iris

2

Broj Merlina

perunika
Član iris

Upisao:

iris

Inspiracije

Vaš život je ukupni rezultat svih izbora koje radite, kako svjesno, tako i nesvjesno. Ako uspijete kontrolirati proces izbora, tada možete kontrolirati sve aspekte svojega života. Možete pronaći slobodu koja proizlazi iz preuzimanja odgovornosti za sebe. – R. F. Bennett
Član iris

Upisao:

iris

SUPER RECEPTI - Krafne, meke poput oblaka

SUPER RECEPTI - Krafne, meke poput oblaka Na kraju uštrcajte marmeladu špricom (štrcaljkom). Napomena: Ako nemate štrcaljku, krafne možete napraviti na sljedeći način: na krugove tijesta debljine oko pola centimetra u sredinu stavite marmeladu, namažite krajeve tučenim jajetom, poklopite drugim krugom, ostavite da se tijesto diže 15-20 minuta i stavite krafne peći.
Član iris

Upisao:

iris

Novogodišnja zabava - u posljednji trenutak

Novogodišnja zabava - u posljednji trenutak Samo uz dobro planiranje i organizaciju možete sačuvati živce i spriječiti da goste i najveće godišnje slavlje dočekate iscrpljeni, neraspoloženi i spremni za krevet. Sve nabavke, i to uz pomoć članova obitelji, obavite nekoliko dana ranije, držeći se unaprijed pripremljenog popisa. Složite jelovnik, i to takav koji će vam omogućiti da neka jela pripremite (barem napola) i dan ranije, a za pripremanje sendviča i sličnih zalogajčića oslonite se na pomoć obitelji ili prijatelja koji će vam doći u goste.
Član iris

Upisao:

iris

Prva pomoć za mamurluk

Prva pomoć za mamurluk Svi mi prelazak u drugu, novu godinu volimo dobro profeštati. Obično odemo na organiziranu zabavu, k prijateljima u grad ili jednostavno ostanemo kod kuće, ali ono što je u svakom od ovih scenarija zajedničko je dobra hrana i nekoliko "kapljica" vina ili druge omiljene pijače. No te "kapljice" često na naplatu stižu tek iduće jutro. Budite se, a glava vam puca, mučno vam je, smetaju vam glasni zvukovi... Čestitam! Patite od novogodišnjeg mamurluka! (Samo se nadam da je zabava bila toliko dobra, da barem sjećanje na nju umanjuje patnje...)
Član iris

Upisao:

iris

Napravite domaću čokoladu

Napravite domaću čokoladu Čokolada različitih vrsta i okusa u prodavaonicama je toliko da svatko nađe onu "po svom guštu". No napraviti svoju čokoladu, jedinstvenu i neponovljivu, pravi je izazov za sve sladokusce. U predblagdanskim danima u ovu se zanimljivu kulinarsku igru mogu uključiti i najmlađi ukućani, a svoju domaću čokoladu možete upotrijebiti i kao blagdanski dar prijateljima. I nemojte brinuti ako nije savršenog oblika i okusa, slatki paketić umotan u celofan i ukrašen prigodnim ukrasima razveselit će svakoga i prenijeti mu najslađe želje. (N.Lt.)