borivoj

1

Broj Merlina

spisateljstvo, slikarstvo, ezoterija, teozofija... http://mahaganesh.freehomepage.com - http://www.alternativa.hr/osobne/borivoj - http://www.istraalteramagica.com/ - http://www.likovno-kozala.hr/ - http://karolina-rijecka.com - http://budan.blog.hr/ - -------------------------- Adresa: Borivoj Bukva Pletenci 49. 51000 Rijeka tel: 051-329-502 tel: 091-587-68-67 e-mail: borivojbukva@yahoo.com - borivoj.bukva@gmail.com - bbukva@net.hr
Član borivoj

Upisao:

borivoj

HO’OPONOPONO

Drevna havajska tehnika iscjeljivanja zvana Ho’oponopono traži od nas da preuzmemo stopostotnu odgovornost za sve što se događa u našoj stvarnosti – za sve što opažamo i na što obraćamo pažnju. U tom procesu, pročišćavamo sebe i svoj osobni doprinos u matricu naše uzajamne interaktivne stvarnosti. To onda utječe na naš život, odnose i svijet u kojem živimo.
Član borivoj

Upisao:

borivoj

METAMORFOZE ISTRE I RIJEKE

METAMORFOZE ISTRE I RIJEKE Uvod Danas počinjemo objavljivati ulomke iz knjige Borivoja Bukve METAMORFOZE ISTRE I RIJEKE, umjetnika iz Rijeke i jednog od čestih posjetilaca naših stranica i foruma. Kako se radi o knjizi koju je teško objaviti u 'jednom komadu' mi smo je razdjelili na nekoliko cjelina koje ćemo objaviti u tjednim nastavcima. Uz iskrenu zahvalu autoru na odbrenju objave dijelova njegove knjige ugodno čitanje želi vam Stric
Član borivoj

Upisao:

borivoj

Znanost i svijest

Nakon što je Descartes pozvao na razdvajanje znanosti i religije, svijest i znanost nisu nikada bili bliski prijatelji. Znanost je jednostavno ignorirala relevantnost svijesti. Znanost se smatrala objektivnim proučavanjem prirode, pa nije bilo interesa za subjektivna iskustva svijesti ljudskih jedinki. Za znanost su to samo dvije odvojene stvari. U svakom slučaju kako bi znanost mogla proučavati prirodu, ako naše osobno iskustvo igra značajnu ulogu u njoj?
Član borivoj

Upisao:

borivoj

Tresu se temelji znanosti

Einstein je zaključio u svojoj teoriji relativnosti kako se prostor i vrijeme više ne mogu promatrati kao dvije odvojene stvari, već kao jedna ujedinjena stvar, koju je nazvao kontinuum prostorvrijeme Teorija relativnosti podržava primarnost lokaliteta, što znači nužnost odvijanja svih fizikalnih fenomena u ograničenom vremenu i ograničenom prostoru. Akcije na daljinu trebaju vrijeme za putovnje kroz prostor, jer nikakva materijalna stvar ili sila ne može prijeći brzinu svijetla.
Član borivoj

Upisao:

borivoj

BUĐENJE DUŠE - Prolog

Kada kvantna fizika 20tog stoljeća više nije mogla isključivati mogućnost stvarnog učinka ljudske svijesti na fizikalnu realnost na subatomskoj razini, znanstvenici su počeli otkrivati stvari o našem realitetu koji izgleda koroborira s principima ezoteričkog učenja. Ezoteričko učenje se održavalo na životu u duhovnim tradicijama kao što su Veda tekstovi, židovski Kabbalah te u tajnim gnostičkim krugovima kao što su slobodni masoni, koji su imali u svojoj sredini manoge poznate lidere i učenjake.
Član borivoj

Upisao:

borivoj

BUĐENJE DUŠE - DISTORZIJA

BUĐENJE DUŠE - DISTORZIJA Ova je knjiga objavljena na Internetu 15. siječnja 2005 kao besplatna eknjiga jer sam osjećao silnu potrebu dijeljenja informacija sadržanih u knjizi s koliko je god moguće više ljudi. Omogućilo mi je kontakte s mnogo interesantnih i dragih ljudi čiji su mnogi stilovi življenja i njihova zahvalnost i inspiracija koju su dobili iz moje knjige, predstavlja moj osobnu nagradu. Dozvolite mi izražavanje zahvalnosti svima koji ste čitali knjigu i nadam se kako vas je inspirirala na daljnje čitanje, jer postoji toliko mnogo dobrih i inspirirajućih pisaca u ovo specijalno vrijeme.
Član borivoj

Upisao:

borivoj

VIDLJIVI I NEVIDLJIVI SVIJET COVJEKA

VIDLJIVI I NEVIDLJIVI SVIJET COVJEKA Negativne emocije kao stres, zalost, ljubomora, nezadovoljstvo sobom, brige, zavist i druge, dovode u odredjenom dijelu mozga do pretvaranja bioenergije u neku drugu vrstu energije koja se u tijelu utrosi. Ova pojava dovodi do nedostatka bioenergije neophodne za normalno funkcioniranje mozga. Da bi se mozgu, kao organu koji ima najvecu vaznost, u ovim slucajevima omogucio normalan rad, priroda se pobrinula da nedostajucu bioenergiju dovede iz Aure.