Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član cune

Upisao:

cune

OBJAVLJENO:

PROČITANO

691

PUTA

OD 14.01.2018.

UROCI, MAGIJA – ILI NEŠTO POSVE DRUGO?

UROCI, MAGIJA – ILI NEŠTO POSVE DRUGO?
U čemu je? U kreativnom potencijalu ljudi. U njihovoj sposobnosti da vlastitim misaonim procesom kao „aktivatorom“, i okolnom energijom kao „neutralom“, stvori i aktivira sasvim određenu sliku svoje realnosti. U situaciji kada velika većina proživljava – počesto međusobno izmiješane – spomenute reakcije u svom osobnom polju, prirodan je nagon za traženjem odgovora na pitanje „što se to događa?“.

UROCI, MAGIJA – ILI NEŠTO POSVE DRUGO?

 

Bat

        U svom prvom javljanju na Magicusu – uskoro će biti dvije godine – pisao sam o nekolicini mogućih sindroma uz pomoć kojih bi prosječan žitelj našeg planeta moga prepoznati sve više nastupajuće „interdimenzijsko preklapanje“.

 

Tada sam to preklapanje eliptičnih putanja različitih dimenzija, objasnio kao posljedicu njihovog „valno-oscilacijskog preklapanja područja koja svojom energetskom strukturom ne sačinjavaju glavninu dimenzije rezerviranu za opstanak ljudskih bića“. Zbog njihovog ekscentričnog eliptičnog kretanja, koje se sukladno zakonima Univerzuma odvija uvijek u istim omjerima i intervalima eona, naše i „gostujuće“ dimenzije postižu svoj perihel na dobro poznati srednjoškolski način „unije skupa“.

 

U takvim susretima vanjski rubovi dimenzijskog polja (jer se i Dimenzije također manifestiraju kroz formu polja) u međusobnom preklapanju,  uspostavljaju potpuno novu energetsku zonu. Onako već, kako to rade dvije različite boje u međusobnom susretu. Posebno je to očito, kada se obije dimenzije nađu u istom potpuno vodoravnom položaju. Ne treba ni naglašavati kako je tada međusobna interakcija i najjača, a očitovana promjena najviša.

 

Za nas pripadnike ljudskoga roda, najpribližnija usporedba bila bi ona o vrućem ljetnom danu i gaženju veoma plitkog, no nadasve hladnog planinskog potoka. U takvim slučajevima, činjenica da se preko 95% našega tijela nalazi izloženo vrelini sunčevih zraka, neće ni najmanje pomoći u sprečavanju da se već nakon nekoliko minuta stajanja u vodi, jedva nešto dubljoj od naših tabana, poprilično prehladimo. Prirodni zakon o neophodnih 1% aktivacijske interakcijske komponente, tada se očituje u svoj svojoj istinitosti.

 

Za one koji se možda ne sjećaju o čemu se radi, recimo da je riječ o poznatih „1% magneta dovoljnog da magnetizira cjelinu željezne šipke“.

 

I baš se to događa zadnjih godina u višim razinama našeg prirodnog okruženja; jedino što se istovremenost djelovanja različitih dimenzija još (na žalost) nije dosegla svoj „vodoravni položaj“!? Rečeno ima značiti, da nas tek očekuju nova iznenađenja. No, kako je to ipak tema za jednu posve drukčiju priliku i priču, za sada je dovoljno podsjetiti se na evidentnu činjenicu baš sada postojeće reakcije.

 

Bez obzira što maksimum međusobnog interakcijskog rezultata još uvijek nije dosegnut, velika većina ljudskoga roda – za je i to potrebno naglašavati? – na novo promijenjeno i inherentno okruženje, reagira s visokim stupnjem nelagode. Ne, kao u ponuđenom primjeru s prehladom, već strahom i agresijom. I to, od dojenačke do staračke dobi; bez ikakvog izuzetka.

 

Pa ipak, niti to nije osnovna tema ovog zapisa.

U čemu je? U kreativnom potencijalu ljudi. U njihovoj sposobnosti da vlastitim misaonim procesom kao „aktivatorom“, i okolnom energijom kao „neutralom“, stvori i aktivira sasvim određenu sliku svoje realnosti.

 

U situaciji kada velika većina proživljava – počesto međusobno izmiješane – spomenute reakcije u svom osobnom polju, prirodan je nagon za traženjem odgovora na pitanje „što se to događa?“.

 

Sukladno jednostavnom i uobičajenom inercijskom slijedu razmišljanja, ako nagla promjena nije došla iznutra, vjerojatno je došla izvana.

 

Ne znajući o mogućnosti spomenutih utjecaja viših energetskih polja, što preostaje prosječnom ljudskom biću nego pomisliti na druga ljudska bića. Po jednostavnoj logici stvari, i ne može ništa drugo doli za tumačenje svojih osjećaja i stanja, odgovor tražiti izvan sebe.

 

Tada na scenu – u pravilu – stupaju negativistički mentalni obrasci; svi do jednog proizišli iz elementarnog nagona za samoodržanjem.

 

To, što se za njihovu aktivaciju mogu koristiti elementarne forme ljubomore ili zavisti nad tuđim imovnim ili zdravstvenim stanjem, ili bilo kojim od „stvarnih razloga ugroze“; to što se svaka od „škuža“ rađa u potpuno izracionaliziranom okruženju, za konačni rezultat kreacije (a i za nju samu), od najmanjeg je značaja.

 

Efekti takve mentalne prakse iz dana u dan bivaju sve očitiji, i sve više počinju sličiti na obrasce, makar koliko minorne u dnevnom životu, ipak veoma dobro poznate širim narodnim masama, jer su utkani u njegovo podsvjesno pamćenje.

 

Riječ je, dakako, o urocima i vradžbinama!? Razlika između njih, u jednoj je malenoj sitnici.

 

Dok se u narodnoj predaji i vjerovanjima radi o posve jasno izraženom krugu uzroka i posljedica, u našem konkretnom slučaju, stvarni uzroci (kao što je rečeno) zakopani su duboko dolje u području nagona, instinkta i nesvjesnog.

 

A ono što ne osvijestimo – brojni to znaju – vlada nama. Samo ono što smo osvijestili, možemo staviti pod svoj nadzor i upravu. Dakako, radi se o poznatoj ORP (osvijesti-razumi-promijeni) tehnologiji.

 

I što nam preostaje? Možemo li se boriti protiv frekvencijskih obrazaca nad kojima nemamo utjecaja. Na našu veliku žalost, ne!

 

Pa zbog čega onda tolika priča, ako je sve izvjesno i neupitno; ako smo posve nemoćni?

 

Istina je da kao ljudska bića ne možemo mijenjati frekvencijske obrasce koji nas izluđuju i mijenjaju, ali nešto ipak možemo.

Možemo ih amortizirati!!

Možemo ih djelomično neutralizirati!

Svojom vlastitom frekvencijom osobnog polja!

Možemo svojom voljom prestati dodatno ljuljati nestabilnu barku našeg osobnog polja, proizvodeći u njemu negativističke mentalne obrasce, koji sami po sebi nisu ništa drugo do samo jedna od brojnih mogućih vrsta inherentnih valova.

 

U bilo kojem od trenutaka u kojemu smo u stanju osvijestiti nadolazeći val ničim uzrokovanog straha, srdžbe na nekoga; bezrazložne panike, uznemirenog disanja nakon naglog  skoka iz sna u javu; nagli agresivni poriv da nekoga udarimo, da ga opsujemo, želju da nekome „sve saspemo u lice“ – STANIMO! Nemojmo ODMAH ODJEKNUTI na nepoznato kucanje na našu nutrinu.

 

Postavimo si pitanje: „Što se to događa sa mnom; odakle stižu ti porivi i emocije“?

 

U tom prvom trenutku (i jedino u njemu) s tako postavljenim pitanjima imamo mogućnost, da iz uspostavljenog ODNOSA stupimo u zonu SAMOODNOSA. Nas, sa sobom samima.

 

U takvim trenucima, kada smo unutar gabarita vlastitog osobnog polja, prema svim vanjskim frekvencijama podignuta je neprelazna barijera!

 

Onda kada sami sebe pitamo, u fazi smo frekvencijskog obrasca „JA JESAM“.

 

Za one koji manje poznaju ovu vrst terminologije, radi se o području ČISTE SVIJESTI. A koliko neki od nas - koji smo uspjeli povremeno dolutati i do tih frekvencijskih razina osobnog polja znamo i pretpostavljamo – višeg frekvencijskog obrasca u Prirodi ne postoji.

 

Nadalje je put i lakši i otvoreniji. Svako od ponavljanja – poput najčistijeg pigmenta bijele boje – djelovat će na okolno područje iz kojega je izniklo i s kojime je u interakciji. A što može bijela boja, osim mijenjati i razblaživati nijanse okolnih tamnih paleta.

 

I, da se ne zaboravi; prvenstveno OKOLNO područje. U konkretnom slučaju, naše vlastito osobno polje!

A potom?

Potom već slijedi sinergija, slijedi kompatibilnost i koherencija početne rezonance…sve tamo do udaljenih visina globalnog polja ljudskoga roda.

Pa i dalje.

Možda čak, sve do faze praktične potvrde mnogima poznate narodne o „pobjedi do koje se stiže, samo ako se dovoljno dugo izdrži“. Zašto, uostalom, da ne?

 

I što još reći na kraju; sve je ionako bilo i ostalo samo obična sloboda izbora svakoga od nas.

 

Onima, kojima ovakva vrsta objašnjenja i poziva nije dovoljna, nadam se, više će koristiti tekst koji će uskoro uslijediti. Onaj, u kojemu ću pokušati pojasniti snagu i nemoć; sjaj i tamu najviše ljudske vrijednosti. Kreacije. I, naravno, elementarne zakonitosti na kojima počiva.

 

Dotad, do čitanja.

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 05.03.2010. 13:50h

  Član safirisMerlin7 Cune, baš sam si nešto mislila na tebe ,vaja i Sahantija, ako možete pomoći.Na poslu sam okružena hrpom tehno sprava, dva kompjutora, printer, laser, aparati za struju i aparati za magnet, ponekad nas je u prostoriji do pet-šest osoba i svatko od nas ima mobić.Ono što povremeno osjećam je jaka razdražljivost i ispuhana sam kao balon,zato me i komp počeo zamarati.Preko vikenda sam išla na Sljeme, napunila se , ali već u negdje u utorak pobježe energija.Uspijem se uravnotežiti sa Reikijem, ali me zanima, postoji li neki način kako bi neutralizirala sav ta elektromagnetska zračenja.U šetnju baš i ne mogu za radnog vremena, ruke pod mlazom hladne vode i nisu od neke pomoći.Ponekad su nam veze na mobiću prekinute makar smo jedni od drugih udaljeni samo zidom, pa pretpostavljam da se sva ta zračenja križaju. Možda ako može kakav članak o samopomoći po tom pitanju, bila bih svima zahvalna.I da, prozor kad otvorim gledam zid sa kojega me pozdravlja klima uređaj, jedino sam postavila bambuse i neke biljčice na prozor, meditativna muzika, sve je to ok, ali ...
 • 05.03.2010. 15:23h

  Član runovalMerlin4 Spatifilium apsorbira elektromagnetsko zračenje više nego ostale biljke. bambus je više za pročišćavanje tla zbog \"kvržica\" u korijenu, tj. dobrih bakterija koji prerađuju u tlu.
 • 05.03.2010. 16:39h

  Član simonaalba77Merlin3

  Safiris

  a da probaš sa orgonitom?
 • 05.03.2010. 17:04h

  Član srceMerlin3 Safiris, ja sam ti na tom području jako slabo obaveštena. No videla sa u trgovinama da imaju \"Teslinu pločicu\" koja služi za neutralizaciju (ili kako se već kaže) negativne energije, koja se stavi ili pored komp ili se nosi u džepu ili u postelju. Ako želiš mogu otići u tu tgovinu i bolje se informirati pa te obavestiti?
 • 05.03.2010. 18:32h

  Član safirisMerlin7 Obzirom da se radi o boničkoj ambulanti, nemam previše prostora za manevriranje, biljka što je stalo, stalo je.Pločice, piramide, bakrene spirale ne pomažu.Prostor je malen, aparata i nas ljudi previše.Bez aparata ne možemo raditi, a bolesnih ko u priči, ljudi samo naviru i ono što bi nas spasilo u preraspodjeli energije je nov prostor.Trenutno nije izgledno.U stvari me još nešto zanima, postoji li ikakav način da se izmjere elektromagnetna zračenja.Recimo, doktoricu mi stalno \"stepava\" elektricitet, čega se god primi, mene \"stepava\" puno rijeđe, ali na momente mi je energija osjetno posaugana,to znam i osjetim.Posebno ako dulje vremena provodim uz laser terapiju.
 • 05.03.2010. 19:50h

  Član vajranMerlin3 safiris, vrijedilo bi probati. obično pomogne.
 • 05.03.2010. 20:32h

  Član safirisMerlin7 Vaj, što konkretno predlažeš da se isproba?
 • 05.03.2010. 20:33h

  Član safirisMerlin7 je li orgonit koji je predložila simonaalba77, jer to još nisam isprobala.
 • 05.03.2010. 20:48h

  Član vajranMerlin3 poslati ću ti. naći ću način.
 • 05.03.2010. 20:53h

  Član bibyMerlin3 (neću nista reć)
 • 05.03.2010. 20:59h

  Član vajranMerlin3 eto što je to zdrava pamet na djelu...
 • 05.03.2010. 20:59h

  Član cuneMerlin3

  SAFITRIS

  Draga Ž. Pored najbolje volje nisam u mogućnosti ponuditi autoritativan odgovor na tvoj upit. Naime, u njemu je težište prebačeno na opće poznati EM-smog, kod kojega važe drukčija pravila od područja teme koju sam u kolumni obradio. U tom kontekstu mogu samo ponavljati ono što su prije mene kolege rekle. Na to nemam dodatni komentar. Mogu samo ponovo podsjetiti kako je stupanj imuniteta organizma, u biti, izraz jakosti i napona njegovog osobnog polja. U tom smjeru je i išao moj komentar. U pokušaju upozoravanja, da nam je - pored svega što ti spominješ; pored činjenice interdimenzijskog preklapanja - najmanje potrebno da sami sebi \"ljuljamo barku\" u kojoj sjedimo. Posebno iz razloga što su efekti onoga što sami proizvedemo u tom polju, mnogo drstičniji negoli u prethodnim slučajevima. C
 • 05.03.2010. 21:16h

  Član safirisMerlin7 Hvala Cune, zato sam i predložila možda kakav članak o zaštiti od elektromagnetskog zračenja.Mogu ja sebe nešto kao isprogramirati i praviti se kako je sve ok, ali osjećam da nije i znam da moram nešto poduzeti po tom pitanju.Upravo čitam knjigu Kako se izlječiti i ostati zdrav, gdje iscjelitelj koji vidi auru opisuje djelovanje mobitela,vidiš, dođu odgovori na traženo pitanje, samo što ponuđene tehnike i metode nisu praktične za izvoditi ih na licu mjesta.Ono što mi smeta je to što koristimo aparate koji uopće nisu testirani na taj način da su istraženi kako uopće djeluju na osobe koje sa njima rukuju ili su svakodnevo izložene njihovom zračenju.I svima je svjedno jer ne vide i ne osjete štetno zračenje.To me podsjetilo na slučaj sa repetitorom, kada se potpisivala peticija, a sutradan je reptitor osvanuo i svi smo dobili službene mobitele.Možeš ga frigati kada bude prekasno za naučiti se zaštiti se. Osobno volim pratiti napredak tehnologije i vjerujem u mogućnost osobne prilagodbe, nešto kao porihtavanje sa frekvencijom svih \"štetnih\" zračenja, samo trenutno ne znam kako.A osjećam da nisam usklađena, pa propitkujem.U svakom slučaju hvala tebi, kao i svima ostalima na savjetima i prijedlozima.Sve valja isprobati.
 • 05.03.2010. 21:25h

  Član cuneMerlin3 Dirnula si u veoma široko područje. I sam sam što-šta pročitao, pa opet bih rado čuo neke nove pristupe i poglede o našoj EM realnosti (i nažalost i sudbini).
 • 05.03.2010. 21:33h

  Član reaMerlin3 Znam da piramide neutraliziraju štetna zračenja. Za \"punjenje baterija\", iz vlastitog iskustva preporučujem Teslinu pločicu. Veoma je prikladna za nošenje.. Staviš je u džep i s tobom je cijeli dan.. Počela sam je koristiti prije 2-3 godine kada sam još bila na šalteru i doslovno padala s nogu od umora.. U zadnje vrijeme sam je bila zaboravila. Nedavno sam je ponovno\"izvukla\". Ona ne samo da energizira, nego i smanjuje bolove. Meni je savršena. Već je bilo riječ o njoj na portalu.
 • 05.03.2010. 22:05h

  Član vajranMerlin3 od utjecaja takvih zračenja se praktički nemoguće štititi na uobičajene načine koji postoje u široj upotrebi. postoje aparati koji dokazuju suprotno ali detekcija i rezultati koje dobijemo mjerenjem takvim uređajima nisu točni. kad je radni prostor u pitanju, djelomična zaštita je zaštita (40%-70%) cijelog poda materijalima kristalne strukture (ne kristali). zaštita postavljena u podu će svojim zračenjem (opet zračenje ali ovaj put imitacija zračenja zdravog mjesta na zemlji) raspršiti dijelom polja koja se preklapaju i upravo je u preklapanjima mogući najveći problem. izrada takvog poda je stručan i zahtjevan posao koji primarno uključuje točnu detekciju svih postojećih vrsta zračenja iz zemlje ali i iz okoline. nužno je izvršiti mjerenje prostora i ispitati smjer zračenja svakog pojedinog aparata, utvrditi jačinu i smjer zračenja kao i razmjestiti aparate na najbolji mogući način. opet zbog preklapanja zračenja. nužno je pobacati sve dosadašnje tobožnje zaštite pa i one eventualno orgonske prirode ili ispitati djeluju li i kako na već postojeća zračenja. moguće i pojačavajuće. nije točno da treba sve isprobati. treba sve znati ispitati prije upotrebe. nadalje, potrebno je uz sebe imati \"nešto\", (ali ni \"to\" ne djeluje na svaku energiju na isti način, pa ga treba prilagođavati tako da je svaki unikat) što će donekle održati konstantu vibracije vlastitog energetskog polja koje je najbolja zaštita i jedina prava. upravo zato štetna zračenja ove vrste ne djeluju na svih isto niti su isto štetna. najjednostavnije rečeno, tako nekako učiniti bi moguće bilo najbolje.
 • 06.03.2010. 11:09h

  Član gemini1Merlin2 Ja sam godinama u prostoru gdje nema zraka pravog i prozora (klima); biljke venu, a onda možete misliti što takav zrak radi našim plućima i koži. Doma imam centralno, što je isto nezdravo. Danas na žalost trebamo biti sretni što radimo, nema biranja firmi, a pogotovo jer mi je posao oko 20 minuta udaljen.
 • 06.03.2010. 12:53h

  Član simonaalba77Merlin3

  Vajran

  predlažeš da Safiris organizira ( mjerenje prostora i ispitivanje zračenja) i provede \'rekonstrukciju\' poda u liječničkoj ordinaciji?
 • 06.03.2010. 12:55h

  Član simonaalba77Merlin3

  Biby

  ovo kaj si napisala jako je duševno.
 • 06.03.2010. 19:14h

  Član safirisMerlin7 Gle vaj, u toj prostoriji najviše boravim ja.Liječnici mi se izmjenjuju pa je svaki po jedan dan u tjednu, pacijenti dođu na pola sat do sat vremena i odu, a ja sam konstantno tamo prisutna svih osam sati.Bilo bi lijepo kada bi se prije bilo kakvog građenja radila ovakva mjerenja i zaštite koje si naveo, ali to trenutno nije realno za izvesti.Znači preostaje mi ono \"nešto\" za osobnu primjenu.
 • 06.03.2010. 19:19h

  Član vajranMerlin3 dobro. ali ako ikada poželiš, doći ću tamo, sa ekipom i alatom... raskopati cijeli pod, staviti laminat iznad, odspojiti, prespojiti i razmjestiti... i sve će biti gotovo prije nego me privedu.
 • 06.03.2010. 19:24h

  Član safirisMerlin7 Priveli bi nas oboje:):):)
 • 09.03.2010. 11:04h

  Član borivojMerlin3

  safiris,

  kacelarija krcata kompjuterima ------------- https://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=40642 zračenje u stanu https://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=40643
 • 05.02.2011. 14:28h

  Član ivanaMerlin2 hvala uredništvu što se dosjetilo ponovno podići ovaj tekst... jako dobro...

SADRŽAJ UPISAO

Član cuneMerlin3 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana cune dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SRPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima !

  05.07.2020. 09:44h
 • Član magicusmagicus

  Dobar vam dan dragi magicusi. Lp

  01.07.2020. 18:47h
 • Član tantriktantrik

  Hvala Irida!

  23.06.2020. 07:04h
 • Član iridairida

  Tantrik, dobrodošao na magicus! Nadamo se da ćeš pisati o svome radu...

  18.06.2020. 14:36h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav!

  17.06.2020. 14:00h
 • Član tantriktantrik

  Dobro jutro, dragi magicusi!

  17.06.2020. 07:35h
 • Član bglavacbglavac

  Dobar dan gospodine. Lp

  16.06.2020. 20:19h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Kriteriji Uroci, magija – ili nešto posve drugo – 2