Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član irida

Upisao:

irida

OBJAVLJENO:

PROČITANO

16735

PUTA

OD 14.01.2018.

LJUDSKO TIJELO U SNOVIMA

 LJUDSKO TIJELO U SNOVIMA
Čuvena izreka: „ideš mi na jetra“ jasno ilustrira mjesto na kojem se skrutnjava svaka naša frustracija i iziritiranost koju nam prirede drugi ljudi, pa u svjetlu toga ostaje zagonetno kako je narodni tumač jetra povezao s dobitkom?

Nastavljam s revizijom sanjarica na našem tržištu. Odmah iza abecede u većini sanjarica se nalazi abdomen i abnormalnost, znači govorit ćemo o ljudskom tijelu i pojedinim organima koji se pojavljuju u snovima.

ABDOMEN – velika iščekivanja

ABNORMALNOST
- upozorenje

Ovo veliko iščekivanje kod narodnog tumača vjerojatno izvire iz gladi i potrebe da se trbuh napuni bilo čime jestivim. Znamo da je čovječanstvo u svom povijesnom hodu često bilo suočeno sa stvarnim pomorom od gladi. Čak i kršćani u svojim litanijama imaju zaztiv: „Bože sačuvaj nas od kuge, rata i gladi!“ Abnormalnost možemo prihvatiti kao upozorenje. Kako ja vidim ova dva elementa u snovima?

ABDOMEN –Sanjanje bilo kojeg dijela tijela je pokušaj skretanja svijesti na njega. Ako u snu osjećate bol ili neugodnost u nekom predjelu, ispitajte stanje tog dijela. Ponekad naša podsvijest zna da nešto nije u redu. Može biti zdravstveno upozorenje za bilo koji organ smješten u trbušnoj šupljini.

ABNORMALNOST – deformiteti bilo koje vrste su uvijek upozorenje na iskrivljena mišljenja, stavove i slično, ako trudnica sanja takav san, on može biti odraz straha za tijek trudnoće, ali i ozbiljno upozorenje.

Ali podsjetimo se prvo, na značenje fizičkih ili tjelesnih snova.

Fizički ili tjelesni snovi, koji mogu biti izazvani čisto tjelesnim reakcijama tijekom spavanja vezanim za udobnost/neudobnost, pritisak vlastite težine na neki od organa (ruka, noga, uho itd), našim prehrambenim navikama u večernjim satima isl. Mahom su beznačajni, no mogu govoriti i o našem zdravlju ili bolesti. Dakle, ne bi nikako trebalo smetnuti s uma da probavne teškoće i promjene i problemi s cirkulacijom često prave probleme pri spavanju i uzrokuju loše snove, nepamćenje snova, a često i pravu nesanicu.Ako ste zaspali skvrčenih nogu, noge su vam utrnule i zato možda sanjate da ne možete trčati. Pored vašeg tijela kuca sat i vi zbog njegovih otkucaja sanjate marširanje čete vojnika ili udaranje čekića i sl. Ovakve konverzije znak su da se niste dovoljno opustili pa niste isključili prijem senzacija/podražaja iz fizičkog svijeta. Na ovakvoj percepciji zasniva se hipnopedija, sugestija/učenje u snu uz fizička pomagala kao što su kazetofon s timerom (tajmer) koji aktivira audio-trake u REM fazama sanjanja (približno svakih 90 minuta).

LJUDSKO TIJELO

Ljudsko tijelo u snovima simbolizira razne aspekte našeg bića, a često ukazuje na arhetip iz kojeg djelujemo u stvarnosti (grudi maternica, jajnici i trbuh-majčinstvo, pupak, središte itd. Ovdje prilažem nekoliko simbola snova po Franc Bardonu iz: Zlatne knjige Mudrosti:

Tijelo: jastvo
Dijelovi tijela: članovi familije
Povećavanje tijela ili samo njegovih dijelova: uspjeh u materijalnim stvarima i također zdravlje
Udvostručenje tijela: žaljenje, tugovanje
Raspadanje tijela: smrt
Trčanje: promjene u jastvu
Kosa: energija, inspiracija
Glava: mentalna sposobnost
Lubanja: granice razmišljanja
Oči: vrata ka istinskom jastvu
Genitalije: stvarati
Noga: sposobnost mijenjanja smjera ili puta
Stopalo: potpora i temelj
Kost: unutarnja snaga
Srce: ljubav
Visina: što viša razina to više razumijevanje i znanje
Krv: žrtva
Izmet: unutrašnje čišćenje
Oko: jasno vidjeti
Ožiljak: mržnja i loša osjećanja
Crvi u tijelu: bolest

Ja ću opet ponuditi sadržaj narodnih sanjarica i svoje tumačenje istih simbola. Genitalije u ovom poglavlju neću posebno isticati kao dijelove tijela, dovoljno je sjetiti se da one u sebi nose stvaralačku klicu života, te da su simbol prodornosti i naše sposobnosti da učinimo bilo što, što nam život donosi kao izazov.

TIJELO: Golo tijelo - očekuje vas sramota i neki gubitak. Sakato tijelo - izbjegavajte svađe i spletke na poslu. Tijelo bez glave - od nadolazećeg posla nećete imati nikakve koristi. Tijelo obraslo dlakom - očekuje vas velika sreća i veselje. Imati lijepo i vitko tijelo - bit ćete rado viđeni u svakom društvu. Vidjeti svoje tijelo odebljalo - u hrani nikada nećete oskudijevati. Prati tijelo - uskoro ćete saznati za smrt nekog znanca. Vidjeti neku izraslinu na tijelu - očekuju vas velike brige. Ozlijediti tijelo - mučit će vas brige i strah od budućnosti. Imati bolove u tijelu - uskoro ćete izvesti neku nepodopštinu. Razgolititi svoje tijelo - netko u društvu će vas posramiti. Razgolititi tuđe tijelo - izaći će na vidjelo vaša sklonost k razvratu.

TIJELO ~ biti u tuđem tijelu - slobodno postupite drugačije ~ golo tijelo - bit ćete izvrgnuti poruzi ~ biti debeo – blagostanje

VOŠTANA FIGURA : Uskoro ćete biti u društvu vrlo dosadnih ljudi.

Sanjati svoje tijelo općenito ukazuje da sanjamo o našoj osobnosti. Naše samopouzdanje i izgled su uzajamno povezani, kao i naša ranjivost i nezaštićenost. Ovakav san možda govori o našim zadovoljstvima ili teškoćama tijekom dana, koje se reflektiraju kroz san. Tijelo je simbol sebstva, a detalji u snu će nas voditi do interpretacije sna. Osim ako sanjamo posebne dijelove tijela, što ćemo vidjeti dalje u tekstu. Ako sanjamo tuđa tijela, trebamo preispitati svoj odnos prema drugim ljudima ili konkretnim likovima iz sna. Ako sanjamo da smo u tuđem tijelu, možda bi doista trebali imati više razumjevanja za tu osobu, ali ako je netko drugi u našem tijelu, sigurno živimo nečiji tuđi život i nečija tuđa očekivanja, a san nam poručuje da je vrijeme da pronađemo sebe i izgradimo vlastito samopouzdanje.Voštana figura u snu govori o odsustvu ili nepokazivanju osjećaja.

No, nemojmo smetnuti s uma da fizički ili tjelesni snovi, mogu biti izazvani čisto tjelesnim reakcijama tijekom spavanja vezanim za udobnost/neudobnost, pritisak vlastite težine na neki od organa (ruka, noga, uho itd), našim prehrambenim navikama u večernjim satima isl. Mahom su beznačajni, no mogu govoriti i o našem zdravlju ili bolesti. Dakle, ne bi nikako trebalo smetnuti s uma da probavne teškoće i promjene i problemi s cirkulacijom često prave probleme pri spavanju i uzrokuju loše snove, nepamćenje snova, a često i pravu nesanicu. Crvi u tijelu u snovima doista najavljuju kojekakve infekcije (bakterijske) i upale. Ako ste zaspali skvrčenih nogu, noge su vam utrnule i zato možda sanjate da ne možete trčati. Pored vašeg tijela kuca sat i vi zbog njegovih otkucaja sanjate marširanje čete vojnika ili udaranje čekića i sl. Ovakve konverzije znak su da se niste dovoljno opustili pa niste isključili prijem senzacija/podražaja iz fizičkog svijeta. Na ovakvoj percepciji zasniva se hipnopedija, sugestija/učenje u snu uz fizička pomagala kao što su kazetofon s timerom (tajmer) koji aktivira audio-trake u REM fazama sanjanja (približno svakih 90 minuta).

ŽELUDAC ~ vidjeti – gubitak ~ bolestan - postat ćete nezasitni

ŽELUDAC: Vidjeti želudac - pred vama je neki gubitak. Vidjeti svoj želudac - uskoro ćete biti gladni. Bolestan želudac - postat ćete nezasitni.

ŽELUDAC u snovima često simbolizira neprobavljivi bijes, previše progutanog, . uključujući emotivno i verbalno, sve transpersonalne odnose, komunikacije i manipulacije, osobnu moć, razvijanje samopoštovanja, intuicije, a ponekad ukazuje i na iscjeljivanje.Pošto je to područje treće čakre (žuta boja) tu je i veza s pankreasom, jetrom, žuči i živčanim sustavom (žuta boja se i inače vezuje uz psihička i duševna oboljenja, a duševnu bolnicu neki nazivaju i «žuta kuća».

TRBUH: Vidjeti trbuh - okruženi ste laskavim i neiskrenim ljudima. Veliki, debeli trbuh - pretkazuje veliki, neočekivani dobitak i blagostanje. Upao trbuh - dolazi vam vrijeme neimaštine, nemira, nesuglasica i svađa. Prazan trbuh - očekuju vas velike brige i gubici.

TRBUH - potrebna vam je toplina i zaštita

Trbuh, utroba i abdomen su sinonimi, obratite pažnju na razlike u tumačenju kod narodnog tumača.

PUPAK: Uskoro ćete imati vrlo neugodan sastanak.

CRIJEVA – uspjeh ~ ako vidite svoja crijeva - otkrit će se neka vaša tajna

CRIJEVA: Vidjeti crijeva - uspjeh i veselje zbog nenadane dobiti. Vidjeti svoja crijeva - sva vaša djela izaći će na vidjelo.


CRIJEVA
– uspjeh ~ ako vidite svoja crijeva - otkrit će se neka vaša tajna

DROB : drob svoj vidjeti - saznat će se tvoje pogreške.

UTROBA: Saznat će se za veliku nepravdu koju ste počinili.

UTROBA - izaći će na vidjelo nešto iz prošlosti što ste htjeli sakriti

JETRA: Vidjeti jetru - nasljedstvo. Vidjeti vlastitu jetru - čuvajte svoje zdravlje. Guščja jetra - sreća. Goveđa jetra - kleveta.

JETRICA - iznenadni dobitak

DŽIGERICA :Džigericu vidjeti, nešto ćeš naslijediti.

DŽIGERICA - iznenadni dobitak

MJEHUR - kratkotrajna sreća

O „kidanju pupčane vrpce“ tj. krvnih i plemenskih veza su napisane cijele knjige, možda je zato narodni tumač pupak u snu protumačio kao neugodan sastanak. Obitelj se transformirala i još doživljava velike promjene, a obiteljski odnosi su često vrlo složeni, opterećujući i često vrlo bolni.

Čuvena izreka: „ideš mi na jetra“ jasno ilustrira mjesto na kojem se skrutnjava svaka naša frustracija i iziritiranost koju nam prirede drugi ljudi, pa u svjetlu toga ostaje zagonetno kako je narodni tumač jetra povezao s dobitkom?

Nabrojat ću neke konotacije vezane uz organe trbušne šupljine:

CRIJEVA su mjesto na kojem se često nakupi neprobavljiva gruda bijesa, GUŠTERAČA zadržava uznemirenost i bijes u sukobu s članovima obitelji ili u vezi naslijeđa. ŽUČNI MJEHUR često simbolizira konflikt suparništva. SLEZENA ukazuje na šok uzrokovan tjelesnim ili emocionalnim ranjavanjem. DEBELO CRIJEVO skriva ružan, neprobavljiv sukob. REKTUM je sjedište straha od beskorisnosti. HEMOROIDI izražavaju problem identiteta te problem s teritorijalnim bijesom u fazi izlječenja. MATERNICA simbolizira seksualni konflikt, a ponekad nam u snu poručuje da smo previše brižno i majčinski nastrojeni. GRLIĆ MATERNICE može ukazivati na ozbiljne frustracije. TESTISI I JAJNICI upozoravaju na konflikt gubitka. PROSTATA ružan sukob u vezi sa seksom ili sa seksualnim konotacijama. JETRA kriju strah od gladi.

Kad sve ovo znamo moramo opreznije tumačiti i snove u kojima se ovi organi pojavljuju. Često su to zdravstvena upozorenja.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SRPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima !

  05.07.2020. 09:44h
 • Član magicusmagicus

  Dobar vam dan dragi magicusi. Lp

  01.07.2020. 18:47h
 • Član tantriktantrik

  Hvala Irida!

  23.06.2020. 07:04h
 • Član iridairida

  Tantrik, dobrodošao na magicus! Nadamo se da ćeš pisati o svome radu...

  18.06.2020. 14:36h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav!

  17.06.2020. 14:00h
 • Član tantriktantrik

  Dobro jutro, dragi magicusi!

  17.06.2020. 07:35h
 • Član bglavacbglavac

  Dobar dan gospodine. Lp

  16.06.2020. 20:19h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

NOVA SANJARICA DIVLJE ŽIVOTINJE U SNOVIMA I dio