Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član gemini

Upisao:

gemini

OBJAVLJENO:

PROČITANO

3270

PUTA

OD 14.01.2018.

Simboli za kozmičku zaštitu; Osobni i božanski simboli

Simboli za kozmičku zaštitu; Osobni i božanski simboli
Kao što postoje oznake sigurnosti na našim autoputevima i ulicama, tako postoje i izvjesni simboli koji nam pomažu da sigurno prolazimo kroz carstvo produžene svijesti.

Kao što postoje oznake sigurnosti na našim autoputevima i ulicama, tako postoje i izvjesni simboli koji nam pomažu da sigurno prolazimo kroz carstvo produžene svijesti. U egipatskoj magiji Anubis, sin Neftis (boginje psihe) i Ozirisa (boga svjetla i istine), bio je potpuno siguran u svojim kontaktima sa podzemnim svijetom kojega mnogi psihisti i okultisti nazivaju nižim astralom. Treba shvatiti da ono sa čim kontaktiramo u okultizmu nisu ličnosti već principi i da Anubis predstavlja samo načelo. Često je lakše da vizualiziramo principu obliku, a ne apstraktno; otuda Anubis (u obliku šakala) ili Kerberus čuva ulazna vrata Hada.

Egipatski magovi govorili su da su istinai svjetlost neophodan alat koji moramo upotrijebiti ako želimo sigurno kontaktirati sa kraljevstvom psihizma, i zato moramo njegovati princip Anubisa da bi izbjegli zone sumraka. Interesantno je da se primjeti da je Anubis bio gospodar anestetika (duha izvan tijela) i zaštitnik psihijatara i psihoanalitičara. Isti princip se primjenjuje u liječničkoj praksi, a u astrologiji Anubis odgovara planeti Pluton.

Simboli koji se upotrebljavaju za zaštitu će, kako sam već naglasila, vrlo mnogo zavisiti od uvjerenja korisnika ako se mogu otkriti osobni i božanski simboli koji su efikasni, ako ne i efikasniji od mnogih drugih. Ali za one koji se radije zaklanjaju iza vjerskog kišobrana, nabrojat ću neke "sigurne" simbole iz različitih sistema i religija, a svaki od njih može se upotrijebiti za meditaciju, psihički razvoj ili okultne obrede. Ovi simboli su zaštitni oblici jer postoji mišljenje da automatski podešavaju svijest korisnika.

SIMBOLOGIJA

_________________________________

KRŠĆANSTVO:   Kristov križ, ruža, putir ili gral, golub;

EGIPATSKA RELIGIJA: Ankh, đed ili stup Ozirisa, Horusovo oko, Izisovo prijestolje;

NORVEŠKA RELIGIJA: Rune 

KABALA: Sefirah broj 1 (Keter) ili broj 6 (Tifaret), pentagram sa krakom okrenutim gore;

TAROT: Karte broj 1 i 2 zajedno (Mag i Velika svećenica), ili broj 9 i 11 zajedno (Hermit i Snaga);

PANTEIZAM: Elementarni simboli (zrak, vatra, voda i zemlja);

ISTOČNJAČKA RELIGIJA: Ima puno različitih škola misticizma baziranih na istočnjačkoj tradiciji, od kojih svaka ima svoja božanstva i simbole. Početniku koji nema učitelja na okultnoj stazi preporučujem da se zadrži kod simbola ying-yang ili jednostavnog bijelog lotosovog cvijeta sa 4 ili 6 latica. Lotos sa mnogo latica je povezan sa SAHASRARA čakrom koju je najbolje ne aktivirati dok se ne savladaju niže čakre. Izvjesne popularne mantre mogu biti pogodne za etničke grupe ili kulture u kojima su procvjetale, ali nije neophodno da su ispravne i za Zapadnjake.

_____________________________

Ima mnogo raznih okultnih škola ili tradicija koje imaju svoje zaštitne simbole, ali je potrebna posebna knjiga da bi se svi obuhvatili. Učenik okultizma treba odabrati osobni i božanski simbol koji ga neće vezati ni za jedan postojeći sistem, već će mu dozvoliti da ostane slobodan da bi ostvario direktan kontakt sa svojim vlastitim kozmičkim vezama ili arhetipskim korijenima.

OSOBNI I BOŽANSKI SIMBOL

OSOBNI SIMBOL: Svaka osoba ima simbol koji je njen osobni. To može biti neki jednostavan predmet kao npr. bijeli cvijet, žuta vrpca, zvjezdasti oblik, neka životinja ili struk trave, uopće bilo što. Sve je dozvoljeno i nemojte nešto odbaciti jer izgleda jednostavno. Potpuno je moguće da netko drugi ima sličan simbol kao što je vaš, ali to nije važno jer ukazuje na vazu između duša.

METODA: Vaš posljednji kontakt sa vanjskim vremenom i s vašim podsvjesnim umom u najčistijem obliku bez okolnog programiranja prethodio je vašoj koncepciji, tako da treba da učinite slijedeće: sjedite udobno ili lezite ako vam to više odgovara. Zatvorite oči i zamislite sebe kako putujete unatrag kroz vrijeme do momenta vašeg rođenja. Uđite ponovno u maternicu i smjestite se suprotno od točke koju ste zamislili kao ulaz. Vi ste sada embrij. Pauzirajte na čas, a onda počnite ponovno da se krećete kroz vrijeme, zatim zamislite da držite srebrno uže i povucite ga za sobom, jer vi idete dalje prema sadašnjosti.

Prođite kroz iskušenja djetinjstva radeći malo pauzu i registrirajući posebno traumatične ili vrlo značajne događaje, veliku sreću, bol ili nova opažanja, ali uvijek napravite malu pauzu. Načinite čvor na vašem srebrnom užetu. Nastavite mentalno putovanje kroz tinejdžerstvo sve do sadašnjeg života, ali uvijek pauzirajte da upijete osjećaje važnih događaja i prema potrebi vežite čvor na srebrnom užetu!

Tako ćete stići u sadašnjost vukuću svoje uže puno čvorova. Povucite početak konopca prema sebi i spojite ga s krajem koji predstavlja sadašnjost praveći oblik zmije koja jede svoj rep. Tako se stvara krug. Nastavljajući da koristite svoju kreativnu imaginaciju položite krug na ravnu podlogu i koraknite u njega. Odmah ćete početi da tonete u tamu. Ovaj krug predstavlja ukupan zbir vaših duhovnih ili psihičkih iskustava koja su donijeta iz vašeg podsvijesnog uma i dodata sadašnjem životu.

Ako dozvolite sebi da lutate kroz krug zateći ćete sami sebe da dolazite do nečega što izgleda kao dno. Ovaj utisak se razlikuje od čovjeka do čovjeka, ali je dno obično blatnjavo ili vodeno i predstavlja maternicu. Ostanite opušteni, dišite polako i duboko i automatski ćete ponovno početi da se dižete. Ali način na koji se dižete jedinstven je za vas. Možda ćete se kretati zvijezdama, letjeti pomoću krila ili se penjati uz planinu, ali na bilo koij način, vi ćete se kretati na više.

Prva stvar koju ćete vidjeti kad stignete do vrha svog "bunara" ili tamnog prolaza je VAŠ OSOBNI SIMBOL. Npr. možda ćete uzletjeti k zvijezdama, iznenada stići do vrha i vidjeti drvo u punom cvatu. To drvo je vaš osobni simbol. Ili možda otvorite vrata na čijem dovratniku leži šešir. Onda je to vaš osobni simbol.

Ukoliko ne pokušate, neće znati, ALI TO MORA BITI PRVI UTISAK KOJI DOPRE DO VAS. Beskorisno je pokušavati više puta zato, što prvi put vidite runavo janje a ne volite ovce, i tada krećete ponovo da bi naišli na srebrni križ koji više volite. Možda je stado vaš arhetip i što prije dođete do svog simbola i prestanete igrati šah sa hijerofanskim arhetipovima bolje je za vas.

Kada ste naučili što je vaš duševni ili osobni simbol, imajte ga uvijek na umu radi svoje sigurnosti, jer će vas spojiti sa vašom grupnom dušom. Vizualizirajte ga kad idete spavati, kad ste umorni ili uplašeni ... Slijedeći simbol koji vam je potreban je vaš božanski simbol koji je vaša dodatna zaštita, zato što predstavlja vašu osobnu vezu sa središnjom snagom Univerzuma, bilo da je zovete Bogom, Apsolutnim, Centralnom točkom u vremenu ili bilo kako drugačije. Vaš osobni simbol je božanska iskra jedinstvena za vas, a vaš božanski simbol je veza koja spaja tu iskru sa cijelom vatrom tvorca.

BOŽANSKI SIMBOL: Svako ima boga ili sveti arhetip kojeg dijeli sa drugim grupnim dušama, zavisno od evolutivne struje ili impulsa iz kojeg potiče.

METODA: Kada ste se potpuno upoznali sa svojim osobnim simbolom opustite se i vizualizirajte ga. Uvećajte ga svojim duhovnim okom sve dok ne postane tolike veličine da u njemu možete sjediti: ako je drvo, možete se smjestiti u njegovu krošnju, ako je labud, možete mu sjesti na leđa, ako je zvijezda, sjedite između njenih krakova, ako je malo dijete, držite ga blizu sebe ... Osjećajte se potpuno sigurno u svom položaju, a zatim postupite na slijedeći način: počnite rotirati svoj simbol u pravcu kretanja kazaljki na satu; u početku polako, a zatim sve jače.

Zatvorite svoje psihičko oko tako, da ne osjećate vrtoglavicu ili mučninu. Javit će se potreba da cijeli proces malo pogurate. Nije važno koliko traje, jer varira od osobe do osobe. Okrećite se sekundu ili dvije, zatim usporite i zaustavite se. U stvari, aterirat ćete negdje "izvan vremena". Možete tada pogledati oko sebe i prva stvar koju ćete vidjeti bit će vaš arhetip koji će vas pozdraviti ili vam dati neki znak!

Npr. Kad otvorite svoje psihičko oko, možete se naći na bujnoj livadi po kojoj ide žena u plavom ogrtaču sa cvjetnim vijencem. Ona može skinuti vijenac sa svoje glave i pokloniti ga vama. To će biti vaš božanski simbol.

OBRATITE PAŽNJU NA PRIRODU BIĆA KOJE VAS POZDRAVLJA: prema našoj klasifikaciji, to može biti Bog, boginja ili čak majka, otac ili stric, ali to biće predstavlja drugu polovicu vaše prirode, duhovni polaritet, animu/animus ili aktivno/pasivno. Vaš duhovni polaritet ne zavisi od pola kome pripadate u bilo kojem životu, jer su oba principa izražena u muškom ili ženskom tijelu.

Kada ste otkrili svoj osobni i božanski simbol upotrebljavajte ih kada počinjete psihički ili okultni rad, a naročito u drugim vremenskim zonama (prošlost, budućnost i sl.), jer su to vaši sigurnosni znakovi koji omogućavaju vašu sigurnost prilikom prolaska kroz nepoznate teritorije izmijenjenih stanja svijesti. Jedan simbol vas povezuje sa vašom grupnom dušom, a drugi sa vašim kozmičkim izvorom. Oni su posebno oblikovani za one koji nisu naročito religiozni i isto toliko su efikasni kao i tzv. "zaštitni znaci" koji se primjenjuju u raznim religijama i psihičkim organizacijama.

M. Hope

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U LIPNJU...

LIPANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav, drago mi je da si ovdje. Lp

  13.06.2024. 22:00h
 • Član med.mlijekomed.mlijeko

  Pozdrav :)

  13.06.2024. 21:22h
 • Član iridairida

  da, lete dani...

  10.06.2024. 12:18h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav dragi magicusi. Novi tjedan je pred nama. Sretno!

  10.06.2024. 06:45h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi,, s današnjim danom imamo 60.009.286 pregleda . Dakle prešli smo šezdeset milijona pregleda. Za nas ovo je izvanredan broj posjeta. Budite mi dobro i uživajte u ovom danu. Lp

  06.06.2024. 05:20h
 • Član bglavacbglavac

  Sretan vam Dan Državnosti , dragi magicusi!

  30.05.2024. 06:59h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, želim vam sretnu i blagoslovljenu nedjelju. Lp

  26.05.2024. 07:00h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Kako ojačati auru?; Kontrola aure OSOBNA ZAŠTITA