Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član cune

Upisao:

cune

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1095

PUTA

OD 14.01.2018.

Uroci, magija – ili nešto posve drugo – 2

Uroci, magija – ili nešto posve drugo – 2
Možda onaj po kojemu je stvar elementarne inteligencije, ne trošiti vlastitu energiju na otrovne projektile upućene drugima? I to, kao generalnu odluku; koja je sveprimjenjljiva jednako na područjima ljubomore, zavisti, netolerancije, mržnje…kao i bilo kojih agresivnih mentalno-jezičkih formi??

Uroci, magija – ili nešto posve drugo – 2

U prvom dijelu osvrta na određena ekscesna stanja unutar ljudskih osobnih polja (a time, i unutar njihovih međusobnih odnosa), dano je težište na neophodnosti što bržeg osvješćenja i razumijevanja situacije u kojoj smo se posljedično našli zbog uspostavljenog „interdimenzijskog preklapanja“.

Zahtjev je bio osnovan i opravdan. Razumijevanje hitnosti potrebe „prestanka dodatnog ljuljanja barke“ trebalo bi skoro odmah polučiti potrebne rezultate; prvenstveno one na području smanjenja nepotrebno visokog stupnja agresije i straha.

Pa ipak, razlog za spomenutu „ORP tehnologiju“ ne nastaje samo zbog te potrebe. Koliko ga god nije moguće odvojiti od nje, on je još mnogo više, moglo bi se reći „organički vezan“ uz osnovnu stabilnost čovjekovog osobnog polja, kao takvog.

Kao i u prethodnom slučaju opet se radi o području kreativnih sposobnosti ljudskoga bića, no, ovoga puta u njegovom negativističkom aspektu, u kojemu se očituje također već spomenuti „1% aktivatorske interakcijske komponente“!? O njemu je danas riječ.

Premda prvo ponuđeni pučkoškolski primjer magneta i željezne šipke ostaje i dalje na snazi, za konkretnu situaciju on je potpuno neadekvatan. Sve to, iz razloga što je priča mnogo dulja i mnogo složenija. No, ako je ne ispričamo, teško da će itko dovoljno ozbiljno shvatiti što se je željelo postići i s prvim upozorenjem.

Za takvo što, neophodno je zamisliti dvije paralelne kružnice, s osnom točkom u sredini. One će, u našem primjeru, igrati ulogu osobnih polja, osobe A) i osobe B).

U takvom rasporedu uloga, središnja će točka biti u funkciji „Ja Jesam Kreativnog Izvora“; ili, ako je za nekog jednostavnije, izvorišta naših vlastitih misli.

Dakle, u onom jedinstvenom bez-uzročnom ili uzročnom trenutku, u kojem u našoj nutrini nastaje određena misao, započinje obećana priča. Unutar konkretnog ponuđenog tematskog okvira, ona je negativistička; ona je agresivna i netolerantna u svojoj samoobrambenoj intenciji!

Ta i takva, u nama, rođena misao, kao i svaki energetski val (jer to ona i jeste) započinje svoje putovanje. U prvoj fazi, od svog izvorišta, kroz cjelinu dosega osobnog polja vlastitog tvorca.

U tom putnom isječku - kao i svaka energija u valnom kretanju – potroši i izgubi dio vlastitog energetskog napona ili potencijala. Nazovimo to gubitkom X1.

Potom slijedi proboj kroz energetsku opnu (membranu) autorskog osobnog polja.

Za one manje informirane, samo uzgredna napomena, po kojoj jednostavno nema Polja, ako nema njegove energetske opne. I to, od samog konstitutivnog mu početka, pa do krajnje usporenih zgusnutih i teških manifestacija u zoni fizičkog.

Dakle, u onoj zoni u kojoj i mi sami egzistiramo.

Za tu vrstu probojne aktivnosti, potrošit će se novi dio energetskog početnog potencijala. Onaj, s oznakom X2.

Što potom slijedi? 

Kao u svakom valnom kretanju, misaoni val prelazi međusobni razmak i stiže do prvih rubnih granica energetske opne osobnog polja osobe B).

Jasno je, da je i u tom putnom isječku nastavio gubiti dio svojega potencijala. Ovoga puta označenog s X3.

Naredni korak je - kao i u koraku X2 - penetracija kroz energetsku opnu polja B), za koji će poduhvat potrošiti neki X4 potencijal.

Iza toga, zadnji je korak; onaj kroz strano polje do njegovog centra; do točke u kojoj će se odigrati interakcijski randevu. I opet, no sada po poslednji put, završni X5 gubitak potencijala.

Ne treba biti veliki mudrac i odmah ne razumjeti, kako je ono što slijedi prosta matematička igra zbrajanja svih pet potrošenih potencijala, a sve iz razloga da bi kao prvi podatak saznali koliko je od ukupnog početnog potrošeno do kraja putovanja.

U našem primjeru potrošeno je 99%!?

To će reći, da je samo 1% početnog otrovno-agresivnog obrasca dospjelo do mjesta na kojemu će se u polju druge osobe informacijski opredmetiti, i ponovo potvrditi spominjanu „aktivatorsku interakcijsku komponentu“ u njenoj univerzalnoj ulozi.

Jer stvar je, kao i uvijek, jednostavna. Proizlazi iz jednog od prvih načela i zakonitosti Univerzuma; onoga koji kaže: „ili je zakon sveobuhvatan i djeluje na svim razinama informacijske cjelovitosti, ili ga nema“! Posebno kada je riječ o informacijskoj cjelini. A mi smo već odavno saznali, da sve što postoji, postoji kao Jedinstveno Informacijsko Polje.

I sada bi se bez posebnog napora mogla razviti diskusija u smjeru pametnog ili glupog trošenja vlastite energije. Opravdanosti ili neopravdanosti njenog trošenja, čak.

Međutim, težište priče nije na tom aspektu. Ono je na njena prva dva početna koraka, obilježena s X1 + X2.

Makar koliko mnogima bilo nelogično, koliko god vjerovali u to ili ne, u tom prvom sabiranju, u ta prva dva učinjena koraka potrošeno je skoro dvije trećine ukupnog energetskog potencijala. Točnije:  66,666% !?

Od ukupnog sadržaja bočice smrtonosnog otrova, proizvedenog u laboratoriju našeg vlastitog uma, mi smo na sam izvor naše vlastite rijeke usuli dvije trećine njenoga sadržaja!

Jeli uopće potreban ikakav daljnji komentar? Kakva će nam biti cjelina rijeke?

Hoće li, toliko puta spominjana sloboda izbora, izvršiti pravi odabir?

Možda onaj po kojemu je stvar elementarne inteligencije, ne trošiti vlastitu energiju na otrovne projektile upućene drugima? I to, kao generalnu odluku; koja je sveprimjenjljiva jednako na područjima ljubomore, zavisti, netolerancije, mržnje…kao i bilo kojih agresivnih mentalno-jezičkih formi??

Ponovo podsjećanje na činjenicu interdimenzijskog preklapanja kao uzroka dovoljno jakog i dovoljno realnog da nas natjera na stvarne samoobrambene aktivnosti unutar samo našeg osobnog polja, trebalo bi biti više nego dovoljan razlog. Čak i ako elementarna inteligencija iz razno raznih „razloga“ nije prisutan gradbeni element u strukturi naše slobode izbora.

A ponovno podsjećanje na najviši frekvencijski obrazac osobnog polja, izražen kroz stanje „JA JESAM – ČISTE SVIJESTI“, trebalo bi sa svoje strane pomoći u odabiru ispravnog oruđa. Ne, oružja!

Na kraju, umjesto posebnog zaključka, mala dodatna informacija o postojanju tzv. „Mahariši-efekta“.

Prije par godina preminuli veliki duhovni učitelj, utemeljitelj Transcendentalne meditacije ™ i fizičar, još za života stekao je čast da se efekt kojega je na svojim visinama duha prvi uočio, nazove njegovim imenom.

Sadržan je on u činjenici, da kada je o čovjeku i njegovom umu riječ, za aktivatorsku ulogu u svim nižim okolnim poljima, nije čak potrebno niti toliko spominjanih 1%.

Dovoljno je kvadratni korijen iz jedan!?

Razlog više za posve određeni tip odluke, zar ne?

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 07.03.2010. 16:42h

  Član gemini1Merlin3 Ti si vrlo inteligentan i senzibilan čovjek, svaka čast. Ja ovo baš skoro da ne razumijem, jer sam prejednostavna osoba. Znači li to da je najbolje šutiti, jer ja ne smijem biti iskrena s drugima, a drugi su prepametni kad me siluju s naznakama s kim bih ja trebala biti i kako bih trebala živjeti, a sve su to osobe same, frustrirane i s nesređenim životima?! Ili su u braku i to očito lošem? I baš njih nikada ali nikada ne nazivam, možda sam se 1 x najviše vidjela, da vidim tko su i što su. Kako to da ja ne pametujem, nikom ne solim, ne nazivam, ne dajem savjete. Kako su svi pametni kad su tuđi životi u pitanju, a svoj ne znaju srediti?! A nisam ih ništa ni pitala?!
 • 07.03.2010. 17:15h

  Član safirisMerlin7 \"Možda onaj po kojemu je stvar elementarne inteligencije, ne trošiti vlastitu energiju na otrovne projektile upućene drugima? I to, kao generalnu odluku; koja je sveprimjenjljiva jednako na područjima ljubomore, zavisti, netolerancije, mržnje?kao i bilo kojih agresivnih mentalno-jezičkih formi?? \" ... To se i ja uvijek zapitam, samo malo prekasno, kad već odreagiram... neki dugotrajan ovozemaljski trening, u svakom slučaju hvala na podsjetniku Cune:)
 • 08.03.2010. 09:18h

  Član cuneMerlin3 Drage moje - prvo hvala na hrabrosti da sve do kraja pročitate. Znam da tekst nije lagan. No, na žalost to je naša realnost postojanja. NIPOŠTO ne savjetujem šutnju i trpljenje ili \"okretanje drugog obraza\". Riječ je bila i ostala o jednostavnom fizikalnom modelu, koji funkcionira uvijek; čak i onda kada su misli usmjerene prema sebi samome. A stvarna težina odista je u promjeni dosadašnjih navika i misaonih modela koji \"plutaju površinom rijeke\" i \"Liniji manjeg otpora\". Za takvo što odista je potrebane ne mali voljni napon i svakodnevni trening. No, iz vlastitog iskustva znam, ISPLATIT će vam se! Tehnika je više nego jednostavn - Kad god osvijestite da ste pomislili negativni obrazac (da nije tumor...možda sam teško bolesna...sve je ionako bezvezno ... ja ne mogu tu ništa...) Neka vam PRVA SLIJEDEĆA MISAO bude: \"PONIŠTI/IZBRIŠI\". Vidjet će te uskoro efekte. PS Ponavljam ovdje je riječ o SAMOODNOSNOJ AUTOKREATIVNOSTI, za koju jedino mi imamo odgovornost, a spominjenje obrasca \"JA JESAM\", govori o najvišoj frekvenciji koju sami možemo prizvati u osobno polje, da bi nam višestruko poslužilo. Čak i kao samoobrana. Kao osnova svog razvoja, još i mnogo više.
 • 08.03.2010. 09:20h

  Član cuneMerlin3 Da ne bih eventualno i ubuduće o ovoj temi uzurpirao prostor svojim komentarima i potrebama eventualnog odgovaranja na upite, rado ću svakome odgovoriti putom e-maila.
 • 08.03.2010. 12:03h

  Član gemini1Merlin3 Pametno.
 • 08.03.2010. 12:05h

  Član gemini1Merlin3 Inače zakeljili su mi se stričeki koji očito samo magijom mogu privući žensku osobu. Žene koje mogu imati uz sebe drže samo uz logu ili magiju. Od ljubavi nemaju ni Lj, ego im do neba, a sile razne žene da me nazivaju i da ih hvale kako su dobre osobe. Fuj. Više ne mogu vjerovati nijednom alternativcu. Nadam se da si ti normalan.
 • 08.03.2010. 12:06h

  Član gemini1Merlin3 ispravak: uz lovu ili magiju.
 • 08.03.2010. 12:34h

  Član gemini1Merlin3 I ne samo stričeki nego i djedovi i pradjedovi. Ludi svijet.
 • 08.03.2010. 12:35h

  Član gemini1Merlin3 I žene koje su radni vijek provele u medicini pa prozivaju druge zašto se ne bave medicinom i njegom one koje su provele radni vijek i malo im je života ostalo - u upravi i pravosuđu. Tu sam gdje me Kreator stavio i nije mi žao.
 • 08.03.2010. 16:59h

  Član gemini1Merlin3 Zašto vi koji ste normalni nemate u profilu tel. broj ili mail pitam se?! Imam ja svom mob, pa te zovem sl. tj. na kavu! Pozzz
 • 24.04.2012. 15:57h

  Član kristalnaMerlin1

  I meni je zanimljivo, ali komplicirano do Boga!

 • 18.12.2012. 15:11h

  Član fenix7Merlin0

  gemini 1

  ljudi bi i stavili brojeve mobitela da ih onda "svakakvi" ne bi nazivali u svako doba dana i noći.. :)

  zato postoji mail da bi se dogovorili

 • 18.12.2012. 15:25h

  Član magicusMerlin27

SADRŽAJ UPISAO

Član cuneMerlin3 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana cune dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

RUJAN...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član DeVeTDeVeT

  :))))))))).....

  27.09.2021. 21:04h
 • Član DeVeTDeVeT

  kažeš li DAAAAA.....

  27.09.2021. 21:03h
 • Član DeVeTDeVeT

  na svome tilu nosit cu ja....

  27.09.2021. 21:03h
 • Član DeVeTDeVeT

  kupio sam košulju bilu....

  27.09.2021. 21:03h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Hahaha...

  22.09.2021. 00:24h
 • Član DeVeTDeVeT

  kiša kiši pada mi po piši, padaj kišo narast će mi pišo....

  21.09.2021. 13:02h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Kiša kiši -skini masku i slobodno diši.

  20.09.2021. 21:20h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

UROCI, MAGIJA – ILI NEŠTO POSVE DRUGO?