Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član irida

Upisao:

irida

OBJAVLJENO:

PROČITANO

9258

PUTA

OD 14.01.2018.

ODJEĆA, OBUĆA, NAKIT I MODNI DODACI U SNOVIMA

ODJEĆA, OBUĆA, NAKIT I MODNI DODACI U SNOVIMA
Odjevanje: Generalno predstavlja nas i naš status. Može značiti napredak ili nazadak, ovisno o odjeći. Obično ukazuje na način kako se predstavljamo ostatku svijeta. Odjeća u snovima jest osobnost- persona u psihološkom smislu.

Snovi o odjeći imaju posve personalna značenja i čak i bukvalno imaju veze s onim što u psihologiji nazivamo persona. Uz funkciju zaštite odjećom često pokušavamo sakriti ili zamaskirati neke svoje stvarne ili umišljene nedostatke. Zbog svega toga, odjeća u snovima je također multiznačana (ovisi o tome da li je nova, stara, čista, prljava, poderana, zakrpana, koja mjesta su poderana-zakrpana ili čista-prljava, a i boje te odjeće su važne). Često ukazije i na bolest na pojedinim organima. Npr. ako u snu imamo mrlju ili rupu na majici u predjelu srca i još ako se takav san opetuje bilo bi dobro posjetiti kardiologa.

Odjeća: čast
Prljava odjeća: zapreke
ODJEĆA - primjerena godišnjem donosi dobro ~ obući se neprikladno – sramote ~ skupocjena odjeća – rastrošnost ~ prati odjeću - riješit ćete svoje probleme ~ obući pogrešno odjeću - nepovoljno razdoblje
CRNA ODJEĆA ~ biti u crnoj odjeći - trebamo se zapitati koga žalimo, možda umire ljubav a da mi toga nismo svjesni

Odjeća: Odjeća općenito predstavlja našu prezentaciju pred ljudima i status.Kaže se da odijelo ne čini čovjeka, ali puno govori o čovjeku. Ponekad ukazuje na naše kao i tuđe stavove. Odjeća je više simbol javnog ja, onoga kako želimo da nas vide. Vrsta, kao i boja odjeće će vam pomoći da ispravno protumačite san.

ODIJEVATI SE - predstoji vam neugodno razdoblje

OBLAČITI SE: Siromaštvo i neprijatelji.
SVLAČITI SE ~ svlačiti dio ili svu odjeću - ostat ćete bez luksuznih stvari

Golotinja uvjek ukazuje na našu ranjivost. Ponekad stid i nezaštićenost ili strah od otkrivanja nekih tajni ili neugodnih situacija. Sanjati da ste uhvaćeni goli i da se pokušavate pokriti predstavlja vašu ranjivost u s vezi neke konkretne situacije i često doista ima veze s našim odnosom prema osobi pred kojom se nastojimo pokriti, sakriti. Gledati golu osobu s gađenjem predstavlja naš strah od novih spoznaja o toj osobi. U slučaju da nas tuđa nagost ne zgražava, znači da uglavnom vidiimo ljude onakvima kakvi jesu. Isto tako može imati veze sa seksualnošću i senzualnošću.


Oblačenje lijepe odjeće:
primanje pohvale i poštovanje
Dotjeranost: otklanjanje neumjerenosti
ODIJELO ~ bijelo – žalost ~ crno – poslovni uspjeh ~ kupovati – svečanost
ODIJELO ~ novo – svađe ~ staro - pripazite na zdravlje ~ prljavo - netko vam spletkari iza leđa ~ šivati - bavit ćete se poslovima izloženim javnosti ~ radno odijelo - dobit ćete dobru poslovnu ponudu

ODIJELO: Odijelo bijelo - žalostit ćeš se. Odijelo crno - posao sa ljudima na položaju. Odijelo šivati - bogatstvo i slava. Odijelo novo - prepirka zbog druge osobe. Odijelo prljavo - velike spletke. Odijelo staro - bolest.
FRAK: Nositi frak - dobitak na poslu.
FRAK - uspjeh na poslu

Odjevanje: Generalno predstavlja nas i naš status. Može značiti napredak ili nazadak, ovisno o odjeći. Obično ukazuje na način kako se predstavljamo ostatku svijeta. Lijepa odjeća često znači da se pokušavamo svijetu predstaviti u što boljem svjetlu, a često je i u funkciji zavođenja.

RADNO ODIJELO:
Prihvatite zadatak koji će vam uskoro biti ponuđen!
UNIFORMA: Nositi uniformu - očekuje vas izuzetna čast i priznanje.
UNIFORMA - primit ćete pohvalu ili priznanje

ODORA - dobit ćete zasluženo priznanje
OKLOP: Čuvaj se laskavaca oko sebe. Nositi ga - očekuj dobro.

OKLOP
- nekim ljudima nije stalo do vas, ali vam to neće pokazati ~ nositi ga - dogodit će vam se neke dobre stvari
Oblačenje oklopa: razboljet ćeš se ili ćeš biti povrijeđen od zlih duhova
ŠTIT : Vrebaju vas vaši protivnici, ali nebojte se, ne mogu vam ništa.
ŠTIT - koliko vam vrijedi štit takva vam je i partnerica

Uniforma: Sanjati sebe ili druge u uniformo možda govori o našoj potrebi da se osjećamo dijelom neke grupe ili da nam je previše stalo do tuđeg mišljenja. Ako se osjećamo neugodno u snu, vrijeme je da razmislimo o nekim promjenama. Uniforme i odore u snovima predstavljaju profesije i zanimanja i tako ih i treba tumačiti. Sve vrste oklopa i štitova znače naše zatvaranje pred drugima, a vjerojatno i strah od povređivanja. Uniforma u snu može ukazivati na uloge koje sanjač igra u stvarnom životu ili arhetip iz kojeg djeluje (npr. plicajac, svećenik, medicinska sestra, lijećnik itd.)

NARODNA NOŠNJA:
U veselom društvu ići ćete na putovanje.
NARODNA NOŠNJA - zanimljivo putovanje
SELJAČKA ODJEĆA: Očekuje vas neka pohvala.
VEZ - poslovni napredak
VEZ :Vidjeti vez - steći ćete poštovanje i ugled u svom društvu. Raditi vez - primit ćete neku nagradu.

Narodna nošnja i svi folklorni detalji i elementi su u snu poveznica sa sanjačevom tradicijom, a ponekad označavaju i sanjačev stav prema neobrazovanim ljudima i primitivizmu.

KABANICA: Ne boj se neprijatelja.
KABANICA - riješit ćete uspješno probleme
BALONER ~ nositi – poslovni uspjeh ~ skidati – nisu svi ljudi oko vas iskreni
OGRTAČ :Dobit ćeš počast. Ogrtač skidati - netko te jako iskorištava.
OGRTAČ - potrebna vam je zaštita
KAPUT: Vidjeti kaput - uskoro ćete krenuti na put. Poderani kaput - očekuje vas rastanak od drage osobe. Stari kaput - briga za rodbinu. Razgledavati kaput - možda će vam se uskoro ostvariti želja za kraćim putovanjem. Oblačiti kaput - previše ste razgovorljivi. Kupovati kaput - dolazi ti poklon.
KRZNO: Vidjeti krzno - bit ćete prevareni. Skupocjeno krzno - predznak loših vijesti. Nositi krzno - prijeti vam neka opaka bolest. Poklanjati krzno - nećete imati uspjeha u započetom poslu. Šivati krzno - trebate promijeniti okolinu. Biti krznar - brinite malo više o sebi i svom zdravlju; otiđite do svog liječnika.
KRZNO - očekujte podvalu
Krzno: priroda animalne energije
BUNDA: Steći ćeš veliko imanje. Zadovoljstvo zbog neočekivanog novčanog dobitka.
BUNDA – uspjeh

Ovo su uglavnom zaštitni odjevni predmeti, no u snu možda ukazuju sanjaču da je možda previše zatvoren i da se pokušava distancirati ili izolirati od svoje okoline. U svakom slučaju ukazuju na povećanu potrebu za zaštitom i toplinom unatoč distanciranih osjećaja i prema sebi i prema drugima. Krzna i bunde možda ukazuju na naglašenu potrebu za stalnim dokazivanjem pažnje i ljubavi, a pozivaju i na obraćanje pažnje na naše nagonske potrebe, pogotovo ako sanjač na javi ne nosi krznenu odjeću.

ŠEŠIR
- šešir predstavlja način na koji vas okolina doživljava ~ izgubiti ga - izgubit ćete ugled.
Šešir: ograničeno razmišljanje
ŠEŠIR : Nov - steći ćete ugled i poštovanje u društvu. Star - izgubit ćete teško stečeni ugled. Čistiti šešir - pretrpjet ćete manju štetu. Stavljati šešir na glavu - ići ćete na planirano putovanje. Vidjeti šešir na drugome - očekuju vas velike brige. Ako vam vjetar odnese šešir - u posljednji trenutak izbjeći će vam željeni dobitak.
KLOBUČAR : Dobri poslovi.
ŠUBARA – sramota
ŠUBARA : Imati šubaru na glavi - bit ćete osramoćeni.
KAPA: Vidjeti kapu - očekujte novčani dobitak. Naći kapu - nenadani dobitak. Zagubiti kapu - žena ti nije vjerna. Imati kapu na glavi - vaša tajna veza dugo neće biti otkrivena.
FES: Vidjeti fes - u poslu ćete pretrpjeti štetu. Stari fes - očekuje vas oskudica. Novi fes - očekuje vas žalost. Nositi fes - primit ćete ljubavno pismo. Na drugome ga vidjeti - čuvajte se ljubavnih avantura.
KACIGA: Doživjet ćeš tučnjavu
ŠLJEM : Nas upozorava da budemo predostrožni, da se osiguramo, da sakrijemo svoje namjere.
PERJANICA: Vidjeti perjanicu - očekuje vas putovanje zbog vojnih poslova. Crna perjanica - pred vama su brige i tuga zbog bolesti ili nečije smrti.
PERJANICA - poslovno putovanje ~ crna perjanica – žalost
Kapuljača: skrivati prave motive

MARAMA: Vidjeti maramu - očekuje vas veliko veselje zbog putovanja na koje ćete uskoro ići. Crna marama - predznak žalosti u kući.
MARAMA – putovanje ~ crna marama – žalost
VEO ~ nositi – jako loše vijesti ~ vidjeti – na kome je ta osoba će imati problema ~ poderan – otkrit će se neke vaše tajne
VEO: Po starom vjerovanju nešto što ste skrivali kao tajnu uskoro će izaći će na vidjelo.
KOPRENA: Vidjeti koprenu - vaša dugo čuvana tajna bit će otkrivena. Imati koprenu preko lica - očekuju vas velike neugodnosti i brige; ne odajte povjerene vam tajne! Sresti nekog s koprenom - dobiti ćete neočekivanu pomoć.

Šešir: Šešir je uz to što štiti glavu, obično simbol moći i autoriteta, a ženski šeširi imaju i zavodničku ulogu.Zato je šešir i stereotip osobe koja ga nosi. Svakako treba obratiti pažnju na osobu koja ga nosi, pa prema tome i tumačiti san. O kakvoj se osobi radi, i zaslužuje li ta osoba poštovanje kakvo joj daje vaša podsvjest. Osoba koja nosi šešir jednim dijelom predstavlja i vas. Šta šešir govori o vašem mjestu u društvu i kako se vi odnosite prema tome? Ponekad šešir ima veze i sa seksualnošću, no kao i ostala pokrivala za glavu (fes, kapa, šubara, marama) uz zaštitu od vanjskih utjecaja, društveni i statusni značaj (lovački šešir, kuharska kapa, klaunski šešir,udovička marama itd) možda ukazuju sanjaču i na to da ne pušta svoje misli van („šta se krije pod šeširom?“), tj. da se boji izraziti svoje mišljenje i stavove. Velovi i marame u paleti ženstvenosti i ženske tajanstvenosti zauzimaju posebno mjesto. Epolete su simbol ranga i statusa koji sanjač zauzima u društvu. Perjanice u snovima, kao i razni ukrasi na šeširima su simbol gizdavosti i ponosa.

MUF:
Bezbrižno ćete živjeti.
PODVEZICA: Naći podvezicu - očekuje vas velika sreća u ljubavi.
PODVEZICA - ljubavna sreća
ŠAL: Predznak problema, bolesti, neraspoloženja.
ŠAL – neraspoloženje
RUKAVI : Dugački - napredovat ćete u društvu. Kratki - bit ćete osramoćeni.
RUKAVI ~ kratki – neugodnosti ~ dugi - dobar period
Rukavice: prijevara
RUKAVICE : Vidjeti rukavice - primit ćete poziv na neku proslavu. Izgubiti rukavice - imat ćete velike probleme i neugodnosti zbog greške koju ste nedavno učinili. Naći rukavice - očekuje vas nenadana sreća. Nositi rukavice - očekuje vas uspjeh i ugled u društvu. Kupovati rukavice - sramit ćete se nečega.
RUKAVICE  ~ nositi i naći – uspjeh ~ izgubiti - neugodnosti
ČARAPE: Nove - imat ćete neugodnosti i brige. Poderane - neugodnosti su prolazne. Kupovati čarape - problemi u kući. Plesti ih - sreća u radu. Oblačiti čarape - bliske osobe prouzročit će vam teškoće. Svlačiti ih - bit ćete zadovoljni postignutim.
ČARAPE ~ ako su nove – problemi ~ ako su stare - kraj problemima
DOKOLJENKE: Nositi dokoljenke - očekuje vas uspjeh u braku i u ljubavi.
DOKOLJENKE - uspjeh u braku

Ovdje imamo nabrojane još neke zaštitne odjevne predmete. Muf može biti znak luksuza, ali i skrivanja nečega od drugih. Šal može biti i ukras i zaštita, ali u snu često govori o našoj verbalnoj zakočenosti. Rukavi ili otkrivaju našu zavodljivost ili sakrivaju naše nedostatke. „Baciti nekome rukavicu“ je oduvjek značilo izazov i sukob. Rupe na čarapama doista znače siromaštvo („čuvati novac u čarapi“), no ženske čarape su znak senzualnosti i zavodljivosti. Ako odrasla osoba u snu nosi dječje dokoljenke vjerojatno je pred njom životna situacija u kojoj se ponaša nezrelo, nedoraslo.Podvezica je simbol zavođenja..

PREGAČA : Vidjeti pregaču - očekuju vas brige. Poderana pregača - prijeti vam opasnost od zlobe i zavisti ljudi u vašoj bližoj okolini. Naći pregaču - steći ćete dobrog prijatelja. Izgubiti pregaču - primit ćete vijesti koje će vas razočarati. Nositi pregaču - očekuju vas problemi i neugodnosti. Opasati se njome - ići ćete na svadbu ili drugo veliko veselje.
Pregača: nijekanje seksualnosti
Pregača: nijekanje seksualnosti
KUĆNA HALJINA:Najavljuje povećanje obitelji.
SPAVAĆICA : Obitelj će vam se povećati.
SPAVAĆICA – prinova
NOĆNA KAPA: Nemate razloga, a ni prava prigovarati drugim ljudima.
NOĆNA KOŠULJA: Vidjeti noćnu košulju - muče vas vaše razbludne želje. Oblačiti noćnu košulju - pred vama je veliki poslovni neuspjeh. Svlačiti noćnu košulju - uz veliki trud i odricanje očekuje vas uspjeh u poslu. Poderana noćna košulja - oprez! pritajeni neprijatelji pokušavaju narušiti vaš ugled i čast.
PIDŽAMA - želite nešto zabranjeno ~ oblačiti - materijalni gubitci ~ svlačiti - uspjeh zahtjeva mnogo truda ~ stara i poderana - netko vam spletkari iza leđa

Pregača jest obrana od neke prljavštine, a kako puno ludi seksualnost doživljava prljavom ne treba nas čuditi ponuđeno tumačenje. Pidžama, spavaćica, noćna košulja, kapa i sl: Nositi odjeću za spavanje u snu znači da vam je potreban odmor. Ako nosimo takvu odjeću u javnosti nismo svjesni nečega važnoga što može biti ravno ispred nas. Možda prolazimo kroz život ne obraćajući pažnju na događaje oko nas. Kućna haljina u snu nam možda poručuje da se malo više posvetimo domu i obiteljskim obvezama.

HALJINA:
Haljina bijela - dug. Obojena - neprijatelji te se boje. Nova - dobro zdravlje. Mokra - ogovaranje. Prljava - netko te sramoti. Haljinu šiti - velike brige. Haljine stare - opasnost od vatre. Haljine donje - sreća. Haljine skupocjene - počast. Prati ih - ispunit će ti se želja. HALJINA ~ nova - dobro zdravlje ~ prljava – ogovaranja ~ prati – uspjeh
POJAS:Vidjeti pojas - imat ćete sretan brak. Bogato ukrašen - živjet ćete u blagostanju. Zlatan pojas - skoro vjenčanje. Naći pojas - primit ćete dobru vijest i steći povjerenje važne osobe. Izgubiti ga - nećete ostvariti svoje ciljeve.
POJAS - ljubavna sreća, brak ~ izgubiti - problemi

Haljina je prije svega simbol ženstvenosti. Nositi je, predstavlja sagledavanje stvari sa ženskog stajališta. Svakao je važna boja, model, te da li je nova ili stara i pohabana Nositi bijelu haljinu, želimo se predstaviti kao nevinašce nekome.Ako nam je haljina tijesna, zapravo se ne osjećamo dobro u svojoj okolini, a ni u „svojoj koži“, tj. ulozi koju smo preuzeli u životu. Crvene boje su simbol seksualnosti i strasti (npr. bijela haljina sa crvenim trokutima po sebi vjerojatno ukazuje na preljub pred kojim zatvaramo oči). Ako nas pojas steže vjerojatno smo zapeli u vlastitoj zamci ili nesretnom i krutom braku. Obveze su nam preteške.

SUKNJA: Poderana suknja - očekuje vas neki dobitak. Dobiti suknju - pretrpjet ćete neku štetu. Kupiti suknju - očekuje vas neimaština. Nosititi crnu suknju - ići ćete nekome na sprovod.
SUKNJA – siromaštvo ~ poderana suknja – poboljšanje

Suknja predstavlja simbole koje pokrivamo ili poruke koje šaljemo. Takođe simbolizira ženstvenost ili našu seksualnost.Važno je ima li ta odjeća mrlja ili zakrpa i kako su razmještene, jer to može biti upozorenje na bolest ili disfunkciju u pojedinim organima (npr. suknja ima stilizirani džep preko cijelog trbuha, na pokušaj da se gurne ruka u džep ustanovimo da je to samo našivena zakrpa – bilo bi dobro nakon ovakvog sna napraviti ultrazvuk abdomena).

PODSTAVA: Podstava na kaputu ili nekom drugom odjevnom predmetu - pretrpjet ćete štetu. PODSTAVA  - šteta
PODSUKNJA: Šarena podsuknja - pred vama su mnoge zapreke. Bijela podsuknja - stižu vam trenuci uživanja i zadovoljstva. Poderana podsuknja - što prije završite započeti posao! PODSUKNJA ~ bijela – zadovoljstvo ~ šarena - ciljeve možete ostvariti ako na vrijeme otklonite zapreke ~ poderana - posao bi vam mogao pretrpjeti gubitke ukoliko se ne uložite sve svoje snage

Ovo može biti višeznačno i u svakom konkretnom snu značiti nešto posve drugo. Najčešće ilustrira naš strah da drugi ljudi ne vide ono što ne želimo pokazivati, katkada doista znači otkrivanje neugodnih istina.


HLAČE: Poderane hlače - sramota. Nove - radost.
HLAČE ~ ako su nove – uspjeh ~ stare ili poderane – neugodnosti
TRAPERICE – zanimljiv društveni život vas očekuje
NARAMENICE – vedrina
NARAMENICE: Imati ih - dobro raspoloženje neće vas napustiti ni u teškim trenucima.
REMEN: Vidjeti remen - u kuću vam stiže neočekivani novac i sreća. Nositi remen - na poslu ćete biti dobro nagrađeni za svoj trud.
REMEN - dobitak

Ako oblačimo ili mijenjamo hlače u snu, možda se preispitujemo o našoj ulozi i ponašanju na poslu, kući ili bilo kojem području našeg života. Ako pokušavamo pokriti genitalije u snu, radi se o seksualnim problemima. Da, hlače ako su prljave na točno određenim mjestima, mogu doista govoriti i o seksualnim disfunkcijama, ali ćešće govore o muškim kvalitetama svog vlasnika. Poderane ukazuju na povrede, lomove i ranjavanja. Savršeno opeglane hlače (na crtu) govore o uštogljenosti i svojebrsnoj društvenoj ukočenosti. Zakrpe mogu ilustrirati oskudicu. Naramenice sugeriraju ležernost, opuštenost. Traperice također, ako ih nosi starac, možda ne živi u skladu sa svojim godinama. Remen se ponekad dovodi u vezu s kažnjavanjem, a ponekad poziva na razborito trošenje („stegnuti remen“). Raskošan remen, s bogato ukrašenom kopčo, upozorava na bahatost i razmetanje.

PULOVER: Vidjeti ga - stižu vam gosti. Kupovati pulover - predznak blagostanja.
PRSLUK: Uskoro će vam u kuću doći gosti.
KOŠULJA: Vidjeti košulju - netko vas ogovara. Čista košulja - ispunit će vam se želja. Prljava košulja - predznak bolesti. Poderana košulja - imate mnogo neostvarenih želja. Košulja bez rukava - čuvajte se krađe! Oblačiti ili svlačiti čistu košulju - oslobodit ćete se svih briga i napetosti. Prati košulju - imat ćete posla sa sudom. Šivati košulju - očekuje vas sreća u ljubavi.
KOŠULJA – neugodnosti ~ čista - ostvarenje planova ~ prljava – bolest ~ poderana - netko vas pokušava pokrasti ~ šiti košulju - ljubavni uspjeh

Košulja: Kao i općenito u snovima o odjeći, tumačenje ovisi o izgledu, boji, vrsti, prilici i cijelom okruženju sna. Ako pokušavamo obući više košulja, san sugerira na to da smo zbunjeni oko toga šta želimo biti i šta drugi očekuju od nas. No to može značiti i glumatanje u svakodnevnom životu i da imamo po jedno lice za svaku priliku, ali možda više ne znamo koje lice kojoj prilici pristaje, pa ih dezorijentirano prelklapamo jedne preko drugih. Ovakav san može upućivati i na škrtost i sklonost gomilanju. Ako nas ovratnik steže, sigurno smo i u stvarnosti pod velikim pritiskom, ako ne i u velikoj nevolji. Dijagnostički treba obratiti pažnju na boje i stanje u kakvom se nalaze košulja, prsluk ili pulover. Oštećenja i zaprljanja uvjek skreću pažnju na dijelove tijela koja se se nalaze na tom mjestu.

GAĆE: Vidjeti gaće - gubitak. Prljave - bolest. Poderane - svađa i tučnjava. Šarene - prijevarom ćete steći dobitak. Naći gaće - imat ćete iznenadne troškove. Izgubiti ih - bit ćete oštećeni.
GAĆE - problemi i iznenadni troškovi
DONJE RUBLJE: Nesigurni ste u vjernost svog partnera.
DONJE RUBLJE - udaljili ste se od jednostavnog prirodnog života, "obucite se"
RUBLJE: Bijelo rublje - pretkazuje vam skoro vjenčanje. Prljavo rublje - očekuju vas svađa, neugodnosti čak smrtna opasnost za vas ili nekog iz vaše najbliže okoline. Šareno rublje - bit ćete osramoćeni i prezreni. Novo rublje - susrest ćete prijatelje koji su dugo bili odsutni. Rublje koje se suši - za bolesne ozdravljenje, za zdrave zadovoljstvo. Prati rublje - očekuju vas manje neprilike sa sretnim završetkom. Vješati rublje - primit ćete važnu vijest o nekoj počasti.
RUBLJE ~ prljavo - neugodne situacije ~ bijelo - nagovještaj pomlatka u obitelji ~ šareno - problemi s okolinom ~ vješati rublje – priznanje ~ rublje na štriku - pripazite na svoje zdravlje ~ prati rublje – neugodnosti
STEZNIK : Vaša radoznalost uzrokovat će vam neprilike.
STEZNJAK - ne zabadajte nos u tuđe poslove
KUPAĆI KOSTIM: Očekuje vas manja prehlada.
KUPAĆI KOSTIM - lakša bolest

San o tome da smo u donjem vešu ukazuje na situaciju u kojoj smo izgubili samopoštovanje. Možda se bojimo biti otkriveni i osramoćeni. Ako se osjećamo neugodno plašimo se da bi neko mogao otkriti naše skrivene misli ili osjećaje. Sanjati nekoga drugoga u donjem vešu ukazuje na moguće neugodne situacije u vezi s tom osobom. Prljav i iskidan donji veš ukazuje na to da se ne osjećamo ugodno u svojoj koži, a može biti i zdravstveno upozorenje. Možda imamo negativan stav prema sebi ali i o svojoj seksualnosti.

ODRPAN BITI
: Dobit ćeš neprijatelja.
ODRPAN BITI - pripazite, upoznat ćete neke ljude koji vam neće željeti dobro
DRONJAK: Vidjeti dronjak - doći će do izražaja vaša postojanost. Skupljati dronjke ili stare krpe - siromaštvo.
DRONJCI - ako ste obučeni u dronjke - naumili ste nekoga prevariti
PODERANOST: Biti poderan - osramotit ćete se. Vidjeti poderanog - pretrpjet ćete neki gubitak.
PRNJE: Ako ste obučeni u prnje - imat ćete sreće i uspjeha u prijevarama.
KRPA: Vidjeti krpu - očekuju vas veliki poslovi. Dobiti novu krpu - uspješno ćete riješiti postojeći problem. Poderana krpa - najavljuje vam novčani gubitak i siromaštvo.
KRPA – uspjeh ~ poderana krpa - problemi
ZAKRPA : Vidjeti zakrpu - dolaze vam teška vremena. Imati zakrpu - ogovaranje vaših suradnika nanijet će vam štetu.
KRPANJE: Krpati svoje stvari - zahvaljujući svojoj marljivosti, očekuje vas bezbrižan život. Krpati tuđe stvari - dolazi kraći period pun problema.
KRPATI ~ nešto svoje - na dobrom ste putu ~ krpati tuđe stvari - imat ćete problema
PARATI - pomirit ćete se s osobom s kojom ste dugo u zavadi
RASPARANOST : Uskoro će završiti neka stara svađa.
RAZDERANOST: Razderati nešto - upustit ćete se u posao koji neće uspjeti.

Sanjati da smo u dronjcima, simbolizira našu lošu situaciju u bilo kojem pogledu.. Vidjeti dronjke znači da pospremamo ili bacamo stare navike i probleme, jer dronjci najčešće jesu ostaci stare osobnosti. Krpanje i zakrpe znače pokušaj da se ono staro još uvjek održi, a ponekad upozorava ne kirurške operacije koje su nužne. Paranje je najava pomne, retrogradne analize, radi konačnog uvida da je nešto doista potrošeno i mrtvo. Razderanost može najaviti ozbiljne povrede.

DŽEP: Vidjeti svoj džep - očekuje vas iznenadni dobitak. Prazan džep - dobitak, ali uz mnogo problema. Pun džep - imat ćete neki gubitak. Izvrnuti džep - imat ćete teškoća u ostvarivanju svojih želja. Poderani džep - tvojim radom drugi se koristi.
DŽEP ~ vidjeti ga ili ako je prazan – dobitak ~ ako je pun ili ako ga praznite - novčani problemi

DŽEPAR: Džepar biti - doživjet ćeš počast i uvaženje. Džepara uhvatiti, pobijedit ćeš svoje neprijatelje.
DŽEPAR ~ biti – priznanje ~ džepara uhvatiti – pobjeda
DŽEPARAC: Dobiti ga - ostvarit će vam se planovi.
DŽEPNI NOŽ – manji problemi
DŽEPNI NOŽIĆ: Čuvaj se.
DŽEPNI SAT: Uspjeh, dobitak i zadovoljstvo

Šuplji džepovi, poderani džepovi, puni džepovi, izvrnuti džepovi, prazni džepovi itd. Skoro uvjek ih povezujemo s novcem i nema razloga da u snu bude drugačije, ali ako sanjamo da nam naš šef daje džeparac onda smo sigurno slabo plaćeni u stvarnosti. Ako mi u snu dajemo džeparac osobi koja sve ima, možda se u stvarnosti dodvoravamo nekome tko nas i ne primjećuje. Džepari u snu najavljuju iznendane manje gubitke na javi. Ruke u džepovima nas upozoravaju na nehajnost. Džepni nož je simbol našeg opreza, a džepni sat govori o našem smislu za planiranje i organizaciju, a može i najaviti konkretno vrijeme nekih događaja, samo treba u snu pogledati koliko je sati, jer smo možda nešto predugo odgađali (bili pravi „zgubidani“). Džep nam u snu može ukazati i što bi trebali skrivati, čuvati.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SRPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima !

  05.07.2020. 09:44h
 • Član magicusmagicus

  Dobar vam dan dragi magicusi. Lp

  01.07.2020. 18:47h
 • Član tantriktantrik

  Hvala Irida!

  23.06.2020. 07:04h
 • Član iridairida

  Tantrik, dobrodošao na magicus! Nadamo se da ćeš pisati o svome radu...

  18.06.2020. 14:36h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav!

  17.06.2020. 14:00h
 • Član tantriktantrik

  Dobro jutro, dragi magicusi!

  17.06.2020. 07:35h
 • Član bglavacbglavac

  Dobar dan gospodine. Lp

  16.06.2020. 20:19h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

BILJKE U SNOVIMA V (Povrće) CIPELE, torbe i materijali za odjeću