Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član dinaja

Upisao:

dinaja

OBJAVLJENO:

PROČITANO

557

PUTA

OD 14.01.2018.

Čitaocima portala MAGICUS

Čitaocima portala MAGICUS
Ovo nije tekst koji se poziva na djelovanje nekog od ističnjačkih ili zapadnjačkig filozofija, ovo je tekst koji vas dragi čitaoci portala MAGICUS poziva na samostalno razmišljanje o problemima koji vas muće, o problemima koji su postali uzrokom vašeg ne snalaženja u svakodnevnom životu. Već mjesecima sudjelujem u ostvarivanju i održavanju ovog portala, mnogi moji tekstovi nisu komentirani, ali nadam se da su kod vas, dragi čitaoci tekstova ovoga portala, ostavili tragove.....Danas vam poklanjam tekst s kojim sam otorila moje razmišljanje i moje predloge o spoznaji svakodnevnog života, te tako omalovažavane svakodnevice........Vjerujte mi dragi čitaoci, svakodnevica je osnova u kojoj mi spoznajemo i izgrađujemo NAŠ ŽIVOT......

 

Ljeto se bliži kraju. Sjedim u dnevnoj sobi i kroz prozor promatram starenje vrta u koji već godinama ulažem svoje misli i svoju energiju. Od samog početka nisam pristala na njegovo kozmetičko uređivanje u skladu s trendovima vremena, odmah sam se odlučila na postojanost i pokušala vrtu osmisliti vrijeme koje će on sam sobom ostvarivati. Moj vrt živi mojom zamisli o njemu. Nebo je sivo, zrak pun kiše koja će se uskoro spustiti nad grad, a moj vrt blješti tonovima zelene boje i uzdiže svoje ruke ka oblacima. Zrelost njegova lica se ocrtava u skladu s njegovim godinama. Vrtovi oko njega će utonuti u jesenjsko umiranje da bi prespavali zimu i opet na proljeće  bili  uređivani po novoj modi.  Moj vrt će živjeti bojama jeseni, odspavati zimski san i dočekati proljetna jutra u kojima će biti još stariji i još ljepši.

Priroda koju smo spoznali u svoj njenoj ljepoti, priroda kojoj smo dozvolili da se služi svojim zakonima je najbolji stvaratelj sebe samoga. Nakon nekoliko godina mog prijateljevanja s njim, danas imam osjećaj da moj vrt misli samostalno i sam sebe stvara i obnavlja.

Razlog zbog čega ovo pišem je spoznaja da je i naše tijelo dio prirode kojem smo, pod utjecajem razvoja tehnologije i pomagala, oduzeli pravo na samostalno stvaranje i obnavljanje. Kao što u nedogled niču vrtovi puni umjetno stvorenog cvijeća, cvijeća neprirodnih boja i križanjem dobivenih neprirodnih oblika drveća, tako je i ljudsko tijelo u nekoliko posljednih desetljeća počelo sličiti lutkama iz izloga. Vrt u kojem cvjetaju tamno plave hortenzije i rastu bonzaji je skup i mora biti pod stalnom vanjskom kontrolom. On se više nemože sam obnavljati. Ljudsko tijelo kojem smo oduzeli samostalnost, tjelo koje smo napumpali vitaminskim preparatima, silikonskim dodatcima, umjetnim zglobovima i neprirodno oblikovanim mišićima te prekopiranim pokretima postaje isto tako produkt tuđih misli i tuđih ideja.

San o vječnoj mladosti, a kroz to i ljepoti je čovjekov tisućljetni san. U svim epohama su tražena sredstva kojim bi se taj san ostvario. Danas nam znanost polako potvrđuje da je to sredstvo u nama samima u snazi spoznaje našeg uma da prepozna emocije i ga ih misaonim putem preobrazi u trajne osjećaje. Svakodnevne poteškoće i bolovi u sustavu za pokretanje dokazuju da većina ljudi uopće neposjeduje svjesnu spoznaju o svome tijelu.

Misao je osnovno sredstavo kojim možemo buditi svijest o našem tijelu, ali ne po davno poznatoj Deskartesovoj izreci "Cogito ergo sum", nego po novoj Damasievoj definiciji "Osjećam, dakle postojim".

Poznato nam je da kada se u mozgu nešto dogodi to nešto utjeće na cijelo tijelo, ali nam još uvijek nije dovoljno poznato da i ono što se događa u tijelu utjeće na djelovanje mozga. U znanstvenim studijama i novim znanstvenim knjigama se pojavila nova riječ "embodiment" koja u doslovnom prevodu znači utjelovljenje. Psiholozi, filozofi, neurolozi i kineziterapeuti pokušavaju tom riječju ujediniti naš um i naše tijelo u cjelinu koju ja u svom tekstu nazivam utjelovljeni um. Pošto sam počela pisati ovu knjigu prije nego se u javnosti pojavio naziv "embodiment" moj pojam "utjelovljeni um" se činio nekako nedovoljno objašnjen i neprihvatljiv. Moje trojstvo svakodnevice je tek ovim nazivom dobilo svoje pravo značenje, jer su autori knjige "Embodiment" dušu i tijelo povezali s svijetom u kojem živimo. Čitajući tu, zadnje izdanu,[1] knjigu postalo mi je jasno da je moja ideja o umjeću svakodnevnog pokreta dobra i da ju treba razraditi. Dobro držanje tijela nije nasljeđeno nego je stalno nastajući proces na kojem bi trebali cijeli život svjesno raditi. U dobro držanje tijela ubrajam i položaj glave i izraz našeg lica. 

Zaustavimo se na licu jer ono je s očima u isto vrijeme prozor u našu dušu i ogledalo naših duševnih stanja.  Lice govori s nama pa često, iako mi toga nismo svjesni, odaje i naše skrivene misli. Saslušajmo unutarnjim ušima misao prije nego je postala izgovorena rečenica, osjetimo nastajanje glasa u glasnicama i mišićima grla, jezika i usta.  Poslušajmo eho našeg unutarnjeg glasa i misao postaje melodija koju ćemo lakše izgovoriti.  Tada se način kako i šta govorimo zrcali u našem licu i sjajiti ljepotom našeg duševnog stanja. Jedan običan razgovor nas tako može učiniti lijepima ili ružnima jer njime odajemo naše osjećaje.

Pred mojim prozorom se u ovom trenu vrt kupa u kapljicama kiše i tracima sunca koje se pokušava probiti u ovaj kasnoljetni dan. Moj vrt, kao da je prihvatio moju ideju o umjeću svakodnevnog pokreta, treperi listovima i grančicama koje se usprkost kiši uzdižu ka nebu. Ljepota trenutka prelazi u ljepotu osjećaja koji se širi mojim tijelom. Osjećam kako moje oči postaju velike i nježne. Promatram vrt i osjećam pokrete očiju i moj pogled luta blještećim zelenilom njegovog rastinja. Na obrazima treperi osmjeh, a moje tek pritvorene usne odaju znatiželju moga uma. Čujem svoju misao koja teži rečenici. "I blješti suncem obasjana ljepta ovog kišnog dana".  Otvoreno grlo spremno za usklik sreće postaje tunel kroz koji moja misao prelazi u melodiju moga glasa. Usnice i jezik preuzimaju titraje moje misli, a mišići lica plešu po taktu mog osjećaja.

Ako u sebi uspijemo probuditi pozitivnu energiju i život prihvatiti s njegove lijepe strane, svaka izgovorena rečenica može djelovati kao kozmetička operacija kojom sami, a ne netko drugi, izravnavamo naše bore. Misao koja je negativnu emociju pretvorila u ugodan osjećaj postaje pokretačka snaga koja sve ćelije našeg tijela potiče na pokret. Krv se pretvara u materiju primu, ono čudesno, epohama traženo sredstvo, srce lebdi u oblacima sna i otvara svoja vrata ljepoti osjećaja koji zatvara pore naše kože i brani nas od bakterija, virusa i prašine koji vrebaju na nas. Lice okupano unutanjom ljepotom dobija boje naših misli i mirise naše duše. Udisaji i izdisaji se smjenjuju s ritmom našeg govora, kisik postaje hrana našim novim mislima i mišićima naših obraza, sjaju naših očiju i savitljivosti naših usana. Tada naše lice živi našu unutarnju sreću i mi osjećamo trepernje njegovih struktura, čini nam se kao da tisuću dobrih vila izravnava naše bore.

Mi svoje lice nikada nećemo moći vidjeti izravno, nećemo ga spoznati direktnim vizualnim osjećajem nego tek gledanjem u ogledalo. Tako svako jutro nesvijesno, perući lice, brijući ili šminkajući ga, ulazimo u čarobni svijet zrcala, u čudesni svijet Alisinih snova. Tu je sve zamjenjeno, izmješane desna i lijeva strana ostavljaju nerealnu sliku stvarnog izgleda našeg lica. Promatrajući se u ogledalu mi ne doživljavamo dinamiku lica nego ga pamtimo kao što pamtimo fotografije ili slike portreta. Dinamika mu tek daje pravi izraz. Ti trenutci jutarnje toalete mogu biti osjetilna i osjećajna gimnastika za naše lice.

Neuroznanost je otkrila centre u mozgu koji su odgovorni za nastajanje osjećaja sreće i tvrdi da se osjećaj sreće može trenirati. U našim glavama su sklopke koje otvaraju brane iz kojih struji zadovoljstvo, ugoda, euforija, dakle, mi posjedujemo urođeni sustav sreće, kojim smo  programirani za pozitivne osjećaje. Misliti pozitivno znači obranu od negativnih osjećaja, misliti pozitivno u situacijama koje nam se čine bezizlazne pojačava psihičku stabilnost, otvara vrata nadanju u pronalaženje rješenja, inducira energije misaonog potencijala. Misleći pozitivno pri umivanju, pranju zuba, brijanju i šminkanju, mi otvaramo ventile u mozgu iz kojih će onda cijeli dan kapati sreća.

Vježbajući, s vremenom ćete vidjeti i osjetiti kako  se mjenja izraz Vašeg lica, napetost popušta, boja se vraća, osmjeh dolazi iz dubine duše. Čeljusni zglob se opušta, obrazi postaju elastični sitne bore oko očiju žive s našim osjećajem i nestaju i vraćaju se svakim novim osmjehom.  


[1] "Embodiment" Maja Storch, Benita Cantieni, Gerald Hüther, Wlofgang Tschacher; Verlag Hans Huber, Bern, 2006

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 25.08.2008. 13:49h

  Član markoniMerlin0 My stav Misao je osnovno sredstavo kojim bivamo nesvijesni u tami neznanja. TKO SMO??? TKO SAM JA??????? Zarobljeni u ulozi neke um igre. Svijest se ne budi mislima. Svijest se budi s svijescu. A ne mislima koja su buka uma, prljavcina po duhovnim vrijednostima. Tijelo je odijelo, i samo vozilo svijesti . Ne postojiš kad umom osječaš. Tko osjeca???? Tko ima misao?\' Sto je misao????
 • 25.08.2008. 14:27h

  Član mlabosMerlin12 Svijest, misao, osjećaj....ja, koji ja, ego,.....dok je svijeta i dok će ga biti...bit će različitog mišljenja, teorija, instant spoznaja, bljeska, prosvjetljenja....i opet sve su to pokušaji da se objasni i razumije priroda čovjeka....i svaki je pokušaj bez obzira na oporedjeljenje i vrst puta doista hvale vrijedan, i to je inherentno čovjeku u sadašnjem trenutku ove evoluirane svijesti o samom sebi. Uvijek je bilo pionira i bit će ih, paradigme se mijenjaju, jedne odlaze druge dolaze, i mene zapljuskuje ljepota ove igre skrivača i ljepota onog trenutka ...ah DA! Ljkepota volje, želje, svakog od nas da doprinese u ovoj igri, da se igra i da se veselimo...i da smo zahvalni za ovaj dar igre Osnovna \'pravila\' igre su ljubav, tolerancija, prihvaćanje...i gdje nam je kraj? Hvala dinaja za sve što si ovdje na portalu nesebično podijelila s nama.. .to vrijedi i za sve ostale
 • 25.08.2008. 15:02h

  Član dinajaMerlin2

  Markoni

  Misao je osnova našeg postojanja, bez misli ne bi bilo ne HOMO SAPIENSA, MISAO je jedina energija koja se širi brzinom većim od brzine kojom se širi svijetlost, MISAO je jedina energija koja emocije pretvara u OSJEĆAJE koje pamtimo, MISAO je energija koja nam omogućava putpvanje u prošlost i koja nam omogućava sanjaje budućnosti, MISAO JE JEDINA ENERGIJA kojom spoznajemo trenutak, treptaj oka u kojem doista postojimo.........BEZ misaone energije ne bi bilo niti spoznaje niti svijesti........ a osjećaji bi ostali na nivou emocija, onog što imaju i životinje, refleksno branjenje života bez spoznaje da taj život svojim postojanjem u trenutku sami stvaramo.........
 • 25.08.2008. 15:19h

  Član devetMerlin6 \"Već mjesecima sudjelujem u ostvarivanju i održavanju ovog portala, mnogi moji tekstovi nisu komentirani, ali nadam se da su kod vas, dragi čitaoci tekstova ovoga portala, ostavili tragove.....\" ..jesu ..jesu dinaja...čita se čita...ne brini, a komentirati..???.... samo naprijed....:)))...
 • 25.08.2008. 15:32h

  Član dinajaMerlin2 hvala ti DeVeT......pokušavam samo iz jednog drugog ugla osmisliti i osvijetliti ČOVJEKOVU SVIJEST i SVIJESNU SPOZNAJU........pokušavam objesniti da bez misaone energije ne bi bilo ni NAS ni ovog PORTALA niti INTERNETA koji nam omogućava da se ovdje misaono susrećemo.......
 • 25.08.2008. 15:59h

  Član dinajaMerlin2 Draga Majo, hvala ti na ovom komentaru..........nastojat ću i dalje koliko je u mojoj moći sudjelovati u širenju ljepote MISLI na ovom PORTALU.........INTERNET je doista čudan svijet, virtualni svijet u kojem se susrećemo MISAONO, jer, uz najbolju volju velikih umova, RAČUNALA koja su veza među nama još uvijek ne mogu širiti osjetilnost i osjećajnost među nama.....ali čitajući tvoje MISLI draga MAJO ja osjećam ljepotu tvoje duše i to mi daje snage da i dalje svim svojim SRCEM sudjelujem u OSMIŠLJAVANJU MAGICUSA.
 • 25.08.2008. 17:35h

  Član kajaMerlin5 MISAO !!!!!!!!! NE MISAO TIJELA ............... Dinaja cijelo vrijeme govori o mislima što izviru iz kozmičke svijesti ..... Podkrepljujem to sa Riječima Boga ..... ..............................................I TAD KAŽE - A POMISLI BOG . . . . . . PA, DOBRO ŠTO SAM SNIO DA SE ISPUNILO ŠTO MISLIO TE SAM SMISLIO DJELO RUKU SVOJIH JA NADARIO SAM TE NEKA SE SVJETLOŠĆU HRANI LJUBAVLJU BRANI DOBROTOM NAPAJA MIROM ODMARA PRAVEDNOŠĆU OMATA A KROTKOŠĆU ZAKLANJA ................................... Pa ako misli dragi Bog zašto nebi mogla i Dinaja.
 • 25.08.2008. 18:16h

  Član markoniMerlin0 Pa naravno da nas ne bi bilo bez misaone energije. Upravo to i je ono sto mudrost uci da se toga treba osloboditi a ne slijediti. Biti svoje misli je vraćanje na zemlju, biti tu na zemlji je patnja biti u tijelu, zbog vezanosti za misli. Misli um, su zapreke samoostvarenju, naravno za one koji žive u tom smjeru rada na sebi i razumijevanje tko jesu-svijest a ne igre svijesti...Vidim da se izbjegava teme i pojmove o svijesti, svjesnosti, biću, sebstvo, ne umu. i Tko sam ja? Nevjerojatno kako je moćan utjecaj Dinaja Um, i vas njenih sljedbenika. Bravo Dinaja tvoj snažan ego upravo Tole super opisuje, i sada je tek nakon Dinaja dominacije evidentno vidljiva snaga poistovjećivanja i sljedba um igre, ego oblika, tih vrijednost materijalnih svijet pojmova. Vecina priloga izbjegava bit; što mi jesmo, bez oblika i ono smo što sve to omogućava i misli,emocije itd Vidi se da ,većina na portalu zastupa dvojnu razinu svijesti, slijedi upravo sve ono sto mudraci, sveci a sada i simpatično Tolle upozorava na to, i ukazuje o ropstvu u egu, te identifikacija za sadržajem, mislima, oblicima, uma, i sve sto nas i vraća na zemlju-mayu patnju. Imate prav kak bi rekli: Tko voli neka izvoli slijediti. A da bog misli??? to reci, misliti uhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!Cao magi Necu vas vise ometati, magi- Dinajevci
 • 25.08.2008. 18:55h

  Član mlabosMerlin12 Dragi Markoni, ne znam je li ti poznato, ali to je već malo i \'deplase\' ponavljati ali riskirat ću, ono što nas najviše smeta jest ono što je naš sadržaj, ali naravno neosviješten, ali energija ima svoje zakone, bila ona osviještena ili ne. Ono što nas kod drugih ljuti, to jest izaziva emotivne reakcije, to je sadržaj koji smo iz raznoraznih razloga potisnuli, jer nam se ne sviđa. Ali, kako rekoh, energija \'ne misli\' tako ona i dalje postoji, htjeli mi to ili ne. Nešto što nam je strano, što nije dio našeg iskustva ne može nas emotivno uzurpirati u vidu reakcije netrp\'eljivosti, ljutnje, zamijeranja i sl. SAko to nije naš sadržaj i dalje imamo sposobnost uvida ali bez emotivnih reakcija. Sjećaš li se kada si usrdno dinaji preporučio da se makne s portala, to je govorio netko tko je barem u najmanju ruku bio \'frustriran\' na sadržaj koji je nudila = emotivna reakcija. Sada upravo radiš ono što si preporučio dinaji, pozdravljaš se s magi-dinajevcima = opet emotivna reakcija. Sad se vraćam na priču o egu i ja, ja, ja.. Markoni možeš li barem bez povrede primjetiti koliko tvoje \'ja\' vrišti - upravo ono koje toliko dinaji zamjeraš. To što je ono promijenilo ruho, ne mijenja na stvari, uspio si samo sebi zamagliti sliku kojoj se tako jako opireš... Ono što ja mislim, \'najgore\' što možeš učiniti (za sebe) je zalupiti vratima.. (morala sam upotrijebiti tu anatemiziranu riječ- misliti, ali drugačije ne znam) Mislim da ovaj ocean tijeka misli bio bi sigurno siromašniji bez tvoje kapi...ali izbor je tvoj Maja
 • 25.08.2008. 20:37h

  Član kajaMerlin5 O braco, braco Markoni, još bum špotala Tolea da Te je navezao na sebe. Brate, pa odi dalje...........Ti si bog........
 • 25.08.2008. 20:56h

  Član kapljicaMerlin1 neka tebe dragi moj markoni , gdje ima mjesta za nas ovakve svakakve ima i za tebe jednoga , savršenoga.
 • 26.08.2008. 23:23h

  Član vajranMerlin3 markoni... ponasas se kao da si pojeo pokvareno jaje.. postoji mogucnost da ti napukne grlena cakra a kako je ona usko vezana za sex cakru, svasta se moze desiti...daj se opusti malo...
 • 27.08.2008. 07:40h

  Član geminiMerlin4 Markoni pa zašto čitaš stvari koje te iritiraju? Ja uživam u stvarima koje volim i čitam to. Inače trebamo prihvatiti različitosti, to je prava ljubav. Vajrane kako je lijepo od tebe da se brineš za tuđe čakre, znači da sa svim svojima nemaš problema, kad stigneš brinuti o drugima.
 • 27.08.2008. 08:25h

  Član geminiMerlin4 Mir svim bićima. (Buda)

SADRŽAJ UPISAO

Član dinajaMerlin2 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana dinaja dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SIJEČANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član DeVeTDeVeT

  #Earthquake (#potres) M1.5 strikes 25 km S of Velika Gorica (#Croatia) 3 min ago.

  17.01.2021. 04:53h
 • Član DeVeTDeVeT

  ono za dobro jutro...

  17.01.2021. 04:53h
 • Član DeVeTDeVeT

  Felt #earthquake (#potres) M1.7 strikes 26 km W of #Sisak (#Croatia) 13 min ago

  15.01.2021. 06:50h
 • Član DeVeTDeVeT

  spava li taj potres ikako...???

  15.01.2021. 06:50h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobar dan, nisi sam.

  14.01.2021. 14:29h
 • Član DeVeTDeVeT

  ovdje to ne vrijedi ....svima...kada sam samo ja ovdje...

  14.01.2021. 08:15h
 • Član Luce malaLuce mala

  Dobro jutro svima! :)

  14.01.2021. 07:59h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Preobražavanje mozga Čovjek i njegova lažna samostalnost