Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član rea

Upisao:

rea

OBJAVLJENO:

PROČITANO

754

PUTA

OD 14.01.2018.

Oslobađanje

Oslobađanje
Postupak prilikom kojega je došlo do uspješnog oslobađanja domaćina od jednog ili više entiteta trebalo bi zaključiti (zapečatiti) ispunjavanjem Svjetlom cjelokupnog prostora domaćina i "praznina" na mjestima s kojih su uklonjeni nakačeni entiteti, kako se na ista ne bi nakačili novi entiteti ili nepoželjne energije. Ovdje se nude dvije tehnike.

Oslobađanje

Pronađene i identificirane entitete trebat će odraditi redom.

Obrada najdominantnijeg entiteta na početku, može imati višestruke koristi. Domaćin će se riješiti najvećeg "tereta", a to može pomoći u ohrabrivanju drugih entiteta, ako ih ima više, ali i u otkrivanju novih koji se nisu mogli detektirati zbog prisustva dominantnijeg entiteta. U slučaju otkrivanja grupe ili nakupine entiteta često će biti dovoljno samo obraditi njihovog vođu ili "glasnogovornika", kojega će ostali članovi pratiti.

Prizemljene duše

Postupkom oslobađanja u osnovi imamo dvije strane kojima pomažemo. Najprije domaćinu kojeg treba osloboditi neželjenog utjecaja nakačenog entiteta, koji se može manifestirati na svim razinama njegovog bića. Međutim, tako pomažemo i entitetu, koji nakon smrti nije otišao u Svjetlo. Prizemljena duša treba određeno savjetovanje kako bi mogla razumjeti što joj se dogodilo. Istoj se pomaže i u integriranju traumatskog iskustva, koje je često razlog neodlaska u Svjetlo. Rad s prizemljenom dušom može uključivati neke od sljedećih postupaka:

• Objašnjavanje fizičke smrti – u osnovi znači podsjećanje prizemljene duše na situaciju izlaska iz tijela i potvrde činjenice da to ne predstavlja čin prestanka postojanja. Duša se podsjeća na pojavu Svjetla i dobivamo informaciju o razlogu neodlaska u Svjetlo. Prizemljena duša, primjerice prekinute trudnoće, zahtjeva posebnu pažnju, a Baldwin to potvrđuje sljedećim riječima:

"Duša preminulog djeteta je najčešće prestrašena i potpuno zbunjena. Rad s dušom preminulog djeteta je jedno od najdirljivijih iskustava i za klijenta i za terapeuta. Dijete ne razumije zašto nitko ne obraća ni najmanju pažnju na njegove pozive u pomoć pune suza. Ono se osjeća potpuno zapostavljeno, napušteno i nevoljeno."3

• Rad sa strahovima – strah koji najčešće dolazi iz neznanja i neupućenosti, vrlo je čest razlog neodlaska u Svjetlo. To može biti strah od pakla, strah od susreta sa svojim voljenima zbog sramnih postupaka u prošlom životu ili strah od prestanka egzistiranja odlaskom u Svjetlo. Duši koja se već nije našla u paklenom društvu zbog prihvaćanja ponude demonskih bića u trenutku smrti, može se objasniti kako nema osnove da tamo ode (ili da takvo mjesto uopće ne postoji) i da joj je mjesto u Svjetlu. Duša indoktrinirana nekim od vjerovanja propagiranim od strane vodećih religija, možda će trebati dodatnu pomoć. Ovdje se može iskoristiti prizivanje odgovarajuće figure koja je prizemljenoj duši prepoznatljiva i prihvatljiva kao religiozni autoritet, koji će joj moći objasniti da se nema čega bojati.

Indoktrinacija temeljena na judeo-kršćanskoj tradiciji može biti i razlog vjerovanja da odlazak u Svjetlo znači kraj. Bez obzira što bi Svjetlo moglo označavati "rajsku" domenu, neke duše jednostavno su i dalje ovisne o zemaljskim iskustvima.

3 Baldwin, str. 247, moj prijevod

Ne osjećaju se spremne za odlazak, pa bi objašnjenje da rođenjem ništa nije započelo niti će išta završiti smrću, odnosno u ovom slučaju odlaskom u Svjetlo, moglo olakšati daljnji rad s prizemljenom dušom.

• Rad na ostalim razlozima – osim straha i zbunjenosti, postoji niz drugih razloga zbog kojih prizemljena duša nije otišla u Svjetlo, a mogu imati korijene u emocionalnim, psihološkim kao i fizičkim stanjima, iako je napušteno fizičko tijelo. Savjetnik ovo treba iskomunicirati s prizemljenom dušom i pomoći joj da razriješi npr. konfliktne situacije zbog neke ovisnosti, nezavršenih poslova, preostalih negativnih emocija (ljutnja, ljubomora, zavist, želja za osvetom, itd.), posljedica teških fizičkih trauma, itd. Ovo može uključivati i regresiju u prošle živote ili povratak u fazu planiranja između dvije inkarnacije.

• Oslobađanje od drugih entiteta – odlazak u Svjetlo će biti onemogućeno i ako je na prizemljenu dušu nakačen neki demonski entitet. Jedna od manifestacija demonskog nakačenja može biti i opažanje Svjetla od strane prizemljene duše, koje nije jasno i sjajno, već postoji određeno sivilo ili prekrivenost tamnim oblacima.4 Ako je ovo slučaj, trebat će napraviti postupak oslobađanja prizemljene duše, kao da je riječ o živom domaćinu. Isto vrijedi i za slučaj tzv. višestrukih ugniježđenih (engl. nested) entiteta, gdje treba oslobađati redom entitet po entitet. Zanimljiv primjer predstavlja nemogućnost odlaska prizemljene duše zbog nakačenja podidentiteta žive osobe5. Naime, u trenutku traume, kad je došlo do stvaranja pod-identiteta, lutajuća duša koja je bila "u prolazu" mogla se iz nekog razloga (zaštita, sažaljenje, itd.) nakačiti na stvoreni pod-identitet i na njemu ostati.

• Defragmentacija duše može biti toliko jaka, da duša jednostavno ne može otići dalje. Istovremeno postoji fragmenti- ranost gdje su neki od dijelova duše došli u posjed mračnih sila, a koji mogu biti iskorišteni za blokiranje odlaska u Svjetlo. Postupak će tada uključivati pronalaženje i integraciju izgubljenih dijelova duše, s tim što se to može učiniti brže nego kad je u pitanju živa osoba.

• Bližnji i voljeni – neke prizemljene duše javljaju da nisu znale gdje trebaju otići, ali tvrde i da se nije pojavio nitko njima poznat. Uz određenu pomoć prizemljena duša će moći prepoznati nekoga tko mu je bio blizak i drag za života (iako to može nekada biti i neka domaća životinja, a ne osoba).

Ponovni poziv i pojavljivanje bližnjih i voljenih izvodi se u slučaju kad im se u trenutku smrti prizemljena duša nije htjela pridružiti zbog svojih uvjerenja da će od njih biti osuđena i odbačena. U ponovnom pojavljivanju, važno je da prizemljena duša osjeti atmosferu oprosta i prihvaćanja, topline i bliskosti, što će joj olakšati donošenje odluke o napuštanju domaćina.

• Priprema pred odlazak – neke se prizemljene duše mogu zbog traumatske smrti osjećati prljavo, necjelovito ili nedostojno ponovnog susreta sa svojim bližnjim i voljenima i biti nespremne za odlazak u Svjetlo. Ovdje se prizemljenoj duši može pomoći u iscjeljivanju uz "pomoćnika" iz Svjetla, koji će sve iscijeliti i promijeniti sliku o tijelu u svijesti prizemljene duše, kako bi se osjećala spremnom i dostojnom za nastavak koji slijedi.

Pred sam odlazak u nekim je slučajevima moguće zatražiti od prizemljene duše da pomogne u lociranju mogućih drugih nakačenih entiteta na domaćinu.

• Razmjena blagoslova, ispraćaj u Svjetlo i ostavljanje mogućnosti za povratak ・ u posljednjoj fazi prizemljena duša bi trebala iskomunicirati traženje oprosta s domaćinom i razmjenu blagoslova (dobrih želja i darova) prije odlaska u Svjetlo. Na kraju ostaju i još dva "tehnička detalja": prvi je dobivanje eksplicitne dozvole od domaćina da se nakačena prizemljena duša može otpustiti, a drugi je ostavljanje mogućnosti da se vrati, ako još uvijek postoji nećkanje ili/i najmanja sumnja da joj se boravak u Svjetlu neće svidjeti.

Dopuštenje domaćina treba biti u skladu s njegovim slobodnim izborom, jer postoje situacije kada domaćin ipak odluči dopustiti "gostu" da ostane jer isti ima određene kvalitete (npr. neki umjetnički talent) koje bi po oslobađanju izgubio.

Savjetnik, ukoliko sam nema osobine vidovitosti, može zatražiti od domaćina da mu potvrdi odlazak prizemljene duše u Svjetlo kako bi znao da je postupak uspješno okončan.

Demonski entiteti

Osnovna razlika između crkvenog egzorcizma i postupka oslobađanja očituje se upravo u postupanju s demonskim entitetima, mračnim bićima ili energijama. Ovaj postupak uzima u obzir da su i takvi entiteti potekli od Stvoritelja, iz Svjetla, i da imaju Božansku iskru u sebi. Takva bića su "pala", odmetnuvši se svojevoljno (često obmanuti zbog neznanja, znatiželje ili želje za osobnim dobitkom) od Svjetla, koje i dalje postoji u suštini njihovog bića. Iz raznih su razloga to zaboravili i prestrašeni kaznom Zloga, počeli su raditi sve protivno Svjetlu. Bez obzira na to, takva bi bića trebala također dobiti mogućnost povratka u Svjetlo. Ovakvo postupanje ima još neke praktične razloge: ako se demonski entitet samo istjera iz domaćina (što je konačni cilj egzorcizma), demonski entitet će se moći ponovno vratiti istom domaćinu ili pronaći novoga koji često može biti i sam egzorcist! Više informacija o crkvenom egzorcizmu može se pronaći u poglavlju o ostalim metodama.

Rad s demonskim entitetima temelji se na radu koji je ponudio Baldwin i u osnovi uključuje sljedeće korake:

• Traženje pomoći i zaštita scene – zaštita cjelokupnog prostora traži se od pomoćnika iz Svjetla kako bi Svjetlom okružili domaćina, savjetnika, ali i pronađeni demonski entitet, i tako onemogućili utjecaj drugih demonskih entiteta za vrijeme postupka. Pojavljivanje snaga Svjetla na sceni ne treba uzeti u doslovnom smislu, iako u dosta slučajeva domaćini prijavljuju pojavu Svjetla ili nekih svjetlosnih bića.

Njihov dolazak može se manifestirati suptilnije, kao osjećaj prisutnosti bića ili energije koja kod domaćina izaziva umirujući osjećaj ili osjećaj neke nove snage i mogućnosti. Iskustvo prizivanja snaga Svjetla može izgledati i ovako (postupak vođen 13.12.2010, slučaj skidanja pronađenog implantata):

"Nalazim se na mjestu gdje nema boja. Ništa i nikoga ne vidim. Osjećam se kao da sam zaleđena. Unutar sam sebe i svog postojanja. Tijelo ne osjećam kao tijelo, ali ipak to sam istovremeno ja. Osjećam da mi je moguće dobiti misli s kojima mogu sama maknuti implantat. Moje su misli istovremeno i djelovanje. Ne vidim da li mi netko to govori, ali osjećam da mi se u tome pomaže. Točnije, pomoć je stigla na način da mogu to izvesti sada i sama svojim djelovanjem. Osjećam se sigurnom i u potpunosti zaštićenom."

• Uspostava dijaloga trebala bi omogućiti dobivanje informacija o razlogu i trenutku nakačenja, kako bi domaćin mogao izvući kakvu pouku iz toga, ne dovodeći se ponovo u sličnu situaciju. Dijalog može biti na početku otežan arogantnošću, koja je tipična za mračni entitet i zbog koje će možda izbjegavati daljnju komunikaciju. Ovo će zahtijevati postavljanje tvrđeg pregovaračkog stava i ponešto dovitljivosti savjetnika, a moguće i dodatnu pomoć snaga Svjetla na način da počinju sužavati svjetlosni kavez u koji je demon postavljen. Ovdje bi se možda moglo postaviti pitanje kako to da snage Svjetla žele pomoći u ovakom postupku djelujući tako protivno slobodne volje demona. Mislim da ovdje ne treba zaboraviti da je demon taj koji je prvi prekršio slobodnu volju domaćina kada se na njega nakačio, ili nije poštivao dogovoreno čak ako je i domaćin samovoljno ušao u ugovor s mračnom snagom.

S. Allen spominje da u ovakvom slučaju zna pokušati "demoralizirati" entitet, na način da mu objasni kako je domaćin dobro (iako to nije nužno točno) i puno snažniji nego on, te da nikada neće uspjeti s njim napraviti to što je naumio. Isto tako, upozorava da treba voditi računa da se entitet nepotrebno ne maltretira, jer bi se time njegovo oslobađanje moglo samo zakomplicirati.6

• Pokušaj transformacije – demon je svjestan da je uhvaćen "na djelu", što predstavlja ozbiljnu, možda i najtežu pogrešku koju je mogao počiniti svojim djelovanjem, i zna da za to slijedi kazna, koja je strašna. Nalazi se u gotovo bezizlaznoj situaciji i postoji mogućnost da zbog toga kroz domaćina manifestira svoj bijes: psovanje, uvrede i prijetnje neke su od metoda koje bi trebale zastrašiti savjetnika. Na domaćinu se to može vidjeti kroz različite emocionalne, psihičke i fizičke promjene. Strah ili kolebanje kod savjetnika bit će zabilježen od strane demona, što može dovesti u pitanje čitav ishod postupka.

Ovo je trenutak kad će se demonu ponuditi dvije opcije: transformacija i ispraćanje u za njega primjereno mjesto u Svjetlu ili blokiranje u svojevrsnom svjetlosnom kavezu ili sličnoj tvorevini (npr. soba s ogledalima), gdje će imati mogućnost razmisliti o odlasku u Svjetlo. Demonu često niti jedna od ponuđenih opcija nije zanimljiva i na savjetniku ostaje odluka da istraje s ponuđenim opcijama, s tim da nikakva opcija povratka "svojima", ostanka u tijelu ili samo izlaska iz tijela, ne može biti prihvaćena. Nezaobilazan dio ovog koraka je upućivanje demona da ponovno otkrije svoju suštinu, činjenicu da je dio Kreacije; da pogleda u sebe, u svoju tamu i ispod naslaga svog nakupljenog jada i bijede vidi što se nalazi. Ovdje ne dolazi u obzir bilo kakva sugestija od strane savjetnika, potrebno je da demon sam pronađe božansku iskru u središtu svoga bića. Ovo može biti vrlo zbunjujuće i iznenađujuće za demona, obzirom na obmanu s kojom je živio, a vezanu za opasnosti Svjetla kojega sada pronalazi u samom središtu svoga bića.

• Pozivanje drugih entiteta – kada demonski entitet pristane na opciju transformacije i ispraćaja u Svjetlo, može se iskoristiti za pozivanje drugih demonskih entiteta koji su u hijerarhiji ispod ili u njegovoj razini, što može rezultirati odzivom velikog broja demona. Ne treba zaboraviti, oni se nalaze u nezavidnom položaju i tu su gdje jesu zbog obmana s kojima žive, natjerani da bespogovorno služe Sotonu, a jedina "nagrada" za pokorno služenje je to što neće biti kažnjeni ili potpuno uništeni. Demon može pomoći i u otkrivanju i lociranju drugih entiteta na domaćinu.

• Ispraćanje u Svjetlo i čišćenje scene – u završnici demon, očišćen od tamnih masa može biti ispraćen u Svjetlo.

Iako demonski entitet ne može imati nakačeni drugi entitet, ovo je zadnja prilika kad ga drugi demonski entiteti mogu pokušati zadržati i vratiti nazad. Tako će trebati obratiti pažnju na njihovo moguće lažno predstavljanje kao npr. duhovnih vodiča iz Svjetla. Na sreću, oni ne mogu zadržati takvu formu predugo i moguću prijevaru će biti najlakše uočiti prema njihovim očima (ne mogu predugo ostati svijetle i bistre). Ako je osigurano pravo vodstvo za odlazak u Svjetlo, pomoćnike iz Svjetla se može zamoliti da demona, kao i sve ostale mračne entitete koji su se odazvali pozivu, transformiraju i otprate u Svjetlo. Isto tako zamoliti će ih se da očiste cjelokupnu scenu i ispune Svjetlom mjesta na domaćinu na kojima su se nalazila demonska nakačenja. Postupak završava slanjem zahvale za ukazanu pomoć.

Ostali entiteti

• Misaone forme nisu dio primarne Kreacije, nego su stvorene u ljudskoj ili neljudskoj svijesti i kao takve ih nema potrebe slati u Svjetlo, već bi ih trebalo detektirati i rastvoriti.Misaone forme drugih živih osoba trebat će vratiti njihovim vlasnicima.

• Implantati – bez obzira jesu li vanzemaljskog ili demonskog porijekla njihov utjecaj na domaćina nije povoljan i trebati će ih otkloniti. Direktna komunikacija kao u slučaju prizemljenih duša ili demonskih entiteta nije moguća, jer ovo nisu entiteti u pravom smislu te riječi (nemaju svijest), pa ih samo treba pokušati ukloniti. Ovdje će biti potrebna pomoć snaga iz Svjetla koje bi trebale prekinuti svaku vezu s tzv. kontrolnim centrima, konzolama ili nekim mjestom za nadgledanje, odstraniti implantat i zacijeliti mjesto na kojem su se nalazili.

Ispunjavanje Svjetlom i završne napomene

Postupak prilikom kojega je došlo do uspješnog oslobađanja domaćina od jednog ili više entiteta trebalo bi zaključiti (zapečatiti) ispunjavanjem Svjetlom cjelokupnog prostora domaćina i "praznina" na mjestima s kojih su uklonjeni nakačeni entiteti, kako se na ista ne bi nakačili novi entiteti ili nepoželjne energije. Ovdje se nude dvije tehnike. Smatram da je tehnika koju je ponudila Fiore sigurnija za najširi krug domaćina. Domaćin (sada bivši) trebao bi vizualizirati slijedeću scenu:

Koristeći svoju stvaralačku maštu, zamisli da imaš minijaturno sunce, baš poput sunca iz našeg sunčeva sustava, duboko u tvom solarnom pleksusu. To sunce zrači kroz svaki atom i stanicu tvoga bića. Ono te ispunjava Svjetlom od vrhova tvojih prstiju, do vrha tvoje glave i peta tvojih nogu. Ono sja kroz tebe i izvan tebe na daljinu ruke u svim smjerovima ・ iznad tvoje glave, ispod tvojih nogu, sa strana, stvarajući auru ・ sjajne, blistave bijele svjetlosti koja te potpuno okružuje i štiti od svih negativnosti ili zla.

7 Modi,8 Dr. med. R. Allison, Tomlinson i Slavinski9 spominju vizualizaciju gotovo iste scene, s tim da se "minijaturno sunce" ne nalazi u nama već iznad naše glave, što ostavlja više prostora za moguće manipulacije u slučaju da domaćin ne shvaća da se spaja s vlastitim Višim Ja. Tomlinson to opisuje kao dobivanje energije iz Višeg Ja koja se spušta u krunsku čakru.10 Allison taj "izvor" iznad glave naziva "kozmičkom bezuvjetnom ljubavlju"11 čega je Više Ja nerazdvojni dio.

Baldwin za kraj, pored zaštite Svjetlom, kao mjeru samozaštite preporuča i izgovor sljedećeg proglasa od strane bivšeg domaćina:12

"Uzimam natrag svu svoju snagu i moć s bilo kojeg bestjelesnog bića koje bi se željelo nakačiti na mene. Ovo je moj prostor i proglašavam moju nadležnost ovdje i sada. Odbijam dopustiti bilo kojoj prizemljenoj duši ili entitetu da mi se približi ili se nakači na mene na bilo kakav način."

Na kraju, trebalo bi uzeti u obzir činjenicu da povratak iz promijenjenog stanja svijesti nije trenutan i da može potrajati i nekoliko minuta. Stoga po otvaranju očiju reakcije na vanjski svijet mogu biti kod nekih osoba kao nakon buđenja. Može se pojaviti i poteškoća "sljepljenosti očiju". Iz ovog razloga u slučaju da postoji potreba za upravljanjem vozilom, preporuča se napraviti pauzu od desetak minuta. Isto tako, preporuča se suzdržavanje od konzumacije bilo kakvog alkohola i izbjegavanje novih stresnih situacija u okvirno, sljedeća 24 sata.

 

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/hr/

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

KOLOVOZ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

  07.08.2020. 04:45h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi. sretan vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Lp

  05.08.2020. 04:51h
 • Član bglavacbglavac

  Nema. Lp

  03.08.2020. 08:28h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Bez slobode - nema života.

  03.08.2020. 00:00h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Ratovi traju i po nekoliko godina. Ljudi se u ratu bore za život. A ćovjek se svaki dan bori za život, bilo rata ili ne. Život bez slobode i nije neki život. Zato , u ovim vremenima oduzimanja slobode, moramo se boriri za slobodu, jer bez slobode - nema

  02.08.2020. 23:59h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Ahoj...

  02.08.2020. 23:54h
 • Član iridairida

  ahoj Edine!

  25.07.2020. 14:45h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Postupak oslobađanja Rad na daljinu i rad s djecom - snimanjee postupka