Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član rea

Upisao:

rea

OBJAVLJENO:

PROČITANO

483

PUTA

OD 14.01.2018.

Klasifikacija entiteta -neljudski entiteti

Klasifikacija entiteta -neljudski entiteti
• Grupna svijest je vrlo zanimljiva i slabo istražena kategorija.

Neljudski entiteti

• Grupna svijest je vrlo zanimljiva i slabo istražena kategorija.

U najužem smislu pojam grupne svijesti odnosi se na obitelj kao grupu u kojoj su međusobne povezanosti prirodno najjače, proistekle iz djela, kako iz sadašnjeg tako i iz prošlih života. Obitelj sa skladnim odnosima trebala bi svakom članu biti oslonac u njegovom ostvarenju i suštinskom rastu i razvoju. Jasno da je zbog toga ona i primarna meta mračnih sila Zloga, jer se njihova porazna djelovanja u tom slučaju višestruko uvećavaju. Za pretpostaviti je da bi vjernici judeokršćanske doktrine "entitet" grupne svijesti odmah prepoznali kao "grijehe otaca" koje bog kažnjava do trećeg ili četvrtog koljena (generacija), prema prihvaćenoj verziji biblijskog teksta, ne znajući da postoji i drugo tumačenje prema kojem riječ "generacija" predstavlja reinkarnaciju, što implicira i karmičku otplatu24 i daje novu dimenziju cijeloj stvari. Moderniju verziju obiteljskih dugova i "zasluženih kazni" na svoj način iznosi S. N. Lazarev, čije je Dijagnosticiranje karme bremenito božjim gnjevom zbog obiteljskog grešnog nasljeđa.

T. Budak koristi pojam "obiteljska karma", koja uključuje skup čiste i promjenjive karme i kaže da se prva ne može mijenjati, a drugu, promjenjivu, dužni smo mijenjati. Smatra da je jedan od bitnih ciljeva reinkarnacije duše čišćenje vlastite karme prekidanjem lanca negativne obiteljske karme.25

Kod grupne svijesti može se očekivati da će kompleksnost i brojnost mogućih entiteta i toksičnih povezanosti biti bitno veća nego kod jedne osobe i da se zadovoljavajući rezultati mogu očekivati tek nakon provedbe oslobađanja od svih entiteta. Realna zapreka ovdje može biti da druge uključene osobe ne budu spremne na suradnju na isti način kao osoba koja je na svoju inicijativu i slobodnom voljom došla potražiti pomoć. Razlozi za ovo mogu biti višestruki i ako spomenemo samo neusklađenost ovakve metode s vjerovanjima i neznanjem kod ostalih osoba, dobivamo dovoljno jasnu sliku o mogućim poteškoćama. Naravno, postojanje bezuvjetne ljubavi prema članu obitelji koji je inicijalno zatražio pomoć otvara prostor zaokruživanju postupka. Jedna od mogućnosti mogla bi biti "rad na daljinu", kako bi se sprovelo oslobađanje i na drugim osobama s kojima je ta osoba povezana.

Ireland-Frey naziva grupnu svijest "duhovnim (psihičkim) virusom", a nudi čak i termin "usklađeni element" (engl. concordant element), s kojim se susretala nekoliko puta u svojoj praksi te daje neke dodatne i pomalo uznemirujuće podatke:

"Kao pasivni infektivni agent na psiho-spiritualnoj razini, takav entitet se može proširiti po obitelji kroz nekoliko generacija kao prokletstvo ili se može proširiti prema vani, inficirajući i druge osobe. Govore nam [takvi entiteti] da se mogu uspavati, ali ne i ubiti.

U nastavku objašnjava da se ovakav entitet (ili usklađeni element), pojavljuje kad smo duhovno oslabljeni zbog određene traume i zapravo služi kao zaštita od ulaska drugog, potencijalno opasnijeg entiteta, pa se čini da po svojoj prirodi nije maliciozan, već preventivan. Primjer potisnute emocije ljutnje koja je uzrok duhovne ozljede pokazuje da će entitet koji se pojavi biti usklađen s energijom/frekvencijom te potisnute emocije. Ako domaćin na terapeutski ili neki drugi način sanira simptome, entitet će se povući, uspavati, ali oslobađanje od njega ovdje neće biti moguće, za razliku od drugih entiteta. Morat će se dodatno raditi na otkrivanju uzroka traume koji može biti u ovom ili nekom od prethodnih života, čime se otvara prostor za samostalan odlazak entiteta, obzirom da je nestalo uporište njegovog nakačenja.27

• Tamne misaone forme su pomalo uopćena pojava;

Baldwin spominje da to mogu biti projekcije drugih ljudi ili same osobe i prilikom procesa detekcije mogu biti vidljive kao tamni oblici veličine loptice za golf. Isto tako, može se dogoditi da su ovakvi oblici posljedica poremećaja energije uslijed nesreće, operacije ili nekih drugih fizičkih trauma tijela, iz sadašnjeg ili nekog od prošlih života. Na koncu, tamne misaone forme mogu se pojaviti i zbog postojanja demonskog entiteta. U tom se slučaju sugerira postupak oslobađanja demonskih entiteta.

• Duhovi supstanci su prema Baldwinu slični duhovima biljaka, Devasima. O Devasima je npr. pisao G. Hodson28 koji priča o anđelima i Devasima, a postoje i crteži onoga što je navodno Hodson "vidio" kao Devase. Baldwin ovdje spominje biljke s halucinogenim svojstvima i svojstvima promjene stanja svijesti, pozivajući se na navode antropologa C. Castanede, koji je pisao o svojim iskustvima sa supstancom Meskalin koja se prirodno nalazi u kaktusu Peyote (lat. Lophophora williamsii). Ovakvi entiteti su kandidati za slanje u Svjetlo u društvu anđela vodiča. Ireland-Frey dodaje da su rijetki i da su im često pridruženi entiteti "malih ljudi".

• Elementali, A. Risi misaone forme naziva elementalima ・snažnim psihičkim kreacijama koje mogu zadržati postojanu i autonomnu formu, ukoliko se nisu na pravi način obradile (razgradile). Takvi psihički mjehuri postaju "baloni" koji samostalno plutaju ostajući privezani za svog stvoritelja/pošiljaoca pomoću niti od psihičke energije.29

Sagan za elementale kaže da su nefizička "mala bića" povezana s različitim duhovima prirode, koji se pojavljuju u svim mitologijama.30 S ovim se slaže i Baldwin i naziva ih vilenjacima, gnomima, "malim ljudima", a svi predstavljaju, ako se pojave, kandidate za slanje u Svjetlo. S. Allen se izgleda ne slaže s time i smatra da bi oni trebali biti vraćeni zemlji jer iz nje potječu.

To su uglavnom neugledna bića koja u suštini nisu mračna i zla, iako odaju dojam čangrizavosti, neraspoloženja, zlobe ili neposlušnosti.

Ireland-Frey smatra da su niske inteligencije i da su često na tamnoj strani.

• Životinjska duša je entitet koji Ireland-Frey spominje više kao zanimljivost nego čestu pojavu, pa tako navodi dva slučaja koje je susrela u svojoj kliničkoj praksi: prizemljenom dušom vuka, i u drugom slučaju ovce, koja je onda razumljivo kod domaćina stvarala smrtan strah od vukova.

• Eksperimenti: Baldwin se ovdje poziva na podatke koji su dobiveni od poznatog medija 20. stoljeća, Edgara Caycea, u pisanju L. Robinsona, o navodno nepojmljivim eksperimentima genetskog inženjeringa u vrijeme Atlantide, koji su rezultirali najrazličitijim bićima, poluljudskim, poluživotinjskim kreaturama koje su u to vrijeme doživljavali kao "stvari", a ne svjesna bića, pa su ih držali za robove, pokazivali na izložbama ili obredno žrtvovali. Ovdje je u stvari također riječ o prizemljenim dušama, ali ne ljudskim, koje su ostale kroz sve ove milenije lutati po zemaljskom planu. Takvi entiteti često imaju i problema s odlaskom u Svjetlo, jer u duhovnim vodičima prepoznaju nekadašnje znanstvenike koji su ih stvarali. Obzirom na njihovu ograničenu inteligenciju, ovi entiteti ne mogu shvatiti o čemu se  radi, odbijaju otići u Svjetlo, pa će postupak oslobađanja zahtijevati pozivanje drugačijeg duhovnog vodstva.

• Vanzemaljci (engl. extraterrestrials, ET): Baldwin ovakve entitete predstavlja sljedećim tekstom:

"Neka bića ne žele proći kroz portal Svjetla kako ne bi ,sudjelovali u reinkarnacijskom ciklusu na Zemlji

ona kaže da u postupku oslobađanja pomagače zamoli da pronađeni entitet odvedu na primjereno mjesto, tako ne treba sama razmišljati o tome je li mu je mjesto u Svjetlu ili negdje drugdje.

. Oni nežele prolaziti kroz proces pripremanja za zemaljski plan u dvoranama za učenje i planiranje. Ne žele se zamarati ljudskim rađanjem i starenjem, pa se sebično mogu pokušati nakačiti na žive ljude i jednostavno doživljavati ovaj svijet kroz osjetila te osobe. Oni ponekad pokušavaju istisnuti ugovornu dušu (onu koja je prvotno utjelovljena op. prev.) i preuzeti tijelo u cijelosti.

Za primjer navodi žensku osobu kojoj je otkriven nakačen vanzemaljski entitet, koji je bio njezin brat u prošlom životu na drugoj planeti drugog sunčevog sustava. Pratio ju je i nije htio proći čitav proces kako bi postao čovjek u svom tijelu, nego se nakačio na sestru koju je "volio", ali je želio dominirati nad njom na šovinistički način.

Baldwin nadalje spominje da se ovakvi entiteti mogu nakačiti iz različitih razloga, npr. korištenja naših osjetila za percipiranje naše realnosti, za koju oni nemaju prilagođena osjetila.

Ireland-Frey navodi kako nije imala prilike susresti toliko osoba koje su imale vanzemaljske entitete kao što je to imao Baldwin, ali spominje jedan, moglo bi se reći znakovit slučaj, gdje je domaćin takvog nakačenja bio njezin vlastiti sin! Kaže da je entitet bilo reptilsko biće i da ga je jednostavno  "Gušter" (engl. Lizard). Ovo je ime entitet prihvatio u komunikaciji.

Nadalje, kaže da to biće nije ostavljalo utisak da je dobronamjerno, kakav bi recimo mogao biti životinjski vodič šamanskog tipa.

Fiore je u svojoj kliničkoj praksi imala dovoljno slučajeva koji su uključivali vanzemaljce, pa je toj pojavi posvetila posebnu knjigu Encounters. U predgovoru priznaje da je regresijom koju je napravila tragom sna u kojem se pojavio NLO shvatila da je i sama bila oteta. Priznaje da su sjećanja koja su se pojavila vezano za taj događaj bila ugodna

Ovo ne čudi obzirom da je umetanje lažnih sjećanja false memories) standardni dio procedure, pa je stoga i česta posljedica razvijanje tzv. Stockholmskog sindroma.

• Mjenjači lika (engl. Shape Shifters): Prema Allen, neki entiteti mogu preuzeti astralne ljuske (ostatak astralnog tijela koji nakon smrti ostaje na astralnoj razini dok se ne razgradi) kako bi se mogli lažno predstavljati.38 Ovo može biti slučaj s entitetom koji se želi prikazati osobi kao npr. duhovni vodič ili anđeo kako bi se mogao nakačiti i negativno utjecati na domaćina.

Demonski entiteti

"Najveća prevara vraga je kad te uvjeri da ne postoji!"

・ C. Baudelaire: Le Joueur genereux

Htio bih napomenuti da sam, iako svjestan činjenice da je pojam "demonski" bremenit religioznom, povijesnom i kulturološkom simbolikom i uvjerenjima (tj. programiranjima), odlučio u tekstu koristiti taj pojam zbog lakšeg referiranja na dosadašnje radove iz ovog područja. Općenitiji pojam koji bi se mogao koristiti su mračni ili entiteti tame, jer bi se tako obuhvatila sva bića opredijeljena protiv Svjetla i kreativnog potencijala koja žele manipulirati i dominirati ljudima kako bi zloupotrebljavali kreaciju.

M. Martin kao crkveni egzorcist umjesto demona češće koristi pojam zloduh (engl. evil spirit) ili nečisti duh (engl. unclean spirit), možda stoga što izvorna grčka riječ daimon nema negativno značenje.

Baldwin, kao što je i za pretpostaviti, svoje pisanje o demonskim entitetima temelji na svojoj kliničkoj praksi, neopterećen 

 

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/hr/

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

OŽUJAK...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  počela sam pisati pjesme na slikama

  28.03.2020. 14:18h
 • Član iridairida

  svima koji svraćaju na ♥

  27.03.2020. 15:38h
 • Član vanessavanessa

  ♥*

  27.03.2020. 14:49h
 • Član vanessavanessa

  Hvala također☕️♥♥*Lp

  22.03.2020. 11:11h
 • Član aliusalius

  22.03.2020. 09:09h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Jutros smo se tresli ali sve je prošlo dobro. Nadam se da ste dobro. Neka vas sreća prati cijeli dan. Lp

  22.03.2020. 07:50h
 • Član mkrmarmkrmar

  (__) 7 (__)7 kavica

  19.03.2020. 12:27h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Klasifikacija entiteta - ljudski entiteti, Misaoni fragment živuće osobe Klasifikacija entiteta - Demonski entiteti