Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član rea

Upisao:

rea

OBJAVLJENO:

PROČITANO

699

PUTA

OD 14.01.2018.

TAPKANJE - Korišćenje EFT za popravljanje ličnog imidža

Termin “loš sopstveni imidž“ se odnosi na generalna negativna osećanja o samome sebi. Oni koji se smatraju autoritet na ovu temu nisu razvili preciznu definiciju za ovaj fenomen, kao što nisu ni definisali ni tačan uzrok. S toga ne postji nikakav dogovoreni način kako se odnositi prema ovom problemu.

Korišćenje EFT za popravljanje ličnog imidža

Uzrok lošeg sopstvenog imidža

Termin “loš sopstveni imidž“ se odnosi na generalna negativna osećanja o samome sebi. Oni koji se smatraju autoritet na ovu temu nisu razvili preciznu definiciju za ovaj fenomen, kao što nisu ni definisali ni tačan uzrok. S toga ne postji nikakav dogovoreni način kako se odnositi prema ovom problemu.

EFT, nasuprot ovome, je daleko precizniji u svom pristupu i direktno ukazuje na uzrok:

Uzrok negativnog samo imidža je akumulisanje negativnih emocija o samim sebi.

Ovo je očigledno i ovde je iznešeno ovim terminima jer ukazuje koliko logike ima u EFTu. Ako eliminišemo negativne emocije tada ćemo eliminisati i uzrok. I bez uzroka, ovaj loš imidž o samom sebi izbleđuje.

I šta bi bio bolji alat za eliminisanje negativnih emocija, nego EFT?

Loš imidž o samim sebi je možda i najveći problem na ovome svetu. Toliko je prisutan da gotovo svako ima određeni stepen ovog problema. Sopstveni imidž je veoma često identifikovan sa samopouzdanjem. Mi imamo tendenciju da ga zračimo kroz naš način ponašanja, naše držanje tela, kroz naše reči, gestikulaciju i na slične načine, bez obzira da li mi to želimo da pokažemo ili ne. Spram toga, on ima ogroman efekat u našem biznisu, društvu i u ličnim dostignućima.

Ponekad naši poslovi, promocije, prodaja i da li pobeđujemo ili gubimo, zavise kako zračimo naše unutrašnje misli ka drugima. Prijateljstva i romantične veze mogu da cvetaju, ili umru, u zavisnosti kako projektujemo naša osećanja u nama samima. Što je niži sopstveni imidž, lakše se uzrujamo i lakše postajemo besni, dobijamo osećaj krivice, ljubomore, i druga emotivna reagovanja. Kada je naš sopstveni imidž nizak, težimo da ostajemo zaglavljeni u jednom mestu. Nismo spremni da krenemo u novi biznis, ili da izađemo iz odnosa koji je ispunjen zlostavljanjem, ili da pokušamo nešto novo. Neki delovi naših života mogu da postanu zatupljeni ili depresivni.

Ukratko, sopstveni imidž je glavni deo naše emotivne jačine. Kvalit našeg života često od njega zavisi.

Idite u bilo koju veliku knjižaru u odeljenju za samopomoć i tamo ćete pronaći bezbroj knjiga sa rešenjima za popravak ličnog imidža. Uopšteno, oni naglašavaju pozitivan stav i daju različite vežbe koje pomažu da se vidi svetlija strana života. Ohrabruju vas da se fokusirate na vašu jaču stranu radije nego na vaše slabosti i neke naglašavaju vizuelizaciju i afirmaciju da bi vam pomoglo da to postignete. Ja im čestitam na tome.

Podržavam bilo šta što pomaže i mnogi od ovih pristupa pomažu ljudima da poprave sopstveni imidž. Međutim, rezultati su mestimični. Poboljšanje ovde, novi stav onde, ali retko bilo ko postigne poboljšanje širih dimenzija, ili dramatično popravi sospstveni imidž sa nekim od ovih alata.

Razlog zašto mnogi od ovih tehnika ne uspevaju je taj što čine veoma malo da neutralizuju negativne emocije i sopstvenu sumnju u sebe, što sve doprinosi lošem sopstvenom imidžu.

Način njihovog delovanje je taj da vas preplavi sa mega dozama pozitivizma.

To je napor vredan pohvale, ali jednom kada se negatvine emocije i sospstvene sumnje formiraju, tada su prilično tvrdoglave i uporne. Ako je vaše putovanje kroz vaš život poređen sa putovanjem autobusom, tada sumnje u samoga sebe i negativna osećanja su kao putnici u autobusu. Vi ste za volanom a oni su vozači sa zadnjeg sedišta koji misle da poseduju prednja sedišta. Konvencionalne metode ne mogu puno da postignu da se to izmeni.

EFT nudi osvežavajuće nove pristupe ovom problemu sa dramatičnim, širokim promenama koje postiže. Video sam ljude koji su u potpunosti transformisani ovim tehnikama. Njihovo ponašanje, držanje tela, reči, gestikulacija se toliko promene i www.TehnikaEmocionalneSlobode.com 85

reflektuju mnogo pozitivniju, sigurnuju, samopouzdanu osobu. Njihovi prijatelji i kolege na poslu komentarišu o tome kako se „nova“ osoba stvorila ispred njihovih očiju.

Radije nego da pokuša da ugradi nove stavove i poglede kao što to čini konvencionalna metoda, EFT veoma efikasno oslobađa ove sopstvene sumnje i negativna osećanja. On razdrma ove putnike sa prednjih sedišta i izbaci ih iz autobusa. Jednom kada su van autobusa, oni više ne doprinose lošem sopstvenom imidžu.

Sumnju u samoga sebe i negativna osećanja koja čine loš sopstveni imidž su forme negativnih emocija sa kojima naravno EFT veoma uspešno izlazi na kraj. Zapamtite izjavu otkrića na kojoj je EFT izgradjen...

„Uzrok svih negativnih emocija je u poremećaju energetskog telesnog sistema.”

Dok imate ovo na umu, proces popravke sopstvenog imidža je jednostavan. Samo izvedite osnovnih recept na svaku negativnu emociju koju imate. Jedna po jedna, ona će vas napustiti i balans izmedju vaših pozitivnih i negativnih emocija se pomera neminovno prema pozitivnim. Osvežavajući, pun samopouzdanja nov sopstveni imidž izlazi na površinu. Opterećenje je izbačeno iz autobusa.

Ovo je izuzetna prilika da koristite prethodno pomenutu proceduru ličnog mira. Ona automatski deluje na sve one negativne specifične događaje koje utiču na vaš zdrav sopstveni imidž.

Metafora šume i drveća

Ovde je metafora koja će vam dalje pomoći da razumete ovaj koncept. Zamislite svaku od vaših negativnih emocija, ili specifičnih događaja, da je drvo u negativnoj šumi sopstvenog imidža. Ona može biti reflekcija iz vaše prošlosti, kao što su odbijanja, zlostavljanje, neuspesi, strahovi, osećaji krivice, itd. Može biti stotine njih i mogu biti toliko gusti da podsećaju na džunglu.

Hajde da pretpostavimo da ima 100 obolelih drveća u vašoj šumi sopstvenog imidža. Ako odsečete jedno od njih neutrališući ih sa EFT-om, još uvek ćete imati još 99 koje je ostalo. Iako ćete odmah zapaziti emocionalno oslobađanje nakon uklanjanja ovog jednog drveta, još uvek niste napravili mnogo pomaka u šumi sopstvenog imidža.

Ali, šta bi se desilo ako sistematski sečete jedno po jedno drvo svaki dan? Postepeno šuma bi se proredila. Bilo bi više prostora da se kreće kroz nju i bilo bi lakše pronaći mesto u kome bi se boravilo.

Na kraju... upornom upotrebom EFT-a... svo drveće bi nestalo i na njihovom mestu se nalazite emotivno oslobođeni Vi. Svet izgleda sasvim drugačije kada nema šume, ili džungle i pojavi se novi sospstveni imidž.

Generalizacija

Na sreću, nećete morati da posečete svih 100 drveća da bi dobili rezultat. Razlog tome je što EFT neutrališe nekoliko negativnih emocija određenog tipa i tada se javlja nešto što se zove generalizacija na preostale negativne emocije istog tipa.

Na primer, predpostavite da u vašoj šumi imate grupu od 10 drveća pod nazivom „Iskustvo maltretiranja“. Najveće drveće, odnosno najintezivnije se prvo poseku sa EFT-em. Jednom kada ste posekli 3 do 4, ono što se obično desi jeste da preostalih 6 do 7 padnu sami od sebe. Balansiranjem energetskog sistema na nekom drveću se proširi na drugom drveću istog tipa.

Sada možete da ponovite ovaj koncept generalizacije na drugim skupinama drveća koje se mogu zvati, „neuspesi“ ili „odbijanje“. Na ovaj način šuma od 100 stabala može biti očišćena tako što ćemo poseći približno 30 stabala.

Budite posmatrač

Sa EFT-em, promene u sopstvenom imidžu se postižu mnogo brže i mnogo moćnije nego sa konvencionalnim metodama. Ali, promene se ne dešavaju tako brzo kao što je slučaj sa fobijama ili sa memorijama koje vas uznemiravaju. Na njih EFT često deluje gotovo u momentima, dok na promenu kompletnog imidža su potrebne nekad nedelje i nedelje. Ovo je zbog toga što su promene u sopstvenom imidžu rezultat uklanjanja brojnih negativnih emocija, odnosno drveća, za koje treba dosta vremena, a uklanjanje se vrši jedno po jedno. www.TehnikaEmocionalneSlobode.com 86

Kada kažem da za kompletnu promenu sopstvenog imidža obično trebaju nedelje, ne mislim da se u međuvremenu ništa ne dešava. Nasuprot tome, svako drvo koje je uklonjeno iz šume, pomera pomalo imidž o samom sebi. Međutim, trenutna emocionalna sloboda koja je rezultat uklanjanja tog jednog drveta obično ne čini značajne promene kada govorimo o problemu koji je mnogo veći, a to je sopstveni imidž. Ali, promene koje potiču od uklanjanja nekoliko drveća donose značajne efekte, ako postanete posmatrač onoga šta se dešava.

Promene koje se dešavaju unutar vas su postepene, suptilne i veoma moćne. One deluju toliko prirodno, da često uopšte i ne primetite da se promene dešavaju. Na kraju obično vaši prijatelji komentarišu o tome koliko ste se promenili, a time ćete i vi dobiti nepobitan dokaz. Ali do tada, treba da budete “posmatrač“ i da obratite pažnju na ono što se dešava u vama samima.

Zapazite kako ste, na primer, izašli na kraj sa nedavnim slučajem odbijanja u poređenju sa onim što se dešavalo ranije. Obratite pažnju koliko često učestvujete u komunikaciji, koliko više vodite računa o samome sebi, slušajte kakav je ton vaše konverzacije i koliko se on pomera prema pozitivnom. Posmatrajte reakcije drugih prema vama kako ste počeli da zračite sa više samopouzdanja koji je deo vašeg sosptvenog imidža.

Vrlo je važno biti posmatrač, jer bez toga možete doči do zaključka da se ništa ne dešava i odustati od procesa.

Kako krenuti?

Metod je jednostavan. To je suština procedure ličnog mira. Postoje samo dva stepena:

1. Načinite listu svih negativnih emocija iz prošlosti kojih možete da se setite. Uključite svaki događaj kada ste imali strah, odbijanje, osećaj krivice, bes, zlostavljanje, kada ste plakali, ili bilo koje druge negativne emocije. Uključite i velike i male događaje. Ali, stavite velike na vrh liste. To je zbog toga što njih hoćete prvo da neutrališete. Nemojte se opterećivati ako ne možete da se setite svakog od njih. Možete ih dodati na listu tokom vremena kako ih se setite.

2. Zatim, koristite Osnovni recept EFT-a svakodnevno da “sasečete drvo“ sa vaše liste. Radite to svakodnevno, dok nema više negativnih emocija, odnosno drveća. Obratite pažnju na progres koji se dešava dok to radite. Možete to činiti više puta tokom dana, ako vam to vaše vreme dozvoljava i možete saseći i više nego jedno drvo u toku sopstvene seanse. Međutim, morate odraditi svako drvo pojedinačno. Nemojte ih raditi zajedno u istom krugu kroz Osnovni recept.

Nakon nekoliko dana tokom ovog procesa, primetićete da je „veliko drveće“ počelo da izgleda kao da se više ne pojavljuje u vašem životu. To je tipično i osetićete puno emocionalne slobode kada se to desi. Uživajte u tome.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U PROSINCU...

PROSINAC...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

TAPKANJE - Korišćenje EFT-a za fizičko isceljenje TAPKANJE - Siže EFT videa i audia