Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član rea

Upisao:

rea

OBJAVLJENO:

PROČITANO

2450

PUTA

OD 14.01.2018.

TAPKANJE - Osnovni Recept II

TAPKANJE - Osnovni Recept II
Sekvenca je veoma jednostavnog koncepta. Ona podrazumeva tapkanje krajeva glavnih energetskih meridijana u telu i to je metod gde “zzzzzzt“ u energetskom sistemu postaje izbalansiran. Pre nego što lociramo ove tačke, potrebno je da vam dam neke savete kako da izvodite tapkajuću proceduru.

 

Sastojak #2… Sekvenca

Sekvenca je veoma jednostavnog koncepta. Ona podrazumeva tapkanje krajeva glavnih energetskih meridijana u telu i to je metod gde “zzzzzzt“ u energetskom sistemu postaje izbalansiran. Pre nego što lociramo ove tačke, potrebno je da vam dam neke savete kako da izvodite tapkajuću proceduru.

Saveti za tapkanje

: Možete tapkati sa bilo kojom rukom, ali je obično lakše da se to radi vašom dominantnom rukom (npr. desnom rukom ako ste desnoruki).

Tapkajte sa vrhovima prstiju vašeg kažiprsta i srednjeg prsta. Ovo će pokriti malo širu oblast nego ako samo tapkamo sa vrhom jednog prsta i to vam omogućava da lakše pokrijete tačke za tapkanje.

Tapkajte čvrsto, ali nikada toliko jako da se povredite ili stvorite modricu.

Tapkajte oko 7 puta na svaku tačku na kojoj tapkate. Kažem oko 7 puta jer ćete ponavljati podsetnu frazu (kasnije o tome) dok tapkate i bilo bi teško da brojite svaki put. Ako odtapkate malo više ili malo manje od 7 (5 do 9, na primer) to bi bilo dovoljno.

Većina tački za tapkanje postoji na obe strane tela. Nema značaja koju stranu koristite, niti ima uticaja ako zamenite strane u toku sekvence. Na primer, možete tapkati ispod desnog oka i kasnije u sekvenci tapkati ispod leve ruke.

Tačke:

Svaki energetski meridijan ima dve krajnje tačke. Za potrebu osnovnog recepta, treba samo da tapkate na jednom kraju da bi izbalansirali bilo koji poremećaj koji postoji. Ovi krajevi su u blizini površine tela i na taj način su dostupniji nego druge tačke koje su dublje smeštene dužinom meridijana. Kada ih radimo zajedno...u redosledu kojim su prezentovani... oni čine sekvencu.

**Na početku obrve, tačno iznad i prema nosu. Ovu tačku skraćeno zovemo OB ili OBrva.

**Na kost koja oivičava spoljašnji ugao oka. Ovu tačku zovemo SO ili Strana Oka. www.TehnikaEmocionalneSlobode.com 27

**Na kost ispod oka oko 2.5cm ispod zenice. Ovu tačku zovemo IO ili Ispod Oka.

**Na oblast izmedju dela ispod nosa i vrha gornje usne. Ovu tačku zovemo skraćeno IN ili Ispod Nosa.

**Na sredini izmedju vrha brade i ivice donje usne. Ovu tačku zovemo IU ili Ispod Usne.

**Na mestu gde se sternum (grudna kost), ključna kost i prvo rebro susreću. Da bi pronašli tu tačku, prvo stavite vas kažiprst na udubljenje U oblika na vrhu grudne kosti (otprilike gde muškarci vezuju kravatu). Od dna tog U, pomerite prst dole prema pupku oko 2.5cm i onda pomerite levo (ili desno) 2.5cm. Ovu tačku skraćeno zovemo KK ili Ključna Kost, mada nije smeštena na samoj ključnoj kosti. Nalazi se na početku ključne kosti i zovemo je tačka na kljućnoj kosti, pošto je mnogo lakše reći tako nego “spoj gde se susreću sternum (grudna kost), ključna kost i prvo rebro”.

**Sa strane tela, na tačci u visini bradavica kod muškarca ili na sredini trake grudnjaka za žene. To je oko 10 cm ispod pazuha. Ova tačka se skraćeno zove IR ili Ispod Ruke.

**Za muškarce, 2.5cm ispod bradavice. Za žene, gde koža dojke nailazi na grudni koš. Ova tačka se zove IB ili Ispod Bradavice. Kao sto je nadalje objašnjeno, ova tačka je dodata u ovom izdanju.

**Na spoljnoj ivici vašeg palca na tačci u ravni sa bazom nokta. Ovo je PL tačka ili PaLac.

**Sa strane vašeg kažiprsta (na delu koji je prema palcu) na tačci u ravni sa bazom nokta. Ova tačka se zove KP ili KažiPrst.

**Sa strane srednjeg prsta (strana bliža palcu) na tačci koja je u ravni sa korenom kažiprsta. Ova tačka se zove SP ili Srednji Prst.

**Sa unutrašnje strane malog prsta (na strani koja je najbliža palcu) na tačci koja je u ravni sa bazom nokta. Ova tačka se zove MP ili Mali Prst.

**Poslednja tačka je karate tačka… koja je prethodno opisana u delu Postavka. Locirana je na mesnatom delu spoljšnjeg dela ruke izmedju vrha ručnog zgloba i korena malog prsta. Skraćeno se zove KT ili Karate Tačka. www.TehnikaEmocionalneSlobode.com 28

Skraćenice za ove tačke su sumirane ispod, istim redosledom kako sto je prethodno opisano:

OB

= OBrva – početak obrve

SO

= Strana Oka

IO

= Ispod Oka

IN

= Ispod Nosa

IU

= Ispod donje Usne

KK

= početak Ključne Kosti

IR

= Ispod Ruke

IB

= Ispod muške Bradavice

PL

= PaLac

KP

= KažiPrst

SP

= Srednji Prst

MP

= Mali Prst

KT

= Karate Tačka

Obratite pažnju da tačke za tapkanje idu od gornjeg dela tela na dole. Znači, svaka tačka je ispod one koja je pre nje. To treba da učini proces pamćenja lakim. Nekoliko krugova kroz tačke i postaće deo vas zauvek.

Takođe skrećem pažnju da je tačka IB dodata nakon pravljenja videa koji prati ovaj kurs. U početku je izostavljana jer je nezgodna tačka za dame koje se nalaze u društvu i imaju potrebu da tapkaju (u restoranu i sl.). Iako su EFT rezultati izuzetni i bez nje, uključujem je radi kompletnosti.

Sastojak #3… 9 Gamut procedura

9 Gamut procedura je možda procedura koja izgleda najčudnije dok se radi EFT. Njena namena je da se “precizno podesi” mozak i to čini tako što koristi neke pokrete očiju, mumlanje melodije (hamovanje) i brojanje. Zahvaljujući povezanosti nerava, odredjeni delovi mozga se stimulišu dok se oči pokreću. Isto tako, desna strana mozga (kreativna strana) je uključena kada hamujemo pesmu (mumlamo melodiju) i leva strana analitička strana je angažovana kada brojimo.

9 Gamut procedura je proces od 10 sekundi gde se izvode 9 od ovih akcija za “stimulisanje mozga”, dok konstantno tapkamo na jednu od energetskoh tačaka...Gamut tačku. Pokazano je tokom višegodišnjeg iskustva da ova rutina može dodati efikasnosti EFT-a i ubrzati vaš napredak ka emocionalnoj slobodi… posebno kada je izveden u sendviču izmedju dve ture tapkanja kroz sekvencu.

Jedan način da se lakše zapamti osnovni recept je da ga posmatrate kao sendvič od šunke. Postavka je priprema za sendvič od šunke, a sam sendvič se sastoji od dve kriške hleba (sekvenca) sa šunkom, ili srednjim delom, kao što je 9 Gamut procedura. To izgleda ovako...

Postavka

Sendvič Sekvenca (hleb) od šunke 9 Gamut (šunka)

Sekvenca (hleb)

Da bi uradili 9 Gamut proceduru, morate prvo locirati Gamut tačku. Nalazi se na poleđini obe ruke na oko 1cm iza sredine izmedju zgloba u korenu kažiprsta i malog prsta. Ako povučete zamišljenu liniju izmedju zglobova u korenu kažiprsta i malog prsta i to uzmete kao da je ta linija osnova jednostranog trougla čije druge strane se spajaju na tačci (vrhu) u pravcu ručnog zgloba, tada bi Gamut tačka bila locirana na vrhu trougla.

Sledeće, morate izvesti 9 različitih aktivnosti dok konstantno tapkate Gamut tačku. 9 Gamut aktivnosti su:

1.

Zatvorite oči

2.

Otvorite oči

3.

Pogledajte oštro dole desno dok držite mirno glavu

4.

Pogledajte oštro dole levo dok držite mirno glavu

5.

Kružite očima u krug kao da je vaš nos centar sata i vi pokušavate da vidite sve brojeve jedan po jedan.

6.

Isto kao #5 samo u obrnutom smeru kružite očima.

7.

Hamujte 2 sekunde neke pesme (predložite Srećan Rođendan)

www.TehnikaEmocionalneSlobode.com 29 www.TehnikaEmocionalneSlobode.com 30

8.

Brzo brojte od 1 do 5.

9.

Hamujte ponovo 2 sekunde neke pesme.

Obratite pažnju da su ovih 9 aktivnosti predstavljeni u određenom redosledu i

predlažem vam da ih memorišete u datom redosledu. Medjutim, možete im izmešati redosled sve dok ste zapamtili da uradite svih 9 ...i...dok izvodite 7,8 i 9 kao jednu celinu. To znači da hamujete 2 sekunde pesmu... zatim brojite...zatim hamujete pesmu, tim redom. Godine iskustva su pokazale da je to važno.

Takodje vam skrećem pažnju da neki ljudi koji hamuju Srećan Rođendan pesmu stvaraju određen otpor jer im to donosi sećanja rođendana na kojima nisu bili sretni. U tom slučaju, ili koristite EFT da ova neprijatna sećanja rešite...ili...možete odstupiti od tog problema i hamovati neku drugu pesmu.

Sastojak #4… Sekvenca (ponovo)

Četvrti...i poslednji... sastojak osnovnog recepta je gore spomenut. On je potpuno identičan gore pomenutoj sekvenci.

Podsetna fraza

Jednom kada ste zapamtili osnovni recept on postaje doživotni prijatelj. Može se primenuti na gotovo bezbrojnu listu emotivnih i fizičkih problema i oslobađa nas od većine njih. Medjutim, postoji još jedan koncept koji treba da razumemo pre nego što primenimo osnovni recept na odredjen problem. Zove se podsetna fraza.

Kada fudbaler dodaje loptu, on cilja odredjenog suigrača. On ne baci loptu u vazduh i nada se nada se da će je neko primiti. Isto tako, osnovni recept mora ciljati odredjen problem. U suprotnom, odskakaće bezciljno sa malo ili bez imalo efekta.

Vi “ciljate” osnovni recept tako što ga primenjujete dok ste podešeni na problem od kog hoćete da se oslobodite. Ovo govori vašem sistemu koji problem treba da bude primalac.

Zapamtite odkrivajuću izjavu koja kaže...

“Uzrok svih negativnih emocija je u poremećaju telesnog energetskog sistema.”

Negativne emocije se javljaju zato što ste podešeni na odredjene misli ili okolnosti, koje uzrokuju poremećaj energetskog sistema. U suprotnom, funkcionišete normalno. Nečiji strah od visine nije prisutan dok, na primer, čitate komičnu stranu nedeljnih novina (i time niste ni podešeni na problem).

Podešavanje na problem se može postići tako što jednostavno mislite na njega. U stvari, podešavanje znači misliti o njemu. Razmišljanje o problemu će doneti energetski poremećaj koji postoji i koji tada...i samo tada...može da se izbalansira primenom osnovnog recepta. Bez podešavanja na problem...koji kreira energetski poremećaj... osnovni recept ne čini nista.

Podešavanje je naizgled veoma jednostavan proces. Vi jednostavno mislite na problem dok primenjujete osnovni recept. To je to...bar u teoriji.

Medjutim, može vam se desiti da vam bude teško da svesno mislite na problem dok tapkate, hamujete, brojite, itd. To je razlog zašto sam uveo podsetnu frazu koju možete konstantno ponavljati dok izvodite osnovni recept.

Podsetna fraza je jednostavno reč ili kratka fraza koja opisuje problem i koji ponavljate glasno svaki put kada tapkate jednu od tačaka u sekvenci. Na ovaj načinvi konstantno “podsećate” vaš sistem na problem na kom radite.

Najbolje podsetne fraze za korištenje su identične onom što ste izabrali za afirmaciju kod postavke. Na primer, ako radite na strahu od javnog govora, postavka bi bila sledećeg tipa...

Iako imam strah od govora u javnosti, ja duboko i potpuno prihvatam sebe.

U okviru ove afirmacije, podvučene reči... strah od govora u javnosti... su idealni kandidati kao podsetna fraza.

Možete primetiti da Adrienne i ja ponekad koristimo malo kraću verziju podsetne fraze na snimcima, dok smo radili sa ljudima, uključujući i u ovom kursu. Mi možemo, na primer, koristiti “strah od govora u javnosti” ili samo “govor u javnosti” umesto nešto duže prethodne verzije. Ovo je samo www.TehnikaEmocionalneSlobode.com 31

jedna od skraćenicana koje smo usvojili nakon godina iskustva sa ovom tehnikom. Za vaše potrebe, možete pojednostaviti svoj rad koristeći identične reči za podsetnu frazu kao što su afirmacije u postavci. Na ovaj način ćete minimizirati bilo koju mogućnost da napravite grešku.

Ovde postoji jedna zanimljiva poenta koju ćete sigurno zapaziti na audio snimku i nekim videoima. Kada Adrienne i ja pomažemo ljudima sa EFT mi im ne tražimo uvek da ponavljaju podsetnu frazu. To je zbog toga jer smo tokom vremena otkrili da jednostavno izjavljivanje problema u toku postavke je obično dovoljno da “podesi” na problem. Podsvesni deo uma obično “zaključa” problem tokom osnovnog recepta, iako tapkanje, hamovanje, brojanje itd. izgledaju kao da su smetnja.

Ali ovo nije uvek tačno i sa našim širokim znanjem i iskustvom, u stanju smo da prepoznamo da li je ili ne korištenje podsetne fraze neophodno. Kao što je rečeno, to obično nije neophodno, ali... kada je neophodno tada je zaista neophodno i mora se koristiti.

Ono što je predivno u EFT je da vam u tom smislu nije potrebno naše iskustvo. Ne morate da budete u stanju da razlikujete da li je podsetna fraza neophodna ili ne. Možete samo pretpostaviti da je uvek neophodna i zato da bi obezbedili da ste uvek podešeni na problem, jednostavno ponavljate podsetnu frazu kao što su date instrukcije. Ne pravi se nikakva šteta ako ponavljate podsetnu frazu kada nije neophodna, a biće od nemerljive vrednosti kada je potrebna. Ovo je deo 100% temeljnog koncepta koji smo ranije spomenuli. Radimo mnoge stvari u svakom krugu osnovnog recepta koje nisu neophodne za dati problem. Ali kada je odredjen deo osnovnog recepta neophodan... on je apsolutno kritičan.

Ne škodi uključiti sve...čak i ono čto nije neophodno...i samo treba jedan minut po krugu.

Ovo uključuje i da se uvek ponavlja podsetna fraza svaki put kada tapkate tačke u toku sekvence. Ništa ne košta da ih uključite...čak ni vreme...jer može se ponoviti u okviru istog vremenskog period

koji je potreban da se tapka na svaku energetsku tačku 7 puta.

Ovaj koncept o podsetnoj frazi je lak. Ali da bi bio kompletan, uključujem ispod nekoliko primera:

Glavobolja

Bes prema mom ocu

Sećanja iz rata

Ukočenost u vratu

Noćne more

Potreba za alkoholom

Strah od zmija

Depresija

Podešavanje narednih krugova

Recimo, koristite osnovni recept za neki problem (strah, glavobolju, bes, itd.).

Ponekad če problem jednostavno nestati nakon jednog kruga, dok drugi put , jedan krug će dati samo delimičan rezultat. Kada je dobijen delimičan rezultat, trebaće da uradite još jedan ili više dodatnih krugova.

Ovi naredni krugovi treba malo da se podese da bi se dobio najbolji rezultat. Evo zašto: Jedan od glavnih razloga zašto prvi krug ne ukloni uvek problem u potpunosti je zato što se ponovo javlja psigološka obrnutost...ta mešajuća blokada koju ispravlja posta

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SIJEČNJU...

SIJEČANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član vanessavanessa

  Hvala Irida Pusaaaa.♥♪♫♫♪♥♥♪♫♫♪♥❤️ ☕ ☕♥

  23.01.2023. 16:59h
 • Član vanessavanessa

  Dobar dan ...Irida molim Te pomozi ,ne znam više postaviti video;((((((Hvala

  23.01.2023. 15:51h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi, lijep i sretan dan vam želim. Lp

  20.01.2023. 04:46h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobro veče Bglavac i veliko HVALA.

  10.01.2023. 21:24h
 • Član bglavacbglavac

  Još jena fenomenalna novost: Atila Bič Božji! Bravo Edin. Lp

  10.01.2023. 20:41h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Bilo veče, prošlo veče, došlo drugo veče - DOBRO VEČE.

  08.01.2023. 15:48h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav Edin dobra ti večer

  06.01.2023. 22:12h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

TAPKANJE - Osnovni Recept TAPKANJE - Saveti kako primenjivati EFT