Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član JosipJankovic

Upisao:

JosipJankovic

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1018

PUTA

OD 14.01.2018.

U tijelu se pravi talog negativnih misli i emocija: Očistite organ po organ i bolest će nestati

U tijelu se pravi talog negativnih misli i emocija: Očistite organ po organ i bolest će nestati
Kako se misli i osjećaji talože u tijelu

U tijelu se pravi talog negativnih misli i emocija: Očistite organ po organ i bolest će nestati

 

Takvo skladištenje emocija niskih vibracija dovodi do presjeka protoka energije i stvara psihičku i emocionalnu neravnotežu, u kojoj se naposljetku tijelo razboljeva

Pretpostavimo da je svatko od vas barem jednom u životu ušao u proces detoksikacije tijela, što je ne samo preporučljivo za ljudski organizam, već i nužno s obzirom na današnji ritam života.

Međutim, ono što zovemo detoksikacija ne odnosi se samo na fizičko tijelo. Za tijelo i um jednako je važna i detoksikacija naših misli i, vezanosti, detoksikacija srca, odnosno svih sačuvanih starih emocija, koja obuhvata zaista važno unutarnje čišćenje.

Kako se misli i osjećaji talože u tijelu

Stanice tijela ne čuvaju samo hranu, već i sve informacije naših misli i emocija na nivou staničnog sjećanja. Zamislimo to ovako – unutar našeg tijela energija teče kružno između dva pola (pozitivnog i negativnog) i povezuje sve organe. Stanje uma utječe na protok energije. Ako su nam misli negativne, a samim tim i emocije, one će se u skladu s vibracijom koju nose akumulirati u određenim djelovima tijela, odnosno organima. Tako se, na primjer, ljutnja i bijes najvećim dijelom čuvaju unutar jetre, a tuga u područjima srca, pluća, pa čak i debelog crijeva.

Takvo skladištenje emocija niskih vibracija dovodi do presjeka protoka energije i stvara psihičku i emocionalnu neravnotežu, u kojoj se naposljetku tijelo razbolijeva. Često se pitamo zašto usprkos trudu i želji da promijenimo kvalitetu života, promjena zna biti bolna, a često i dugotrajna. Odgovor leži u programima i uvjerenjima sačuvanim u podsvijesti, u mislima i emocijama koje svakodnevno iznova proživljavamo.

Međutim, kao i sve i emocije se razlikuju po vibraciji. Emocije visoke vibracije poput radosti, zadovoljstva, ljubavi, djeluju vrlo blago i iscjeljujuće, osnažuju naše energetsko polje. Ali, tu su i one manje ugodne, koje vibriraju na nižim frekvencijama kao što su sramota, krivica, tuga… One djeluju agresivno na fizičko zdravlje i na sva naša suptilna tijela.

Svjesno oslobađanje akumulirane negativne energije i emocija niskih vibracija u tijelu nazivamo energetska detoksikacija. To je veoma blag meditativni proces koji donosi fizičko, psihološko i emocionalno iscjeljenje. Kroz njega učimo da budemo svjesni svog tijela, svojih emocija, svojih misli i naposljetku, možda i najvažnije, svog disanja.

Tko napola diše – napola živi

Kako to u praksi izgleda? U trenucima kada postajemo svjesni svojih emocija, započinjemo proces otpuštanja, kroz taj proces oslobađamo se i otpora koji drži te emocije, zato se često kaže kako smo samim osvještavanjem učinili već pola posla. Otpuštanjem otpora usklađujemo se sa onim što uistinu želimo.

Tako, na primjer, otpuštajući sramotu, postajemo sigurniji u sebe i samopouzdanje nam raste. Oslobađajući se bola i tuge, otvaramo prostor za sreću i radost. Energetska detoksikacija ne samo da nas uči da se uskladimo sa svojim emocijama i mislima, već kroz nju učimo da postanemo svjesni i svog disanja. Ima jedna izreka koja kaže: Tko napola diše, napola živi. Jedan od preduvjeta našeg fizičkog, emocionalnog i mentalnog zdravlja je pravilno disanje.

Svjesno disanje – vježba koja nas puni životnom energijom

Cilj svjesnog disanja jeste da unesemo što više kozmičke snage života koju još nazivamo prana. Prana je životna stvaralačka energija koja ispunjava svemir, a najbliža nam je ona koja djeluje u našoj psihi i tijelu. Ona je pokretač naših misli, daje nam fizičku snagu, a pravilnim disanjem akumuliramo je u nervnom sistemu i mozgu, što nam pomaže da ostvarimo čudesne ciljeve.

Pravilno disanje sastoji se od tri ritmična pokreta koji se nježno prelijevaju jedan u drugi. Izvodi se tako što pri udisaju izvlačimo stomak puneći ga zrakom, a zatim ulazimo u drugu fazu disanja širenjem donjih rebara i srednjeg dijela grudnog koša. Treća faza se sastoji od gornjeg dijela pluća i širenja grudnog koša, uključujući ramena, i pritom uvlačimo stomak. Izdišemo istim redosljedom kojim smo udisali, stomak – srednji dio grudnog koša – pluća i ramena.

Nježna masaža unutarnjih organa

Osim svog jakog energetskog djelovanja, pravilno disanje ima veliki učinak i na tjelesno zdravlje. Dijafragma koja se prirodno pokreće stvara blagi pritisak na jetru, stomak i njegove organe. Takvi ritmički pokreti pretvaraju se u nježnu masažu unutarnjih organa.

Napetost u grlu i vratu, kao i u dijafragmi, mogu ozbiljno ometati disanje. U trenucima straha, dijafragma reagira grčenjem, a učestalo grčenje je dobar preduvjet za anksioznost i depresiju.

U procesu energetske detoksikacije, disanje zauzima vrlo važno mjesto, ono nas ujedno dovodi u potpuno stanje relaksacije. Nakupljeni emocionalni, mentalni i fizički stres stvara osjećaj nelagode, nemira i napetosti, kao i grča u tijelu i mišićima, pa tako i osobe često imaju jake bolove u ramenima, vratu i rukama.

Koliko su nam kanali otvoreni, toliko smo otvoreni za život

Sada ćemo na trenutak sagledati tijelo na drugačiji način. Naše srce je centar našeg sistema, međutim, nikako ne bi moglo da funkcionira nepovezano s perifernim dijelovima, tako čineći cjelinu koju nazivamo organizam. Periferne dijelove možemo podijeliti na gornje i donje. U gornjem perifernom dijelu nalazi se glava, čiji su glavni organi mozak, nos i usta. Osnovne funkcije tog dijela tijela vezane su za unošenje hrane i kisika.

Nasuprot tome, imamo donji dio koji obuhvaća donji dio stomka i karlicu, koji su povezani s otpuštanjem, odnosno eliminacijom. Da bi srce moglo da ostvari kontakt s perifernim dijelovima tijela, potrebno je da su kanali koji prolaze kroz pluća i vrat, kao i područje stomaka, otvoreni. Najveće energetske blokade smještene su upravo u tim prolazima. Neke od posljedica takvih blokada su anksioznost, depresija i umor.

Osim što se prekida komunikacija unutar cijelog organizma, takve blokade nas zatvaraju u sebe i odvajaju od cijelog svijeta. Koliko su naši kanali otvoreni, toliko smo otvoreni za život. Da bismo uspostavili kvalitetan, cjelovit odnos sa sobom i svojim životom, potrebno je da otpustimo strahove, emotivne terete i sva ona uvjerenja koja su nas u tome sprječavala. Dubokim pravilnim disanjem otpuštamo mišićnu napetost kao i blokade unutar naših kanala i energetskih centara.

Energetski detoks kod kuće

Energetsku detoksikaciju možete prakticirati i kod kuće tako što ćete najmanje 10 minuta svjesno disati, opuštajući dio po dio tijela. Počevši od glave, mišića lica, vilice, vrata, ramena i tako redom do stopala. Udišete dok vas osjećaj mira i opuštenosti preplavljuje, a izdišete napetost, stres, nemirne misli. Nastojimo umiriti um tako što smo fokusirani na disanje.

Kada ste dovoljno opušteni, spustite svoju svijest u centralni dio tijela, srce. Potpuno se povežite sa srcem. Udišete srcem, izdišete srcem, pritom otpuštajući tugu, razočaranja, bol, sve stare potisnute emocije. Ponekad osoba za vrijeme tretmana doživi snažni nagon za plakanjem. Ta reakcija je proizašla iz duboke tuge potisnute u srcu ili plućima. Često se događa i da osoba proživi neke slike iz djetinjstva, odnosno života koje su stvorile određeni osjećaj usamljenosti, napuštenosti, izdaje ili nekog drugog osjećaja.

Ne analizirajte, što god vam dođe, otpuštajte dubokim izdahom. Toplina, trnci, svjetlost, sve su to senzacije koje možete osjetiti tijekom procesa, čak i trenutnu fizičku bol. Neka vas to ne zabrinjava.

Organ po organ

Kada osjetite duboki mir u svom srcu, možete krenuti sa sljedećim organom. Dopustite svom unutarnjem osjećaju da vas vodi. Spustite svijest u svoju jetru, bubrege ili područje stomka, otpuštajte bijes, ljutnju, ogorčenost, zamjeranje, strahove. Da biste uravnotežili tijelo, važno je raditi i na gornjem i na donjem perifernom dijelu.

Ako ste osoba slobodna u samoizražavanju, tada vam je grleni kanal vjerojatno u redu. Ipak, možda ste nekada odustali od nekog sna i uvjerili se da je to bila najbolja odluka za vas, ali krivica, osuda i nezadovoljstvo duboko su potisnute. Otpustite žaljenje za nerealiziranom idejom, ljubavnim odnosom, poslom. Budite strpljivi sa sobom. Energetsku detoksikaciju ponavljajte onoliko puta koliko je potrebno da bi ste otpustili određenu emociju.

Budite svjesni disanja, to je trenutak duboke tišine u kojem više ništa ne treba da radimo, a sve se savršeno slaže.

Izvor

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 27.11.2017. 11:05h

  Član emilio-iiMerlin0

  A raspolagati vremenom....

  Nakon posjedovanja stoke najcjenjenije je držati ljud e za blago a da bismo imali stoku moramo biti zemljopsjednici ili biti državnici da bi držali ljude?

  Nitko ne želi da mu je novčanik ili apartman prazan nego svi žele ispuniti svoje smještajne kapacitete?

  Međunarodni odnosi su sačinjeni od međuljudskih odnosa i tu nitko ne želi voljeti nego svatko želi biti volje pa otuda i gorak okus našim izvoznim demokracijama?

  Naše zvijezde postaju naši tamničari zbog opsesivnog manipulisanja poznatim baš kao što i naše vlastite tvorevine postaju naši zatvori?

  Izvanjska želja za posjedovanjem je izraz unutrašnjih nedostataka kao što su i naši bogataši odraz našeg siromaštva?

  Ako je put u pakao popločan dobrim namjerama onda bi i naše najhumanije težnje bile sastavni dio tog istog sustava a koji i sustavno stvara patnju?

  Planetarna nesreča je ogromna ali mi tek kada nas zaboli i naš egoizam počinjemo osiječati duševnu bol?

  Ima vrhunskih operatera koji spašavaju živote ali šta ako su oni tijekom svoga usavršavanja prizivali onoga koji se je i sam odaslao na stol i onda na tuđoj nesreči imali spasiteljsku misiju?

  Kada neki pojedinac raspolaže medijima tada on može utjecati i na kreiranje stvarnosti miliona drugih pojedinaca s time da se interaktivnost svodi na automatsko pobiranje reakcija i sustavnu upotrebu protiv nepodobnih?

  Kada sada budu osuđivali gospodina Šeksa za „kolegijalnost“ tada bi se to i nama moglo dogoditi pa bi stoga i on mogao reči prav'ed'nički neka baci kamen tko je bez grijeha jer da je i domovinski rat pucao iz agresorskih tenkova koji su bili samo prefarbani u naše boje a pošto je i on promijenio košulju može da ide jer ne griješi više?

  Prava ljubav je prava rijetkost,vuk mijenja čud ali ne i dlaku,samo korijenita rekapitulacija donosi stvarnu promijenu,pa bi onda mogli i Hrvatsku proglasiti Svetom jer je zaslužna za mnoge čudovite preobrazbe?

  Sramota je kada naša Slavonija ne može prehraniti ni samu sebe a grijeh bi bio i kupovati tuđeg prehrambenog druga kada nam i naš bog nebi sve opraštao?

  U crnu magiju bi spadalo i kada nas naši bližnji bilježnici a putem svojih formulara svode na objekte među objektima pa i fraking metodom!?

   

   

  ......je kao da i nebi bilo mjesta za stvarne devijacije osim u okvirima dotičnih sekundanata???

  U konvencionalnom smislu je to i nezamjenjivo a samo treba povremeno stati na loptu ili Nedjeljom??

  (radi kao da češ živjeti sto godina i živi kao da češ sutra umrijeti..... je za društveno biće kao Sedmično a pojedinačno bi bilo „od devet do pet“ a onda Magičan čas..... ili osam sati za fiziološko,osam sati za egoistično i osam sati za Snove!)

  P.S:A ono "ne ponovilo se".... se neče ponoviti ako se ne ponavljamo ili ako je koji slučajem periferija Čista a što je sudeči po zemljinoj čahuri i malo vjerovatno?!

  Naravno da bi Čolić mogao pjevati i "sve je to od konzervirane hrane" ali se to i nebi svidjelo konzervativcima jer poznato je da pijani možemo biti samo od vina a ne i od kruha?!

  Pored ostaloga naše pečenke također žive u koncentracijskim uvjetima ali generalizirati možemo i sa nečim nepovoljnim za naše "generale" koji visoko lete:**

  Energetska šteta, koja se pritom pričinjava našoj svesti je enormna. Spoljašnji sjaj doduše stalno ponovo raste, ali Voladoresi ga ponovno pojedu do određene visine - poput krave koja brsteći održava visinu trave na pašnjaku. Tako i stepen naše svesti stalno ostaje na niskom nivou, koji nam doduše omogućava svladavanje svakodnevice, ali ne i preispitivanje situacije ili čak spoznaju da u određenom smislu delimo sudbinu naših domaćih životinja. Jer, kao što mi držimo kokoške u kokošinjcima i kavezima, kaže Don Huan, isto tako Voladoresi nas drže u ljudskim kokošinjcima, s tom razlikom da mi štale i kaveze u kojima živimo sami gradimo.

   

  Te štale i kavezi, naglašava Kerol Tigs, su naši gradovi, sela i kuće, bez obzira da li živimo u seoskoj idili ili u središtu velegrada. Iz kokošije perspektive nema istinske razlike u tome da li gubimo perje i bivamo pokradeni za jaja zatvoreni u boksove nosilja, štalu ili dvorište, jer na kraju krajeva svejedno živimo i umiremo u ropstvu.

   

  Naočigled esencijalne neslobode i izrabljivanja kojem podležemo, možemo i aktuelnu diskusiju o primerenom uzgoju domaćih životinja da pogledamo u novom svetlu. Jer, kao što kaže Kerol Tigs, mi životinjama činimo samo ono što Voladoresi nama čine - kao učeni robovi svojih gospodara besramno ih izrabljujemo: muzemo ih, sisamo i koljemo, krademo njihova jaja i povrh toga činimo ih poslušnima na najrazličitije načine. Vezujemo ih, trpamo u kaveze, podrezujemo im krila, rogove, kandže i kljunove, dresiramo ih, činimo zavisnima i ubijamo u njima agresivnost i prirodan nagon za slobodom.

   

  Naše celokupno ponašanje je prožeto time, jer mi ne samo da izrabljujemo domaće životinje, nego i celokupnu živu i neživu prirodu – uključujući ljude oko nas. Uprkos ukidanju ropstva i opštem načelu modernog sveta, koje propagira slobodu, jednakost i bratstvo, ti uslovi vrede tek za one retke, koji su u socijalnom sistemu izborili gornje položaje. Većina još uvek živi i radi u zavisničkim odnosima, u kojima su manje ili više dobrovoljni robovi, iako danas više ne nose lanac oko vrata. Njihova jedina uteha leži najčešće u činjenici da postoji neko ko je još niže na hijerarhijskoj lestvici, koga mogu da izrabljuju i ugnjetavaju, sasvim u stilu bicikliste: gore pognut, dole gazi.**

  U ljubavi i samoobrani sve je dozvoljeno..... ili iz ljubavi prema sebi posežemo i za oslobodilačkim sredstvima tojes po mogučnosti da smo zaljubljeni ili nismo goloruki obožavatelji!??

   

 • 27.11.2017. 12:57h

  Član emilio-iiMerlin0

  Ili kako tumačiti....

  .....ne samo "izbijegavajte predmete koji imaju natpis","pazite se onih koji vas 'dobro' poznaju","čuvajte se onih iz kojih lije ljubav i razumijevanje jer oni najčešče nemaju ni ljubavi ni razumijevanja osim za sebe".... nego I' "potrebni su vam Drugi da bi vam 'dali' vaše Ja"!?

 • 27.11.2017. 12:59h

  Član emilio-iiMerlin0

  Oli bi bilo i suviše....

  ....bolno pa su nam "eye wide shut"!?

  Filtriramo or Pušimo?

  Da ne bude gore... ili punim Plučima!

 • 27.11.2017. 13:11h

  Član emilio-iiMerlin0

  Šta to strči.....

  ....u gori zelenoj!

  Il je to bor u vučedolu

  ol je vuk to čudom

  dlakom izmakao?

 • 27.11.2017. 13:16h

  Član emilio-iiMerlin0

  Čuj-čuj ali....

  .....kako objasniti da vuk ne mijenja čud a da dlaka razlikuje mudraka od ludaka!!

  Pa to ti je kao kad se Prosvijetljeni razlikuje od čovijeka koliko i čovijek od životinje!?

  A onda sam se svemu nasmijao jer bi me inače ovo rasturilo.... poput žene koja trči 80 milja na sat a ne prdi???

SADRŽAJ UPISAO

Član JosipJankovicMerlin10 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana josipjankovic dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

TRAVANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član iridairida

  i nisam ja zaslužna, naša Božica je uskočila...

  20.04.2021. 10:10h
 • Član iridairida

  nisi zaboravila, samo nisi bila tu kad smo prelazili na novo

  20.04.2021. 10:09h
 • Član vanessavanessa

  Hvala Irida,sve saam zaboravila.♥

  18.04.2021. 23:41h
 • Član bglavacbglavac

  Dobar dan Edin. Lijep pozdrav.

  18.04.2021. 16:11h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobar dan Irida, dobar dan Magicusi.

  18.04.2021. 13:25h
 • Član iridairida

  Edine, dobar dan i tebi...♥

  17.04.2021. 15:39h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobar dan, dragi Magicusi.

  17.04.2021. 13:57h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info