Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član rea

Upisao:

rea

OBJAVLJENO:

PROČITANO

2682

PUTA

OD 14.01.2018.

TAPKANJE - Energetski sistem tijela

TAPKANJE - Energetski sistem tijela
Naša tela su u suštini energetske prirode. Svaki početni kurs iz anatomije to pokriva. Protrljate vaša stopala preko tepiha i zatim dotaknite neki predmet napravljen od metala. Ponekad možete i da vidite statični elektricitet koji se oslobodi iz vaših vrhova prstiju. Ovo ne bi bilo moguće ukoliko vaše telo ne bi bilo električne prirode.
 

Energetski sistem tela

Naša tela su u suštini energetske prirode. Svaki početni kurs iz anatomije to pokriva. Protrljate vaša stopala preko tepiha i zatim dotaknite neki predmet napravljen od metala. Ponekad možete i da vidite statični elektricitet koji se oslobodi iz vaših vrhova prstiju. Ovo ne bi bilo moguće ukoliko vaše telo ne bi bilo električne prirode.

 

Ako dotaknete vruć šporet osetićete trenutačno bol, zato što se on prenosi električnim impulsom preko nervnog sistema do vašeg mozga. Bol putuje brzinom elektriciteta i to je razlog zašto ga osetite tako brzo. Električne poruke se stalno šalju kroz vaše telo da bi ga informisalo o onome što se oko njega dešava. Bez ovog energetskog toka ne biste bili u mogućnosti da vidite, osetite, okusite, ili omirišete bilo šta.

Još jedan očigledan dokaz vezan za postojanje eletriciteta (energije) u telu su elektroencefalogram (EEG) i elektrokardiogramom (EKG).

EEG beleži električne aktivnosti mozga, a EKG beleži električne aktivnosti srca. Ovi uredjaji se koriste u medicinskoj nauci decenijama i videli ste ih sigurno u televizijskim serijama kada su umirući pacijenti prikačeni na njih u bolnicama. Kada na ekranu prestane da se čuje “bip bip” zvuk, pacijent je umro.

Ovi električni sistemi su vitalni za naše fizičko zdravlje. Šta očeglednije nam treba od ovoga? Kada energija prestane da teče kroz telo... tada smo mrtvi. Pitajte vašeg doktora o tome. Niko vam to ne poriče.

U stvari civilizacija to zna vec milenijumima. Odprilike pre 5.000 miliona godina Kinezi su otkrili kompleksan sistem energetskih kola koja prolaze kroz naše telo. Ova energetska kola... ili meridijani, kao što se zovu... su osnova istočnjačke zdravstvene prakse i formiraju osnovu moderne akupunkture , akroprosure i širokog spektra drugih isceliteljskih tehnika.

Ova energija prolazi kroz telo i nevidljiva je oku. Ne može se videti bez specifične tehničke opreme. Po istoj analogji, ne možete videti ni električne tokove kroz televizor koji radi. Znate da su tu zato što radi. Zvukovi i slike su sigurno dokaz da energetski tok postoji.

Na isti način EFT nam daje očigledan dokaz da energetski tokovi postoje u okviru vašeg tela, jer postižu efekte koji nam daju do znanja da je prisutna. Jednostavno tapkanje u blizini krajeva energetskih meridijana će dovesti do toga da osetite velike promene u vašem emotivnom i fizičkom zdravlju. Ove promene ne bi mogle da se dese da ne postoji energetski sistem.

Zapadna medicinska nauka teži da se fokusira na hemijsku prirodu tela i nije obratila mnogo pažnje na ove tanane, ali veoma moćne energetske tokove sve do zadnjih godina. Medjutim, one postoje i privlače sve više različite grupe istraživača. Možete pročitati nešto od sledećih radova da bi saznali više detalja :

**Becker, Robert O. and Selden, Gary

Električna priroda tela

**Becker, Robert O. Crosscurrents. Tarcher, NY,

1992

**Burr, H.S. Genetski nacrt za besmrtnost: električne šeme života. Neville Spearman, London, 1972

**Nordenstrom, B. Biološki bliski električni krugovi: klinički i eksperimentalni i teorijski dokazi za dodatan cirkulatoran sistem

Nordic, Stockholm, 1983.

Rastući broj zdravstvenih radnika pronalazi načine da koristi vitalni energetski sistem da pomogne fizičko isceljenje. Akupunktura, masaža i hiropraktika su samo neke od njih. Police mnogih knjižara su prepune knjiga na temu tehnika energetskih meridijana za promovisanje dobrog fizičkog zdravlja.

Dr Callahan-ov prvi eksperiment

Moćna pozadina EFT se nije razvila na isti način kao i mnoga druga otkrića. To znaci, nije kreirana u laboratiji, a zatim testirana uživo. Umesto toga zapanjujući događaj u stvarnom životu je ukazao na ovo otkriće. Sledi priča:

1980. godine Dr. Roger Callahan je radio sa svojom pacijentkinjom Mary koja je imala intezivnu fobiju od vode. Ona je patila od čestih glavobolja i zastrašujućih mora i sve je to bilo vezano za njen strah od vode.

Dr. Roger Callahan je pokušao godinu i po dana da joj pomogne konvencionalnim metodama i nisu se mnogo pomerili od početka.

www.TehnikaEmocionalneSlobode.com 19

I onda je jednoga dana izašao iz normi psihoterapeutskog razmišljanja. Iz čiste radoznalosti on je proučavao energetskis istem tela i odlučio da tapka vrhovima prstiju iznad njenih očiju (gde se nalazi krajevi stomačnog meridijana). Razlog za to je bila njena pritužba za određenu nelagodnost u stomaku.

Na njegovo iznenađenje, ona je izjavila da je njena fobija od vode nestala i požurila je prema obližnjem bazenu i počela da prska vodu u svoje lice bez ikakvog straha, bez glavobolje. Sve je nestalo, uključujući i noćne more i nikada se više nije vratilo. Ona je bila totalno oslobođena od svoje fobije od vode. Rezultati kao ovaj su veoma retki u oblasti psihoterapije... ali su sasvim učestali sa EFT.

Izjava otkrića

I dok imate prethodno rečeno na umu, dajemo vam ovde suštinu EFT-a. Vraćaćemo se na nju ubuduće i zvaćemo je “Izjava otkrića“.

Hajde da to sada primenimo na fobiju vode u slučaju Mary. Dok je ona osećala strah, energetski tokovi koji su prolazili kroz njen stomačni meridijan su bili poremećeni. Ta energetska neravnoteža je ono što je uzrokovalo njen emotivni intezitet. To tapkanje ispod njenih očiju je slalo impulse kroz meridijan i regulisalo je poremećaj, izbalansiralo je energetski tok. Kada su energetski meridijani postali izbalansirani, tada je emotivni intezitet... strah... nestao. I u okviru toga se nalazi ono što je najmoćnije što ćete ikada naučiti vezano za neželjene emocije. One su prouzrokovane energetskim poremećajem.

Hajde sada da istražimo otkrivajuću izjavu u malo više detalja.

Prvo obratite pažnju šta ona ne kaže. Ona ne kaže da su negativne emocije prouzrokovane sećanjem na prošli traumatski dogadjaj. Ovo je važno prepoznati zato što je konvencionalna terapija bazirana na vezi izmedju traumatskih memorija i negativnih emocija.

U nekim krugovima prihvaćena je praksa da se „tretira memorija“ i da se u tom procesu traži od klijenta da ponovo preživljava neke bolne emotivne događaje. Nasuprot tome, EFT poštuje sećanja, memorije ali deluje na pravi uzrok... na poremecaj u energetskom delu tela.

Zovu me ljudi širom zemlje, za pomoć preko telefona. Bez toga da ih pitam, oni kreću da mi pričaju u detalje priču o svojim prošlim traumama. To je zbog toga što pogrešno veruju da treba da znam sve detalje dogadjaja da bi im pomogao. Za njih ove memorije, odnosno sećanja su uzrok njihovih problema.

Imam duboku potrebu da pomognem ljudima koji nepotrebno nose sa sobom sve memorije sa negativnim emotivnim nabojem. To je razlog zašto sam i kreirao ovaj kurs. Ljudima uvek deluje čudno kada im kažu da ne moraju ponovo da preživljavaju bolne detalje dogadjaja da bi im EFT bio od pomoći. Ova sećanja mogu da doprinesu neželjenim emocijama (videćete kasnije kako), ali one nisu direktan uzrok. Prema tome, nije potrebno provoditi vreme tako što ćemo se bolno zadržavati na njima. To je nepotrebno činiti.

Na ovaj način se postiže relativno mala količina emotivne patnje kada se radi sa EFT-em. On je relativno bezbolan. Bićete pitani da se na kratko prisetite vašeg problema (tu može da se javi odredjena nelagodnost), ali to je sve. Nema potrebe da preživljavate bol. U stvati, kod EFT rada, mrštimo se na prouzrokovanje produženih emotivnih nelagodnosti. Ovo je samo jedan od primera gde je EFT radikalno drugačiji od konvencionalnih metoda.

Kako dalja pomoć vašem učenju, možda bi bilo od koristi da uporedimo energetski tok u vašem telu sa onim koji se dešava u televizoru. Sve dok elektricitet teče normalno kroz televizor, zvuk i slika su jasni. Ali, šta bi se desilo ako biste skinuli zadnji poklopac televizora i gurnuli u njega šrafciger-odvrtač medju sve te električne špagete? Sasvim je očigledno da biste www.TehnikaEmocionalneSlobode.com 20

poremetili i preusmerili električne tokove i električni „zzzzzt“ bi se desio unutar njega. Zvuk i slika bi postali čudni i televizor bi doživeo jednu verziju „negativnih emocija“.

Na isti način, kada naš energetski sistem postane neuravnotežen, mi unutar nas doživljavamo efekat kao taj električni „zzzzzt“. Kada ispravimo „zzzzzt“ (tapkanjem - nekad je potrebna u umetnička veština - obrati pažnju na snimak) i negativne emocije će nestati. To je jednostavno tako. Veoma sam svestan toga koliko čudno to može da zvuči i koliko je teško u to da se poveruje... bar za početak. Ni ja ne bi verovao u to da nisam imao prilike da vidim mnoge čudesne promene u ljudima nakon primene ovih tehnika.

Medjukorak... nedostajuci deo. Jednom kada to prihvatite... jednom kada sebi „dozvolite“ da to prihvatite... njegova logika ne može više da se porekne. Postaje sasvim očigledno i počinjete da vidite sve nedostatke drugih metoda.

Na primer, metod „tretiranja memorije“ , koji je gore pomenut, postaje napadno pogrešan u svetlu ovih otkrića Ovaj metod pretpostavlja da je memorija neke traume direktan uzrok emotivnog poremećaja. Nije. Postoji medjukorak... nedostajući deo... izmedju memorije i emotivnog poremećaja. Taj medjukorak je, naravno, poremećaj u telesnom energetskom sistemu. To je taj poremećaj, taj „zzzzzt“ koji je direktan uzrok tom emotivnom poremećaju. Ovo je grafički prikazano na slici ispod.

Obratite pažnju da ukoliko se korak 2, međukorak, ne desi tada je korak 3 nemoguć. Drugim rečima... ako sećanje ne uzrokuje poremećaj u telesnom energetskom sistemu tada se negativne emocije ne mogu desiti.

To je razlog zašto nekim ljudima smetaju njihove emocije, a drugima ne. Razlog tome je da kod nekih ljudi postoji tendencija da im energetski sistem postane neuravnotežen pod uticajem takvih sećanja, dok kod drugih ne postoji.

I kada imate ovo na umu veoma je lako da vidite kako metod “tretiranja memorije“ ne postiže rezultate. On se fokusira na korak 1, a gnoriše korak 2.

To je zašto neki ljudi teže da se osećaju još gore kada kovencionalna psihologija deluje na njihovo sećanje, a ne na uzrok (na energetski poremećaj). Rad na koraku 1, gde se traži od nekoga da jasno preživi stresni događaj, dovodi do još većeg poremećaja u energetskom sistemu. A to znači više bola, ne manje. To veoma često može dovesti do pogoršanja problema. Ukoliko se radi na koraku 2, umesto na korku 1, tada će se javiti relativno malo bola. Energetski sistem će se izbalansirati (sa odgovarajućim tapkanjem) i doći će do unutrašnjeg smirenja koje će zameniti negativne emocije. I rezulatat bi bio brzo oslobadjanje, zato što se radilo na pravom uzroku. Ovo se stalno dešava sa upotrebom EFT-a.

A sada se vratimo ponovo na izjavu otkrića. Obratite pažnju da je u nju sve uključeno. Ona kaže „uzrok svih negativnih emocija je poremećaj u energetskom telesnom sistemu tela“. Ovo uključuje

strahove, fobije, bes, preteranu tugu, aksioznost, depresiju, traumatska sećanja, posle traumatske stresove, brige, osećaj krivice, sve limitirajuće emocije u sportu, biznisu, ili u umetnosti. Ovo je

www.TehnikaEmocionalneSlobode.com 21 www.TehnikaEmocionalneSlobode.com 22

veoma sveobuhvatna lista i pokriva gotovo svaku restriktirajuću emociju koju možemo doživeti. Drugim rečima, ovo znači da sve ove negativne emocije imaju isti uzrok... električni „zzzzzt“ u telu. To takođe znači... da one sve mogu da se oslobode na sličan način. Na ovaj način preterana tuga ima u suštiti isti osnovni uzrok kao i trauma, osećaj krivice, strah ili slabiji rezultat bezbol igrača. Znači, isti opšti metod može da se koristi za sve ove probleme. Ova ideja „jednog uzroka“ je ujedno i blagoslov za sve one koji su u profesiji mentalnog zdravlja. Oni su navikli na bezbrojna stalno menjajuća brojna objašnjenja za naizgled bezbrojne emotivne brige njihovih klijenata. Kada nauče da postoji samo jedan uzrok, to znatno pojednostavljuje njihov trud.

Da li se može dijagnostikovati energetska neravnoteža? Da, prisustvo bilo kakve energetske neravnoteže može biti otkriveno koristeći se jedinstvenom dijagnostičkom tehnikom zvanom testiranje mišića. Svako ko je ovladao veštinom ovih tehnika može precizno odrediti koji energetski meridijani su van balansa i na taj način bi znali tačno gde da tapkaju. Bar tako kaže teorija. Treba da znate da testiranje mišića traži dosta praktičnog rada i veoma je mali broj terapeuta koji zaista savladaju tu veštinu u potpunosti.

Za kraj o dijagnostikovanju. Ne morate da znate ništa o dijagnostici da bi imali uspeh sa EFT-om. To je moj doprinos ovom otkriću. EFT je veoma efikasan i bez dijagnosticiranja. Ovo ne znači da sposobnost dijagnoze nije važna. U stvari, ja podučavam jednu elegantnu verziju dijagnosticiranja u jednom našem DVD setu.

„Koraci da postanete odličan terapeut“

Za profesionalne terapeute, posebno za one koji rade sa klinički poremećenim pacijentima, važno je da naprave i ovaj ekstra korak.

Medjutim, naš „100% pokrivajući koncept“ (koji je nadalje opisan) deluje zadivljujuće kao zamena. Dijagnoza nije neophodna za većinu problema sa većinom klijenata.

Koncept 100% pokrivenosti

Da biste razumeli kako ovo deluje, hajde da se vratimo na našu analogiju televizora. Pretpostavimo da je vaša TV slika nejasna... postoji „zzzzzt“ negde iznutra... i želite da to popravite. Sada, nadalje, pretpostavite da vaš majstor za popravku televizora nema alat sa kojim bi dijagnostikovao problem. On nema način da ustanovi da li vam je potreban neki veliki deo, važan deo, kao sto je nova cev za sliku, ili nešto malo kao što je kondenzator. Kako će on tada da popravi vaš televizor?

Ovde je odgovor: Da bi popravio vaš televizor... on pokrije sve što je moguć problem - baš kako jedan automehaničar napravi generalni remont celog motora. Tako će vaš TV majstor zameniti svaki električni deo koji može da vidi. Cev za sliku, otpornike, sve žice, sve što postoji i na taj način će u suštini uraditi mnogo što sta što nije potrebno. Važno pitanje ovde je, “da li on ima izgleda da reši postoječi problem?“ U suštini pošto će sve zameniti šanse da reši problem su 100%. Naravno. U stvari, pošto će zamenuti gotovo sve, njegove su šanse da ga popravi 100%.

Ovaj princip generalnog remonta bi bio ograničavajuće pomoći ako bi televizor bio lociran u delu sa slabom recepcijom gde postoje različiti uticaji. Ali, to se obično dešava. Istovremeno treba reći da postoji mali broj ljudi (manje od 5%) koji imaju energetski sistem koji je pod uticajem određenih tipova alergijskih reakcija. Na tu temu ćemo razgovarati nešto malo kasnije

Osnovni recept: Koncept 100% pokrivenosti, ili generalnog remonta, uklanja potrebu za dijagnozom. Praktično, mi uradimo mnogo više nego što treba. Koristimo proces koji zapamtimo i koji se zove osnovni recept, koji primenjujemo kroz dovoljno tapkajućih procedura da bi praktično pokrili ceo energetski sistem. Na ovaj način, naše šanse za rešenje specifičnog energetskog poremećaja ili „zzzzzt“, su veoma povećane čak i kada nemamo nikakve mogućnosti da dijagnostikujemo.

Jedina razlika između majstora za televizor i EFT je da naš generalni remont traje samo nekoliko minuta, ne danima. Zbog toga je veoma praktičan pristup.

Koncept 100% pokrivenosti, ili generalnog remonta, traži da tapkate krajeve mnogih energetskih meridijana bez toga da znate koji od njih ima poremećaje. Na ovaj način vi ćete tapkati i više nego što treba. Takpaćete na neke meridijane u www.TehnikaEmocionalneSlobode.com 23

kojima energija normalno teče. Možete se pitati da li to može da učini neku štetu. Odogovor je NE. Ova „totalna pokrivenost“ , kao što se dešava u EFT, ima isti efekat kao, na primer, kada bi se zamenilo više delova u televizoru nego što treba. Ne bi došlo ni do kakve štete u televizoru... ali sigurno biste popravili ono što nije valjalo.

Dosadašnji zaključak : do sada smo pokrili neke bazične osnove i diskutovali šta se može očekivati. Takodje smo razgovarali o naučnoj pozadini ove tehnike i naučili da je “uzrok svih negativnih emocija poremećaj u energetskom sistemu tela“. Ovo je radikalno novo otkriće i zahteva način razmišljanja van normalnih granica da bi se zaista mogla ceniti njegova vrednost.

Takodje, naučili smo da dijagnostikovanje energetske neravnoteže može biti važno, ali nije praktično i nije neophodno da se nauči u ovom kursu. Na svu sreću, dijagnostikovanje se može izbeći u velikoj većini slučajeva korišćenjem koncepta 100% pokrivenosti, ili generalnog remonta.

Ovaj koncept 100% pokrivenosti zahteva da se zapamti procedura tapkanja. Ova procedura je osnovni deo EFTa i kada se o tome govori, misli se na osnovni recept. To je vaš primarni alat i „najbolji prijatelj“ za postizanje emocionalne slobode. Sada imate neophodnu podlogu da cenite njegovu moć. U sledećem poglavlju ćemo govoriti o osnovnom receptu.

PS: Podsećamo vas na naše početne komentare, da emotivna i energetska oslobadjanja koja dobijamo sa EFT –em često rezultiraju dubokim fizickim isceljenjima.

www.TehnikaEmocionalneSlobode.com

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro. Nebo je bilo prekrasno. Tko nije gledao propustio je nešto jako lijepo. Lp

  29.03.2023. 07:49h
 • Član bglavacbglavac

  Večeras gledamo u nebo i uživamo u prilici da gledamo planete u njihovoj šetnji nebom. LP

  28.03.2023. 17:32h
 • Član bglavacbglavac

  Sretna vam nedjelja dragi magicusi. Lijep pozdrav!

  26.03.2023. 04:46h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  ❤️ ☕ ☕♥♥♪♫♫♪♥♥

  22.03.2023. 17:01h
 • Član vanessavanessa

  .♥♪♫♫♪♥♥❤️ ☕ ☕♥21.3.23 pozdrav od zločeste

  21.03.2023. 15:36h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobro veče svima, kolikovas ima.

  19.03.2023. 18:13h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro magicusi. Sretan dan vam želim. Lp

  17.03.2023. 06:57h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

TAPKANJE - Naučna pozadina EFT TAPKANJE - Osnovni Recept