Kalendar događanja

Član irida

Upisao:

irida

OBJAVLJENO:

PROČITANO

16885

PUTA

OD 14.01.2018.

Ptice u snovima (VI)

Ptice u snovima (VI)
VRANA je također svađalica i u snovima je slika sanjačevog ega.Često je glasnik novih ili kreativnih početaka, tj razvoja ega ka personalizaciji.U nekim kulturama poput gavrana prenosi duše umrlih između dva svijeta pa je i u snovima često povezuju sa smrću

PTICE: Vidjeti ptice - predznak velike sreće u ljubavi. Ptica bez perja - na vas će pasti veliki teret. Ptica koja sjedi - bit ćete tužni. Koja leti - primit ćete vijest koja će vas uozoriti na neku opasnost. Ako ptice dolijeću - dolazi vam sreća. Ako odlijeću - sa sobom odnose vašu sreću. Ptica u krletci - nadjačat ćete svoje suparnike. Hraniti ptice - vaša dobrota neće vam biti uzvraćena istom mjerom. Loviti ptice - očekuje vas nenadani dobitak. Ubiti pticu - gubitak. Jesti ptice - doživjet ćete veliku nepravdu. Ptičja jaja - blagoslov. Jesti ih - jad i bijeda.
PTICE - velike ptice velikim ljudima donose zadovoljstvo, a male ptice donose zadovoljstvo malim ljudima
JATO PTICA - dobit ćete potrebne informacije
JATO: čut ćete vijesti bitne za vaš daljnji život.
PTIČAR : Sklopit ćete novo, korisno prijateljstvo.
PTIČJE STRAŠILO Zbog svoje lakovjernosti bit ćete prevareni.
STRAŠILO - čuvajte se prevare i slatkorječivosti
STRAŠILO: Primit ćete lošu i vrlo neugodnu vijest.
CVRKUT: Cvrkutati - ispunit će ti se želja. Čuti cvrkut i vidjeti pticu - primit ćete neku neočekivanu informaciju i kroz to dobitak. Čuti cvrkut a ne vidjeti pticu - primit ćete nepovoljne vijesti.
CVRKUTANJE PTICE ~ ako ste vidjeli i pticu - dobre vijesti ~ ako niste vidjeli pticu – loše
GNIJEZDO – uspjeh ~ gnijezdo s jajima – svadba ~ uništiti gnijezdo - budite manje ljubomorni
GNIJEZDO: Vidjeti gnijezdo - veselje u kući. Vidjeti mnogo gnijezda - ako imate u izgledu neki novi posao, prihvatite ga. Prazno gnjezdo - steći ćeš imetak. Gnijezdo puno jaja - svatovi. Gnijezdo puno ptica - sreća. Razvaliti gnijezdo - čuvajte se ljubomore. Zmijsko gnijezdo - imaš lukave prijatelje.
KLJUN - uspješno ćete završiti započeti posao
KLJUN: Vidjeti kljun - samo hrabro u planirani posao! Kljun od ptice - primit ćete radosnu vijest. Kljun na čovjeku - čuvaj se zla.
KRILA: Vidjeti krila - dobre vijesti. Imati krila i mahati njima - očekuje vas duži put. Ako vam se krila u toku leta strgaju - budite pažljiviji u poslovanju.
KRILA - dobit ćete neke dobre vijesti

LEŠINAR -  problemi i svađe, ako nešto započinjete bolje malo pričekajte
LETENJE - na kraju će sve biti dobro  ~ gledati druge kako lete - nemojte biti ljubomorni na druge
LETJETI - što duže i više letite, već vas sreća očekuje ~ nisko letjeti – problemi ~ visoko iznad zemlje – strah ~ letjeti pomoću krila - radostan događaj ~ ako padnete - problemi će biti veći
LETENJE: Dugo letjeti - očekuju vas lijepi dani puni radosti i sreće. Nisko letjeti - posao vam daje slabe rezultate. Brzo letjeti - očekuje vas bolest. Letjeti pomoću krila - sreća. Pad u toku leta - pred vama su neočekivani problemi. Gledati druge da lete - bit ćete zavidni.
PERJE - neugodno razdoblje puno briga i poteškoća osim ako sanjate šareno perje ono pretkazuje znači uspjeh
PERUŠKA : Prijeti vam siromaštvo.
PAPERJE: Predznak velikog novčanog dobitka.
PAPERJE - dobitak
NOĆNA PTICA: Vidjeti noćnu pticu - pažljivo i dobro razmislite prije donošenja važne odluke. Čuti a ne vidjeti noćnu pticu - očekuje vas vam smrtni slučaj u obitelji. Noćna ptica u letu - pretrpjet ćete neki gubitak.
ĆUK: Vidjeti ga - očekuj nesreću. Čuti ga - loš glas.
SOVA - nezgode ali one vas neće uplašiti
SOVA : Vidjeti sovu - vama bliska osoba bit će bolesna. Čuti a ne vidjeti sovu - uskoro će umrijeti vama jako bliska osoba. Čuti i vidjeti sovu - najava velike sreće. Sova u letu - okruženi ste lažnim prijateljima.
PTICE obično predstavljaju misli. One su simbol mira i slobode. Prema starim tumačenji jedino su crne ptice bile glasnici loših vijesti. Gavrani i orlovi imaju spiritualno značenje. Ako ptice u snu slobodno lete mogle bi biti znak vašeg duhovnog i psihičkog zadovoljstva.One predstavljaju duhovne težnje; sposobnost uzdizanja iznad banalnih ovozemaljskih problema Kroz ovakve snove naša duša sama sebe simbolizira ovim simbolom. U nekim kulturama se čak vjeruje da se duše po smrti pretvaraju u ptice.Noćne ptice se povezuju s duhovima.
SOVA je noćna ptica.
To je još jedan simbol podsvjesti. Obično predstavlja mudrost i vrlinu, i podsvjest vam skreće pozornost na nešto. Sanjanje sove može značiti da su promjene na vidiku.
U ezoterijskoj tradiciji postoji pravi sistem podudarnosti između vrsta ptica, njihovih boja i psihičkih nagona.To je dobro znati jer u snovima su ptice simboli sanjačeve ličnosti.
JATO, upravo zbog gore navedenoga u snu može značiti objektivno sagledavanje neke situacije, a znači i obiteljsku povezanost i podršku, ali i konciznost mišljenja i govora..
GNIJEZDO simbolizira dom, udobnost, sigurnost i zaštitu. Ali isto tako može značiti i emotivnu ovisnost. Jaja u gnijezdo mogu predstavljati nove početke. prazno gnijrzdo, napuštanje doma i sigurnosti.
KLJUN: Neko zabada kljun gdje mu nije mjesto. Kljun je simbol smetnje, ali i sposobnosti da uzmemo ono što nam treba (roda i lisica).
KRILA: Krila otkrivaju vaše sposobnosti, a možda pokušavate pobjeći pred problemima, ali i imaginacija, duhovnost, ideje. Perje također simbolizira sposobnost uzdizanja iznad problema.Slomljena krila nam kažu da se upuštamo u nešto iznad svojih mogućnosti ili da nas netko sprečava.
LETJETI: Vrijeme za pozitivno razmišljanje, sve je moguće, uzdizanje nad ograničenjima korištenjem mašte, a moglo bi se desiti i da vam mnoge tajne budu otkrivene. Sagledavanje iz više perspektive.Lakoća.


ALBATROS: Nepoznata osoba donijet će vam dobre vijesti.
ALBATROS – dobre vijesti (Nepoznata osoba donijet će vam dobre vijesti.)
GALEB: Vidjeti galeba - stiže vam neočekivano pismo iz daleka. Vidjeti galeba da leti - napustit će vas voljena osoba, a oženjenima slijedi rastanak uz suze. Uloviti galeba - sreća vam neće izmaknuti.
GALEB - svađa s partnerom, pripremite se na njegovo bezobzirno ponašanje prema vama
LABUD: Vidjeti labuda - pred vama su veselje, zdravlje i sretna ljubav. Bijeli labud - najavljuje vaše spokojstvo. Crni labud - brige i svađa. Labud koji pjeva - primit ćete vijesti o nesreći ili smrti drage osobe. Labud koji pliva - najavljuje gubitak časti i imovine. Labud u letu - čuvajte se gubitka u poslovanju. Labud koji govori ljudskim jezikom - čeka vas teška presuda.
LABUD - pripazite da vam tajne ne budu otkrivene, uspjeh na poslovnom i ljubavnom planu ~ ako pjeva ili ako je crn - problemi, svađe i gubitak
DIVLJA GUSKA Morat ćete se odreći nečeg.
ŽDRAL:Prijatelji će vas iznevjeriti.
ŽDRAL - iznevjeriti će vas drage osobe
DIVLJA PATKA: Bit ćete razočarani u nekoj bliskoj osobi.
ŠLJUKA: Loviti šljuke - ići ćete na kraće putovanje. Jesti ih - neočekivano ćete steći bogatstvo.
GNJURAC: Brinete bez razloga.
ČAPLJA: Vidjeti čaplju - čuvaj se nesreće. Ubiti čaplju - gubitak.

ČAPLJA
- problemi
RODA - očekuje vas izrazito nepovoljno razdoblje
RODA : Vidjeti rodu - očekuje vas sretan brak i život u izobilju. Roda koja leti - primit ćete neke dobre vijesti, ali vam neće uspjeti najnoviji pothvat zbog nepodmirenih dugova. Roda u gnijezdu - očekuje vas sreća. Rode da klepeću - najava skore ženidbe.

GALEB se hrani ribom, u našem snu možda pita kakva je naša duhovna hrana. A možda nešto trebamo pustiti da odleti.
LABUD: Prestž i udobnost. Labudovi su simbol gracioznosti, ljepote i dostojanstva i vjernosti.Čak se i Zeus pretvorio u labuda da bi se približio Ledi.
DIVLJA GUSKA: Znači skrb i majčinsku ljubav, ali i poruku iz podsvjesti.Ona je često ekvivalent labudu.
DIVLJA PATKA: Ako leti psihičko zadovoljstvo, ako pliva predstavlja podsvijest. Patke znaju plivati, hodati i letjeti, zato predstavljaju našu moć prilagodbe različitim situacijama.Patke su i simbol bračne vjernosti i sreće.
ČAPLJA (roda) se ponekad zamijeni (pobrka) sa ždralom za kojeg kažu da je simbol gluposti, ali i vjernosti poput labuda i dugovječnosti. Ponekad za rodu kažu da je simbol nametljive radoznalosti.Roda na dimnjaku znači sreću i začeće i taj simbolizam se krije u naivnom vjerovanju da rode donose djecu.

ORAO - povoljan početak avanture
ORAO : Orao da leti - velika te sreća čeka. Ubiti ga - imat ćeš štete. Uhvatiti ga - tuga i ljutina.
SOKOL: Vidjeti sokola - očekuje vas sreća i zadovoljstvo. Sokol u letu - netko blizak će vas prevariti. Loviti s njime - očekuje vas veliki novčani dobitak.
SOKOL - pripremite se na prijevaru i grabežljivce oko vas
JASTREB - pripazite s kim se družite i kakvi su vam prijatelji
JASTREB: Čuvaj se lažnog prijatelja.
KOBAC: Oprez u susretu sa nepoznatim ljudima!
KOBAC - upoznat ćete neke nove ljude koji nisu baš iskreni stoga pripazite
GAVRAN: Vidjeti jednog gavrana - sreća. Jato gavranova - žalostan glas. Vidjeti gavrana na grani - očekuje vas gubitak. Čuti graktanje gavrana - velika nesreća ili smrt. Vidjeti gavrana da leti - smrt u kući. Biti gavran - dobit u novcu.
GAVRAN - pripazite dobro na ono što imate ~ vidjeti jednog gavrana – sreća ~ jato gavrana - loša vijest ~ biti gavran - materijalna dobit
KUKAVICA - dolazi dobro razdoblje
KUKAVICA: Predznak radosti i sreće.

ORAO, kralj ptica, koji leti iznad oblaka znači duhovno uspinjanje i prosvjetljenje. Ptice su općenito povezane s mirom i opuštenošću. Starija tumačenja kažu da su ptice pozitivni znakovi. Golubovi i orlovi su općenito spiritualni simboli, pogotovo ako slobodno lete. Orao je snažna ptica i poruka iz podsvjesti bi mogla biti napredak, jasna percepcija, uspjeh ili bjeg od dosade. Ali orao je i grabljivica tako da su moguće i negativne, čak zlokobne konotacije. Ako orao napada i san je zastrašujući, obratite pozornost na vaše agresivne misli ili nakane.Orao je kao kraljevski znak, čest simbol u heraldici (plemićki i državni grbovi i zastave), a označava i jednog evanđelista.
JASTREB je grabljivica. U simbolizmu ptica često je podcijenjen. U snovima ima veze s brzim uočavanjem i iskorištavanjem prilika. Ako besciljno kruži, osjećate dosadu vezanu za neku situaciju.
GAVRAN je ptica lošeg predznaka (možda zbog boje svog crnog perja). Bjeda, nesreća , tuga i smrt (posmrtna ptica) su neki od simbola. Ali on je i lukav, čak pronicava (zbog toga je ušao u basne). Biti spreman suočiti se sa nepoznatim u svrhu da bolje upoznate sebe. Sakupljanje unutarnje energije u svrhu ozdravljenja.
KUKAVICA je simbol parazitizma, lijenosti i ljubomore. Kako brigu o svojem potomstvu uvaljuje drugim pticama i u snovima označava izbjegavanje obveza i dužnosti, a označava i ljude koji se vječno žale, imali razloga za to ili ne.

SVRAKA :Vidjeti svraku - primit ćete loše vijesti. Mnogo svraka - u vašem životu će doći do velike promjene.
SVRAKA – nisu svi ljudi oko vas iskreni, pripazite
VRABAC ~ u ruci -neočekivani dobitak ~ u letu ili na grani - neprilike, na uspjeh ćete morati pričekati
VRABAC : Vidjeti ga - ogovarat će vas na poslu. Jato vrabaca - planovi i poslovi u koje ste bili sigurni, izjalovit će vam se. Vrabac u ruci - najava velikog veselja. Vrabac u letu - dobit ćete mnoga prazna/lažna obećanja. Loviti vrapca - imat ćete neočekivani susret s nekom dragom osobom. Pucati na vrabca - od novog posla imat ćete veliku korist.
VRANA - nemojte odgađati svoje planove
VRANA : Vidjeti vranu - predznak smrtnog slučaja u obitelji. Vrana na drvetu - očekuje vas ne baš ugodan susret s rođacima. Čuti vranu - primit ćete loše vijesti. Loviti vranu - zamjerit ćete se pretpostavljenima. Uhvatiti vranu - bit ćete razočarani i tužni.

ČAVKA:
Vidjeti čavku - čuvajte se intriga. Čuti čavku - nagovještaj žalosti.
ČVORAK: Imat ćete neprilika zbog ogovaranja.

SVRAKA je obična brbljavica i kradljivica, pa u snovima najavljuje ogovaranja, spletke i osobe koje se nastoje okoristiti tuđim trudom. Ponekad su u snovima ogledalo našeg ponašanja.
VRANA je također svađalica i u snovima je slika sanjačevog ega.Često je glasnik novih ili kreativnih početaka, tj razvoja ega ka personalizaciji.U nekim kulturama poput gavrana prenosi duše umrlih između dva svijeta pa je i u snovima često povezuju sa smrću.

NOJ: Nastradat ćete zbog tuđe greške.
NOJ - netko će svoju odgovornost prebaciti na vas
FAZAN - dobre vijesti i veselje
FAZAN: Vidjeti fazana - nenadana radost.
TETRIJEB : Vidjeti ga - osobe u vašoj okolini brinu za vas i o vama. Pucati na njega - nadjačat ćete svoje protivnike.
PREPELICA: Vidjeti prepelicu - primit ćete vijesti iz daleka. Jesti prepelicu - problemi i brige u kući.
NOJ i guranje glave u pijesak su neodvojivi. U snovima često znači izbjegavanje suočavanja sa problemima.Uz to je on ptica koja ne može letjeti (poput domaće peradi), pa nam u snu često poručuje da se ne možemo dići iznad problema.

Fazani, prepelice i tetrijebi su simboli ljubavnog i svakog drugog sklada.Ako ih sanjate, možda vas uskoro uhvati pravi ljubavni žar.

GOLUB
– ne dajte se zavesti ~ golub na krovu-dobre vijesti ~ hvatati goluba - loše vijesti ~ golub u letu - sreća u obitelji
GOLUB: Vidjeti goluba - dobar glas. Golub u letu - očekuje vas sreća u obitelji. Golub na krovu - ugodna vijest. Vidjeti uginulog goluba - ostat ćete bez dobrog prijatelja. Jato golubova - dobit ćete pomoć od stranih ljudi. Loviti ili uloviti goluba - imat ćete materijalni gubitak. Jesti goluba - žalost u kući.
GOLUBINJAK: Vidjeti ga - pazi na svoj brak! Imati golubinjak - očekuje vas vjenčanje, radost i sloga u obitelji.
GOLUBINJAK – problemi u braku
GRLICA: Vjernost

GOLUB je znak da preuzimate krivicu za druge na sebe, obično zbog lakovjernosti.Zbog umiljatosti on je i simbol mira i ljubavi, koja se obično predstavlja parom golubova.U kršćanstvu golub je simbol Duha Svetoga, pa i u snovima može najaviti posebne milosti i blagoslove. Golubovi predstavljaju i vijest, a ponekad i želju za povratkom kući.
Golubica: mir; duša.Grlica i golubica jesu simboli vjernosti, a golubinjak i stanje u njemu odražava stanje sanjačevog braka..

DROZD: U bliskoj budućnosti očekuje vas velika sreća.
ŠEVA : Ako visoko leti - očekuje vas veliki dobitak. Ubijena ševa - gubitak. Ševino gnijezdo - imat ćete neku korist. Odnositi jaja iz gnijezda - osramotit ćete se. Čuti pjev ševe - očekuje vas sreća u ljubavi. Jesti ih pečene - očekuju vas velike brige.
ZEBA : Stižu vam radosne vijesti.
ŽUNA - nisu svi ljudi oko vas iskreni
ŽUNA: Čuvajte se ljudi iz svoje okoline.
KOS ~ vidjeti ga – loše vijesti ~ čuti ga kako pjeva -  promjene na bolje i uspjeh
KOS: Vidjeti kosa - neprilike. Slušati ga kako pjeva - dobre vijesti i napredak u poslu.
SJENICA (ptica) : U obitelj vam ponovno dolazi smirenje i zadovoljstvo.
SJENICA - pretkazuje zanimljivo životno razdoblje
SLAVUJ - dobitak ali ne nužno materijalni
SLAVUJ: Vidjeti slavuja - uskoro ćete dobiti dijete i bezbrižno ćete dočekati starost. Gledati slavuja i slušati ga kako pjeva - primit ćete dobre i vesele vijesti. Čuti slavuja a ne vidjeti ga - bit ćete prevareni. Uloviti slavuja - uskoro će se u vašoj obitelji zbiti neki sretan događaj.
LASTAVICA - lastavice lete prema vama ili su u vašoj blizini i ne boje vas se – sreća ~ ako idu od vas – gubitak
LASTAVICA: Vidjeti lastavicu - sreća za vašu obitelj. Lastavica u gnijezdu - uskoro ćete primiti vijest koja će vas razveseliti. Lastavica u letu - netko vam se miješa u brak. Ako lastavice ulaze u kuću - očekuje vas blagostanje i velika sreća u obitelji. Ako napuštaju kuću - razdor u obitelji. Uništavati gnijezdo u kojem su lastavice - očekuju vas neprilike zbog vlastite nepažljivosti.
KANARINAC ~ slobodan kanarinac - vjerujte ljudima ~ kanarinac u krletci - sloboda vam je ugrožena
KANARINAC : Kanarinci - vjerni prijatelji. Loviti ih - lažni prijatelji. Ako stoji na vašoj ruci - imate vjerne prijatelje. Ako leti - primit ćete dobre vijesti. Ako pjeva - pazite da vas ne ulove u zamku. Kanarinac u krletci - ugrožena vam je sloboda.
PAPIGA - neugodno razdoblje, drugi vam zavide i žele vam napakostiti zbog toga
PAPIGA: Vidjeti papigu - imate neiskrene prijatelje. Čuti papigu kako nerazgovjetno brblja - bit ćete predmet ružnih ogovaranja. Čuti papigu kako govori - bit ćete u opasnosti. Držati papigu na ruci - prijet vam lakša bolest.

Rekla bih da ptice pjevice općenito imaju pozitivnu simboliku, naročito slavuj kojeg se smatra pjevačem ljubavi.
LASTAVICA:
Proljeće, obredi plodnosti, obnova, selidba,razdvajanje, novi počeci, samozatajnost i dobro društvo, a ponekad i samoću..
KANARINAC, papiga: Sreća i sklad, ponekad (ako su u krletci) zarobljenost u nekoj situaciji, nemogućnost izlaza, mirenje sa situacijom..


KAVEZ:
Vidjeti kavez - riješit ćete se briga vezanih uz započeti posao. Kavez sa pticama - upoznati ćete novo društvo. Ptice koje izlijeću iz kaveza - pretrpjet ćete neki gubitak. Kavez sa divljim životinjama - vaš neprijatelj neće uspjeti u svojim namjerama. Divlje zvjeri koje bježe iz kaveza - predstoji vam velika opasnost.
KAVEZ ~ vidjeti - rješenje problema ~ s pticama - steći ćete nove prijatelje ~ s divljim životinjama – uspjeh ~ ako netko bježi iz kaveza - problemi i opasnost
KRLETKA - provodite više vremena s obitelji
KRLETKA: Prazna - posvetite više vremena i pažnje svojim ukućanima.

KAVEZ:Oograničenja, suzdržavanje, vidjeti ga, gubitak mira. Osjećate se zatočeno i onemogućeno da se izrazite. Da ste vi u nekom kavezu, problemi i gubitak energije na nekom području vašeg života. Osjećate se zakinuto u vezi ili na poslu. Stavljati divlju životinju u kavez, znači da ćete pobjediti suparnike, da znate izaći na kraj s ograničenim ljudima. Ali isto tako znači da ste u mogućnosti kontrolirati životinjske nagone u vama.
KRLETKA: Ovaj simbol znači da prolazite kroz neku fazu gubitka energije. Isto tako možete biti ograničeni i spriječeni da djelujete na željeni način. Bitno je znati, postoji li ključ i ko ga drži u snu i u kojem okruženju se odvija.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

KOLOVOZ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  Irido, hvala ti za odlično tumačenje mog sna, a posebno za drugi komentar - živa istina!

  16.08.2019. 17:32h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Sretan Vam blagdan, uživajte u ovom danu. Lp

  15.08.2019. 07:26h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  draga Majo, želim ti sretan rođendan

  06.08.2019. 13:49h
 • Član mkrmarmkrmar

  Pozdrav svima !

  04.08.2019. 16:44h
 • Član vanessavanessa

  ♥♪♫ ♥*♪♫ ♥L.p

  02.08.2019. 14:00h
 • Član mkrmarmkrmar

  Pozdrav svima !

  28.07.2019. 17:40h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  nema više srčeka? ikonice srčeka? :)

  28.07.2019. 14:29h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Divlje životinje u snovima V DOMAĆE ŽIVOTINJE U SNOVIMA