Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član sara

Upisao:

sara

OBJAVLJENO:

PROČITANO

2366

PUTA

OD 14.01.2018.

ŠESTA ČAKRA i pripadajuće kamenje

ŠESTA ČAKRA i pripadajuće kamenje
Treće oko je centar psihičkih moći i više intuicije. Kroz snagu šeste čakre vi možete dobiti vodstvo, kanal i možete se podesiti sa vašim Višim Sobom. Ovo je centar koji vam omogućuje da osjetite telepatiju, astralna putovanja i prošle živote.

ŠESTA ČAKRA

Ime

Ajna Čakra (zapovjed)

Centar trećeg oka

Centar svjesnosti Krista

Simbol

Iznenada mnoštvo peteljski otpada i ostaju vam samo dvije velike. Kroz otpuštanje svojih vezanosti za mnoge stvari koje vam odvlače pažnju vi ulazite u Božansku vezu sa Duhom. Ovo je centar Ja i Ti. Dvije peteljke predstavljaju različite oblike dvojnosti,ego i duh, razmišljanja i intuitivne misli, šišarku i hipofizu, idu i pingalu, mušku i žensku. Sve dvojnosti se u ovoj točki konvergiraju. Trokut je Yoni ilii žemska energija i unutar nje je linga ili muška energiija. Linga prve čakre je bila crna, pa je ovdje bijele boje. Linga prve čakre je bla okružena zmijom, koja je tri i pol puta omotana oko nje, smbolizirajući zaspalu kundaliini energiju u bazi kiičme. Sada se kundalini energija penje u šestu čakru, zmija se odmotava i dolazi do porasta seksualne energije. Mjesečev srp ženske priijemljivosti prihvaća krug iznad sebe. Ovaj krug je zlatna točka koja je osnova duhovne energije. On predstavlja biće u vašem centru. Polumjesec je vrtlog koji simbolizira beskrajni potencijal.

 

 Lokacija

Sve čakre se mogu nalaziti sa prednje ili sa zadnje strane tijela, duž kičmenog stuba.Šestu čakru nalazimo u bazi lobanje kod medulala oblongata. Njena lokacija sa prednje strane je između trepavica kod trećeg oka.

Boja

indigo (purpurno plava), Indigo je kombinacija plave i crvene. Crvena je topla, pa je stoga indgo način smirivanja bez hlađenja ili usporavanja.

Protuotrov: narandžasta

Ton

mm ili OM

Zvuk "o" predstavlja sunce ili treće oko, a "m" predstavlja mjesec ili medulu. OM ujedinjuje obje strane. On također kombinira "o" druge čakre sa "m" šeste čakre. Ovaj ton uništava dvojnost i stvara zajedništvo. On donosi ego u zajedništvo sa samim Duhom.

Nota, visoko "a"

Element

električna ili telepatska energija

Osjetilo

misao

Izjava

"Želim vidjeti jasno"

Objašnjenje

Treće oko je centar psihičkih moći i više intuicije. Kroz snagu šeste čakre vi možete dobiti vodstvo, kanal i možete se podesiti sa vašim Višim Sobom. Ovo je centar koji vam omogućuje da osjetite telepatiju, astralna putovanja i prošle živote.

Kada je ovaj centar uzrujan, on često ukazuje da je osoba prošla kroz ranu religijsku izobrazbu koja je njega ili nju naučila da se boji svega što predstavlja okultno. Mnoge kulture i religije prave tabue iz svega što je čak i djelomiično vrijednovano kao metafizičko. Mada je istina da su takozvane magične moći bile često krivo korištene kroz povijest, isto može biti rečeno i za bilo koju vrstu moći, posebice političku moć. To i je politička moć, uključujući političku moć utemeljnih crkvi, koje su stavile van zakona ili obeščastile praktičare okultnog, često zbog jednostavnog razloga, tj jer su ti ljudi privlačili previše crkvine kljentele.

Neraconalna krivnja i strah koji stvaraju takvi tabui otežava mnogima da jasno sagledaju i prosude sami za sebe da li je takvo učenje pozitivno ili negativno. Kao prvo, trebamo napraviti razliku između bijele i crne magije. Bijela magija je umjetnost korištenja prirodne energije za pozitivne ciljeve.

Ako ste u blizini osobe koja prakticira bijelu magiju, osjećati ćete se normalno, ili će možda vaša energija biti povećana. Crna magija je manipulacija energije za sebične razloge. Kada ste u blizini osobe koja prakticira crnu magiju, privremeno može doći do naglog porasta vaše energije, ali ubrzo ćete se osjećati iscjeđenima.

Energija trećeg oka je na nesreću dostupna svim ljudima bez obzira na njihov moral iili etičke vrijednosti. Sposobnost da manipuliraju stvarnost je čarobna vještina ljudima koji su gladni moći, uključujući mnoge gurue Novog doba. Stoga pazite koga prihvaćate kao duhovnog učitelja. Ako osjetite i najmanje nepovjerenje glede takve osobe, pripazite na svoja opažanja.

Za mnoge ljude rječ guru ima uznemirujuće implikaciije slijepog vjerovanja i obožavanja,što je postalo štetnim uzorkom koji su mnogi sljedbenici raznih gurua prihvatili. Ali guru je samo još jedna riječ za duhovnog učitelja. Ako ste sretni da možete naći duhovnog učitelja kojem možete vjerovati, koji se doima kao kompletno etička osoba, to je veliki blagosolov. Pravi duhovni učitelj treba biti jednostavno osoba koja je dalje otiišla u svom duhovnom razvoju od vas. Idelano bi to trebao biti netko tko je otvorio svoje više čakre i koji je dosegao samospoznaju. Ako je to i vaš cilj, tada vam takva osoba može biti od velike pomoći. U svakom polju u kojem želimo napredovati tražimo učitelja koji posjeduje veće znanje od nas. Isto treba primjeniti i na polju duhovnog razvitka.

Prije otvaranja trećeg oka, vi gledate kroz dva oka; doživljavate dvojnost između normalnog sbe (svog svjesnog uma, intelekta, ega) i višeg Ja (vašeg intuitivnog uma ili Duha). Kada se otvori treće oko, ove se dvije slike stapaju u jednu, kao kada vidite dvostruku sliku kroz objektiv kamere i kada fokusirate objektiv dobijete jednu sliku.

Ja ne vjerujem u tjeranju sebe da prolijete svoj ego kroz samonegiranje. Ja vjerujem u rad sa egom dok on ne shvati da je ispunjenje njegovih najvećih snova to da bude otkriven kroz spajanje sa Višim Sobom i postajanje Jednog sa Božanskim. Tada sve maske padaju: onaj tko ste mislili da jeste, za kojeg ste mislili da trebate biti, kojeg su vaši roditelji željeli. Iznenada vi se prepuštate i vaš Istinski Ja počinje sijati. "Ja sam ono što jesam". Ne postoji krivica, nema potrebe za iluzijom ili pretvaranjem. Vi ste u potpunosti u sadašnjosti i shvaćate da ste tu bili cjelo vrijeme.

Epifizna žlijezda je endokrilni organ koji ima bitnu strukturu oka. Ona se nalazi u centralnom djelu mozga, tako da se odnosi na šestu i na sedmu čakru. Ona djeluje kao primatelj svijetla, i vjeruje se da je ona odgovorna za ovulaciju koja se događa kao odgovor na mjesečeve mjene.

Kada se kundalini popne uz kičmu, on stimulira epifaznu žlijezdu, što može objasniti doživljaj viđenja Čistog Bijelog Svijetla. Treće oko je centar svjesnosti Krista. Svatko može imati svjesnost Krista. Isus je rekao: "Svjetlo tijela je oko: stoga kada je tvoje oko samo, tvoje cijelo tijelo je također puno svijetla: ali kada je tvoje oko zlo, tvoje tijelo je također puno tame. "Luka,11.34

Yogisi kažu da je epifiza sjedište memorije, pa stoga kada kundalini naraste ovo skladište se otvara i postaje svjedokom svih vaših prošlih života i vi tada vidite u budućnost. Više vam nije potreban veo zaboravnosti jer više vas nije strah onoga tko ste, nemate što skriti. Preplavljeni ste sažaljenjem i oprostom i bezuvjetnom ljubavlju prema svemu što ste bili i predstavljali u svim svojim životima i vidite sebe u svakome i u svemu. Vi više nemate nikakovih karmičkih dugova. Ostajete odriješeni svih strahova i krivnje i kada dođe do toga, vi prevazilazite karički točak: vi shvaćate da je on samo reflekcija vašeg ega.

Tada pstajete potpuno svjesno biće. Ovo je značenje samospoznaje. Spajate se sa Duhom i postajete Duh unutar samog sebe: shvaćate svoj potpuni potencijal.

Prototip tarota

Dvije karte opisuju ovu čakru.

Svećenica

Svećenica je Dijana, Lovkinja. Njen elegantni luk i strijela prekrivaju njene donje čakre.Ona je osjećajna, ali je njena osjećajnost okrenuta unutra. Znak vječnosti prekriva njene zatvorene oči.Ona je zaposlena i ne treba ju uznemiravati. U svojim raširenim rukama ona drži mrežu; na njoj je da održi mrežu električnih i magičniih sila. U Hopi legendi, ona je Žena Pauk, ona koja plete kreativnost. Ispod nje je znak neobične plodnosti: kristali, čudno voće i cvijeće. Ona daje život novim idejama i stvarnostima.

Svećenica nije sa ovog svijeta. Ona je u cjelosti plava i bijela, puna mira i čista.

 U njenoj ruci, uzdižu se uzorci sedam energija. Duhovna energija se omata oko njenih ruku.

Židovska riječ je Gimel, što znači kamila, koja predstavlja samodostatnost. Kamila nosi sama svoje resurse, ona može ići kuda god poželi i uvijek ima dovoljno.

Mag

Mada je prikazan na raspelu poput Krista, njegovo tijelo je od zlata, boje čistog duha, i on je pun sreće. On je božiji kanal. On uči o Postojanju. On je čudotvorac, sve što on dodirne pretvara se u zlato.

On drži simbol za izgovorenu riječ, vrč za osjećaje i štap za telepatsku komunikaciju. On je Merkur, sa krilima na petama. Njegova poruka je Riječ, a Riječ je duh.

Brojku osam vječnosti vidimo u zmiji, glasnikovoj palici koja se nalazi na njegovoj glavi. Raskriljeno sunce je još jedan oblik lingama koji predstavlja užitak života na svim planovima od najnižeg do najvišeg. Ptica leti prema dolje, ukazujući da Mag nema potrebe za mislima, on je u zagrljaju čiste intuicije.

Zemaljske sile (majmun) mu se približavaju, ali one nad njim nemaju nikakvu moć. On je gracioznost. Za njega sve je ljubav, sve je jedno.

Balansirana energija u Šestoj Čakri

Karakteristike

karizmatičan

ima pristup Izvoru Sveg Znanja

može primiti Vodstvo

iskusna Kozmička Svjesnost

nije vezan za materijalne stvari

nije ga strah smrti

može pokazati put prema oslobođenju,kroz primjer

doživljava telepatiju, astralna putovanja, prošle živote

nije zaokupljen slavom ili srećom ili zemaljskim stvarima

on je sam svoj gazda

duhovna energija može biti

Essene Kršćanska

Taoist

Vajrayana Budist

Raja Yoga

seksualna energija

Na ovom nivou razvoja sebe doživljavate kao dvopolnu osobu i vi više ne trebate drugu osobu da biste sebe uobličili u jednu cjelinu. Zahtjevan partner vas odvlači od unutarnje sreće.Tako je celibat trenutno prirodni izbor, ali nije neophodan.

Primjer

Paramahansa Yogananda, autor Autobiografije Yogi-a, je ima roditelje koji su bili krajnje odani Duhu. Njegovo rođenje je predviđeno kao rođenje velikog učitelja koji će ujediniti Istok i Zapad. Seksualnost nije imala utjecaja na njega; on je utjelovljavao osnovicu i muškarca i žene. On nije imao nikavih drugih ciljeva već samo da služi Duhu.

Yogananda je imao sposobnost da iscjeljuje i da ostvaruje čuda, ali je te svoje sposobnosti rijetko prikazivao. Bio je dobra zdravlja i bistrog uma sve do svoje smrti, koju je predvidjeo i koja je došla mirno. Mrtvozornik je potvrdio da njegovo tijelo nije pokazivalo nikakve znakove propadanja tijekom tri tjedna koja su prethodila njegovom pokopu.

Prevelika energija u Šestoj Čakri

egomanijak

ponosan

manipulator

religiozno dogmatičan

autoritativan

Primjer

Hitler je bio dinamičan, dogmatičan, karizmatski vođa sa snažnom vizijom, koji je vjerovao da može povesti svoju naciju u veličanstvenu pobjedu. Njegova desna ruka, Heinrich Himmler, je revnosno vjerovao u okultno, što je koristio za svoje demonske ciljeve. Hitler je zahtjevao totalnu, bezupitnu poslušnost i proganjao je svakoga tko se nije pokoravao njegovim zapovjedima. Očekivao je da ga tretiraju kao boga.

Nedostatna energija u Šestoj Čakri

Karakteristike

nepouzdan

nediscipliniran

preosjetljiv na osjećaje drugih

boji se uspjeha

može biti šizofreničar (ne može napraviti razliku uzmeđu između samog ega i Višeg Ja)

Primjer

Ponekad ova šizofreničrka vjeruje da je ona Jovanka Orleanka i pokazati će dinamičnu snagu i sposobnost da liječi dodirom i da predviđa buduće događaje. Potom će utonuti u samobrišuću osobnost, postajući jedva sposobna da se hrani, u strahu od svih, nepovjerljiva, nesposoban da pronađe bilo koji životni smjer.

 

 

 

Kontraindikacije

šizofreničar

u povlačenju

Dr. Laing kaže: "Djeca ne trebaju ljubičasto i indigo. Ove boje su previše ekstremne za njih, jer su oni tek došli iz Duhovnog Svijeta i zauzeti su prelaskom na Zemlju. Pa ipak, neka jako osjetljiva djeca će osjetiti ugodu od purpurne boje kada su ljuta. Pepermint purpune boje i mačja metvica su dobri za smirenje djece i za uklanjanje noćnih mora."

Žlijezde i organi na koje utječe Šesta Čakra

epifiza

hipofiza

mozak

uši

Bolesti i problemi koje možemo tretirati Indigom

bol (efekat anestezije)

proljev

uzrujanost i skupljenost unutarnjih organa

psihički umor

Dr. Laing kaže da trebamo koristi ovu boju kao "četkicu boce" da očistimo treće oko nakon puno psihičkog rada.

Kamenje

Lapis

Lapis je duboki plavi kamen išaran pjegama zlatom željeznog pirita i on često ima bjele pruge kalcita. On će vas ponijeti duboko unutar sefa vašeg uma. Ovo nije kamen kojeg treba koristiti frivolno, osobama koje su jako osjetljive na njegovo djelovanje se može zavrtjeti u glavi. Egipćanima je najomiljeniji kamen bio upravo Lapis. Kada ga se postavi na treće oko on potiče hipnozu, vizualizaciju, astralna putovanja i razumjevanje čudnih religioznih učenja.

Lapis je koristan tijekom meditacija. Dok sjedite uspravno, postavite komadić Lapisa (po mogućnosti ravni komadić) na vrh glave kod krunske čakre. Ovo uzrokuje porast energije i potiče duboku meditaciju.

Polirani lapis vam pomaže da stavite svoj duhovni život na prvo mjesto, gdje će on prihvatiti osjećaj brilijantne stvarnosti, dok će vaš normalni život tonuti u tamu. On vam omogućava da zakoračite u priodno duhovno kraljevstvo i podiže pokrivač sa vašeg Višeg Ja, kidajući krpe vašeg samog ega.

Za nekoga tko je već jako duhovan ovaj kamen može biti previše vječan. Pošto je on jako moćan kamen, možete osjećati vrtoglavicu ili biti preplavljeni osjećajima, posebice ako ste oprezni u korištenju moći.

Kada ga se koristi svjesno i štedljivo, ovaj kamen ima veliku moć. Ali kada ga se koristi lagano, kao nakit koji se nosi svakodnevno, o soba može postati imuna na njegove moći. Lapis je kamen koji treba koristiti sa ponosom i poštovanjem. Ako cjenite njegove moći on će pohvaliti vaše i poraditi će sa vama da pojačate svoje energije i da ih usmjerite k najvećem dobru.

Ovo je izvrstan kamen za ceremonije, kao nakit, kruna ili kao ukras zidova nekog hrama ili vašeg oltara. Zagledajte se u njegovu poliranu površinu i dozvolite njegovoj čistoj duhovnoj energiji da uđe u vašu auru.

Fluorit

Prema Katrini Raphaell, ovaj kamen nije sa zemlje. "Njega su donijeli ovamo iz viših dimenzija." U ovo nije teško povjerovati kada pogledate oblike ovog kamena. On se pojavljuje u obliku savršene piramide, oktahedrona (koji izgeldaju poput dvije piramide spojene jedna sa drugom u njihovim podnožjima) i u nakupinama. Fluorit se najčešće pojavljuje u četiri boje: plavoj, purpurnoj, bijeloj i zlatnoj. Ponekad ga se može naći i u zelenoj i ružičastoj.

 

Oktahedron Fluorita

Oktahedron je najčešćii oblik. Kada sam zamolila ovaj fluorit da razgovaramo on mi je rekao "Donosim ti dar Svjetla. Ja mogu donijeti svijetlo u tvoj mozak na način na koji niti jedan drugi kamen ne može, jer u stvarnosti ja sam kristalizirano svijetlo."

Šest točaka oktahedroona ga čine prikladnim za šestu čakru. Točke ukazuju da će on stvoriti usmjereni fokus i jasno razmišljanje. Držite fluorit kada su vam misli zamagljene ili nejasne.Kada vam je um umoran, radite Balansiranje Kristalnog Tijela i stavite Oktahedron na svoje treće oko. Lijepo je ako zaspite s njim na čelu.

Kada ste emotivno uznemireni i kada su vam pružene uznemirujuće iracionalne misli, postavite fluorit oktahedron na vašu drugu i treću čakru (na onu koja vam se čini najuznemirenijom) ili na obje, za vrijeme Balansiranja Kristalnog Tijela.

Purpurni, zlatni, plavi i bijeli fluoriit u svakom obliku će pomoći vašem umu da se integrira sa vašim duhom, omogućujući vam da napravite neobičen projekte.

Nakupine Fluorita

Ove nakupine su kubične u obliku i obično su purpune boje. Raphaell kaže, "Oni predstavljaju um 21 stoljeća, doba kompjutera. Nakupine fluorita su poput kompjutera i veoma su organizirani, struktuirani i kompleksni. Oni nalikuju na zamišljeni svemirski grad, njihova kubična matrica prikazuje harmoničnu kompatiibilnost svih djelova." Ona preporuča da ih se stavi na stol, u laboratorijama ili na mjestima na kojima se uči ili proučava. Podesite se na njih kada vam je um umoran, zbunjen ili nebalansiran.Oni pomažu umu da ostane jasan i fokusiran čak i ako se nalazi pod znatnim pritiskom.

Ja sam otkrila da postavljanje nakupina ispod i između stopala (dok ležite) sa jednom točkom između nogu (tako da ima dijamantni oblik kada gledate dolje na njega) efektno djeluje na izvlačenje negativnosti iz tijela.

Ja volim držati nakupinu fluorita kada meditiram. On me uzemljuje i u isto vrijeme podešava sa mojom duhovnošću. Kako je fluorit kristalizirano svijetlo, on me podsjeća da sam i ja biće svijetla,iako sam utjelovljena u oblik koji je kompleksan.

Nakupine mogu biti korištene kao ključ za Biblioteku Akašia. Akaša je riječ na sanskritu koja znači osnovu koja drži memoriju svega što se dogodilo. Ona je neka vrsta kozmičke biblioteke.Pa kada god poželite ući u ovaj izvor sveg znanja, držite nakupinu fluorita na vašem trećem oku, duboko se koncentrirajte glede svog pitanja i tada pričekajte da vam odgovor dođe.

Nakupine su izvrsne za ljude koji osjećaju nelagodu zbog vožnje. One vas čine organiziranima, uzbunjenima i sposobniima. Držite nakupine u vašem krilu (da bi vam ruke bile slobodne) ili blizu vašeg solarnog pleksusa ( za samopouzdanje) ili blizu vašeg srca (za panične prilike, kao kada promašite skretanje na autocesti).

Sugilit (Luvulit)

Ovaj bogati purpurni kamen sa crnim crtama je tek nedavno otkriven. Teško ga je pronaći i jako je skup.

Kada sam zamolila kamen da mi se obrati on je rekao "Ja mogu donijeti energiju Nebeskog Oca na zemlju. Ja kombiniram purpurno njegovog ogrtača i crnu boju špilja Majke Zemlje. Tako moja energija može teći kroz vašu kičmu, od vrha glave do vaše bazne čakre i u maternicu žene.

"Kroz mene vi postajete integrirani. Moja duhovnost može prožeti svaki dio vašeg tijela. Kako energija garneta ide iz bazne prema krunskoj čakri, moja ide od krunske prema baznoj.

"Mene trebaju koristiti i nositi veoma produhovljene osobe koje imaju poteškoća sa življenjem u svojim tijelima. Ja ću ih podjsetiti zbog čega su došli ovamo."

"Trebaju me koristiti osobe sa migrenama, postavljajući mali kamen u pupak (direktno na meso) kod najranijih simptoma i tada meditirati duboko o razlogu zbog kojeg su došli na zemlju

."

Mene trebaju koristiti oni kojima se čini da nemaju zbog čega živjeti,p ostavljajući ili noseći me na srčanoj čakri. Dozvolite da se obratim vašem srcu."

"Iznad svega, mene trebaju koristiti u centru obrvi gdje mogu probuditi Kristovu Svjesnost, gdje mogu prodrijeti kroz vaš Unutarnji Kozmiči Izvor i ohrabriti ga da se otvori i da obasja sve koji gamogu primiti."

Ako već osjećate koji je vaš dar, luvulit će vam pomoći da vizualizirate načine donošenja tog dara svijetu, na zdrav i koristan način. Ako nemate jak osjećaj svog dara, vjerovatno nećete biti privučeni ovom kamenu.

Kako sugerira Katrina Rafaell ovo je idealni kamen za jako osjetljivu djecu. On će pomoći da ih zaštiitii od grubosti svijeta, podsjećajući da su posebni i da je njihov dar rijedak i vrijedan.On će im pomoći da se dobro osjećaju kroz ostajanje u svojiim tijelima.

Kada nastupe obeshrabrenje i očaj, postavite sugilit na treće oko i udišite smirujuću energiju. Upamtite da je ovaj kamen ovamo došao nedavno, jer ljudi počinju prihvaćati njegovu posbenu iscjeliteljsku energiju.

Postoji nevjerojatna moć u malom komadu jako kvalitetnog sugilita (kada je purpuna duboka i bogata). On će vam pomoći da vjerujete u sebe, posebno ako ste niski ili ekstremno jedinstveni.

Ovo je krasan kamen za nakit, ako ne marite za osjećaj kao da se nalazite na vrhu planine.Osjećati ćete vjetar kako leti kroz vašu kosu i ojećati ćete se inspiriranima ovim samopouzdanjem.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U PROSINCU...

PROSINAC...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

PETA ČAKRA i pripadajuće kamenje Sedma Čakra i pripadajuće kamenje