Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član angelija

Upisao:

angelija

OBJAVLJENO:

PROČITANO

684

PUTA

OD 14.01.2018.

SAMORAZVOJ I SNOVI

    SAMORAZVOJ I SNOVI
Vaš život je Vaša knjiga. Suočite se s njegovim iskustvima: Tko ste Vi? Otkud dolazite? Kuda idete? Kako i zašto ga živite? Samo Vi imate znanje o tome. No, ako ipak ne znate kako početi s prisjećanjem: u ovoj knjizi naći ćete podsjetnik

    SAMORAZVOJ

I SNOVI

 

Anđa Jotanović

 

Vaš život je Vaša knjiga.

 

Suočite se s njegovim iskustvima:

 

Tko ste Vi?

Otkud dolazite?

Kuda idete?

Kako i zašto ga živite?

Samo Vi imate znanje o tome.

No, ako ipak ne znate kako početi s prisjećanjem:

u ovoj knjizi naći ćete podsjetnik

 

Autorica

 

 

Rijeka, ožujak 2011.

 

Ovu knjgu posvećujem svojoj predivnoj djeci:

            Neveni i Darku

 

S a d r ž a j

O knjizi……………………………………………..

Riječ autorice………………………………………….

 

I DIO: DOŽIVLJAVAM

Buđenje................................................................................

Snovi...............................................................................

Život i snovi Duše u obitelji.....................................…………

Prvi dan škole……………………………………………

Čežnja Duše………………………………………………

Kako religija poučava moju Dušu………………………………

 

II DIO: RAZMIŠLJAM

Pitanja mojoj Duši…………………………………………………

Svaki pojedinac je sustvaratelj i jednako je vrijedan…………..

Obiteljska i društvena ekonomija………………………………

Što ja znam o svojoj religiji?………………………………..

Putovanje moje Duše……………………………………………

Život žene u obitelji……………………………………………

Radno okruženje……………………………………………….

Društveno okruženje…………………………………………..

Duševno zdravlje………………………………………………

 

III  DIO: ŽIVIM

Liječenje moje Duše……………………………………………

Sjećanja i liječenje moje Duše kroz snove……………………………..

Kako iscijeliti okolinu, školstvo, zdravstvo, političke strukture?..

Školstvo……………………………………………………

Zdravstvo i ljudsko zdravlje……………………………………

Sudstvo……………………………………………………………

Političke strukture……………………………………………………

Okolina……………………………………………………

Pojedinac u obitelji…………………………………………….

Poruka pojedincu u društvu……………………………………

Zaključak…………………………………………………………..

 

 

 O  knjizi

 

U svakom životu dogodi se ona jedna ''točka''. Kasnije, u pravilu je nazivamo prijelomnim trenutkom u kojemu smo manje ili više svjesno ili, pak, podsvjesno donijeli odluku koja će na neki čudesan način obojiti cijeli naš život: sadašnjost, prošlost, budućnost. Iz perspektive sadašnje doživljene budućnosti ona je kristalno jasna, no u toj trunčici vremena ne mora obvezno biti dramatična, upečatljiva; ne mora biti niti velika. Često je to tek jedva zamjetan titraj svijesti negdje duboko u predjelu želuca (volimo reći: u duši), sitna odluka koja nas ili poput beskrajno teških utega odvuče i usidri u težini vlastitog postojanja bez nade, ili nas pokrene u smjeru stranom, iznenađujućem u okviru ustaljenih nam navika, i pokaže nam veličanstvenost – Boga, Stvoritelja, Svemir, Majku Prirodu… Pokaže nam ono što smo, ma kako mi to zvali iz percepcije vlastite svijesti i shvaćanja, oduvijek slutili da postoji. Pokaže nam da smo, ipak!, više od jutarnjeg prolaznog odraza u ogledalu.

 

Autorica takvih misli koje, ukoričene, držite u ruci donijela je svoju odluku, nesvjesna da za nju izbor između tihog nestajanja u gorčini prošlosti i buđenja u novu svijest osobne odgovornosti za vlastiti život zapravo nikada nije niti postojao. Nemojte zato misliti da joj nije trebalo hrabrosti (na statistički prijeđenoj polovici životnog vijeka, umornoj od bolesti i ozbiljne operacije i, još više, od loših životnih izbora) za iskorak u zastrašujući i najmanje poznat nam djelić svemira – u sebe.

 

Tko sam? Odakle dolazim i kamo idem? Općeljudska dilema postaje njezina žigica, tračak nade pred u tami skrivenim osobnim demonima tuge, povrijeđenosti, izdaje, promašaja, osujećenosti. Najteže: vidjeti sebe u novom svjetlu – nije ju uplašilo. Misteriji djetinjstva, želje Duše, odrastanje tijela, snoviđenja, promišljanje svijeta kakav jest i kakav bi možda mogao biti kad bi čovječnost bila ispred materije… Sve su to polaznice u koje je hrabro zavirila bez uljepšavanja, samo svojim snagama i braneći se jedino iskrenošću i istinom, i ne pokušavajući biti bolja u prošlosti, ostavljajući to za budućnost. Ne trudeći se impresionirati, ona možda prvi put u životu plete niti vlastitog toka svijesti samo svojih impresija i emotivnosti, progovarajući slengom svoga kraja i kulturne baštine sredina u kojima postoji. Jezikom Balkana, između ostalog, usudila se sebi i cijelome svijetu reći svoju istinu, onako kako je ona vidi, i tako subjektivno nesvjesno Balkan približiti onom univerzalnom kantovskom koje pita: Što sam ja, čemu se smijem nadati i kamo, u konačnici svoje egzistencije, idem?

Stranice koje slijede neobični su dnevnik jednog vrlo intimnog putovanja u vlastito postojanje, obračun s floskulama i prividima svega što je njenu Dušu dodirnulo na ovozemaljskom putovanju.

A snovi… Oni pravi, izronili iz nebudnog stanja, često su putokazi koje mi, stranci iz vanjskog svijeta, nećemo uvijek potpuno razumjeti. Oni drugi – sazdani od misli, emocija, nametnuti svakodnevicom, a čiji je cilj zaustaviti čisto postojanje i zadržati nas, poput robota, u funkcioniranju – postaju nepotrebni u buđenju nove svijesti.

 

Naredne stranice, stoga, nisu priručnik s opisom tehnike o poboljšanju ili korjenitom mijenjanju života. Ali jesu emocionalni poticaj, intimno tkanje s praktičnim smjernicama. One su subjektivno svjedočanstvo o samome mijenjanju, o tomu da je ono moguće. Autorica kaže: U mojoj priči to je bilo ovako…

Zahvaljujući njezinoj iskrenosti, mi danas kao čitatelji možemo odabrati nju prosuđivati. U tom slučaju dopustimo sebi na dar isječak vremena u kojem ćemo bez primisli i procjena osjetiti barem neupitnu pozitivnu energiju koju ona šalje svijetu oko sebe. Ili… možemo skupiti snage za prvo osobno pitanje kao iskorak u vlastiti unutarnji svijet koji bi nas mogao, u konačnici, doista iznenaditi.

 

                                                                  Jadranka Bota

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 15.02.2012. 11:43h

  Član angelijaMerlin2

  Ova knjiga je već objavljivana na "Magicusu", pod blogom Borivoja Bukve. Tada još nije bila potpuno gotova.

  Kao autorica ove knjige želim se izravno susresti s njenom procjenom. U  njoj su satkana najintimnija promišljanja koja sam zadržavala neizrečena cijelog života u sebi. Skupivši hrabrost da ih iznesem na svjetlo dana oslobodila sam se straha od posljedica suočavanja sa samom sobom, okolinom, društvom, svekolikim životom i njegovim previranjima.

   

   

 • 15.02.2012. 11:47h

  Član sretan_trenutakMerlin1

  knjiga života, brevijar snova...draga angelijae veselim se čitanju tvoje knjige koju si posvetila plodovima tvoje bezuvjetne ljubavi...već sama recenzija o njoj poziva na čitanje...

  "Autorica takvih misli koje, ukoričene, držite u ruci donijela je svoju odluku, nesvjesna da za nju izbor između tihog nestajanja u gorčini prošlosti i buđenja u novu svijest osobne odgovornosti za vlastiti život zapravo nikada nije niti postojao."

  kada se oprostimo sa vremenom koje nije ni postojalo koračamo stazama samorazvoja...a ti koračaš tim putevima i ono za nas često transcendentalno pretačeš u izričaj osobne iskustvenosti...hvala ti na tome...:-))

 • 15.02.2012. 12:22h

  Član ehoMerlin1
  Čestitam na knjizi...a još više na hrabrosti suočiti se s kako kažeš :sa strahom od posljedica suočavanja sa samom sobom, okolinom, društvom, svekolikim životom i njegovim previranjima.
 • 15.02.2012. 12:26h

  Član angelijaMerlin2

  Hvala sretan-trenutak.

  ovu knjigu posvetila sam svojoj djeci tražeći ponizno njihov oproštaj za sve nepravde koje sam im kao roditelj iz neznanja nenamjerno i nesvjesno učinila. Možda, kad prosude u kakvim sam uvjetima odrastala, smognu snage da mi oproste nepravde koje sam im učinila, a možda vide iz svega toga da je život prema njima bio daleko pravedniji nego prema meni. Nesumnjivo, tu je i moj majčinski doprinos. Na njima je da ne učine iste pogreške kao što sam ih ja činila. No svakako nikad mi ne mogu predbaciti da im nisam posvetila svaki slobodan trenutak koji sam imala i bila im uvijek pri ruci. Ono za što tražim oprost je to što mi se često nisu smjeli obratiti kad su pomoć trebali, a trebali su je mnogo puta. 

  Osobno iskustvo je kamen temeljac. Ovo je samo podsjetnik. Svi smo krvavi ispod kože i tražimo najbolji put kako da budemo pravi ljudi, dostojni samopoštovanja.

  Hvala na ovako opširnom komentaru, sretan-trenutak.

 • 15.02.2012. 12:33h

  Član angelijaMerlin2

  Hvala EHO na čestitkama.

  Ovu knjigu i nije bilo teško pisati. Samo sam slijedila iskustveno sjećanje svog fizičkog bića.

  Napisala sam i treću knjigu. Ona je intrigantna jer ima malo dokaza u fizičkom očitovanju o takvim iskustvima. U njoj sam slijedila sjećanje svoje duše. Na nivou nevidljivosti putevi su jako skliski, ali nema nam druge nego zaviriti i u te sfere naše osobnosti. Vrlo je važno znati od kud dolazimo da bi se u konačnici mogli suočiti sa djelima koja činimo i zašto to tako činimo.

 • 15.02.2012. 13:04h

  Član shadowofsoulMerlin10

  Image and video hosting by TinyPichvala ti, Angelija, na originalnoj ideji...Image and video hosting by TinyPic

 • 15.02.2012. 14:59h

  Član angelijaMerlin2

  Ne znam o čemu se radi, ali ako si dobila kakav poticaj...super. Tome služe svi ovi članci i pjesme...da se međusobno potičemo, pa i ispravljamo ako treba i da svi učimo, razvijamo se izmjenjujući svoja iskustva.

  Hvala Shadow

SADRŽAJ UPISAO

Član angelijaMerlin2 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana angelija dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

LISTOPAD...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član iridairida

  hvala!

  15.10.2021. 14:49h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  draga irido, želim ti sretan rođendan sa malim zakašnjenjem :)

  15.10.2021. 12:24h
 • Član iridairida

  hvala...ja sam jednruki jack, pami je mlo teško pisati....!

  15.10.2021. 12:02h
 • Član Luce malaLuce mala

  Sretan rođendan, draga Irida i svako dobro! :)

  13.10.2021. 08:33h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro. Sretan rođendan draga Irida. Puseee....

  13.10.2021. 06:32h
 • Član Luce malaLuce mala

  Op, op, opala! :)))

  11.10.2021. 20:33h
 • Član DeVeTDeVeT

  al' je danas drugi covjek jer se obeco..../ laze /...:))))..

  11.10.2021. 11:49h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Riječ autorice