Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član iris

Upisao:

iris

OBJAVLJENO:

PROČITANO

3220

PUTA

OD 14.01.2018.

TERAPIJE POSTOM

TERAPIJE POSTOM
Post kao instrument čišćenja organizma je u mnogim religijama vjerski propis. Terapiju postom ili terapiju gladovanjem kad su u pitanju teške bolesti bi trebalo provoditi isključivo pod liječničkim nadzorom.

"Želite ozdraviti? Zatvorite usta!"

 http://lepina.blog.hr/2007/10/1623487865/zelite-ozdraviti-zatvorite-usta.html

"U blizini San Francisca, u gradu Penngroveu, 1984. godine, otvorena je klinika posta. U njoj se metodom neuzimanja hrane uspješno liječe različite kardiovaskularne bolesti, dijabetes, gastrointestinalni poremećaji. True North Health Center klinika je koja nudi 20 bolesničkih ležaja, a nastala je od ideje da se pacijentima pruži mjesto gdje će moći provoditi produženi post, ali pod strogom liječničkom kontrolomn. Do sada je taj medicinski centar zabilježio više od 6000 terapija postom - pacijenti ne jedu nikakvu hranu, a piju samo vodu. Vrijeme trajanja posta određuje sam pacijent, no uobičajeno je da nakon svakog od njih uslijedi jednako dugo razdoblje dohranjivanja. Cilj je takve terapije detoksikacija, odnosno čišćenje organizma od štetnih utjecaja svakodnevne prehrane koja sadrži previše proteina, masti, alkohola, nikotina, kofeina i rafiniranih namirnica. Boravak u klinici posta stoji 129 dolara (94 eura) po danu, a u cijenu nisu uključeni dodatni troškovi poput konzulatcija sa psihologom ili inicijalnog liječničkog pregleda.""Neuzimanje hrane, dakle, može imati čak i terapeutski učinak na naš organizam. U Americi danas postoji medicinska udruga koja obučava liječnike što se žele specijalizirati na području "terapeustkog posta". Post je tako postao medicinska metoda kojom se liječe razne bolesti, od astme do raznih dobroćudnih tumora.
No treba razlikovati post od gladovanja. Post traje sve dok organizam funkcionira, bez štetnih posljedica i to zahvaljujući energetskim rezervama sačuvanim u tkivu - to može trajati od tri do trideset dana. Gladovanje ili odbijanje hrane bolest je s ozbiljnim posljedicama za tijelo i psihu, a započinje kad se potroše sve energetske rezerve i slijedi pothranjenost. Simptomi su pothranjenosti strašni: povećava se osjetljjivost na hladnoću, krvni tlak znatno se smanjuje, osoba se osjeća slabo, apatično, depresivno, egoistično i razdražljivo. Što bolest više napreduje, u tkivima i zglobovima nakuplja se tekućina i javlja se otečenost, koža postaje suha i ljuskasta, nastaju rane na koži, jezik prekrivaju mjehurići, usne i nokti poprimaju plavkastu boju, kosa počinje ispadati... Osim toga, povećava se podložnost razim infekcijama, pluća teže rade, srce sve više smanjuje volumen i kuca sve sporije, amogu se javiti proljev i anemija.
Navedena stanja neminovno vode organizam u smrt ako mu se na vrijeme ne pruži adekvatna pomoć. Iste te simptome imaju izgladnjela djeca u Africi, a imali su ih i Židovi koji su izgladnjivani u nacističkim logorima.

Spasonosna hrana:
Ponovno nahraniti osobu kojoj je organizam oštećen izgladnjivanjem nije nimalo lako: nakon brojnih pokušaja utvrđeno je da pothranjene osobe bolje reagiraju na prehranu koja je siromašna proteinima, a bogata masnoćama. To je zaključio irski liječnik Steve Collins, član humanitarne organizacije Concern Worldwide. On je takvu vrstu prehrane uspješno primjenio na pothranjenom stanovništvu 1992. godine u gradu Baidoi u Somaliji, koji je bio centar neimaštine.
U Etiopiji je pak prvi put primijenio paket dohrane RUTF (Ready - To - Use Terapeutic Food). Sadržavao je ulje, maslac od kikirikija , šećer i mlijeko u prahu (500 kalorija na svaka 92 grama), a obogaćen je mineralima i vitaminima. Rok upotrebe mu je i do nekoliko mjeseci, a može se konzumirati izravno - bez miješanja s vodom, koja je u takvim siromašnim područjima često onečišćena i izvor je bolesti."

Iz priloga Jutarnjeg lista - Jutarnji zabavnik
28. listopad 2007

 

http://www.avia.croadria.com/
12_04/panakeia.htm

Drakir Z. Tirom

PANÁKEIA
Terapijski post

Priručnik
HIPOKRATOVOM METODOM
do uništenja tumora i metastaza
u vlastitom tijelu

DRAKIR Z. TIROM
Zagreb
Croatia
2003

HIPPOCRATES ( 460 - 377 god. pr. Kr..), veliki liječnik antike; utemeljitelj medicinske škole na otoku Cos.

Citat: "Čovjek nosi liječnika u sebi, treba mu samo pomoći u radu. Ako tijelo nije očišćeno, onda HRANA HRANI BOLEST..."

Ovaj Priručnik napisan je za ljude koji traže pomoć nakon saznanja:

 • da su napadnuti od opakog raka;
 • da su ovisni o strašnoj drogi;
 • da su svjesni posljedica gojaznosti;
 • da su SHVATILI neizbježne posljedice zagađene okoline i HRANE.

POMOĆ ONIM NESRETNICIMA KOJI UZ KONVENCIONALNU MEDICINU ŽELE SEBI i SAMI POMOĆI.

U V O D

" PREKASNO "
Užas dijagnoze, koji izriče konvencionalna medicina.
Presuda "Na smrt"

Danas na početku trećeg tisućljeća, stojimo bespomoćni pred predočenom činjenicom, neizlječivosti maligne bolesti kada je dosegla "terminalnu fazu".
U potrazi za spasom nailazimo na "slijeganje ramenima" konvencionalne medicine.

Nixonovih 7 milijardi dolara uloženih u traženje lijeka, kao i 500 znanstvenika 9 Znanstvenih instituta Rudolfa Ludwiga još tragaju za lijekom protiv RAKA.

Beskonačna inteligencija podsjeća na:
Hipókrata, njegovu metodu liječenja TERAPIJSKIM POSTOM i niz znanstvenika i liječnika koji su svoj život posvetili primjeni i unapređenju Hipokratove metode liječenja u okviru holističkog pristupa liječenju malignih bolesti.

KONSTATACIJA:
Hipokratova metoda TERAPIJSKI POST, ZAJAMČENO vlastitim imunogenim sustavom, IZLIJEČUJE i MALIGNE BOLESTI.

DOKAZ:

 • Dosjei 100.000 (sto tisuća) IZLIJEČENIH
  KLINIK für Naturheilverfahren und Ganzheitsmedizin
  Dr. Otto Buchinger Bad Pyrmont, BRD;
 • Izliječeni po dr. sc. MOTOA IMAMURI;
 • Izliječeni po dr. dr. STJEPANU KUKOLJU;
 • Izliječeni po Ruskom akademiku J.S. NIKOLAJEVU;
 • 30.000 izliječenih po dr. G. SHELTONU itd. itd. itd.,

NEPOBITNO svjedoče moć uspjeha Terapijskog posta.

PITANJE:
Zašto, Zdravstvene Institucije, profesije i zdravstvena administracija koja prodaje zdravstvene usluge, ignorira, prešućuje, ne priznaje, stoga i ne primjenjuje u svojoj svakodnevnoj Općoj praksi, Hipokratovu metodu liječenja TERAPIJSKIM POSTOM???

ODGOVOR:
Sve te Zdravstvene institucije i profesije osjećaju se MATERIJALNO UGROŽENIM, ako bi se u svakodnevnoj Općoj praksi počela PRIMJENJIVATI METODA , koja je :
NAJJEFTINIJA, NAJUSPJEŠNIJA i NAJBRŽA METODA IZLIJEČENJA i to uz ZAJAMČENI USPJEH koji garantira vlastiti imunogeni sustav,

POSLJEDICA:
Siromašni, neinformirani ljudi, izloženi su: strahotnim amputacijama, razornim kemoterapijama i zračenjima te konačnom umiranju, umjesto da budu BEZBOLNO, TERAPIJSKIM POSTOM IZLIJEČENI uz garanciju vlastitog imunogenog sustava.

REAKCIJA:
POL Pokret za ljudska prava, u zaštitu LJUDSKOG PRAVA na IZLIJEČENJE, ostvaruje svoj programski projekt ZAŠTITE ZDRAVLJA OBITELJI, osnivanjem Udruge SH SANATORIJ HIPOKRAT humanitarna udruga za prirodno liječenje, sa ciljem pružanja usluge

BESPLATNOG IZLIJEČENJA
TERAPIJSKIM POSTOM
svim siromašnim bolesnim ljudima.

POL Pokret za ljudska prava, podržava Izdavački projekt

PANÁKEIA

usmjeren upoznavanju siromašnih o postojećoj mogućnosti

BESPLATNOG IZLIJEČENJA
TERAPIJSKIM POSTOM

i

poticanja MINISTRA ZDRAVSTVA na razmišljanje.

PREDGOVOR

TERAPIJSKI POST je postupak kojeg čovjek provodi osnovom vlastite volje i odluke o prestanku uzimanja krute hrane tokom određenog vremenskog perioda radi temeljitog čišćenja vlastitog organizma od nataloženih toksina, suvišnog masnog i bolesnog tkiva, da bi se pomoglo i omogućilo, u prirodno uravnoteženim okolnostima, djelovanje punom snagom, silne čudotvorne moći ČOVJEKOVA IMUNOGENOG SUSTAVA.

IMUNOGENI SUSTAV je sklop prirodnih zakonitosti koje nadziru sve procese u tijelu čovjeka i upravljaju svim funkcijama ćelija čovjekova organizma.

IMUNOGENI SUSTAV, IZLIJEČUJE detoksicirano i očišćeno tijelo čovjeka.

NATURA SANAT!
PRIRODA IZLIJEČUJE
= ODLUČITE se OZDRAVITI =

Predsjednik Regan, odabrao je put PRIRODNOG LIJEČENJA do ozdravljenja i doživljava najdublju starost.
 
Predsjednik Tuđman, odabrao je put KEMOTERAPIJE.

 

TERAPIJSKI POST
Historija TERAPIJSKOG POSTA bilježi :

 • XV. stoljeće pr. Kr. u Egiptu,
  svjedočenje Herodota, govori o redovnom mjesečnom trodnevnom POSTU radi čuvanja zdravlja i očuvanja mladosti.
 • U VI. stoljeću pr. Kr.,
  Pitagora smatra, da redovni POST povećava umne sposobnosti.
 • Sokrat i Platon
  u redovnim periodima provode 10 dnevni POST.
 • Hippocrates (460 - 377 god. pr. Kr..),
  veliki liječnik antike; utemeljitelj medicinske škole na otoku Cos.
  (bilježi Plato): "Čovjek nosi liječnika u sebi, treba mu samo pomoći u radu. Ako tijelo nije očišćeno, onda hrana hrani bolest - sve što je suvišno protivno je prirodi"
  Metoda liječenja - čišćenje organizma POSTOM.
 • Asclepius, bog medicine - sljedbenici, asclepijci, u epohi Helenizma,
  na Hipokratovoj medicinskoj školi na otoku Cos, u svojoj metodi liječenja "metazikrizije i rekorporacije" propisuju POST u kombinaciji sa kupkama, gimnastikom i masažom, praksu koju nastavlja kroz sljedeća stoljeća medicinska škola u Aleksandriji.
 • Aulus Cornelius Celsus, 30-te godine naše ere
  piše Enciklopediju De medicina i kaže "Umjesto uzimanja lijekova, bolje je POSTITI jedan dan"
 • Avicena (980 - 1037god.)
  Preporučuje, kao najjeftinije liječenje; liječenje POSTOM 3 - 5 tjedana, uz kretanje, gimnastiku, kupke i masažu.
 • Cornaro, Ludvigo (1465 - 1566 god.) autor traktata:"Tko jede MALO, taj živi DUGO".
  Na smrt bolestan, ozdravljen, najstrožim POSTOM.
  Umro u svojoj 101 godini u Padovi.
 • Holmann, Friedrich (1660 - 1742 god.) liječnik.
  Terapijskim POSTOM izliječuje: podagrične, reumatične i kataralne pojave, apopleksije, skorbut, kožne bolesti, maligne rane i katarakte.
 • Veniaminov, Petar, profesor Moskovskog univerziteta,
  1769 god. drži predavanja o vraćanju snage oslabjelom organizmu, POSTOM.
 • Hufeland H. (1762 - 1836 god.),
  osnivač racionalne higijene, autor: "Makrobiotika - vještina da se produži život čovjeka",
  savjetuje, za vrijeme bolesti, POST.
 • Spaski, I. G., profesor Moskovskog univerziteta
  1834. god. u br. 2. Vojno-medicinskog časopisa, piše o uspješnom djelovanju POSTA na povratne groznice.
 • Zeland, N.L., liječnik u gradu Verni, danas Alma-Ati,
  1888 god. u časopisu Ruska medicina piše, da POST nije samo efikasno terapijsko sredstvo, već da zaslužuje pažnju i kao metoda odgoja.
 • Hazard, Linda Batfil, sljedbenica Eduarda Juia,
  objavila je popularnu knjigu "Gladovanje - lijek protiv bolesti" u kojoj ukazuje na neophodnost uporabe KLISTIRA i VEGETERIJANSKE DIJETE nakon POSTA.
 • Sinclair Upton,(1878 - 1968) američki pisac,
  napisao je, 1911 godine, knjigu "LIJEČENJE POSTOM".
  Knjiga je izdana skoro u svim zemljama svijeta.
 • Breuss, Rudolf (1899 - 1994) austrijski pučki ljekar, iscjelitelj 20.000 oboljelih od raka,
  uvodi u terapijski post sokove od povrća i juhu od luka, čime olakšava 42 dana posta
  potrebnih za izlječenje od raka o čemu piše u svojoj knjizi "KREBS Leukämie und andere scheinbar unheilbare Krankheiten mit natürlichen Mitteln heilbar". Knjiga je izdana na mnogim jezicima u milijunskoj nakladi.
 • Dr. Otto Buchinger,
  1920. otvara u Witzenhausenu BRD praksu za liječenje terapijskim POSTOM.
  Danas njegov unuk Dr. Andreas Buchinger vodi svjetski poznatu, od države priznatu i subvencioniranu KLINIKU ZA TERAPIJSKI POST, Bad Pyrmont BRD.
 • Anohin P.K., Pokrovski A.A., Fedorov N.A., Nikolajev J.S., ruski akademici,
  1969 g. izdali su Zbornik "Problemi terapijskog gladovanja" podržavajući TERAPIJSKI POST kao uspješnu metodu liječenja i najtežih bolesti.
 • J.S. Nikolajev, ruski akademik
  sa svojom knjigom "Gladovanje radi zdravlja" u kojoj piše o uspjesima liječenja terapijskim POSTOM: šizofrenije, glaukoma, katarakta, adenoma prostate, kardiovaskularnih bolesti, alergičnih, želučano-crijevnih i malignih oboljenja, pobudio je veliko zanimanje u svijetu.
 • Dr. D.R. Gala, Institute for alternative medicine, Bombay,
  u knjizi "EFFICACY OF FASTING" obrazlaže: " No other remedy for the cure of illness is as simple and efective as fasting."
 • Barac, Sanjin u knjizi "OPERACIJA BEZ SKALPELA"
  ISBN 953-97066-0-2 (1996) u prijevodu Breussove knjige "Rak, leukemija....." opširno obrazlaže Breussovu metodu TOTALNE TERAPIJE uz niz korisnih informacija o TERAPIJSKOM POSTU.
 • Drakir Z. Tirom u priručniku "Klicama života do zdravlja"
  ISBN 953-97058-0-0 (1996) i u priručniku "PANÁKEIA Hipokratovom metodom do uništenja tumora i metastaza u vlastitom tijelu"
  ISBN 953-97058-4-3 (2003) promovira prirodno liječenje i izliječenje TERAPIJSKIM POSTOM.

Autor:
Drakir Z. Tirom
Andrije Žaje 31
10000 ZAGREB

Post i nemrs

http://www.katolici.org/nauk.php?action=c_vidi&id=889

Sadržaje pojmova "post" i "nemrs" dobro je iznovice pojasniti. Mnogi te dvije riječi smatraju istoznačnicama, sinonimima, premda nisu. Post za katolika znači uzeti samo jedan puni obrok u danu. Nemrs znači redovito jesti (uobičajena tri obroka dnevno), ali da to ne bude meso (a može biti masno). Uočiti treba ovo: u dva dana "strogog posta" (Čista srijeda i Veliki petak) nije samo post, nego, zajedno, i post i nemrs! Znači: vjernik toga dana jede samo jedan puni obrok ("do sita"), jer je post i ne jede meso, jer je nemrs! - U ostale petke uzima redovite obroke, ali se odriče mesa. Više od toga nije zapovjeđeno, ali je vrijedno, i mnogi poste više i češće (na primjer na Badnjak, uoči Velike Gospe) i strože: "o kruhu i vodi".

Prema sadašnjoj crkvenoj disciplini post je obvezan za katolike od navršene 18. do započete 60. godine života: na Pepelnicu i na Veliki petak. Dobrovoljno ga mogu činiti i mlađi i stariji od ovih dobnih odrednica. Za nemrs (običnim petkom) crkveni zakonik je sažet i kratak: "Zakon nemrsa obvezuje one koji su navršili 14. godinu života, osim ako je u petak svetkovina."
Još nešto o svakom običnom petku. Za naša područja u petak je nemrs, to jest ne jede se meso. Ali, ako je netko u takvim okolnostima da mora jesti meso (npr. na terenu, u bolnici, u menzi i sl.) može jesti meso, a mjesto toga se u petak treba odreći nečega drugoga (pušenja, pića, zabave...) ili učiniti neko dobro djelo (obilnija molitva, čitanje Svetoga pisma, posjet bolesnika, darivanje potrebnih...) Očito je: Crkva od svih traži ono što svi uglavnom i mogu. Ne pretjeruje, ali nam ne priječi samoinicijativu, to jest učiniti i više no što se traži.

Petak nije odabran slučajno. To je dan Kristove muke i smrti na križu. Svaki je petak "mali Veliki petak". Vjernik se kroz svoje odricanje sa zahvalnošću sjeća Kristova djela i na svoj skromni način uvećava dobrotu u svom krugu: odricanjem snažeći svoju volju, a dobrim djelima pomažući bližnjima. Imamo li na umu da to svakog petka, stoljećima, čini cijela Crkva, onda je to svojevrsni "toplotni udar dobrote" na cijelom svijetu.


Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U LIPNJU...

LIPANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav, drago mi je da si ovdje. Lp

  13.06.2024. 22:00h
 • Član med.mlijekomed.mlijeko

  Pozdrav :)

  13.06.2024. 21:22h
 • Član iridairida

  da, lete dani...

  10.06.2024. 12:18h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav dragi magicusi. Novi tjedan je pred nama. Sretno!

  10.06.2024. 06:45h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi,, s današnjim danom imamo 60.009.286 pregleda . Dakle prešli smo šezdeset milijona pregleda. Za nas ovo je izvanredan broj posjeta. Budite mi dobro i uživajte u ovom danu. Lp

  06.06.2024. 05:20h
 • Član bglavacbglavac

  Sretan vam Dan Državnosti , dragi magicusi!

  30.05.2024. 06:59h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, želim vam sretnu i blagoslovljenu nedjelju. Lp

  26.05.2024. 07:00h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info