju da uzbudi kundalini, kojega simbolizira spermatozoid, navodno pitomii Cerberus, jaje i zmija, što je srodno Hindu  lingamu, simbolu kundalinija.

Židovsko slovo za ovu kartu je Yod što znači ruka Božija. Ruka u sredini karte drži lampu, ona osvjetljava put. Pustinjak je u potrazi za prosvjetljenjem i njegova vizija obogaćuje zajednicu.

 

Balansirana energija u Prvoj čakri

Karakterisitike:

            centriranost

            uzemljeost

            majstor samog sebe

            zdrav

            pun života

            neograničene fizičke energije

            može manifestirati ispunjenost

            duhovni izričaj može biti - Keltski, religija Američkih Indijanaca, religija Afričkih plemena,

            Hatha Yoga

           

                        seksualna energija:

                        afektivna

                        da bude sposobna vjerovati i biti povrijeđena

                        senzualnost se osjeća kroz cjelo tijelo

 

Primjer

Ova Indijanska vračara i srednja žena izražava svoju duhovnost kroz sezonske rituale u kojima sudjeluju posebna mjesta u prirodi, uporaba biljaka,  plesa i pjevanja. Njene oči sjaje i iako je u sedamdesetim godinama ona hoda i smije se poput mlade žene. Posjeduje obilje energije i uvijek zna što treba učiniti.

 

 

Prevelika energija u Prvoj čakri

 

Karakteristike

            egoizam

            dominacija

            pohlepa

            ovisnost o bogatstvu

            seksualna energija: ne pravi razlike, fokus je isključivo na genitalijama,  nervozna seksualna

            energija, može biti sadist

 

Primjer

Bogati perfekcionist posjeduje lanac restorana u Kaliforniji. On šefuje svojim zaposlenicima poput zahtjevnog generala. On je nervozan i kronično zatvoren. Posjeduje tri automobila koji mu daju malo zadovoljstva. Spava sa mnoštvom žena, ali je to isprazno iskustvo.

 

Nedostatna energija u Prvoj čakri

Karakterisitke

            nedostatak samopouzdanja

            ne može stati na svoje noge

            slabić

            ne može postići ciljeve

            samo uništavajuća osoba,samoubojica

            seksualna energija: osjeća se nevoljenim, boji se da bude napušten, ima vrlo mali interes za seks

            mazohist

 

Primjer

Nevješta, nesigurna žena živi u haotičnoj kući i provodi veći dio vremena gledajući televiziju. Njeni roditelji su bili alkoholičari. Ona je pothranjena i često zaboravlja jesti. Kronično je depresivna, nema energije i pokazuje mali interes za muškarce. Za nju u životu ne postoje užici.

 

Kontraindikacije

 

            Izbjegavajte crveno za sve nervozne i crvene uvjete

            iznervirano

            hiperaktivno

            groznica

            čirevi

            visok tlak

            crvenilo u licu

            otekline

            upale

 

Oprez: Ako koristite crveno na svojoj glavi, ogrničite tretman na tri minute i primjenite hladnu mokru krpu ili plavo platno na svoju glavu tijekom tretmana ili najmanje dvije minute nakon tretmana. Crveno je najsnažnija boja i s njom se najlakše predozirati. Ako se osjećate nervoznima, ljutima ,vrućima ili nemir

nima dok sjedite ispod ovog svijetla, prekinite tretman. Kao protuotrov koristite plavo svijetlo. 

 

Žlijezde ili organi na koje utječe Prva čakra

 

            krv

            kralježnica

            nervni sustav

            mjehur

            muški reproduktivni organi

            testisi

            vagina

 

Napomena: Muški seksualni organi se nalaze primarno u njegovoj prvoj čakri, tako da se muška seksualna energija najčešće doživljava primarno kao fizička. Ženski seksualni organi se nalaze primarno u njenoj drugoj čakri, tako da se ženska seksualna energija najčešće doživljava primarno kao emotivna.Obje čakre su povezane sa seksualnom energijom.

 

Bolesti i problemi koji se mogu tretirati sa Crvenom

           

Pošto je crvena protuotrov za plavu, nju ćemo koristi da tretiramo plava stanja. Pošto je ona stimulirajuća, koristiti ćemo ju da tretiramo spora i slaba stanja. Pošto se nalazi na području prve čakre koristiti ćemo ju za tretiranje organa koji se nalaze u donjem djelu tijela. Pošto je crvena, možemo ju koristiti za čišćenje i nadograđivanje krvi.

Simptomi bolesti:

            depresivan, strašljiv

            nedostatak energije, slabljenje

            razbacan, neuzemljen

            nizak tlak

            infekcije mjehura

            tromo varenje hrane

            neaktivna,  pahuljasta koža

            šok

            anemija

            loša cirkulacija

            impotencija, frigidnost

            neplodnost

            bez menstrualnih perioda

            nakon porođaja, ako je slaba (ili ako je tijekom poroda izgubila puno krvi)

            menopauza, ako je slaba (alternativno sa dužim dozama plave ako postoje crvenkaste munje)

 

Kamenje

 

Crveni Garnet

Ovaj kamen ima uzbuđujuću, okrepljujuću energiju. On utječe na kundalini energiju koja se uspinje kičmom. Zbog toga se odnosi na baznu čakru i na šestu čakru.

Garneti se najčešće nalaze u malom, boje krvi kamenu. Malo kamenje se lako zagubi i nije jako moćno, ali možete uzeti najobičniji jednom prekinuti kristal i postaviti mali garnet cabochon na glavno lice kristala. Tada se energija garneta kombinira sa odašiljajućom snagom kristala i efekat je iizvrstan.Ovo se lako može učniti sa snažniim ljepilom kojeg  koriste draguljari,  zajedno sa odvojenim utvrđivačem koji se mora pomiješati sa ljepilom neposredno prije korištenja.

Kada se postavi na treće oko (dok osoba leži na leđima) garnet olakšava opoziv prošlih života. Obični garnet ili prsten sa garnetom ili privjesak sa garnetom se može koristiti ili garnet postavljen na kristal.

Da bi se poboljšala plodnost,  žena može ležati na leđima i postaviti garnet preko predjela utrobe. Ovo je također odlično postavljanje za trudove, neregularne periode i tijekom menopauze. Muškarac može postaviti garnete na preponske točke da popravi svoju plodnost. Ove tretmane možete ponavljati svakog dana najmanje deset minuta tijekom jedne ili dvije sedmice.

Za bolove u križima i predmenstrulane grčeve lezite na stomak i postavite crveni garmet na soja križa. Ovo je također dobro postavljanje ako želite pročistiti svoju krv ili popraviti cirkulacju. Najefektivnije je ako koristite veliki garnet ili nekoliko malih.

Kada nosite garnet na sebi, najbolje je nositi ga ispod struka. Ako se nalazi iznad struka on može presti

mulirati solarni pleksus ili hipofizu u osjetljivih individua, stvarajući nervozu, glavobolje ili vrtoglavice.

Crni Opsidijan

 

Opsidijan dolazi iz lave koja se brzo hladila. Basaltni opsidijan je staklenast i crn, pa ipak kada ga držite nasuprot izvoru svjetla možete vidjetii kroz sve osim kroz najtvrđi opsidijan. Opsidijan je dobar za osobe koje osjećaju da su odsjećene od Izvora Svjetlosti. Gledanjem u opsidijan, a potom držeći ga u svjetlu  biti ćete podsjećen da iako se osjećate odvojenima i i tamnma, unutarnja svjetlost uvijek može izbti napolje.

Opsidijan je divan kamen za uzemljenje. Tamno kamenje se povezuje sa zemljinom energijom,pa vas na taj način drže u spoju sa vašim tjelom. Ljudi koji imaju napete emotivne ili duhovne doživljaje nalaze da je teško povratiti se u normalni svijet. Njima je teško da integriraju ono što su doživjeli u svakodnevni život. Da bi  pomogao tim ljudima, Ja stavljam opsidijan na preponskm točkama da im pomognem da zadrže tlo pod nogama, da se ne bi previše osjećali odvojenima. Na taj način oni će uspijeti bolje ntegri

rat ono što su naučili i biti će sposobni sigurno voziti kući.

Ovaj kamen pročišćava toksine iz jetre, pa je stoga dobar za ljude koji su izloženi zagađivačima okoliša. Ovo je jedan način odnošenja sa bjesom jer se bjes nakuplja u jetri. Ali ako ste potiskivali bjes, najbolje je započeti iznalaženjem načina otpuštanja bjesa fizičkim putem,  tako da nikoga ne povrijedite. Možete probati rušenjem ili sječenjem drva ili udaranjem jastuka tako da zamišljate da udarate osobu zbog koje ste ljuti.

Da biste pročistili jetru stavite veći komad  (idealno veličine vaše šake, mada se i manji komadi mogu koristiti) iznad jetre  (koja se nalazi ispod nižeg djela desne rebrene krletke). Neka tretman potraje od deset do trideset minuta. Poslije toga najvjerovatnije ćete se osjećati izuzetno laganima i sretnima.

            Ovo je snažan lijek. Ljudi koji su ga koristili kažu da može dovesti do proljeva, lošeg zadaha, sluzi iz pluća, te curenja iz nosa. Kada su ljudi zaspali i ostavilii ga preko noći, javili su nam o neugodnoj količini izmeta. Nakon svakog tretmana zakopajte opsidijan najmanje dvadest četiri sata.

            Istu metodu možemo koristiti i preko slezene, gdje se nalaze brige i tuga. Vaša slezena se nalazi ispod lijeve rebrene krletke. Nakon tretmana slezene, možda čete plakati i ipuštati stare emocije kojih ste se držali dugo vremena.

            Apačke suze su glatke, nepravilini okrugli komadići opsidijana. Kako kaže legenda, svi ratnicii Apači su bili uništeni u jednoj bitci na određenoj planini. Kada su ih žene pronašle, podnožje planine je bilo pokriveno ovim komadićima crnog opsidijan.

            Ja zovem ove Apačke suze kamenjem utrobe. Opsidijan predstavlja tamu utrobe - on pomaže ženama da se osjećaju dobro glede svojih reproduktivnih organa. Žena može staviti opsidijan preko njenje utrobe kada leži. Ona može zamisliti bijelu mjesečevu svijetlost koja svijetli sa tamnog neba na opsidijan i koja zrači kroz njenu utrobu, puneći ju snagom tame. Ovo je važno, jer postoji previše asocijacija izmežu tame i negativnosti.

Ja ne preporučam nošenje opsidijana kao privjeska preko srca, jer on sprečava lagani tok energije u i iz srca. Međutim ožda će doći vrijeme kada budete željeli zatvoriti svoje srce i opsidijan je bolje riješenje od građenja zidova jer se lakše ukljanja.

Pazite prilikom nošenja opsidijana, jer oni mogu privući tamu drugih ljudi na vas. Ako osjetite da je opsidijan to učinio  zakopajte kamen u pijesak ili zemlju na nekoliko dana prije nego ga ponovo počnete nositi na sebi.

Prsten sa opsidijanom može nositi osoba od moći i on može biti ugodna izvor misterije i intrige.U Indiji žene nose nožno prstenje sa opsidijanom.Ovo je odličan način da ostanete uzemljenima.On vuče negativnu energiju prema nogama ii onda ju šalje u zemlju.

 

Dimni kvarc

Ovaj kamen ima pozitivnu silu, jak električni napon koji mu daje sposobnost da rasprši tamnu energiju. Mada se čini tamnim kada ga stavite na svjetlo vidite da je providan.  Slično tome i naša tjela se doimaju gustima, međutim mi možemo meditirati i kupati se u svijetlu Duha. Dimni kvarc nam pomaže da ovo učinimo. On donosi bijelu energiju krune u bazu čakre, pomažući nam da prihvatimo i da se dobro osjećamo u svakom pogledu.

Ovaj smeđi kvarcni kristal je moćan kada se koristi na bilo kojem djelu tijela. Kamenje koje se čini veoma tamniim je i najjače. Dimni kristal dobija svoju tamnu boju kroz izloženost prirodnoj radioaktivnosti. Imaitacija dimnog kristala se dobija umjetnom radijacijom čistog kristala. Umjetno ozračeno kamenje je veoma tamno i nije providno. Ja ih ne bih koristio za iscjeljivanje.

Postavite dimni kristal gdje god osjetitie fizičke, emotivne ili psihičke blokade. Okružite ga čistim kvarcnim kristalima, koji su usmjereni prema van, tako da odbijaju negativnost.

Pošto je bol najčešće uzrokovan negativnim emocijama kao što su prezir i bijes, Vi možete raspršiti bol ako postavite dimni kvarc preko područja u kojem osjećate bol i ako dozvolite sebi da dođete u dodir sa uzrokom bola.

Koristite ga u prostoriji u kojoj postoji stvarna ili potencijalna negativna energija, kao što je ljubomora,  prezir ili namjerna konfuzija. On će smanjiti te energije tako da one postanu teže i da se spoje sa zemljom. One tada nemaju snagu da se izdignu i da prave probleme. Koristite da u prostoriji u kojoj su ljudi nerazumni ili  ratoborni. Da biste pročistili energiju  prije, tijekm i poslije korištenja sobe, postavite po jedan dimni kristal u svaki kut sobe sa prekidima usmjerenima prema van, da bi raspršili negativnu energiju.

            Kada tretirate osobu koja se drži negativnosti a želi je otpustiti, naslonite dimni kvarcni kristal nasuprot svake pete, sa prekidima usmjerenima prema dolje. Ovo pomaže u povlačenju negativnosti kroz noge i stopala i usmjeravanju energije prema zemlji koja ju raspršuje. S druge strane, ako je osoba previše udaljena i zahtjeva više uzemljenja postavite dimne kvarcne kristale nasuprot svake pete sa prekidima usmjerenima prema nožnim prstima. Ovo vuče energiju gore iz zemlje i usmjerava ju u tijelo.

Ja koristim ovo kamenje na ljudima koji se bore sa strahovima,  noćnim morama, čudnim vizijama ili svime što smatraju zlim. Strah obično migirira u određeni dio tijela koji reflektra ono čega se bojimo. Na primjer koristio sam dimni kvarcni kristal na opatici koja je imala bol u desnom koljenu.Ona se osjećala ljutom i buntovnom prema glavnom svećeniku. Njeno desno koljeno je koljeno na kojem se ona klanja u crkvi.

Stavio sam dimni kvarc preko bolnog djela tijela sa prekidima usmjereniima prema glavi ii ohrabrio sam osobu za razgovor. Ubrzo je kostur izvađen iz ormara, stari strahovi  (često vezani za incidente koji su se dogodili u djetinjstvu)  gube svoju snagu istrah i bol nestaju.

Dimni kvarc se povezan sa prvom čakrom zbog svoje snažne veze sa zemljom. S druge strane čisti kvarcni kristali su povezani sa krunskom čakrom jer oni utjelovljuju Bijelu Svijetlost.

 

 

SMOKY QUARTZ AT FEET

 

Ako držim čisti kvarcni kristal u ruci tijekom meditacije, energija kamena me uzdiže i prosvjetljuje me. Nosi me prema svijetlosti. Dok meditiram sa dimnim kvarcom osjećam da je moje treće oko aktivirano , da se moja svjest širi i da dio moje energije postaje teži i da tone u zemlju gdje se spaja sa zemljinom energijom.

Dimni kvarc je idealan za praktične ljude: znanstvenike,  geologe i predavače koji moraju stajati sa obje noge na zemlji, ali i uživati u izletima u vanjska područja.

On je čudesan kamen za korištenje poslije kanaliziranja, unutarnjeg iscjeljenja, istraživanja prošlih života ili astralnih putovanja. Držite ga u ruci dok sjedite u tihoj meditaciji i on će vas mekano spustiti na planetu zemlju.

Kao nakit dimni kvarc nije pogodan za cjelodnevno nošenje, mada ga mogu stalno nositi osobe koje su svjesne njegove energije. Možete ga efektno nositi na ceremonijama, posebice ako su ceremonije povezane sa zemljom. Kada nosite dimni kvarc, on vuče vašu energiju dolje, tako da se osjećate težima. Ali postoje ljudi  (obično vrlo produhovljeni ljudi)  kojima je potrebna ova vrsta sidra. Njih se može vidjeti da puše cigaretu ili da čine nešto što im ne priliči. Za ove ljude samo nošenje dimnog kvarca oko vrata ili komadića u džepu može ukloniti potrebu za nepoželjnim supstancama.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SVIBANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Hvala i tebi . Lp

  09.05.2021. 17:00h
 • Član iridairida

  ♥♪♫ ♥*♪♫ ♥

  09.05.2021. 13:32h
 • Član iridairida

  I tebi Božice sve sretno i lijepo..♥♪♫ ♥*♪♫ ♥...., i ti si mama...

  09.05.2021. 13:32h
 • Član bglavacbglavac

  Drage mame, sretan vam vaš dan. Uživajte danas. Lp

  09.05.2021. 07:41h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi, lijep dan vam želim. Lp

  07.05.2021. 06:31h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro veće. Lp

  06.05.2021. 20:39h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobro veče.

  06.05.2021. 19:55h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Sedam čakri - tablica boja i kamenja Druga Čakra i pripadajuće kamenje