Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član irida

Upisao:

irida

OBJAVLJENO:

PROČITANO

608

PUTA

OD 14.01.2018.

VODIČ ZA AUTORE: MALO UPUTSTAVA-objedinjeno s nadopunama

VODIČ ZA AUTORE: MALO UPUTSTAVA-objedinjeno s nadopunama
Molim da svi obrate pozornost na rečenice u tekstu upisane crvenim slovima... Dragi moji, ovo je mali putokaz svima koji žele pisati na našem portalu za bolje i brže snalaženje. Želim da se ovdje osjećate k'o doma. Naravno i dalje možete pitati sve što vam nije jasno i zajedno ćemo riješiti svaki problem koji se pojavi... Želim nam dugu i ugodnu suradnju na obostranu korist i zadovoljstvo. Ne zaboravite, svi zajedno, mi smo tim!

Zadnji korak: Nakon obavijesti: Članak je upisan idite u opciju:RADNI TEKSTOVI (Opcija iznad chata), pregledajte svoj tekst (opcija pregledaj), ako je sve u redu, nećete ništa mijenjati ni dodavati, tada kliknite na naredbu: OBJAVI ii odmah ćete ugledati svoj članak na naslovnici.... 

Radni tekstovi - zadnji korak prije objave teksta, ako ga zaboravite napraviti možete se načekati na objavu.....mnogi od vas jedan te isti članak upišu i po tri puta zaredom jer ga ne vide na naslovnici, a ne vide ga jer su zaboravili napraviti ovaj zadnji korak, pa njihovi članci vise negdje u "nedođiji"....

 

Prijava korisnika

Na naslovnici internet stranice magicus.info, u gornjem desnom dijelu, potrebno je unijeti svoj login i lozinku i potvrditi unos pritiskom na gumb Prijava.

Upis članka korisnika

Nakon prijave korisnika, za upis članka potrebno je, u gornjem desnom dijelu, kliknuti na ime člana kluba kako bi pristupio dijelu za rad sa člankom.

Otvara se nova stranica na kojoj se nalaze opcije za rad sa tekstovima:

.        Novi tekst - upis novog članka

.        Objavljeni tekstovi - popis autorovih članaka objavljenih na Portalu

.        Radni tekstovi - popis članaka koje je autor upisao, ali ih nije proslijedio administratoru, i može ih dodatno uređivati

.        Neobjavljeni tekstovi - popis članaka koji se nalaze kod administratora i čekaju da ih administrator objavi na Portalu

.        Obrisani tekstovi - popis članaka koje je sam autor obrisao (iz Radni tekstovi)

.        Neprihvaćeni tekstovi - popis članaka koje administrator nije prihvatio

 

 

Koristiti ovaj VODIČ da vaši tekstovi ne ispadnu  "zgruvani", neuredni, ipreturani i nečitljivi.

 

 

 

Novi tekst

Odabirom opcije Novi tekst otvara se nova stranica sa nekoliko okvira i opcija za upis novog članka:

.        Naslov

.        Uvodna slika

.        Uvod

.        Ključne riječi

.        Tekst

.        Kategorija članka

.        Pregled članka

.        Potvrdi promjene

 

 

 

Naslov

Okvir u koji se unosi naslov članka

Nastavak članka

Mogućnost postavljanja vezanih članaka.

Kod upisa prvog (početnog) članka treba ostaviti "Ovo nije nastavak niti jednog ranijeg članka". Kada se piše sljedeći članak odabire se ime onog prvog (početnog) članka na koji se radi veza. Ukoliko ima više vezanih članaka uvijek se odabire ime onog prvog članak (početnog) članka, a sustav automatski slaže članke na osnovu prvog članka.

Uvodna slika

Odabir fotografije/slike koja se nalazi uz uvod članka. Klikom na "odaberi" otvara se novi prozor u kojem je moguće odabrati željenu fotografiju/sliku. Pretraživanje fotografija/slika moguće je po ključnim riječima ili kategoriji u kojoj se nalazi. Odabir slike vrši se klikom na fotografiju/sliku.

Uvod

Okvir u koji se upisuje uvodni dio članak
Preporučuje se pisanje uvoda. Preporuka je napisati neki uvod, makar se on sastojao od samo jedne rečenice...

Ključne riječi

U okvir se unose riječi po kojima će kasnije biti moguće pretraživati članke....Pišite ključne riječi, one po objavi vašeg članka automatski postaju tagovi, tj. prečice do vaših članaka u šumi tekstova...

Tekst

Okvir u koji se unosi glavni tekst novog članka. Za editiranje teksta može se koristiti nekoliko osnovnih funkcija (bold, italic, underline, postavljanje teksta lijevo-desno, bullet-i, bojanje teksta). Nemojte kompletan tekst smjestiti u uvodni okvir...izaberite kratak uvod, a ostatak teksta upišite u editor za tekst (veliki okvir)

Dodatne opcije za rad sa tekstom:

Dodavanje linka (insert web link) -  označiti dio teksta za koji se zeli napraviti link. Klikom na gumb otvara se prozorčić u koji pod URL treba upisati cijelu adresu stranice na koju se radi link (sa http://)

Dodavanje fotografija/slika u članak (insert image) – u tekstu označiti mjesto na koje se želi ubaciti fotografija/slika. Klikom na gumb otvara se prozor u kojem se vrši odabir fotografije. Pretraživanje fotografija/slika moguće je po ključnim riječima ili kategoriji u kojoj se nalazi. Odabir slike vrši se klikom na fotografiju/sliku.

-Aligment-(padajući izbornik) osnovna postavka stavlja fotografiju na mjesto koje smo prethodno označili. Moguće je fotografiju postaviti i lijevo(left) ili desno(right) u odnosu na tekst.

Border thickness – debljina okvira oko fotografije (numerička vrijednost 1,2 ili veća)

Spacing – razmak između fotografije i teksta ili ruba stanice (numerička vrijednost 1,2 ili veća)

Veličina fotografije – prilagođavanje veličine fotografije, osnovnu postavku(smanjena) u pravilu ne treba mijenjati.

Pritiskom na gumb OK potvrđuje se odabir fotografije.

Dodavanja HTML koda u članak - klikom na ikonu “K”otvara se manji prozor u koji treba upisati željeni HTML kod. Upis potvrditi sa OK.
Treba pripaziti da sadržaj koda ne ide na sam početak članka jer ga sustav neće prihvatiti, pa treba staviti barem jedno mjesto razmaka.
Veličina npr. videa s Youtube-a može se prilagoditi klikom na sliku videa i povlačenjem okvira do željenih dimenzija. NE ŠIRITI sliku van dimenzija prostora za tekst.

Čiščenje teksta - kod kopiranja teksta iz Word-a ili sličnog programa u prostor za tekst članka potrebno je pročistiti taj tekst od nepotrebnih kodova i elemenata. Nakon što se ubaci željeni tekst potrebno je stisnuti ikonu za brisanje i tekst se prilagođava sustavu, a korisnik ga onda može dodatno editirati.

U slučaju da ima problema kod rada sa tekstom iz Word-a, može se tekst iz Word-a prvo kopirati u Notepad, a zatim iz Notepad-a u prostor za upis članka.


Kategorija članka
  

Odabir kategorije u koju se želi postaviti članak. Obavezno!


Pregled članka – klikom na ovaj gumb stranica se osvježava i moguće je vidjeti kako bi izgledao napisani članak. Kod upisa članka preporučuje se korištenje ove opcije i kao funkcije spremi, kako bi upisani tekst ostao sačuvan.

Potvrdi promjene – klikom na ovaj gumb članak je spremljen i nalazi se u Radni tekstovi, a korisnik se vraća na svoju početnu stranicu.

Dovršeni članak se nalazi u Radni tekstovi gdje ga autor može dodatno urediti ili poslati administratoru.

Objavljeni tekstovi

Odabirom ove opcije otvara se popis autorovih članaka objavljenih na Portalu.

Klikom na "pregled" moguće je vidjeti svaki pojedini članak.

Radni tekstovi - zadnji korak prije objave teksta, ako ga zaboravite napraviti možete se načekati na objavu.....mnogi od vas jedan te isti članak upišu i po tri puta zaredom jer ga ne vide na naslovnici, a ne vide ga jer su zaboravili napraviti ovaj zadnji korak, pa njihovi članci vise negdje u "nedođiji"....

Odabirom ove opcije otvara se popis članaka koje je autor upisao, ali ih nije proslijedio administratoru, i može ih dodatno uređivati. To su članci koji se još ne vide na portalu i njima pristup ima samo autor.

Klikom na "pregled" moguće je vidjeti svaki pojedini članak.

Klikom na "objavi" članak se prebacuje u Neobjavljeni tekstovi, tj.šalje se administratoru.

Klikom na "obriši" članak se briše.

Neobjavljeni tekstovi

Odabirom ove opcije otvara se popis članaka koji se nalaze kod administratora i čekaju da ih administrator objavi na Portalu.

Klikom na "pregled" moguće je vidjeti svaki pojedini članak.

Obrisani tekstovi

Odabirom ove opcije otvara se popis članaka koje je sam autor obrisao (iz Radni tekstovi).

Klikom na "pregled" moguće je vidjeti svaki pojedini članak.

Neprihvaćeni tekstovi

Odabirom ove opcije otvara se popis svih članaka koje administrator nije prihvatio.

Klikom na "pregled" moguće je vidjeti svaki pojedini članak.

Svakako pogledajte:

NOVI VODIČ ZA AUTORE

 

Kako postaviti članak - korak po korak

 

Kako učitati fotografiju - korak po korak

 

Kako umanjiti fotografiju ili „resize“.....

 

Kako unijeti fotografiju u „gif“ formatu...

 

Kako napraviti "Resize" ili smanjenje fotografije....

 

Microsoft Office Picture Manager...

 

Pišite ključne riječi – tagovi

 

Odaberite svoj Avatar

 

Kako podesiti alatnu traku u Internet exploreru 8

PROMJENE U RUBRICI KALENDAR DOGAĐANJA


 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 06.03.2008. 12:20h

  Član safirisMerlin7 Ahaaa,pronašla sam uputstva,hvala Irida:):):)
 • 23.03.2008. 16:06h

  Član riceMerlin0

  greska

  hvala irida, mislim da nisam kliknula na objavi pa mi je vjerojatno ostao "visiti" clanak medjuneobjavljenim...predpostavljam...:)
 • 08.04.2008. 12:59h

  Član dream_makerMerlin0 Ok, sve pročitala ali mi i dalje nikako ne uspijeva koristiti ove opcije ( bold, italic, underline, postavljanje teksta lijevo-desno, bullet-i, bojanje teksta ) da bih uredila tekst. Čak ne uspijevam niti staviti u novi red kako ja želim. Grrr ;)))) Idem probati ponovno, možda mi se prosvijetli.
 • 13.04.2008. 08:07h

  Član mgracanMerlin3 Hvala Irida, korisne upute!
 • 13.04.2008. 15:30h

  Član iridaMerlin29 Dream radi u internet exploreru, ostali poslužitelji ne podržavaju naš editor, pa ni ne otvaraju alate za uređivanje teksta u editoru....
 • 21.04.2008. 15:03h

  Član universalaMerlin0

  koja je tema magicusa - POLITIKA?

  upute su ok, ali nije jasno da li su teme duhovne jer kako vidimo, barem danas, postano je izuzetno puno reklama politickih stranaka, tj politickih vijesti oje su dostupne na tisucu drugih portala pa je pitanje sto je tema magicus-a, jer o hssu hnsu i sdpu ne mora me se nakrcavati jos i ovdje, a u clancima NISU teme od duhovnosti ni iscjeljenja ni niceg slicnog. mozda sam krivo razumjela CILJ I TEME magicusa, onda sorry, ali da me se i ovdje zapljuskuje s raznim likovima tog tipa (nemam ništ protiv ali ne gledam to i ne želim biti u tome, pa kad bavratim i zapljusne me 5 članaka o tim likovima) pitam se da li trebam navraćati zanimaju me ezoterija tzipa kristali, reiki, bioenergija itd... eto mozda sam fulala... samo dobronamjerni komentar, ali cini mi se da bi se mnogi slozili...
 • 24.04.2008. 10:31h

  Član geminiMerlin4 Ma OK, ali ne možeš samo kritizirati. Urednica je dobro napisala, trebaš i sama biti kreativna, dati nešto od sebe. S druge strane, ne možemo živjeti kao nojevi, ipak smo svjesni stvari oko nas. Budimo demokratičniji.
 • 24.04.2008. 12:28h

  Član zeljkaMerlin3 Dragi Magicusi, radujem se da ste danas šaljivi jer smijeh je lijek! Nadam se da su jučerašnje razmirice i razilaženja u mišljenju iza nas... Tko je čitao moj tekst o misiji Magicusa, nadam se da je shvatio da sam pokušala unijeti dobru volju (koje je inače ovaj portal pun) i smiriti strasti. Upetljali su se dragi, dobri ljudi koji inače pišu divne stvari... Zasmetala me dotična universala jer ničim nije doprinijela kvaliteti portala, samo kritikom i (čini mi se) zlobom! Žao mi je dobrih ljudi koji su se zbog nje uzrujali! Dala sam si truda i pronašla blog www.universala.blog.hr. Znate što sam tamo našla: Pukanića, seksualne delikte crkve, Papu, Busha i ostale političare. Ona prenosi samo ono što je kod nas popljuvala! Možda smo joj konkurencija?!? Svejedno kakav je imala razlog, mi se trebamo držati skupa i drugi put biti pametniji!
 • 24.04.2008. 12:41h

  Član safirisMerlin7 u donjim desnim linkovima je drugačiji sadržaj njezinog bloga,vidim da arhive nema, ali nema ni navedenih političkih tema...možda su izbrisane ... pa ne mogu reći da me previše smeta ili da uznemiruje, takva je kakva je,joj kad se sjetim kakvih nas je bilo po raznim forumima :-o)
 • 24.04.2008. 17:24h

  Član zeljkaMerlin3 Nadam se da ne, Koltai! :-)))
 • 10.08.2008. 16:47h

  Član lilitMerlin0 irida hvala, zeljka svaka cast, gem samo nastavi... LOVE LILIT
 • 10.08.2008. 18:14h

  Član miskoMerlin2 I ja sam pročitao:) ali mi nije i dalje jasno zašto vidim svoju priču drugačije u \"Firefoxu\"...
 • 10.08.2008. 21:28h

  Član iridaMerlin29 miško, zato što Firefox ne podržava naš editor, piši u internet exploreru...
 • 06.09.2008. 22:53h

  Član nlandekaMerlin4 Sada će puno lakše i jednostavnije uređivati članke. A i portal će biti ljepši uz malo truda.
 • 06.09.2008. 23:03h

  Član iridaMerlin29 draga nlandeka, ovaj vodič je cijelo vrijeme na naslovnici.............desno od chata, samo ljudi zaborave u njega zaviriti...
 • 06.09.2008. 23:14h

  Član nlandekaMerlin4 Oprosti. Ima puno dobrih članaka, pa dok sve pročitam izgubim vrijeme za traženje uputa.
 • 06.09.2008. 23:47h

  Član premaMerlin0 hvala ti draga irida.sad sam umorna, al sigurna sam da ce mi ovo pomoci.stvarno nisam znala kako dalje.pusa
 • 06.09.2008. 23:50h

  Član iridaMerlin29 prema, kad jedanput kreneš sve brzo postane rutina i lako, svaki početak je težak...
 • 24.09.2008. 12:32h

  Član iridaMerlin29 Podižem uputstva na naslovnicu samo za vajrana....
 • 24.09.2008. 12:44h

  Član dinajaMerlin2 SVAK TI ČAST IRIDA.........doista se divim tvom strpljenju........nema nigdje u ovom velikom čudesnom svijetu strpljivije osobe od tebe.........oni koji neznaju su u ovom globaliziranom svijetu osuđeni na izolaciju, oni koji se ne potrude da sami umreže svoje razmišljanje i svoje znanje su izbačeni iz sustava komuniciranja...to je okrutnost ovog velikog svijeta u koji HRVATSKA želi ući...... vjerujte mi dragi virtualni prijatelji u ovom svijetu nema IRIDA, koje svakodnevno ispravljaju graške, ( mi smo to nekada u onim starim vremenima zvali ispravljanje krive DRINE) Podignimo čaše i poželimo da IRIDA još dugo dugo ima strpljenja i ispravlja grešek naše ignorancije, neznanja kojega ne želimo biti svjesni........
 • 24.09.2008. 23:17h

  Član vajranMerlin3 hvala savjetnice moja... :-))))))))))))))))))))
 • 28.12.2008. 19:51h

  Član tigrusMerlin3 A jel možemo kako sami postavljat video uratke s you-tube-a? Onako da budu vidljivi u članku a ne da bude samo link?
 • 28.12.2008. 20:21h

  Član iridaMerlin29 Dodavanja HTML koda u članak - klikom na ikonu ?K?otvara se manji prozor u koji treba upisati željeni HTML kod (kopiraš embed određenog video uratka i zalijepiš ga u taj prozorčić) . Upis potvrditi sa OK. Treba pripaziti da sadržaj koda ne ide na sam početak članka jer ga sustav neće prihvatiti, pa treba staviti barem jedno mjesto razmaka. Veličina npr. videa s Youtube-a može se prilagoditi klikom na sliku videa i povlačenjem okvira do željenih dimenzija. NE ŠIRITI sliku van dimenzija prostora za tekst. Možeš me nazvati na 3635-153 pa ću te voditi prvi puta...
 • 09.01.2009. 23:57h

  Član chocolinoMerlin1 uff.. ne znam sta bih mogla pisati.. hmm... sta se ovdje najvise cita??? :))))
 • 09.01.2009. 23:59h

  Član chocolinoMerlin1 da probam s ljubavnim pricama??? ;)
 • 10.01.2009. 01:02h

  Član iridaMerlin29 chocolino, piši što ti je na srcu i na umu, redakcija ne određuje nikome šta će pisati....zadane teme su jedino TEMA MJESECA i TEME ZA ČITATELJE (natječaji) i uvjek su nagradnog karaktera...
 • 07.02.2009. 14:17h

  Član nickMerlin0 hvala, hvala, hvalaaaa
 • 27.02.2009. 14:29h

  Član nihonkichigaiMerlin1 hvala Irida na ovome,mene je najviše zbunilo jer koristim fire fox,a ne internet explorer pozdrav iz Dugave galaksije : )
 • 04.03.2009. 18:00h

  Član srceMerlin3 Poštovane 3M juče sam preposlala jedan video glazbeni članak (nekaj lepega) preko elektronske pošte, a prikazane su samo slike. Šta sam pogrešila? Hvala za odgovor
 • 04.03.2009. 18:14h

  Član iridaMerlin29 srce, poslala sam vam mail...
 • 14.03.2009. 17:37h

  Član cybermikanMerlin0

  Hvala irida lepotice, na tolikom trudu

  evo sad je mnogo lakse... thnx ti :D
 • 29.03.2009. 11:13h

  Član srceMerlin3 G-djo Irida ja sam vizuelni tip i sa uputstvima imam teškoče.Za radio mi je jasno uključi se pa svira, a za trnzistor pojma nemam.Malo šale. Zanima me kada pišem u exploreru, posle pregleda članka, dali moram sa mišičem kliknuti na: \"potvrdi promene i pošalji\" ili odmah idem na radne tekstove i objavi. Zadnji članak koji sam pisala je bez mog klika \"otišao\"?. Hvala za odgovor.Pozdrav
 • 29.03.2009. 14:49h

  Član babuskaraMerlin3 prvo potvrdi promjene i pošalji, a tek onda radni tekstovi..., u tom boksu još možete ispravljati svoje tekstove, a ako to ne želite, samo kliknite na: OBJAVI
 • 29.03.2009. 15:54h

  Član dzorkoMerlin2 draga irido sada sam u interenet exploreru i nikakva alatna traka za uredjivanje teksta (kakva se navodi u uputama) se ne pojavljuje, niti je uspijevam sam \"prizvati\" (kreirati) - kako postaviti tu alatnu traku za uredjenje teksta? uzgred, skromno predlazem da upute za autore trajno budu postavljene na naslovnici - hvala
 • 29.03.2009. 16:38h

  Član iridaMerlin29 jesi li ušao na magicus kroz internet explorer? ništa ne trebaš sam kreirati ili prizivati, naš editor u IE je već opremljen svim alatima...
 • 29.03.2009. 17:05h

  Član dzorkoMerlin2 da, udjoh kroz IE prijavih se otvorih \"dodaj novi clanak\" i - kao ni od pocetka - nikakve alatne trake niotkuda gdje bi trebala biti, gdje se skrila - nemam pojma od pocetka odlucih da je vaznije usmjeriti se na sadrzaj, no ocito lekcija je da nema preskakanja ;) dakle, kako uprisutniti alatnu traku za uredjivanje teksta? unaprijed hvala
 • 29.03.2009. 17:25h

  Član iridaMerlin29 sada sam podigla i objašnjenja o editoru od DeVet...možda pomogne....
 • 29.03.2009. 18:11h

  Član dzorkoMerlin2 vrlo ljubazno, hvala! radi se o objašnjenjima o sadržaju alatne trake, no: GDJE je uopće ta alatna traka, gdje se skriva, KAKO je aktivirati - to ostaje zagonetka i dalje... trako, pojavi se, gdje si se skrila ;)
 • 29.03.2009. 20:39h

  Član iridaMerlin29 n ema tehničke mogućnosti da ti ponovo nacrtam u komentaru, a nema ni potrebe, jer je već nacrtano u ovom tekstu...klikom na dodaj novi članak otvara se opcija za unos novog teksta...prvo imaš mal, uski pravokutnik za naslov, pa drugi uski pravokutnik za povezivanje članaka, pa okvir za uvod,onda okvirić za ključne riječi i konačno sam editor za unos teksta. Njegov okvir započinje alatnom trakom u zaglavlju i ja ne mogu vjerovati da ti to ne vidiš....jesi li siguran da si u IE?
 • 29.03.2009. 21:26h

  Član devetMerlin5

  @dzorko

  ako koristiš Internet Explorer...onda sve ove ikoncice ti saćinjavaju \"Alatnu traku\"...koja ti se pojavi kad želiš unjeti novi tekst...a nalazi ti se točno iznad mjesta gdje unosiš tekst...objašnjenja što je što ..je kraj svake ikonice...pa mislim da nebi trebao imati problema...osim ako ne koristiš neki drugi ...pregledinik...npr. \"Mozilla\"...\"Opera\"...\"Firefox\" u tom slučaju nečeš vidjeti \"Alatnu traku\"...jel editor \"Magicusa\"..podržava samo \"Internet Explorer\"...ako imaš još kakvih pitanja...samo pitaj...
 • 29.03.2009. 22:00h

  Član dzorkoMerlin2

  irida, DeVeT

  IRIDA, sve stima do trenutka kada bi se trebala pojaviti ta alatna trakica nema, pa nema barem smo rascistili nesto sto zbunjuje od pocetka, od prve upute ljubazno poslane meni odmah po uclanjenju :) DeVeT, rabim IE (po preporuci dobijenoj po uclanjenju), inace jos imam na iMacu preglednik Safari dakle, razlog nepojavljivanja trakice bi mogao biti iMac i / ili Mac OS X platforma, premda je instaliran i IE probat cu na poslu s PC-a i Win okruzja, bas da se vidi jos jednom HVALA na dobroj volji i trudu
 • 29.03.2009. 22:30h

  Član devetMerlin5

  @dzorko

  da to je najvjerovatnije ...što ne vidiš \"Alatnu traku\"...ako koristiš neki drugi preglednik...nažalost...probaj...ako zapne...pitaj..
 • 31.03.2009. 14:34h

  Član dzorkoMerlin2

  irida, DeVeT

  otkrice ;) upravo, po prvi puta, otvorih magicus na PC-u, u win okruzju i - gle cuda - po prvi puta vidim alatnu traku za oblikovanje teksta :) dakle, alatna traka se NE pojavljuje na iMacu u Mac OS X, premda je pristup putem Internet Explorera i pojavljuje se na PC-u s win OS-om, takodjer putem IE-a
 • 31.03.2009. 15:38h

  Član devetMerlin5

  @dzorko

  eto...:)))...uspio si...i vidljiva je upravo kako si opisao..
 • 22.04.2009. 15:33h

  Član auroraisaMerlin4 ovo je odličan članak...lako se novima snaći po ovim upustvima... na početku pokušala sam ići preko mozille ,ali dio za pisanje nije imao ništa za \"uređivanje\" teksta...probala sam i Operu,pa Safari...vidim da ne štima ništa osim IE...njega tada nisam imala na kompu... sad je sve ok... pozdrav
 • 03.05.2009. 14:33h

  Član nensiMerlin1 Hvala na detaljnom upustvu. Moji tekstovi su bile nesredjeni jer sam koristila Mozilla Firefoks. Hvala
 • 31.05.2009. 19:37h

  Član tigrusMerlin3 A ZA SVE KOJI IMAJU INTERNET EXPLORER 8 u kojem se također ne vidi alatna traka: Pod \"Tools\" kliknite na \"Compatibility mode\"... trebalo bi pomoći da se alatna traka za uređivanje tekstova pojavi.
 • 27.06.2009. 18:07h

  Član shadowofsoulMerlin9 Dodavanje linka (insert web link) - označiti dio teksta za koji se zeli napraviti link. Klikom na gumb otvara se prozorčić u koji pod URL treba upisati cijelu adresu stranice na koju se radi link (sa https://) pokušavam, ali mi samo ubaci čisti link, npr.: https://www.youtube.com/watch?v=AyCDKKjO-Yo ali bez kompletnog prikaza \"videa\" sa youtube.... help :)
 • 05.09.2009. 08:30h

  Član yasminMerlin3 O Čovječe... htjela sam zahvaliti kad ono...zahvala koliko hoćeš da ti se zavrti u ego-umu.
 • 28.11.2009. 05:52h

  Član srceMerlin3 Magicus, zahvaljujem vam se na vašoj školici. puno sam se naučila od vas. Hvala, fala i puno uspeha u vođenju portala. pozdrav
 • 21.01.2010. 17:33h

  Član shadowofsoulMerlin9 super je ovo sa avatarima :)
 • 23.01.2010. 17:54h

  Član srceMerlin3 nisu mi jasni HTML koda???? i ne znam smanjiti razmak između redova. sve sam probala i izpritiskala i nikako mi ne uspe?
 • 06.02.2010. 20:38h

  Član ivanaMerlin2 hvala na nadopuni... glede alatne trake...
 • 29.03.2010. 19:11h

  Član elycaMerlin3 zašto se obrisani tekstovi ne mogu izbrisati i iz obrisanih tekstova?
 • 17.05.2010. 20:05h

  Član pticaMerlin5 ja neznam postaviti video...i eto ....a na mozili sam ...i eto...valjda ću naučiti...
 • 19.05.2010. 23:06h

  Član dolphineusMerlin0

  Firefox

  Eeee dobro, sada mi je jasno zašto mi tekstovi ispadaju tako zbrčkani.... tko bi pomislio da se ne smije koristiti Firefox :)
 • 17.06.2010. 12:30h

  Član iridaMerlin29 Radimo na tome da se i ostali poslužitelji mozzilla, opera, safari mogu koristiti...nadam se da će doskora biti posve nebitno \"kroz koja vrata ulazite\" na magicus...
 • 15.08.2010. 14:48h

  Član vjekoslavMerlin1

  POZDRAV DRAGOJ NAŠOJ UREDNICI IRIDI

  -- draga IRIDA,evo kako vrijeme leti,pa od BUDIMPEŠTE do V.Gospe,mjesec dana prođe,a da si nismo ništa rekli. --- IRIDA Ti vidiš da sam poslušao tvoje savjete i sada sam sretan što sam kao početnik došao do 10-ke. Srdačno Vjekoslav Slavko.
 • 15.08.2010. 15:14h

  Član iridaMerlin29 Slavek, čestitam na desetki...sad je to već rutina i vjerujem da će samo rasti, vjerujem da ćemo dobiti i izvješće iz Trsta...ma, baš sam ponosna na vas...srdačno! Irida
 • 07.09.2010. 22:29h

  Član crystalMerlin0 koristim IE, no nemam opcija Bold, italic i sl. ;:( Koristim najnoviju verziju!
 • 07.09.2010. 22:38h

  Član magicusMerlin27 Crystal, pogledaj članak: Kako podesiti alatnu traku u Internet exploreru 8, odmah je iznad tvog inicijalnog članakaa na naslovnici...vjerojatno trebaš podesiti kompatibilnost...
 • 07.09.2010. 22:41h

  Član crystalMerlin0 joj sad sam vidjela :( kako da prepravim postojeci clanak? nije mi dobar. Dali se moze izbrisati?
 • 07.09.2010. 22:49h

  Član magicusMerlin27 Postavi ponovo članak onako kako želiš, pa ćemo onda ovaj maknuti, ali ga prije malo pogledaj, mi u redakciji smo ga pokušali malo urediti, no ne znamo tvoju zamisao i kako ssi željela da izgleda...
 • 07.09.2010. 22:55h

  Član crystalMerlin0 Hvala puno! evo stavila sam novi kako bi trebao izgledati :)
 • 22.09.2010. 07:42h

  Član srceMerlin3 Magicus obzirom da moga savetnika nema, molim da mi vi odgovorite na moje pitanje: u zadnje vreme me često izbaci i piše ovako: internet explorer cannot open the internet site http//www.magicus.info/hr/magicus/index php. operacija je bila prekinjena. šta to znači i zašto je tako? hvala za odgovor
 • 22.09.2010. 15:39h

  Član magicusMerlin27 @srce, samo restartaj komp nakon takve poruke...
 • 22.09.2010. 16:35h

  Član srceMerlin3 Magicus u tome je bio problem. zaboravila sam šta treba uraditi kada se to dogodi. sada je uredu. hvala.
 • 02.01.2011. 13:00h

  Član srceMerlin3 Magicus opet ja. upomoć izbrisala sam mozilla firefox. nema ga nigde ni na nadzornoj ploči. piše ne postoji. šta ću sada. ja sam kriva. dali mogu sama da ga otvorim ili moram operatera kontaktirati. imala sam na donjoj traci (pored starta svih programa) otvoren explorer i mozilla, tako da direktno kada upalim bez logiranja sam bila kod vas. kako da ga otvorim ponovo?
 • 02.01.2011. 13:01h

  Član srceMerlin3 sve sam zabrljala :((
 • 02.01.2011. 13:03h

  Član aliusMerlin6 pronadji ikonu RECYCLE BIN tamo je sve sto si obrisala
 • 02.01.2011. 13:03h

  Član elycaMerlin3 uđi u start program.... i pogledaj svi programi.... ako vidiš Mozillu samo na nju klikni mišem i povuci je na ekran ili uđi u my computers i tu je.... Create shortcut...ili tako nekako nije izbrisana samo nije na desctopu...a zavisi koji program imaš...
 • 02.01.2011. 13:04h

  Član srceMerlin3 Elyce sačekaj me malo molim te idem videti
 • 02.01.2011. 13:05h

  Član elycaMerlin3 neee....srce... neće bit u Recycle Binu...programi se drugačije brišu
 • 02.01.2011. 13:06h

  Član aliusMerlin6 otvoris Recycle pronadjes firefox, kliknes i pronadjes levo gore \"restore this item\"
 • 02.01.2011. 13:07h

  Član aliusMerlin6 zato i kazem jer je samo ikonu obrisala, pretpostavljam
 • 02.01.2011. 13:07h

  Član srceMerlin3 jooooj nevalja. išla sam na iskanje programa mozilla firefox i kada sam kliknula: traži sa baterijicom je tražio i veli ne postoji. a pored mozilla firefox na startnoj ploči piše (varni naein) ??
 • 02.01.2011. 13:10h

  Član srceMerlin3 nisam samo ikonu izbrisala. ja sam nešto čistila i davala u koš i između sam klikala i po mozilla i ode i to. a lepo me pitao želi te stvarno obrisati. i ja misleći da je ono što sam želela kliknem i vraga izbrisala mozilla firefox. šta ću sada?
 • 02.01.2011. 13:16h

  Član srceMerlin3 :((
 • 02.01.2011. 13:19h

  Član aliusMerlin6 polako, sve je jos tu sve moze da se vrati.
 • 02.01.2011. 13:21h

  Član aliusMerlin6 na kom jeziku pisalo to \"(varni naein) ?
 • 02.01.2011. 13:21h

  Član bibyMerlin3 prijedlog: srce, idi na ovu stranicu i preuzmi: https://www.mozilla.com/hr/firefox/
 • 02.01.2011. 13:37h

  Član srceMerlin3 :(( na žalost ne znam kako to napraviti. :(( šta kada otvorim firefox u tražilici i kada mi se pojavi. koja je sledeća operacija?
 • 02.01.2011. 13:46h

  Član bibyMerlin3 srce, onda klikni na \"download\", ili ovdje gdje sam ti poslala link je na mozilla na hrvatskom - \"besplatno preuzimanje\" - i ostalo ide samo po sebi...
 • 02.01.2011. 13:49h

  Član bibyMerlin3 ili utipkaj: \"mozila hrvatski\" u google...
 • 02.01.2011. 13:49h

  Član bibyMerlin3 \"mozilla :-)
 • 02.01.2011. 13:51h

  Član srceMerlin3 kada utipka download - security warning 3 prozorčića su: Run - save -cancel šta pritisnem i šta dalje?
 • 02.01.2011. 13:51h

  Član bibyMerlin3 e sada: Run
 • 02.01.2011. 13:52h

  Član srceMerlin3 a onda?
 • 02.01.2011. 13:54h

  Član bibyMerlin3 onda bi se trebalo dogoditi preuzimanje (download) na tvoj pc...
 • 02.01.2011. 13:55h

  Član srceMerlin3 idem sada probati :))
 • 02.01.2011. 13:58h

  Član bibyMerlin3 1. download 2. run 3. run =)
 • 02.01.2011. 14:05h

  Član srceMerlin3 bibyce uspela sam evo me na moziila. hvala ti puno si mi pomogla :))
 • 02.01.2011. 14:07h

  Član bibyMerlin3 nema na čemu srce... i drugi put vrlo rado ako bude trebalo i ako budem znala... :))))))
 • 03.04.2011. 14:31h

  Član srceMerlin3 Magicus opet ja. Dosta često dobijam neku za mene nejasnu inform. veoma brzo se ugasi, nadam se da sam dobro prepisla. piše: a problem displaying magicus.info consed internet explorer to refresch the webphage using compatibilyti view. Šta trebam? i kako? Hvala
 • 03.04.2011. 19:53h

  Član srceMerlin3 možda niste videli moje pitanje. hvala
 • 04.04.2011. 01:11h

  Član magicusMerlin27 srce, na tvom kompu se pojavi problem kompatibilnosti magicusa i internet explorera, trebaš samo osvježiti stranicu (refrešati sa F5), kod veći problema restartaj komp.
 • 04.04.2011. 05:57h

  Član srceMerlin3 bravo Magicus sve znaš, kliknula na F5 i više se ne pojavljuje. a nedavno mi je bio operater i počistio sve odvećne stvari tako da je bilo samo ovo što sam napisala. hvala vam.
 • 04.06.2011. 20:33h

  Član elycaMerlin3 nema slova K u Mozili
 • 04.06.2011. 21:09h

  Član magicusMerlin27 u mozzili umjesto slova k koristite html opciju
 • 04.06.2011. 21:13h

  Član elycaMerlin3 Aleluja! P.S. a čemu služi sidro?
 • 12.07.2011. 00:12h

  Član nefertkauMerlin1 ...ovo je fakat unikatno vreoce volšebne sveze magicusovštine i neptunski bregoderval proumice tako nam istinoljubstvenog narječja..obožavam kada ljubav zasvira prave note na nizi ove virtualne navičajnosti...govorom jednostavnim- govorom zora i percepcije ruše se zidovi neshvaćanja, nepristranosti....ovo nije portal za pristaše duha sunčevog racionalizma nego blagodatne alternativce koji svojom vaspitanom gnostikom slobodoumlja..teorija o vrijednostima spoznajno istraživane naobrazbe...Shalom !!
 • 19.08.2012. 21:30h

  Član www.yahoo.comMerlin3

  Volio bih kad bi dali detaljna uputstva protiv efekta"Zgruvani tekstovi".

  Dva ili tri puta sam slučajno uspio da tekst ne bude zgruvan, ali nikako da upratim tačnu formulu. Čini mi se da uvijek uradim kako treba, ali ne bude svaki put efikasno.

  Probao sam tekst prvo upisati u Notepad, tamo ga i uredim i kopiram u radne tekstove - ali mi je ostala procedura i dalje misterija. 

  Znači, trebalo bi mi detaljno uputstvo - ako može.

 • 07.10.2012. 02:44h

  Član ilaMerlin0

  pogreška

  Objavila sam tekst pod naslovom Rekonekcija Rekonektivno iscjeljivanje.Jedna nedovršena ona kraća verzija je pogreška i sad ne znam kako da je izbrišem Molim za pomoć i ispričavam se zbog pogreške 

 • 31.10.2012. 10:55h

  Član shadowofsoulMerlin9

  evo, sve lijepo piše - vrlo jednostavno i kao putokaz

 • 27.07.2013. 20:28h

  Član galaksyMerlin1

  VODIČ ZA AUTORE:MALO UPUSTAVA

  Draga Irida hvala ti na dobrodošlici u vaš portal.zaista ste sjajan uradak sjajnih autora.

  Hvala ti na providnosti i podršci kako postavljati i slike i članke.

  Moram prvo to savladati da mogu pošteno sudjelovati:)

  Blagoslovljeni bili u svemu što radite!

 • 01.08.2013. 21:38h

  Član galaksyMerlin1

  Hvala ti Irida ponovno :)

  Neznam kako uz tekst postaviti video uradak al znam da postoji rješenje,naći ću ga.

 • 25.08.2013. 21:58h

  Član lannakotMerlin0

  Još jedno pitanje

  Da li ovaj ima statistiku pregleda ?

 • 25.08.2013. 22:10h

  Član lannakotMerlin0

  Ovaj sajt*

 • 25.08.2013. 22:50h

  Član bibMerlin3

  @LannaKot ima. pogledaj gore desno iznad google-tražilice, tu piše broj posjeta.

 • 25.08.2013. 22:51h

  Član bibMerlin3

  ne iznad, ispod :)

 • 25.08.2013. 23:07h

  Član lannakotMerlin0

  Mislila sam za postove, koliko ljudi gleda, čita?

 • 25.08.2013. 23:21h

  Član magicusMerlin27

  LannaKot, samo polako, nisi među neprijateljima, ali polako upoznaj ljude i dopusti ljudima da upoznaju tebe:

  Broj posjeta: 84 516 638
  Članova kluba: 7637

   

 • 15.09.2013. 11:57h

  Član iridaMerlin29

  Zašto novoregistrirani članovi magicusa izbjegavaju pročitati ova uputstva...jako bi im olakšala snalaženje u ovom plavom dvorištu...zato su i napisana...ali, treba ih pročitati...čini se da se ljudima zbilja ne da čitati...

 • 24.09.2013. 11:27h

  Član magicusMerlin27

  Dragi naši autori, čitajte redakcijska uputstva, zbog vas su napisana...

SADRŽAJ UPISAO

Član iridaMerlin29 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana irida dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SRPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima !

  05.07.2020. 09:44h
 • Član magicusmagicus

  Dobar vam dan dragi magicusi. Lp

  01.07.2020. 18:47h
 • Član tantriktantrik

  Hvala Irida!

  23.06.2020. 07:04h
 • Član iridairida

  Tantrik, dobrodošao na magicus! Nadamo se da ćeš pisati o svome radu...

  18.06.2020. 14:36h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav!

  17.06.2020. 14:00h
 • Član tantriktantrik

  Dobro jutro, dragi magicusi!

  17.06.2020. 07:35h
 • Član bglavacbglavac

  Dobar dan gospodine. Lp

  16.06.2020. 20:19h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info