Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član bglavac

Upisao:

bglavac

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1864

PUTA

Zaustavite 5G!!!

Zaustavite 5G!!!
Upućeno UN-u, WHO-u, EU, Vijeću Europe i vladama svih zemalja svijeta. Mi, dolje potpisani znanstvenici, liječnici i organizacije za zaštitu okoliša iz (__) zemalja, hitno pozivamo na zaustavljanje implementacije 5G bežične mreže, uključujući 5G iz svemirskih satelita. 5G će masovno povećati izloženost radijskoj frekvenciji (RF) – zračenje. RF zračenje je dokazano štetno za ljude i okoliš. Uvođenje 5G predstavlja pokus na čovječanstvu i okolišu koji je definiran kao zločin prema međunarodnom pravu. Izvor: thelibertybeacon.com

Sažetak

Telekomunikacijske tvrtke širom svijeta, uz podršku vlada, spremne su u naredne dvije godine uvesti bežičnu mrežu pete generacije (5G) koja je predstavljena kao društvena promjena bez presedana na globalnoj razini. Imati ćemo “pametne” domove, “pametne” tvrtke, “pametne” autoceste, “pametne” gradove i autobuse. Gotovo sve što posjedujemo i kupujemo, od hladnjaka i perilice do kutija za mlijeko, laka za kosu i dječjih pelena će se bežično povezati na Internet. Svaka osoba na Zemlji imati će pristup brzoj bežičnoj komunikaciji sa bilo koje točke na planetu, čak i u kišnim šumama ili na središtu oceana ili Antarktika. To je ono što je poznato.

“Pametne tehnologije se propagiraju pod krinkom “zaštite okoliša” i borbe protiv “globalnog zatopljenja” dok je sam temelj pametne tehnologije (mreža pete generacije (5G)) prijetnja okolišu te samom životu na planetu.” – TransformacijaSvijesti

Ono što nije naširoko poznato je da će uvođenje mreže pete generacije (5G), bez presedana, rezultirati promjenama u okolišu na globalnoj razini. Planiranu gustoću radiofrekventnih odašiljača je nemoguće predvidjeti. Uz milijune novih 5G baznih stanica na Zemlji i 20.000 novih satelita u svemiru – još 200 milijardi prijenosnih objekata, prema procjenama, bit će dio Interneta stvari do 2020. godine, a jedan trilijun objekata nekoliko godina kasnije.

“Kada se nešto pojavi od niotkud i najednom je svugdje – dio je plana.”  – David Icke

Unatoč masovnom poricanju, očito je da je RF zračenje štetno po život. To potvrđuje gomila kliničkih dokaza , eksperimentalni dokazi o oštećenju DNA, stanica i organskih sustava kod raznovrsnih biljaka i raznih životinja, te epidemiološki dokazi da su glavne bolesti moderne civilizacije – rak, srčane bolesti i dijabetes u velikoj mjeri uzrokovan elektromagnetnim onečišćenjem, što potvrđuje i  baza od preko 10.000 recenzija koje su proučene od strane stručnjaka.

Ako planovi telekomunikacijske industrije za 5G budu ostvareni, niti jedna osoba, životinja, ptica, kukac i biljka na Zemlji neće moći izbjeći izloženost, 24 sata dnevno, 365 dana godišnje, razine  zračenja koje su desetine do stotina puta veće od onoga što danas postoji, bez ikakve mogućnosti bijega bilo gdje na planeti. Ovi 5G planovi mogli bi ozbiljno ugroziti te nepovratno utjecati na ljude i trajno oštetiti ekosustav Zemlje.

“Ako želite djelovati na sve ribe u oceanu, istovremeno, djelujte na ocean u kojem plivaju.”  – David Icke

Potrebno je, iz ovih stopa, poduzeti  mjere za zaštitu čovječanstva i okoliša, u skladu s etičkim imperativima i međunarodnim ugovorima.

Kompletni međunarodni apel znanstvenika, doktora i organizacija za zaštitu okoliša sa linkovima na studije i bilješke možete pročitati na ovome LINKU

5G će rezultirati masovnim povećanjem neizbježnog, prisilnog izlaganja bežičnom zračenju – 5G bazne stanice

Da bi se prenijele ogromne količine podataka potrebne za Internet stvari (IoT), 5G tehnologija, kada je u potpunosti raspoređena, koristiti će milimetarske valove koji se slabo prenose kroz kruti materijal. To će zahtijevati da svaki operator instalira bazne stanice svakih 100 metara u svakom urbanom području svijeta. Za razliku od prethodnih generacija bežične tehnologije, u kojima jedna antena emitira preko širokog područja, 5G bazne postaje i 5G uređaji imati će više antena raspoređenih u “fazama”, koje će raditi zajedno kako bi emitirale fokusirane zrake.

Svaki 5G telefon će sadržavati desetke sitnih antena, a sve zajedno raditi će na praćenju i usmjeravanju usko fokusiranih zraka ka najbližoj baznoj stanici. Federalna komisija za komunikacije (Federal Communications Commission) (FCC) usvojila je pravila koja dopuštaju da snaga tih snopova bude čak 20 vata, deset puta jača od razina dopuštenih za današnje telefone.

Svaka 5G bazna stanica će sadržavati stotine ili tisuće antena koje istovremeno i istodobno usmjeravaju više laserskih zraka prema svim mobitelima i korisničkim uređajima u svom području. Ova se tehnologija naziva “višestruki ulaz višestruki izlaz” ili MIMO. FCC pravila dopuštaju da efektivna snaga zračenja 5G bazne stanice bude 30.000 wata na 100 MHz spektra, ili ekvivalentno 300.000 wata po GHz spektru, deset do stotina puta više od dopuštenih razina trenutnih baznih stanica.

Bazne stanice u svemiru

Najmanje pet tvrtki  nudi uslugu pružanje 5G iz svemira, kombinacijom  20.000 satelita u orbiti  Zemlje koji će pokriti Zemlju snažnim, fokusiranim zrakama. Svaki satelit emitira milimetarske valove s efektivnom zračenom snagom do 5 milijuna vata. Iako će energija koja doseže zemlju iz satelita biti manja od one s antena na tlu, ona će dosezati područja Zemlje koja nisu pokrivena baznim stanicama te će biti dodatno osiguranje stanicama na tlu za milijarde IoT  objekata. Još važnije, sateliti će se nalaziti u Zemljinoj magnetosferi, koja ima značajan utjecaj na električna svojstva atmosfere. Promjena Zemljinog elektromagnetskog okruženja može biti još veća prijetnja životu od zračenja antena na zemlji.

Štetni učinci radiofrekventnog zračenja već su dokazani

Čak i prije nego što je predloženo uvođenje mreže pete generacije, desetke prijedloga i priziva od strane međunarodnih znanstvenika, uključujući Freiburgerov apel potpisalo je više od 3.000 liječnika, pozvajuci na zaustavljanje širenja bežične tehnologije i moratorij nad novim baznim stanicama.

Tijekom 2015. godine, 215 znanstvenika iz 41 zemlje upozorilo je Ujedinjene narode (UN) i Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO). Istaknuli su da “brojne nedavne znanstvene publikacije pokazuju da EMF [elektromagnetna polja] utječu na žive organizme na razinama ispod većine međunarodnih i nacionalnih smjernica”. Više od 10.000 znanstveno-istraživačkih studija dokazalo je štetnost RF zračenja po ljudsko zdravlje. Učinci uključuju:

Promjene srčanog ritma
Promjene ekspresije gena
Promijenjeni metabolizam
Promijene kod razvoj matičnih stanica 
Rak
Kardiovaskularne bolesti
Kognitivna oštećenja 
Oštećenje DNA
Utjecaji na opću dobrobit
Povećani slobodni radikali
Problemi sa učenjem i pamćenjem
Oštećenja funkcije i kvalitete sperme
Pobačaj
Neurološka oštećenja
Pretilost i dijabetes
Stres

Učinci na djecu uključuju autizam,  poremećaj nedostatka pažnje – hiperaktivnost (ADHD)  i astma.

Štete nadilaze ljudsku rasu, budući da postoji obilje dokaza o štetnosti na raznolikost biljnih i životinjskih vrsta i laboratorijskih životinja, uključujući:

Mrave
Ptice
Šume
Žabe
Voćne mušice
Pčele
Kukce
Sisavce
Miševe
Biljke
Štakore
Stabla

Također je zabilježen i negativan utjecaj na mikrobe.

Međunarodna agencija za istraživanje raka (IARC)  zaključila je u 2011. godine da učestalo RF zračenje frekvencijama 30 kHz – 300 GHz je moguće kancerogeno za ljude .  Međutim, nedavni dokazi, uključujući najnovije studije o korištenju mobitela i rizik od raka mozga, pokazuju da je RF zračenje dokazano kancerogeno za ljude, a sada se treba klasificirati kao “kancerogen Group 1” zajedno s dimom duhana i azbestom.

Većina suvremenih bežičnih signala su pulsno modulirani. Štetu uzrokuju i visokofrekventni odašiljači i odašiljači niske frekvencije.

Postavljanje 5G satelita mora biti zaustavljeno

Zemlja, ionosfera i niža atmosfera čine globalni električni krug  u kojem živimo. Dokazano je da biološke ritmove – ljudi,  ptica,  hrčaka i pauka – kontrolira prirodno elektromagnetsko okruženje Zemlje i da  dobrobit svih organizama ovisi o stabilnosti ovog okoliša, uključujući i električna svojstva atmosfereNeil Cherry je, u revolucionarnom radu, objasnila važnost Schumannovih rezonancija i zašto poremećaji u inosferi mogu utjecati na krvni tlak i melatonin te uzrokovati “rak, reproduktivnu, srčanu i neurološku bolest i smrt”.

Ovi elementi našeg elektromagnetskog okruženja već su izmijenjeni zračenjem. Harmonijsko zračenje elektroenergetskog napona doseže Zemljinu ionosferu i magnetosferu, gdje se pojačava interakcijama valova i čestica. Godine 1985. dr. Robert O. Becker upozorio je da harmonijsko zračenje električne energije već promijenilo strukturu magnetosfere i da kontinuirano širenje tog učinka “ugrožava održivost cijelog života na Zemlji”.  Postavljanje desetaka tisuća satelita izravno u ionosferi i magnetosferu, emitirajući modulirane signale na milijunima vata i milijunima frekvencija, vjerojatno će promijeniti našu elektromagnetsku okolinu izvan naše sposobnosti prilagodbe.

Neformalno praćenje već je dala dokaze koji ukazuju na ozbiljne učinke na ljude i životinje s oko 100 satelita koji su od 1998. godine pružali uslugu 2G i 3G uslugu iz niske orbite. Dodavanje 20.000 5G satelita će dodatno zagaditi globalni električni krug i može promijeniti Schumannove rezonance, uz koju je evoluirao čitav život na Zemlji.

5G je kvalitativno i kvantitativno različit od 4G

Ideja da ćemo tolerirati desetke do stotine puta više radijacije na milimetarskim valnim duljinama zasniva se na pogrešnom modeliranju ljudskog tijela kao školjke ispunjene homogenom tekućinom. Pretpostavka da milimetarski valovi ne prodiru preko kože potpuno zanemaruje živce , krvne žile i druge električki vodljive strukture koje mogu prenositi zračenjem inducirane
struje duboko u tijelo.

Druga, potencijalno puno ozbiljnija pogreška je da fazni nizovi nisu obične antene. Kad uobičajeno elektromagnetsko polje uđe u tijelo, ono uzrokuje da se nabijene čestice gibaju i poteku struje. Ali kad ekstremno kratki elektromagnetski pulsevi uđu u tijelo, dešava se nešto drugo: nabijene čestice koje se gibaju postaju male antene koje remitiraju zračenje elektromagnetskog polja i šalju ga dublje u tijelo. Ti reemitirani valovi zovu se Brillouinovi prekursori. Oni postaju značajni kada se ili snaga ili faza valova mijenja dovoljno brzo. 5G će vjerojatno zadovoljiti oba kriterija.
Osim toga, plitko prodiranje samo za sebe predstavlja posebnu opasnost za oči i najveći organ tijela, kožu, kao i za vrlo sitne organizme. Nedavno su objavljene recenzirane studije koje predviđaju termalne kožne opekotine kod ljudi, od 5G zračenja te rezonantnu absorpciju kod kukaca,  koji apsorbiraju do 100 puta više zračenja na milimetarskim valnim duljinama u odnosu na valne duljine koje se sada koriste.

Budući da se populacija letećih kukaca smanjila 75-80 posto od 1989 čak i u zaštićenim područjima prirode,5G zračenje moglo bi imati katastrofalne učinke na populacije kukaca širom svijeta. U
Studiji iz 1986.g. Om Gandhi upozorava da milimetarske valove snažno apsorbira rožnica oka kao i da obična odjeća, debljine milimetra povećava apsorpciju energije kožom, efektom rezonancije. Russell (2018) preispituje poznate učinke milimetarskih valova na kožu, oči (uključujući katarakte), brzinu otkucaja srca, imunološki sustav i DNA.
Regulatori su namjerno isključili znanstvene dokaze o štetnosti Do sada su dionici u razvoju 5G bili industrija i vlade, dok su poznati međunarodni EMF znanstvenici, koji dokumentiraju biološke utjecaje na ljude, životinje, insekte i biljke, te alarmantni učinci na zdravlje i okoliš iz tisuća recenziranih studija, isključeni. Razlozi za sadašnje ne adekvatne sigurnosne smjernice su sukobi interesa tijela za standardizaciju koji “zbog njihovih odnosa s telekomunikacijskim ili elektroprivrednim poduzećima potkopavaju nepristranost koja bi trebala upravljati regulacijom Standarda javne izloženosti neionizirajućem zračenju” . Profesor Emeritus Martin L. Pall detaljno opisuje sukobe interesa i u svom literature review navodi popis važnih
studija koje su bile isključene.

Toplinska hipoteza je zastarjela–potrebni su novi sigurnosni standardi

Trenutne sigurnosne smjernice temelje se na zastarjeloj hpothezi da je zagrijavanje jedini štetni učinak EMF-a. Kao što su Markovi Grigoriev izjavili, “ Današnji standardi ne uzimaju u obzir
stvarno onečišćenje okoliša neionizirajućim zračenjem”. Stotine znanstvenika, uključujući i mnoge potpisnike ovog apela, dokazalo je da je mnogo različitih vrsta aktualnih i kroničnih bolesti i ozljeda uzrokovano bez zagrijavanja (“ne-termalni utjecaj”) razinama zračenja daleko ispod međunarodnih smjernica.

Biološki učinci javljaju se čak i na najnižim razinama snage. Učinci koji su nađeni na 0.02 pikowata (trilijunti dio wata) po kvadratnom centimetru ili niže, uključuju promjenu genetske strukture kod E.coli i kod štakora , promjene EEG kod ljudi, stimulaciju rasta kod biljki graha, i stimulaciju ovulacije kod pilića.

Da bi se osigurala zaštita od ne-toplinskih učinaka, mora se uzeti u obzir trajanje izloženosti. 5G će svu populaciju izložiti istovremenom i kontinuiranom djelovanju sve većeg broja transmitera, danju i noću, bez prestanka. Potrebni su novi sigurnosni standardi koji bi se trebali temeljiti na kumulativnoj izloženosti, ne samo na razinama snage, nego i na frekvenciji, propusnosti, modulaciji, valnom obliku, širini pulsa i drugim svojstvima, koja su biološki važna. Antene moraju biti ograničene na određene, javno identificirane lokacije. Kako bi zaštitili ljude, antene moraju biti smještene daleko od mjesta gdje ljudi žive i rade i isključene s javnih površina po kojima ljudi hodaju. Da bi se zaštitile divlje životinje, antene moraju biti isključene iz područja zaštićene prirode u divljini i strogo minimizirane u izdvojenim područjima na Zemlji. Kako bi zaštitili sav život, morao bi se ograničiti broj komercijalnih komunikacijskih satelita te zabraniti u niskoj i srednjoj orbiti Zemlje.
Fazni se nizovi moraju zabraniti na Zemlji i u svemiru.

RF zračenje ima i trenutne i kronične utjecaje

RF zračenje ima i trenutne i dugotrajne učinke. Rak i srčana oboljenja primjeri su posljedica dugotrajnih učinaka. Promjene srčanog ritma i promjene u moždanim funkcijama (EEG) primjeri su trenutnih utjecaja. Sindrom koji se naziva bolest radio valova ,a u prijašnjem Sovjetskom Savezu nazivao se electromagnetska hipersenzitivnost (EHS), danas širom svijeta, može biti ili akutni ili kronični. Profesor Dr. Karl Hecht objavio je detajnu povjest tih sindroma, sastavljenu iz sažetaka više od 1,500 ruskih znanstvenih radova i kliničkih povijesti preko 1,000 svojih vlastitih pacijenata u Njemačkoj. Objektivni nalazi uključuju poremećaje spavanja, abnormalni krvni tlak i broj otkucaja srca, probavne poremećaje, gubitak kose, zujanje u ušima i kožni osip. Subjektivni
simptomi uključuju vrtoglavicu, mučninu, glavobolju, poteškoće s pamćenjem, nemogućnost koncentracije, umor, simptome slične gripi i bol u srcu.

U smjernicama EUROPAEMEMF Guideline 2016 navedeno je da se EHS razvija kada su ljudi “neprekidno izloženi u svakodnevnom životu” povećanim razinama EMF-a i da je nužno “smanjenje
i sprečavanje EMF izloženosti” kako bi ti pacijenti vratili zdravlje. EHS više nebi trebalo smatrati oboljenjem nego ozljedom toksičnog okruženja koje utječe na sve veći dio populacije, prema
procjeni, već na 100 milijuna ljudi diljem svijeta, i uskoro može utjecati na svakog, ako se dopusti globalno postavljanje 5G.
Međunarodna Znanstvena deklaracija o EHS i višestrukoj kemijskoj osjetljivosti (MCS), iz Bruxellesa, objavljena 2015 g. navodi da “[ne djelovanje] je trošak za društvo i više nije opcija …
[Mora se] jednoglasno priznati ova ozbiljna opasnost za javno zdravlje …[hitno zahtijevati ]usvajanje i prioritizaciju primarnih preventivnih mjera te suočavanje s pandemijom u cijelom svijetu”(naglasak dodan).

Vlade u svijetu zakazale su u svojoj dužnosti brige za stanovništvo kojim upravljaju

U svojoj žurbi za uvođenjem 5G i poticanju neograničene upotrebe svemirskog prostora, Europska Unija, Sjedinjene Američke Države i nacionalne vlade širom svijeta, poduzimaju korake
kako bi osigurale regulatorno okruženje “ bez prepreka”.
Oni zabranjuju lokalnim vlastima provedbu zakona o zaštiti okoliša , “ u interesu brzog i isplativog razvoja”, ukljanjaju “nepotrebna opterećenja…kao što su postupci lokalnog planiranja [i]te razne specifične granice zračenja elektromagnetskih polja (EMF) i metode, potrebne za njihovo prikupljanje”. Vlade također donose zakone kojima se dopušta upotreba bežičnih objekata svima, kao
javno pravo..
Danas se većina bežičnih objekata nalazi na privatnoj imovini, na određenoj udaljenosti od domova i poslovnih zgrada. Kako bi ih se mogli postaviti i kao što to zahtjeva 5G, na svakih 100 m i manje, trebat će biti na pločnicima izravno ispred kuća i poslovnih zgrada, blizu glava pješaka, uključujići i majke s malom djecom. Ukinut će se obaveza obavještavanja javnosti i javnih rasprava. Čak i usprkos javnoj raspravi u kojoj je 100-tina znanstvenika iznjela dokaze protiv 5G, doneseni su zakoni koji oduzimaju pravo lokalnim vlastima da uzimaju u obzir te dokaze. U SAD, na primjer, zakon zabranjuje lokalnim vlastima reguliranje bežične tehologije “na temelju utjecaja radio frekvencijskog zračenja na okoliš”, i sudovi su preokrenuli regulatorne odluke o položaju repetitora jednostavno zato što je većina javnih iskaza bila o zdravlju. Osiguravatelji neće pružiti pokrivanje protiv elektromagnetskih rizika, pa nije jasno tko će biti pravno odgovoran za oštećenje života i imovine, koji proizlaze iz izlaganja 5G mreži, bilo na tlu ili u svemiru.

U odsudstvu dogovorenog, sveobuhvatnog, pravnog režima kojim se uređuju djelatnosti u svemiru, pravna odgovornost za te aktivnosti ne postoji, unatoč vjerojatnosti da će svi kontinenti,
atmosfera i oceani biti tome izloženi.

Međunarodni se ugovori ne poštuju Djeca i dužnost brige

UN-ova Konvencija o pravima djeteta: Države se trebaju “obvezati da će osigurati zaštitu i skrb kakva je prijeko potrebna za njegovu ili njezinu dobrobit” (čl.3), “osigurati…opstanak i razvoj djeteta”(čl.6) i “poduzeti odgovarajuće mjere za suzbijanje bolesti … imajući na umu opasnosti i rizike od zagađenosti okoliša”(čl.24(c)). Nuremberški kod (1949) primjenjuje se na sve eksperimente na ljudima, a to uključuje implementaciju 5G s novim, višim izlaganjima RF zračenju, koja, nije ispitana za sigurnost prije stavljanja na tržište. “Dobrovoljni pristanak ljudi, subjekata ispitivanja, apsolutno je neophodan.
”(čl.1). Izloženost 5G bit će prisilna. “Nijedan se eksperiment ne bi smio obaviti, ako a priori postoji razlog vjerovati da će se dogoditi smrt ili invaliditet”(čl.5). Otktića u više od 10,000 znanstvenih
studija i glasovi stotina međunarodnih organizacija , predstavnika stotina tisuća članova koji su pretrpjeli invaliditet i bili raseljeni iz svojih domova, zbog već postojećih  režičnih telekomunikacijskih postrojenja su “a priori razlozi za vjerovanje da će se smrt ili ili invaliditet zaista dogoditi”.

Dužnost informiranja i EM polja

Svjetska Skupština za standardizaciju telekomunikacija Međunarodne telekomunikacijske unije (ITU) navodi “[postoji] potreba obavještavanja javnosti o mogućim učincima izloženosti EM poljima ”i pozvala je države članice “ da usvoje prikladne mjere kako bi se osigurala usklađenost s odgovarajućim međunarodnim preporukama za zaštitu zdravlja od štetnih učinaka EM polja.” Srednjoročni pregled Europskog akcijskog plana za okoliš i zdravlje (2008): “Europski Parlament …[napominje]da su granice izloženosti elektromagnetnim poljima koje su postavljene za opću populaciju zastarjele …očigledno ne uzimaju u obzir razvoj informacijskih i komunikacijskih tehnologija, preporuke Europske agencije za zaštitu okoliša kao ni strože standarde emisija, koje
su, primjerice, usvojile Belgija, Italija i Austrija, a ne uzimaju u obzir ni ranjive skupine, kao što su trudnice, novorođenčad i djeca.”
Rezolucija 1815 (VijećeEurope,2011): “Poduzmite sve razumne mjere kako bi smanjili izloženost elektromagnetskim poljima, posebno radio frekvencija mobilnih uređaja, osobito izloženost djece i mladih.”

Okoliš

Deklaracija Konvencije Ujedinjenih naroda o ljudskom okolišu (1972): “Otpuštanje štetnih tvari…u količinama ili koncentracijama koje nadilaze sposobnost okoliša da ih učini bezopasnima,
mora biti zaustavljeno kako bi se osiguralo da se ozbiljne ili nepopravljive štete ne nanesu eko sustavu”(nač.6).

 

Svjetska Povelja za prirodu (1982): “Aktivnosti koje mogu prouzročiti nepopravljive štete prirodit rebaju se izbjegavati……[Ako] mogući štetni utjecaji nisu u potpunosti razumljivi, aktivnosti
se ne bi trebale nastavljati” (čl.11).

Rio Deklaracija o okolišu i razvoju(1992): “Države imaju…odgovornost osigurati da aktivnosti unutar njihove nadležnosti ili kontrole ne uzrokuju štetnost okolišu drugih država ili područja izvan
nacionalne jurisdikcije”(nač.2).

UN-ov Svjetski samit o održivom razvoju(2002): “Postoji hitna potreba za …stvaranjem učinkovitijih nacionalnih i regionalnih političkih odgovora na prijetnje iz okoliša ljudskom zdravlju.
”(stav.54(k)).

Afrička Povelja o očuvanju prirode i prirodnih bogatstava(2017): “Stranke trebaju…poduzeti sve prikladne mjere kako bi, što je više moguće, spriječile, ublažile i uklonile štetne učinke na okoliš,
posebice od radio valova otrovnih i drugih opasnih tvari i otpada.”(čl.13).

Zdravlje i ljudska prava

Opća deklaracija o ljudskim pravima: “Svaka osoba ima pravo na život, slobodu i sigurnost”(čl.3).

UN-ova Globalna strategija za zdravlje žena, djece i adolescenata (2016-2030) ima cilj i namjenu “preobraziti”, širenjem okoliša koji omogućava; “preživjeti”, smanjivanjem smrtnosti
majki i novorođenčadi; te “napredovati,”osiguravajući zdravlje i dobrobit te smanjenje smrtnosti i bolesti uzrokovanih zagađenjem.

Svemir

Dogovor o svemiru (1967) zahtjeva da se uporaba svemira provodi “tako da se izbjegava štetno onečišćenje kao i štetne promjene u okolišu Zemlje”(čl.IX).

UN-ove Smjernice za dugoročnu održivost svemirskih aktivnosti (2018): “Države i međunarodne međudržavne organizacije trebaju se baviti …. rizicima za ljude, imovinu, javno
zdravlje i okoliš, povezanim s pokretanjem operacija u orbiti te ponovnim ulascima svemirskih objekata” (smjernica2.2(c)).

Svjetske vlade kockaju se sa životom na Zemlji

Albert Einstein izrekao je poznatu tvrdnju da se “Bog ne kocka”.  AIi provodeći emitiranje 5G na Zemlji i iz svemira, još besprimjernom tehnologijom milimetarskih valova, prethodno korištenom kao energetsko oružje u vojnim operacijama i za kontrolu masa, svjetske se vlade nemarno kockaju s budućnošću života na Zemlji.

Odbijanje da se prihvate i primjene bitne i valjane znanstvene spoznaje, etički je neprihvatljivo. Postojeće istraživanje pokazuje da je 5G te posebno 5G baziran u svemiru – u suprotnosti s načelima sadržanim u mnogim međunarodnim sporazumima.

Pozivamo UN, WHO, EU, Vijeće Europe i vlade svih zemalja,

(a) Da poduzmu hitne mjere kako bi se zaustavila implementacija 5G na Zemlji i u svemiru, kako bi zaštitili cijelo čovječanstvo, posebice nerođene, novorođenčad, djecu, adolescente i trudnice, kao i okoliš;

(b) Da slijede UN-ovu Konvenciju o pravima djeteta i Rezoluciju 1815 Vijeća Europe obavještavanjem građana, uključujući učitelje i liječnike, o rizicima za zdravlje (odraslih i djece) od RF zračenja, te zašto bi trebali i kako mogu izbjeći bežičnu komunikaciju i bazne stanice, posebno u blizini centara za dnevnu njegu, škola, bolnica, domova i radnih mjesta;

(c) Da daju prednost i primjene žičane telekomunikacije umjesto bežičnih;

(d) Da zabrane bežičnoj/telekommunikacajskoj industrji da kroz svoje organizacije za lobiranje vrše uvjeravanja dužnosnika da donose odluke kojima se dopušta daljne širenje RF zračenja, uključujući 5G na tlu i u svemiru;

(e) Da imenuju odmah —bez utjecaja industrije —međunarodne grupe neovisnih, zaista nepristranih znanstvenika s područja EMF i zravlja, koji nisu u sukobu interesa, sa svrhom uspostavljanja novih međunarodnih sigurnosnih standarda za RF zračenje koji se ne temelje samo na razinama snage, nego uzimaju u obzir i kumulativnu izloženost i koji štite od svih utjecaja na zdravlje i okoliš, a ne samo od toplinskih utjecaja i ne samo od utjecaja na ljude;

(f) Da imenuju odmah —bez utjecaja industrije —međunarodne grupe znanstvenika sa stručnim znanjem iz EM polja, zdravlja, biologije i atmosferske fizike, sa svrhom razvijanja opsežnog regulatornog okvira koji će osigurati da uporaba svemira bude sigurna za ljude i okoliš, uzimajući u obzir RF zračenje, ispušne plinove raketa, crnu čađu i svemirski otpad te njihov utjecaj
na ozon, globalno zatopljenje, atmosferu i očuvanje života na Zemlji. I na tlu i u svemiru,  tehnologija mora biti održiva, za odrasle i djecu, za životinje i biljke.

Molimo odgovorite do 1-og prosinca 2018.,
s pojedinostima o mjerama koje namjeravate poduzeti kako bi zaštitili globalno stanovništvo od izloženosti RF zračenju, posebice 5G zračenja.Vaš odgovor treba biti poslan dolje
navedenom administratoru Apela.
Ovaj Apel i vaš odgovor bit će javno dostupan na www.5gSpaceAppeal.org.

S poštovanjem,

Arthur Firstenberg, Appeal Administrator, info@5gSpaceAppeal.org

Molimo vas da dijelite ovaj tekst, jer koliko možete vidjeti, uvođenjem mreže pete generacije kao i općenito RF zračenjem nije ugrožen samo ljudski život, već život na cijelom planetu, a nažalost većina ljudi koja može zaustaviti ovo ludilo, toga nije svjesna.

Kompletni međunarodni apel znanstvenika, doktora i organizacija za zaštitu okoliša sa linkovima na studije i bilješke možete pročitati na ovome LINKU

Inicijalni potpisnici apela

AFRICA

Lauraine Margaret Helen Vivian, PhD, Anthropology and Psychiatry; Honorary Research Associate, Faculty of Health and Medical Sciences, University of Copenhagen, Denmark. Signatory for South Africa

ASIA

Girish Kumar, PhD, Professor, Electrical Engineering Department, Indian Institute of Technology Bombay, Powai, Mumbai, India

AUSTRALIA

Don Maisch, PhD, Independent researcher, author of ”The Procrustean Approach”, Lindisfarne, Tasmania, Australia

EUROPE

Alfonso Balmori, BSc, Master in Environmental Education, Biologist. Valladolid, Spain

Klaus Buchner, Dr. rer. nat., Professor, MEP – Member of the European Parliament, Kompetenzinitiative zum Schutz von Mensch, Umwelt und Demokratie e.V., München, Germany

Daniel Favre, Dr. phil. nat., Biologist, A.R.A. (Association Romande Alerte aux Ondes Electromagnétiques), Switzerland

Annie Sasco, MD, DrPH, SM, HDR, former Chief of Research Unit of Epidemiology for Cancer Prevention at the International Agency for Research on Cancer (IARC), Lyon; former Acting Chief, Programme for Cancer Control of the World Health Organization (WHO); former Director of Research at the Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale (INSERM); France

NORTH AMERICA

Martin Pall, Professor Emeritus of Biochemistry and Basic Medical Sciences, Washington State University, residing in Portland, Oregon, USA

Kate Showers, PhD, Soil Science, Senior Research Fellow, Centre for World Environmental History, University of Sussex, Falmer, Brighton, UK, residing in Bolton-Est, Québec, Canada

SOUTH AMERICA

Carlos Sosa, MD, University of Antioquia, Medellín, Colombia

 

 Izvor: Transformacija Svijesti

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

  • 12.05.2020. 12:28h

    Član emilio-iiMerlin0

    Dakle perspektiva.......

    Zašto bi nas taj "površinski sloj Stvarnosti" toliko zaokupljao ako je i manji od "ledenog brijega" ?

    Pa:"Zato jer je običan čovijek tu na tom stolu i zaokuplja ga svaki detalj" ?

    Ali zar nije i u svakom "detalju" isto toliko Prostora ?

    Da ali je on prekriven natpisom ili i dizajniran da nas zarobi kao objekte u objekatskom ?

    "Zarobljeni smo u Formi misli i jer vrijeme je u našem umu a i um je okovan vremenom" ?

    Ehhh ili da nema te ego-samosvijesti kao samorefleksije koja nas odvaja od Duha ?

    "Oni nam daju svoj um u zamijenu za našu energiju" !

    Ma nemoj ili koji "Oni" !?

    Od pojedinačnog umnika gori je kolektivni um a najgori je onaj pojedinac koji upravlja kolektivom ???

    Ma svi smo mi pobogu braća a posrijedi je samo "grijeh strukture" ??

    *Što/a ako ja nisam lud i ne lažem jer onda ste u gadnom sosu*

    &

    Don Huan:
    "... Imamo zver koja je došla iz kosmičkih dubina i zavladala našim životima. Ljudska bića su njegovi zatvorenici. Ova zver je naše božanstvo. Mi smo nemoćni pred njom. Ako želimo da protestujemo, ona to suzbija. Ako želimo da se osamostalimo, ona to onemogućava. U našim razgovorima svih ovih godina sam pokušavao indirektno da ti kažem da naš nešto drži zatvorenicima. I zaista, mi jesmo zarobljeni. Za šamane i ljude od znanja drevnog Meksika ovo su bile energetske činjenice. Oni vladaju nad nama, jer smo im mi izvor hrane. Cede nas nemilosrdno. I kao što mi kuvamo kokošije meso u kazanima, tako i ove zveri kuvaju nas u ljudskim kazanima. Na taj način im je hrana uvek na dohvat ruke."
    (Karlos): "Ne, ne, ne, ne. To je apsurdno, don Huane. To o čemu govoriš je monstruozno. To jednostavno ne može biti istina, ni za šamana, ni za običnog čoveka, ni za nikoga."
    "Zašto ne?", upita don Huan tiho. "Zašto ne? Zato što te plaši? Ali, to nije sve. Hoću da se obratim tvom analitičkom umu. Promisli trenutak, i reci mi kako možeš da objasniš sve kontradikcije između čovekove inteligencije i njegovog glupavog sistema verovanja. Ili gluposti njegovog kontradiktornog ponašanja. Šamani veruju da su nam kosmičke zveri usadile svoj sistem verovanja, svoje ideje o dobru i zlu, društvene obrasce u kojima se koprcamo. Oni su ti koji određuju naša očekivanja, nade i snove o uspehu i propasti. Oni su nam razvili požudu i kukavičluk. Oni nas čine snishodljivim, rutinskim, nekreativnim."
    "Ali, kako nam to mogu raditi, don Huane?", Karlos upita, razljućen s onim što čuje. "Da li nam šapuću u uho dok mi spavamo?"
    "Ne, oni to ne rade tako", odgovara don Huan, sa smeškom. "Oni su mnogo efikasniji i bolje organizovani. Da bi nas držali poslušnim i slabim, oni su se poslužili neočekivanim manevrom. Glupim sa vojnog stanovišta, ali užasnim sa stanovišta onih kojima se to događa.

    Oni su nam dali svoj um!

    Njihov um, postaje i naš. Um zveri je kontradiktoran, ispunjen strahom. I upravo kroz um, zveri upumpavaju u naš um ono što im odgovara...

    Ljudi od znanja drevnog Meksika su bili nesigurni u datum kada se ova zver pojavila na Zemlji. Ali su zato bili uvereni da je čovek bio kompletno biće nekada u prošlosti. To svesno biće danas je samo predmet mitova i legendi. U jednom trenutku kao da sve nestaje. I od čoveka ne ostaje nista vise nego drogirano, uspavano biće... Naš protivnik nije za potcenjivanje. Vrlo je pametan i organizovan. Sprovodi kompleksan sistem da od nas napravi beskorisna bića… Čovek je imao sudbinu da postane magično biće svetlosti. Ali, te magije više nema. Trenutno smo samo običan komad mesa…"

    Butt:*

    " Ono što ti nazivaš svojim razumom uopšte nije tvoj razum. Čarobnjaci su uvereni da je naš razum strana tvorevina, koja je svakom od nas usađena.
    Uzmi to za sada samo na znanje, bez daljih objašnjenja ko nam ga je usadio i kada se to dogodilo."


    U predavanjima proteklih godina, Kastaneda je ipak počeo da otkriva pojedinosti o tom procesu i za njega zaslužnim bićima - uprkos Don Huanovom jasnom upozorenju: "Ako sa tim izađeš u javnost, onda će te stvarno spaliti." Pri tom nije sasvim jasno da li je mislio na lomaču za svog učenika ili na simboličko ili čak i stvarno spaljivanje njegovih knjiga. U svakom slučaju sasvim je dobro znao da se u ovom delu njegovog nasleđa radi o nečemu, što ne samo da niko ne bi trebalo, nego i ne želi da zna.

    Utoliko je važno upozorenje da izjave koje slede mogu zvučati još neverovatnije od ostalih u ovoj knjizi. Mogu se čak učiniti paranoidnim ili izazvati osećaj paranoje, straha i otpora. Po čarobnjacima, to je normalna i sasvim razumljiva reakcija, jer će razum - jezgro naše receptivne svakodnevne svesti – žestoko da se usprotivi prikazu sebe kao strane instalacije grabežljivih bića iz nekog drugog sveta. Izjava te vrste jednaka je osudi samog sebe, a to je nešto što niko rado ili lakog srca ne čini.

    Zato je u ovom slučaju preporučljivo odloziti lični sud i prvo saslušati šta Kastaneda i njegove pratilje imaju da kažu. Jer polako postaje jasno o čemu se u nasleđu Don Huana u stvari radi i kakav značaj njihova otkrića ustvari imaju. Samo je tako moguće izbeći inače programirane nesporazume. No, pređimo na stvar:

    Prvi koji su primetili da nešto nije u redu, bili su šamani starog Meksika, muškarci i žene iz davnina, kojima je uspelo da neposredno vide energiju kako protiče kroz Univerzum. Pri njihovim opažanjima su uočili, da ne samo da skupna tačka deteta nije pričvršćena na jednom određenom položaju, već da je i svetlosna čahura novorođenčeta potpuno presvučena jedinstvenom svetlećom navlakom, koja se čini poput prozirne plastične presvlake i čini čahuru izrazito blistavom. (Skupna tačka: – tačka u kojoj je usredsređena celokupna svest živih bića.To je njihova veza sa univerzalnim izvorom svesti, energije – Duhom, Namerom. Šamani je vide kao tačku intezivnog sjaja, koja se kod ljudskih bića nalazi iza leđa, između lopatica, za dužinu ispružene ruke udaljena od tela.Opširnije o tome u Kastanedinoj knjizi “Unutrašnji Oganj”. Vidovnjaci su sposobni da ljudska bića opažaju kao svetleće lopte ili jaja.Autor ovde koristi izraz “čahura.” - Prim.prev.)

    U toku detinjstva, međutim, taj spoljašnji sjaj se sve više i više gubi, pa kod odraslih obično nalazimo tek ostatak tog sjaja, neku vrstu svetlosne bare, koja jedva da doseže do visine stopala.

    Stari šamani su intuitivno znali da je taj spoljašnji sjaj ustvari ljudska svest, jer su videli da visina tog sjaja određuje nivo svesti isto tako definitivno kao što položaj skupne tačke određuje prirodu opažajnog sveta. Uznemireni spoznajom da se svest u ranom detinjstvu u toj meri smanjuje, iako se upravo u toj fazi čini da postajemo sve svesniji, stari šamani su se bacili u potragu za objašnjenjem tako očigledne protivrečnosti

    Najpre su pomislili da je sama fiksacija skupne tačke tokom socijalizacije odgovorna za zagonetno nestajanje svesti, s obzirom da onemogućava percepciju celog niza mogućih svetova i iskustava, i ograničava nas na jednu jedinu stvarnost: svakodnevicu. Kad su međutim svoje viđenje pomnije usmerili na sam proces nestajanja svesti, spazili su bića nalik senkama koja su im do tada, usled blistave pozadine ljudskog energetskog polja, bila promakla. Videli su da se te senke hrane sjajem naše svesti, skoro sistematski ga brsteći. Kako ti razbojnički paraziti izgledaju poput velikih slepih miševa, a kreću se poskakujući ili leteći, stari šamani su ih nazvali Voladores, što otprilike znaci "leteća bića" ili "letači".

    Čarobnjaci Don Huanove linije su otkrili da su Voladoresi visoko razvijena svesna bića, koja međutim ne poseduju fizičko telo, pa su zato obično nevidljiva ljudskom oku.

    Prema Kastanedi, Voladoresi su u naš svet došli pre puno milenijuma, kada su u potrazi za hranom ovde naišli na odličan izvor. Kako je njihova hrana specifičan tip energije svesti, analogan spoljašnjem sjaju naše svetlosne čahure, u ljudskim bićima su našli upravo ono što su tražili. I tako postadosmo njihova omiljena lovina ili bolje, kako to čarobnjaci kažu, kućne (ili domaće) životinje Voladoresa, koje oni muzu kako im se svidi.

    Energetska šteta, koja se pritom pričinjava našoj svesti je enormna. Spoljašnji sjaj doduše stalno ponovo raste, ali Voladoresi ga ponovno pojedu do određene visine - poput krave koja brsteći održava visinu trave na pašnjaku. Tako i stepen naše svesti stalno ostaje na niskom nivou, koji nam doduše omogućava svladavanje svakodnevice, ali ne i preispitivanje situacije ili čak spoznaju da u određenom smislu delimo sudbinu naših domaćih životinja*

    Tojest i svi mi bolujemo od iste bolesti (jedna veličina za sve) a neki su i ozbiljniji od drugih ili i "jedinstveni" ??

    Ako smo sami u svemiru onda mi i samoupravljamo našim svijetom i samo treba ustanoviti šta ustvari hočemo ?

    Svi govore o Profitu ali kako stvari stoje Novac se niti jede i niti troši ?

    Tko su i gdje su ti "lavovi koji uzimaju lavovski dio" ?

    I' bi li svijet bio bolji po onima koji se sada bune ako i več hiljadama godina stvari idu po "ki bi gori eto ga doli a od doli gori ustaje" ?

    "5 G" nije ništa drugo nego nazovi još naprednija i "bezdimna puška" ?!

    U slučaju da ipak je svemir i život nevjerovatniji i od svih naših maštarija moglo bi se i zaista raditi o radikalnom potezu "strane instalacije"..... ili i baš kao i kada bismo mi zategli uzde da nam se "konji" počmu otimati ::

    ......nam nije ni bajkovita ni ružićasta nego i več izračunata ako prosudimo po "drugi su davno napisali scenarij vašeg života" ?

    Trebalo je dosta prije promišljati o sapunicama,filmovima,videoigrama,fejsbuku,nogometu,šouprogramima,storyima,reklamama,videospotovima,golotinji,rejtinzima..... mogučem "kompleksnom planu" koji nam nudi beskrajnu "zabavu" i kao gratis ?

    https://www.youtube.com/watch?v=-Y4j7nwm5N8&t=38s

    Naše samopouzdanje = *Ponašamo se kao da nikada nečemo umrijeti - to je dokaz naše infantilne arogancije.Pogubnije od tog osječanja besmrtnosti jeste ono što uz to ide:uvjerenje da svojim umom možemo progutati svemir koji nismo u stanju ni da zamislimo* ?

    "Normalno je isto što i ludo" = Nitko normalan ne može skopčati da če i on umrijeti ako uvijek drugi umiru a tek kada i on okusi smrta shvača da je bio lud ?

    I zato bez te "sveukupnosti" ili i makar "pukotine u egu" možemo samo.... "filozofirati".

  • 12.05.2020. 16:13h

    Član iridaMerlin40

    Emiliov prijedlog

SADRŽAJ UPISAO

Član bglavacMerlin23 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana bglavac dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝

Napiši nešto, ostavi trag

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info