Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član jaky

Upisao:

jaky

OBJAVLJENO:

PROČITANO

330

PUTA

OD 14.01.2018.

Da li je sve sačinjeno od misli?

Da li je sve sačinjeno od misli?

Džeri: Da li su sve i svi sačinjeni od misli ili putem misli? Ili nije posredi nijedno od toga?

Abraham: I jedno i drugo. Misli mogu da budu privučene drugim mislima, snagom zakona privlačenja. Misao je vibracija koja pokreće u dejstvo zakon privlačenja.
Misao je supstanca, ili manifestacija, ali i sredstvo putem kojeg se sve privlači ili stvara.

Sagledajte svoj svet kao dobro snabdevenu kuhinju, u kojoj svih mogućih sastojaka na koje ste ikad pomislili, setili ih se, razmatrali ih ili priželjkivali, ima u izobilju, u neiscrpnim količinama; a sebe sagledajte kao glavnog kuvara, kako uzimate sa polica svoje kuhinje sve sastojke koje želite, u količinama koje želite, i mešate ih da biste napravili svoj kolač, onaj koji ovog časa hoćete.

Želim više radosti, sreće i sklada

Džeri: Šta bi bilo ako bi vam neko rekao: „Abrahame, želim da budem radosniji.
Kako da upotrebim vaše učenje da u svoj život privučem više sreće, radosti i sklada?"

Abraham: Prvo, čestitali bismo toj osobi na otkrivanju najvažnije želje od svih: težnja za radošću. Jer, kad težite za radošću i nalazite je, ne nalazite samo savršen sklad sa svojim unutrašnjim bićem i onim ko zaista jeste, ali i vibracioni sklad sa svim stvarima koje priželjkujete.

Kad vam je radost zaista važna, ne dopuštate sebi da se usredsredite na stvari koje vam ne prijaju -a kad gajite samo one misli koje vam prijaju, to će dovesti do stvaranja divnog života, ispunjenog svime što priželjkujete.

Kad nastojite da vam želja bude radosna i osetljivi ste na to kako se osećate, te prema tome navodite svoje misli u pravcu onoga što vara još više i više prija, poboljšavate svoju vibraciju, a vaša talka privlačenja postaje takva da - putem zakona privlačenja - privlači samo ono što želite.

Promišljeno usmeravanje misli ključ je radosnog življenja, ali želja da osećate radost jeste najbolji mogući plan... jer u posezanju za radošću, nalazite misli koje privlače čudesan život koji priželjkujete.

Nije li sebično priželjkivati još radosti?

Džeri: Neki bi rekli da je osoba koja stalno teži da bude radosna vrlo sebična u toj svojoj težnji, kao da je priželjkivanje radosti nešto negativno.

Abraham: Često nas optužuju da podučavamo sebičnosti, a mi se uvek slažemo da to svakako činimo, jer život se ne može zamisliti ni iz koje druge perspektive do iz sopstvene. Sebičnost je osećaj sebe. To je slika koju imate o sebi. Bilo da se usredsređujete na sebe ili nekog drugog, činite to sa svog sebičnog vibracionog stanovišta, a sve ono što osećate jeste vaša tačka privlačenja.

Dakle, ako ste iz sopstvene perspektive sebe usredsređeni tako da se osećate dobro, tada je i vaša tačka privlačenja takva da će ono što privlačite - prema zakonu privlačenja - biti prijatno onda kad do toga dođete.

Ukoliko, međutim, niste dovoljno sebični da insistirate na tome da se usredsređujete onako kako vam to prija, nego ste usredsređeni na nešto loše, tada je vaša tačka privlačenja takva da privlačite negativno - i neće vam se dopasti kad do toga i dođete.

Ukoliko niste dovoljno sebični da vodite računa o tome kako se osećate i, prema tome, usmeravate svoje misli tako da dopuštate istinsku povezanost sa svojim unutrašnjim bićem, tada nemate šta da date drugima.

Svi su sebični. Drugačije ne može biti.

Šta je moralnije, davanje ili primanje?

Džeri: Dakle, izgleda da vi smatrate da je podjednako ispravno i radosno davati koliko i primati. Drugima rečima, ne smatrate da je jedno moralno superiornije od drugog?

Abraham: Zbog moćnog zakona privlačenja, sve što dajete posredstvom svoje vibracione emisije - isto tako i primate...


Zakon privlačenja uvek precizno razvrstava sve i svakome donosi ono što se podudara s njihovim mislima. Prema tome, kad razmišljate o dobrobiti, uvek primate ono što je ekvivalentno tome. Kad gajite misli mržnje, zakon privlačenja ne može vam doneti rezultate koji su obojeni ljubavlju. Tako nešto prkosilo bi zakonu.

Kad govore o davanju i primanju, ljudi često zapravo misle na postupke, ili materijalne stvari, ali zakon privlačenja ne reaguje na vaše reči ili postupke, nego samo na vibracije koje leže u njihovoj osnovi.

Recimo da vidite nekoga kome nešto treba.. Možda je toj osobi potreban novac, a možda prevoz ili hrana. Kad je vidite, osetite tugu (jer se usredsređujete na to što joj nedostaje i aktivirate to unutar sopstvene vibracije), i zbog te svoje tuge ponudite joj postupak u vidu novca ili hrane. Vibracija koju emitujete zapravo joj kazuje: Činim ovo za tebe zato što vidim da sama to nisi u stanju. Vaša vibracija, u stvari,
usredsređena je na njen nedostatak dobrobiti i, prema tome, čak i pošto ste postupili tako što ste joj ponudili novac ili hranu, vaša dominantna emisija samo naglašava njen nedostatak..

Mi vas podstičemo da odvojite malo vremena da zamislite te ljude u boljoj situaciji.
Uvežbavajte razmišljanje o njihovom uspehu i sreći, a kad to postane vaša dominantna vibracija u vezi s njima, tek tada je objedinite s postupkom koji vam se u tom trenutku učini primerenim. U tom slučaju, zbog dominantne vibracije vašeg bića, a budući da su te osobe tog trenutka predmet vaše pažnje, privlačićete od njih podudarne vibracije dobrobiti. Drugim rečima, uzdići ćete ih. Pomoći ćete im da nađu
vibraciju koja se podudara s njihovom željom za dobrobiti, umesto one koja se podudara s njihovom sadašnjom situacijom. Kako mi na to gledamo, to je jedina vrsta davanja koja ima vrednost.

Prema tome, pitanje ne glasi: „Šta je superiornije, davanje ili primanje?" Pitanje glasi: „Šta je superiornije, usredsređivanje na ono što je poželjno ili na ono što je nepoželjno?" „Šta je superiornije, uzdizanje drugih verom u njihov uspeh ili povećavanje njihovog razočaranja primećivanjem njihove muke?" „Šta je superiornije, biti u skladu sa svojim unutrašnjim bićem i potom preduzeti nešto, ili ne biti u skladu i svejedno preduzeti nešto?" „Šta je superiornije, dopunjavanje nečijeg uspeha ili dopunjavanje nečijeg neuspeha?"

Najveći poklon koji nekome možete dati jeste poklon u vidu vašeg očekivanja njegovog uspeha.

Postoji isto onoliko različitih svetova koliko i onih koji opaaju, bića ili pojedinaca.
Niste ovde da biste stvorili svet u kojem su svi isti, u kojem svi žele i dobijaju isto.


Ovde ste da budete ono što želite da budete, dopuštajući u isto vreme svim ostalima da budu ono što žele.

Šta bi bilo kad bi svi dobijali ono što žele?

Džeri: Dopustite da sada stavim vaše argumente na malu probu. Ako bi sva sebična bića na planeti dobila sve što svako od njih želi, u kakvoj bi se zbrci našao ovaj svet?

Abraham: To ne bi bila, i uopšte nije „zbrka". Naime, putem zakona privlačenja, privlačili bi sebi one koji su u skladu s njihovom namerom. Vidite, ovo mesto na kojem živite je veoma dobro uravnoteženo. Ovde ima po malo od svega, prava mera izobilja i različitosti, da bi vam svima dala sastojke za ovu ogromnu i čudesnu „kuhinju" u kojoj uzimate udela.

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 22.02.2013. 12:42h

  Član mgracanMerlin3

  Najveći poklon koji nekome možete dati jeste poklon u vidu vašeg očekivanja
  njegovog uspeha
  .

  Odličan savjet svima koji žele nekomu pomoći, kao na primjer, vapaj za pomoć DIH-a, dobrotvornog instituta Hr objavljenog jutros na našim stranicama.

 • 23.02.2013. 20:01h

  Član angelijaMerlin2


  "Zakon privlačenja uvek precizno razvrstava sve i svakome donosi ono što se podudara s njihovim mislima.

  Prema tome, kad razmišljate o dobrobiti, uvek primate ono što je ekvivalentno tome. Kad gajite misli mržnje, zakon privlačenja ne može vam doneti rezultate koji su obojeni ljubavlju. Tako nešto prkosilo bi zakonu."

 • 08.12.2019. 12:42h

  Član emilio-iiMerlin0

  Zar nebismo ono "tko laže taj i krade" mogli i jednostavno objasniti sa "jer je položaj skupne točke proizvoljan i zahtijeva neprekidni dotok novih snaga" !?

  Logično bi bilo i da ako si država dozvoljava daviti majku onda bi i majka smijela zadaviti dijete osim ako nije krava ?

  Činjenica je da mi i kada govorimo da oni koji govore i neznaju i opet pobuđujemo um i svijet ?

  Zašto umijesto da napišemo "pušenje začepljuje vaše arterije" nebi i objasnili šta je "corpo.racija" pa da i iz inata prestanemo pušiti ?

  Kako to da smo nekada sa jednom litrom vina nekada mogli i skakati do ponoči a sada od jedne litre zaspimo več u podne ?

  Čudno je i kada neki učeni anatomi kazuju da je osnov kompjutera " 1 - 0 " a još su i navodno vidjeli Bracinoga "svijetlečega tijela" tojest i "struju" u koju se ušteka kada progovara fizički ?

  Dakle i misli su energija ali smo se mi i ukipili i pravimo "energetske Blokove" za "gradjevinu Samovažnosti" ?!

  * Fizičko tijelo obuhvaća i tijelo i um onakve kakve poznajemo, a da bi dali ravnotežu fizičkom tijelu kao holističkoj cjelini, čarobnjaci uzimaju u obzir drugu energetsku konfiguraciju do koje se dolazi preko unutarnje šutnje energetsko tijelo. Objasnio mi je da je ono što sam doživio u trenutku kad sam zaustavio svijet bila pojava mojeg energetskog tijela i da je upravo ta
  energetska konfiguracija oduvijek bila kadra vidjeti energiju kako teče svemirom.*(alter Ja nisam ja)

  **Sam je čin rekapitulacije životni pothvat. Potrebne su godine da se iscrpi popis ljudi, osobito za one koji su upoznali tisuće ljudi. Popis još povećavaju sjećanja na događaje u kojima nema drugih ljudi, ali koje treba preispitati jer su na neki način povezani s osobom koja rekapitulira. Don Juan je rekao da su čarobnjaci drevnog Meksika u rekapitulaciji tražili sjećanje na interakciju, jer su u njoj duboke posljedice socijalizacije, koju su nastojali prevladati svim sredstvima. ** (a Massimo je maksimo)

  ***Je li za njih doista samo nebo bilo granica, don Juane? - upitao sam. - Na to pitanje svatko od nas mora odgovoriti za sebe - rekao je, široko se nasmiješivši. - Oni su nam dali oruđa. Na nama je da se njima poslužimo ili da ih odbacimo. U biti, sami smo pred beskrajem, a na pitanje jesmo li ili nismo kadri dosegnuti svoje granice svatko mora odgovoriti sam.*** (Messi nije MESIJA)

SADRŽAJ UPISAO

Član jakyMerlin6 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana jaky dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

LISTOPAD...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Dobro večer. Lp

  26.10.2020. 20:23h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobro veče - svima.

  26.10.2020. 20:10h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  hvala, Edine :) uzvraćam pozdrave :)

  20.10.2020. 11:13h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobro veče svima. Poseban pozdrav za Sjenu.

  17.10.2020. 22:01h
 • Član iridairida

  ShadowOfSoul, u svakom trenutku možeš sama podignuti bilo koji svoj članak

  15.10.2020. 19:56h
 • Član bglavacbglavac

  Može. Lp

  15.10.2020. 08:21h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  o, pa može li neki moj članak bar 5 minuta biti prvi na naslovnici?? kad god stavim članak, odmah iznad njega zareda bar 5 drugih, a satima znam vidjeti jedan te isti članak na naslovnici? :)

  14.10.2020. 11:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Kako žrtva privlači pljačkaša Kako pomoći onima koji pate