Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član angelsfly

Upisao:

angelsfly

OBJAVLJENO:

PROČITANO

570

PUTA

OD 14.01.2018.

Magicus - S.O.S za najdraži kutak u smiraj dana

Magicus - S.O.S za najdraži kutak u smiraj dana
Svatko je od nas poseban-već po genetičkom kodu i otiscima prstiju, pa kako onda ne bi bio i poseban po stavu, razmišljanjima, i željama?

Ne znam ni kako započeti ovo moje pismo, ali znam da želim govoriti o još o nekim stvarima na tragu mog članka „Što mi znači Magicus?“.

Dakle, umalo sam pala sa stolca u čudu, nevjerici, pa i razočaranju kad sam danas naišla na komentare ispod jednog članka.

 

Nisam, naime u privatnim odnosima s članovima portala, a i nemam mogućnost cjelodnevnog i cijelo-tjednog pristupa netu, i zato svratim s vremena na vrijeme, nahraniti duh i um novim informacijama, spoznajama, tehnikama i preporukama za literaturu.

 

Sletim ponekad na ovaj Planet, za koji sam smatrala da na njemu važe neki drugi, alternativni zakoni gravitacije, obrasci ophođenja i pravila ponašanja, i sa željom da uronim u novi svijet, daleko od učmale i nekad ne baš uvijek tople svakodnevice.

 

Do sad se činilo da je taj svijet, kao takav, cijepljen od bilo kakve netolerancije, izopćavanja, omalovažavanja, ignoriranja, kao i od bilo koje vrste ideologije, huškanja ili podmetanja.

Zato sam se sledila u trenutku kad sam shvatila da je to možda bio naivni, ako ne i krivi dojam.

 

Ne shvaćam, naime, zašto bi bilo loše i neprihvatljivo slati nekome puse i zagrljaje? Zašto bi bilo neprihvatljivo pisati o ovoj ili onoj temi, na ovaj ili onaj način?

Isto tako ne shvaćam zašto bi netko uzeo sebi za pravo slati drugome  demarš s ciljem da ovaj prestane pisati, jer su njegovi tekstovi prečesti u komentarima, predugi, previše kontradiktorni, previše meki ili previše kruti, previše učeni ili previše nepismeni ili jednostavno previše odskaču od mišljenja većine ili ustaljenih mišljenja i stavova na portalu ili mišljenja i stavova uopće?

 

Zašto bi netko osjetio poriv prozivati onog drugog o okviru ovog mjesta, a zbog njegovih osobnih prilika-dakle zbog obiteljske situacije-zato što onaj drugi ima ili nema djecu, muža, kuću, ili što već? Kakve to veze ima s ovim mjestom i njegovom svrhom?

 

Zašto bi netko uzeo sebi za pravo promaknuti se u apsolutnog gospodara i zahtijevati od drugih da se povuku i prestanu pisati i/ili komentirati?

 

Moja shvaćanja o ovom mjestu i njegovoj (nadasve humanoj) namjeni apriori su takva da podrazumijevaju demokratičnost, otvorenost i razumijevanje za svako biće i svaku dušu koja se usudi sletjeti na ovaj planet, donoseći svoje razloge, svoj smisao, svoja razmišljanja, vjerovanja, svoju vlastitu religiju, svoje Bogove, svoje nade, misli, iskustva, tuge i smijeh.

 

Duboko vjerujem da su osnivačice ovog magičnog mjesta, pretvarajući ideju u ovo (uzvišeno)

djelo, težile otvaranju obzora, i uma svake dobronamjerne duše, kao i rastu ove zajednice u kojoj bez straha, jednoumlja, zadrtosti, ljubomore, pritiska i potrebe za arogancijom svatko može naći svoje mjesto, rasti pomoću drugih, i pomoći drugima da rastu.

 

Mislim, a ispravite me ako se varam, da su, gradivši ovo magično konačište, osnivačice namjeravale pružiti utočište, i prenoćište svakom dobronamjernom putniku-namjerniku, svakom vitezu i dami, ali i svakom kraljeviću ili kralju, pa i prosjaku i lutalici, i svima ostalima koji žeđaju ne samo za čašom vode, već imaju nasušnu potrebu za svjetlom, ljudskom toplinom i prihvaćanjem, i možda itinerarom, koji će im pomoći da pronađu izgubljeni put ili odaberu bolji.

 

Žao mi je što moram reći da me duboko dojmila i potresla jačina otrova pojedinih komentara,

iz kojih suklja netrepeljivost, omalovažavanje, suviše ideologije, a bez imalo duha tolerancije i razumijevanja.

 

Primjećujem također formiranje klanova, što me duboko rastužuje i u mislima vraća u školsko doba, kad  klinci, još nesazreli i pod utjecajem odviše hormona stvaraju saveze i grupiraju se s namjerom da se jasno odvoje od onih koji nose marke, od onih koji ne nose marke, od onih koji su punkeri, od onih koji su romi, od onih koji su sa sela, od onih koji su iz nekog drugog kvarta, i tako u nedogled.

 

Držim da odvajanje, formiranje klanova s namjerom da se omalovažavaju ili izopće oni koji su drugačiji ili njihov pogled na svijet i promišljanja nekome ne pašu- jednostavno ne odgovara duhu i smislu ovoga mjesta.

 

Jednako tako ne razumijem ignoriranje pojedinaca i uočljiv nemar i nerazumijevanje za njihovu potrebu da se afirmiraju i budu dio zajednice.

 

Svatko je od nas poseban-već po genetičkom kodu i otiscima prstiju, pa kako onda ne bi bio i poseban po stavu, razmišljanjima, i željama?

 

Jesmo li ovdje da se susrećemo, saslušamo druge, upijemo ono što nam se sviđa, i što nam je zanimljivo, ali i naučimo nešto iz onog što nam možda i ne izgleda interesantno, ili nije u skladu s našim nazorima i vjerovanjima?

 

Ili smo ovdje kao marionete u virtualnom produžetku sulude svakodnevice, koja nas često tjera da budemo sluge bezosjećajnosti, netrepeljivosti, arogancije, netolerancije i nerazumijevanja za druge?

 

Mislim da je  najvažnija bit i smisao Magicusa-zajednica, i rast u njoj kroz prenošenje ideja, iskustava, mišljenja i razmjenu argumenata, u ozračju demokratičnosti, otvorenosti i prihvaćanja (naročito onog što je drugačije i posebnije).

 

Bez toga, Magicusu prijeti opasnost da se njegova prethodno pretpostavljena forma otvorenosti, zajedništva, nesputane komunikacije(koja uključuje i konstruktivnu kritiku, prijedloge i savjete) i uspostave univerzalnog jezika i univerzalne Religije mira, poštovanja i jednakosti u različitosti, uguši u formi „kasta“ koja podrazumijeva isključivosti, neprijateljstva, podobne i manje nepodobne.

 

Ja ne želim da se to dogodi. Magicus  je moj drugi dom, moj najdraži kutak u smiraj dana..

Što vi mislite o tome?

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 10.03.2009. 15:42h

  Član gemini1Merlin3 Draga moja, potpisujem. Bolje da se šalju puse i zagrljaji nego zavist i negativa.
 • 10.03.2009. 15:57h

  Član srcemsrcuMerlin1 pitam se što li je to Gemini 1 potpisala i da li je doista razumjela što piše u gornjem tekstu???
 • 10.03.2009. 15:58h

  Član borivojMerlin3 angelsfly i gemini, puseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee... vaš boro
 • 10.03.2009. 16:02h

  Član noviMerlin1 angelsflay kao prvo pišeš preljepo nekako protočno, kao drugo kako sam baš tu i naučio treba samo promatrat i ne osuđivat , a nekako po prirodi stvari čovijek je konfliktan ....možda dok ne dođe do određene razine (valjda)
 • 10.03.2009. 16:03h

  Član shantiMerlin3 Draga Angelsfly. Kao što vidiš, ni prevelika \"demokracija\" nije najbolja. U čemu je problem? Pa, mnogi koji se drže velikim duhovnjacima, zavaravaju sami sebe. Ego je \"mudrac\" koji se jako rado zagrće duhovnošću. A svoje lice pokaže tek onda kad drugi misle drugačije od onog što je u njegovom interesu. Sve što si napisala, sve stoji. Ali, na Magicusu kao i na drugim portalima te vrste, malo je prosvijetljenih.... Zato, pusti neka stvari idu svojim tokom. Ja onima koji nemaju kontrolu nad svojim emocijama ne pridajem pažnju, ne čitam njihove članke, niti ne reagiram na njihove komentare, pa ni onda kad mi se direktno obračaju. Mi nismo tu da ih preodgajamo. Oni samo na taj način pokazuju tko ustvari jesu.
 • 10.03.2009. 16:10h

  Član aliusMerlin7 Jos je Descartes jako dobro rekao: \"Pamet je najbolje rasporedjena od svih stvari. Da se na ulici kotrljaju glave, svako bi trcao za svojom.\" Mislim da ce to uvek biti tako, i nacin komunikacije, u onim okvirima gde za sve strane najjaci argument, ma ciji bio, predstavlja istinu, moze samo zakonima, urediti, to jest, na silu. Spontano, i to na duze, mozda je moguce a mozda i ne?! Angelsfly, potpisujem!Lep pozdrav!
 • 10.03.2009. 16:27h

  Član srcemsrcuMerlin1 Alius odličan nastavak Angelsfly teksta. Kako je stari dobro Descartes imao prevo i to i je najveći problem. vidim po gkomentaru shantia, on isto misli da postoji samo jedna istina i ne pokušava konstruktivnim dijalogom razjasniti tim, kako ih on naziva, neukima razjasniti svoje stavove i sudjelovati u što boljem razvoju znanja i širenju i jačanju portala MAGICUS. Iako je ovo PORTAL, ponekad imam osjećaj da se svatko zatvara u svoj svijet i ne želi sudjelovati u zajedništvu.
 • 10.03.2009. 18:41h

  Član shantiMerlin3

  Srcemsrcu

  Istina je samo jedna. Do istine se ne dolazi kroz diskusiju. I ja ne raspravljam sa ljudima koji su skloni bockanju, ili koji olako donose i iznose svoje sudove o drugima. A ti si to upravo učinila. Znaći, stavljam te na listu onih sa kojima ne gubim vrijeme.
 • 10.03.2009. 18:58h

  Član srcemsrcuMerlin1 samo ti mene stavi na listu, to me doista ne dira, ne može me više ništa dirnuti u ovom razuzdanom svijetu tuđih mitova, nekih filozofija koje mnogi, pa i ti dragi shanti ne ćželiš ili ne znaš objasniti. U ovom dijelu svijeta, tu na izvoru naše filozofije do ISTINE se dolazi samo konstruktivnim dijalogom i pametnom diskusijom. Ostalo je pranje mozgova koje smo apsolvirali u vrijeme KOMUNIZMA, koji mnogi nažalost isto tako nisu shvatili kao kako treba. ISUS KRIST nas je pozvao u diskusiju, pozvao nas je u dijalog, otvorio nam je velika vrata međusobnog razumjevanja, ali nažalost mnogi još uvijek nisu shvatili tu njegovu poruku. Pratim tvoje odgovore i oni su uvijek isti, EVO SADA MI SE OBRAČAŠ U ŽENSKOJ FORMI ŠTO ZNAČI DA UOPĆE NE ZNAŠ TKO SAM JA. TUŽNO I RUŽNO ako se odlučuješ na odbijanje dijaloga samnom......... A BOCKANJE.Ah to je pjesnička, filozofska, psihološka, literana forma ljudi od FORMATA.
 • 10.03.2009. 19:47h

  Član shantiMerlin3 Pa, moj zadnji odgovor tebi. Zašto sam ti se obratio kao ženskoj osobi? Pogledaj svoj komentar pod \" Kako konstruktivno raspravljati?? Tamo se sama prikazuješ u ženskom licu. I ja mislim da to nije slučajnost. A sa ljidima od formata (???) koji bockaju, zaista neču ništa imati.
 • 10.03.2009. 22:35h

  Član paskoMerlin1

  angelsfly

  tako sam se i ja osjećala nakon prvog ushićenja što sam na ovom portalu, a kasnije nisi šokirana več to počneš pratiti poput sapunice i razmišljaš tko će kako reagirati i što je najbolje, često su postupci predvidivi...sve je to ljudski, i nemoj idealizirati pa će ti biti ugodnije...prošeći portalom kao livadom,pokupi cvijeće,ali ne gradi kuću na njoj...
 • 11.03.2009. 00:44h

  Član tigrusMerlin3

  pasko, angelsfly, uredništvo

  Baš lijepo rečeno Pasko! I meni ono početno ushićenje prolazi, na žalost... baš mi je Magicus bio \"smiraj na kraju dana\", a vidi sada! Na žalost, utihnuli su mnogi, primjećujem, vjerojatno također šokirani ovim što se zbiva. MOLIM UREDNIŠTVO, AKO ŽELI OČUVATI ONE DOBRA DUHA, I AKO ŽELI OČUVATI POSJETITELJE I ČITATELJE, KAKO BI PORTAL DOŽIVIO I DRUGU GODIŠNJICU, DA ŠTO PRIJE RAZRADI PLAN DJELOVANJA, AKO TREBA I CENZURU NEPOĆUDNIH TEKSTOVA I KOMENTARA KOJI PODBADAJU, ŠIRE MRŽNJU, EGOSPJEV I BILO KAKVO ALUDIRANJE NA NEKOGA S PORTALA U NEGATIVNOM TONU. A MOLIM I SVE AUTORE, ČITATELJE I KOMENTATORE, DA SE UKLJUČE SRCEM I ZDRAVOM PAMEĆU, DA SE NE DAJU \"NAVUĆI NA TANKI LED\" NEČIJIM KOMENTAROM KOJI IZAZIVA, I DA SE SVI ZAJEDNO AKTIVNO UKLJUČIMO SA ŠTO VIŠE POZITIVNIH, PODRŽAVAJUĆIH I KONSTRUKTIVNIH KOMENTARA POD TEKSTOVE KOJI SE POSTAVLJAJU, JER MISLIM DA JEDINO TAKO MOŽEMO SUZBITI NAVALU NEGATIVNOSTI KOJA SVE VIŠE I VIŠE JAČA. ZA ČIŠĆENJE \"SRANJA\" POSTOJE TERAPEUTI I SMATRAM DA OVAJ PORTAL NIJE MJESTO ZA TAKVE OSOBNE PROCESE POJEDINACA!
 • 11.03.2009. 08:01h

  Član myloMerlin1 bravo angel... respekt i ništa drugo...kakvo god bilo... i slažem se da to ponašanje male djece zauzima nepotreban prostor... ali, i s obzirom na raspravu ispod članka... rijetki su te čuli... no... čuje samo onaj koji želi, ne? meni ste svi isti... malo smo si bolji oni koji smo trenutno na istoj stepenici... i to se mijenja...nekiidu gore, neki dolje, no... takvi ste, kakvi ste, moji ste...nema očekivanja...poljubac :)))
 • 11.03.2009. 08:35h

  Član paskoMerlin1

  tigruse

  ovaj pirtal se razlikuje od drugih,zato mi možda i puno očekujemo,no na njemu su itekako različiti ljudi,pa različito i reagiraju...bez brige,portal će dočekati drugu godišnjicu jer će uvijek dolaziti novi ushićeni,a zasićeni će otići...kao i u životu
 • 11.03.2009. 08:40h

  Član dinajaMerlin2 meni je Magicus portal najdraži u svitanju.......:-)))
 • 11.03.2009. 08:56h

  Član aliusMerlin7 Pasko, mislim da se slazes da je to i najbolje sto smo razliciti, kao u jednom razredu u skoli, ima i konflikta i razmimoilazenja, ali kada dodje matursko vece, svi se volimo, i samo mi znamo zasto. Pozdrav Tebi Pasko, i svima!
 • 11.03.2009. 09:21h

  Član angelsflyMerlin2 sad ću samu sebe malo citirati \"..OTVORENI RAZGOVOR, bez figa u džepu...i NE ZATVORENOSTI u klanove i kružoke...ponekad možemo UČITI iz onog što nam se NE SVIĐA, i od NEKOG tko nam se ne sviđa...NITKO ne zaslužuje ni IZOPĆAVANJE ni IGNORIRANJE...zatvorenost u DISKUSIJU sa SOBOM SAMIM i SEBI SLIČNIMA, više priliči blogu, a ne formi ovakvog portala... \" MOLIM da se u komentarima ispod ovog teksta pokušaju izbjeći NERAZUMIJEVANJE, NEPRIJATELJSTVO, i pokušaji rješavanja konflikta ODBACIVANJEM I DISTANCIRANJEm... jer kao što MYLO kaže, to nije bila namjera mog teksta... ..svi smo različiti...možda da pokušamo biti više jedinstveni u različitosti?
 • 11.03.2009. 09:25h

  Član aliusMerlin7 Da, samo da budemo parlamentarni, dobronamerni, i bez vredjanja sagovornika. Slazem se!
 • 11.03.2009. 09:37h

  Član jelenaMerlin1

  Pozdrav svima :)

  Dugo me nije bilo, i prvo što sam otvorila je ovaj članak... u potpunosti se slažem s angelsfly. Prvih mjesec dana kada sam - sletjela na ovaj planet - bila sam zanesena njime i svime što nudi. I kako je već rečeno, tad hladan tuš.... Pisana riječ uvijek ima dvostruko, trostruko, milijunsko značenje i svatko tko pročita nešto doživjet će to na svoj način. Kako je već u gornjim komentarima navedeno, svi smo različiti i to je ono što bi trebalo poštivati. :))))))
 • 11.03.2009. 09:45h

  Član vajranMerlin5 ima puno toga što vam život može promijeniti nabolje. klonite se toga. to vam ne treba. ima puno mjesta koja imaju dobru energiju, energiju koja može popraviti vašu energiju. klonite se takvih mjesta. ima puno toga što vas može učiniti boljima. klonite se svega. to vam ne treba. ostanite kakvi jeste, nemojte se mijenjati nabolje. tako je najbolje. magicus je za vas opasno mjesto. ono će vas promijeniti nabolje. klonite se magicusa...
 • 11.03.2009. 09:47h

  Član vajranMerlin5 :)
 • 11.03.2009. 09:53h

  Član jelenaMerlin1 (;
 • 11.03.2009. 09:55h

  Član vajranMerlin5 ...ovoj se čelo nasmijalo...
 • 11.03.2009. 09:56h

  Član jelenaMerlin1 ...a da nema vuha cijela glava bi......se smijala :)))))))
 • 11.03.2009. 13:09h

  Član anjaMerlin0

  Dragi moji Magikusi

  Uloga ovog portala, kao i svakog drugog, je razmjena mišljenja o temama koje zanima određeni krug ljudi. Budem iznenađena akcijama i reakcijama nekih članova, jer ne očekujem da ću to naći ovdje. Ovo je mjesto gdje želim zaviriti, vidjeti poruku dana bglavac, Željkine anđele. Želim znati kako razmišljate, komentirati s Vama, jer istu stvar doživljavamo ili smo proživjeli na različite načine. Teorija je ovdje svima nama jasna, ali primjeniti je... Pročitala sam nedavno savjet mudraca koji nas uči da riječi trebaju proći troja vrata prije nego se izgovore (u ovom slučaju napišu). Na prvim se vratima pitamo jesu li riječi istinite. Ako jesu dolazimo do drugih vtata i pitamo se jesu li one potrebne. Ako i ta prođemo dolazimo do trećih na kojima se pitamo jesu li riječi ljubazne. Ako ovo budemo primjenjivali jako ćemo malo imati za reći. Nemojte se obeshrabiti, pišite i komentirajte radi svih onih koji vole čuti, učiti, ponavljati, plakati i smijati se s vama.
 • 11.03.2009. 13:24h

  Član aliusMerlin7 Anja, vrlo dobro receno, narocito za troje vrata! Pozdrav Anja!
 • 12.03.2009. 06:18h

  Član dinajaMerlin2 draga angelsfly, evo kako već napisah rado ulazim u Magicus u svitanju i uz prvu kavicu koju obično servira SRCE lutam tekstovima i komentarima. Tvoj tekst poziva na razmišljanje i samokritiku. Mi smo se sreli u ovom čudesnom svijetu MAGICUSA i trebali bi ga tako i doživljavati. LJUBAV I ZNANJE su osnovne energije koje nas sjedinjuju, učenje i razmjenjivanje i prihvaćanje znaja drugih bi trebao biti naš cilj, a ne KONKURENCIJA. Pa oko se i dogodi da netko u ne prihvaća mišljenje drugoga ne treba apriori misliti, onaj tko se ne slaže samnom taj je protiv mene. U svojoj nesigurnosti mnogi od nas postaju agresivni, neugodni, a neki su često spremni i na vrijeđanje osobe koja misli drugačije. Pišući na portalu mi moramo naučiti i poniznost i spoznati svoje greške, svoje do kraja ne objašnjene misli, priznati svoje neznanje u nekom dijelu znanja. Pa ljudski je ne znati sve, a postavljanjem konstruktivnih pitanja se te rupe u znanju mogu popuniti. Bilo koja vrsta pratnerstva pa i partnerstvo na Magicusu na kojem počiva naše sudjelovanje u postojanju portala može biti zbog toga razoreno. Misliti drugačije, ne bi smio značiti sukob interesa, nego bi trebao značiti da se dijalogom mogu riješiti eventualni nesporazumi. Dijalog je u svakodnevnom životu zastupljen manje nego što bi trebao biti. Točnije, pričinja mi se da neki ljudi veoma malo poštuju onu latinsku pravničku maksimu: \"Audiatur et altera pars\", odnosno neka se čuje i druga strana. Magicus ta čudesna građevina znanja, vjerovanja i ljubavi bi trebala postati mjesto gdje se sjedinjuju drevne mudrosti sa novoizrastajućim dostignućima u znanosti, treba prihvatiti alternativnu i klasičnu medicinu i sjediniti je u HOLISTIČKI pristup čovjeku. Odbijanjem odgovaranja na postavljena pitanja dokazuje ne spremnost na sudjelovanje u dijalogu, to isto moramo akceptirati, ali tu ostaje gorak osjećaj u srcu. Svaki u opticaj stavljeni tekst je zrcalo autora i svaki autor bi trebao u ovom zajedništvu trebao biti spreman stajati iza objavljenog teksta, biti spreman na kritiku i znati odgovoriti na postavljeno pitanje. Objaviti tekst na Magicusu i ne znati odgovoriti na postavljeno pitanje samo šteti autoru, ali i Magicusu koji je kako vidimo ušao u svijetku statistiku. Mnogi ulaze u portal da bi nešto naučili iz naših tekstova. Cjelina je više od sume njenih djelova. Postanemo li uistinu cjelina tada smo doista MAGICUSI za dušu i tijelo, sami sebi svim članovima portala i slučajnim prolaznicima ovog čudesnog svijeta.
 • 12.03.2009. 06:28h

  Član dinajaMerlin2 raspisala sam se, a zboravih navesti predivan primjer zajedništva na portalu Magicus......MAJA LABOS I TIGRUS dokazuju to zajedništvo......doživjeh to u objašnjavanju tarot karata na postavljeno pitanje o trenutačnoj situaciji SRCEMSRCU.......Tigrus je otvorio karte, dao svoje objašnjenje, a Maja je to nadopunila...njihovim zajedništvom je SRCEMSRCU dobio kompletan odgovor a TIGRUS i MAJA su dokazali kako se zajedništvom doista dolazi do boljeg rezultata, da zajedništvo nije konkurencija nego međusobna suradnja i sjedinjenje znanja.........:-)))
 • 12.03.2009. 14:02h

  Član angelsflyMerlin2 hvala za komentar dinaja...kao i svim ostalim Magicusima, koji su dali svoj obol ovoj temi... iskreno bi me veselilo kad bi zaživjelo nešto od svih ovih konstruktivnih prijedloga, komentara, kao i prijedloga u drugim, sličnim temama o kojima su pisali još neki Magicusi.. bila bih presretna i da se odbace neke stare zavade i razmirice..i da se prihvate pružene ruke pomirenja...jer svi smo mi krvavi ispod kože..i svi smo upućeni jedni na druge.. kako ono bi \"ni jedan čovjek nije Otok, sam za sebe\"..
 • 05.03.2014. 21:10h

  Član lightofsoulMerlin1

  Uredništvo, molim vas ovaj članak za Vaš izbor,

  hvala

 • 05.03.2014. 21:12h

  Član lightofsoulMerlin1

 • 05.03.2014. 21:36h

  Član ljubicaMerlin4

   

  podignuti tekst iz 2009 ... " ..možda ( ma da... sigurno) i zbog mojih  (neprihvatljivih)komentara večeras

   

  znaći na "zapadu ništa novo"

   

  također bi moglo značiti    ...(citiram iz teksta ) ..... da smo ovdje kao marionete u virtualnom produžetku sulude svakodnevice, koja nas često tjera da budemo sluge bezosjećajnosti, netrepeljivosti, arogancije, netolerancije i nerazumijevanja za druge,

  .....jer i drugi često nemaju razumjevanja za nas

  .... no to je sve u granicama normale

  dodala bi ... možemo se i lijepo družiti - al to su rijetki trenuci i pojedinci

  To je jedina i prava istina... sve drugo je zamazivanje očiju i ispiranje mozga. 


  normalno ne treba uzimati u obzir moj komentar jer svatko ima svoje mišljenje

 • 05.03.2014. 22:03h

  Član ljubicaMerlin4

  sad vidim da ovo nije podiglo uredništvo -već netko drugi - sory uredništvo,

  ova objava -skretanje pažnje na tekst   granići sa opsjednučošću -i td...

  ćujemo se sjutra :-)

 • 05.03.2014. 22:41h

  Član lightofsoulMerlin1

  o, yes... tekst je podignut od strane www.magicus.info

  23.2.2014. u 13.51h

  https://www.magicus.info/hr/magicus/autor.php?id=10396

  good night & sweet dreams ...

 • 05.03.2014. 23:16h

  Član roladaodkokosaMerlin2 Ljubice, ti si najobicnija partybrejkerice. Sklona klanovima i inim ispadima. Takav je i vajran bio. Sunce nase malo, nema ga vise..
 • 06.03.2014. 10:07h

  Član ljubicaMerlin4

  o yeeee

  magicus( uredništvo ima svoje razloge za podizanje

  nemam niš protiv ... odgovara mi

  kao i ti svoje, koji su jasni kao dan

  neka te, kad nemaš što za reći svojim izričajem plasiraj posuđene misli, ..... svak po svome ....

  usput, zaboravila si navesti sekunde  objave, i kakvo je bilo vrijeme

  ugodan dan ...treba se nešto i raditi

 • 06.03.2014. 10:11h

  Član lightofsoulMerlin1

  da...

  i    ?

   

   

 • 06.03.2014. 10:14h

  Član wendy.tanjaMerlin9

  Shadow, opet si bila prozvana ni kriva ni dužna..Postala si opsesija nekima..Dobro je to..Kažu, za dobrim konjem prašina se diže.

  Al pustimo sve konce..Prašina će samo ući u oči onima koji trče iza konja..

 • 06.03.2014. 10:16h

  Član lightofsoulMerlin1

 • 06.03.2014. 10:54h

  Član ljubicaMerlin4

  ma da

  nitko nije niš kriv ni dužan

   zar su komentri prozivke?

  to su samo nećiji umišljaji

  a kad smo kod konja .... dobar konj je dobar konj, ne diže prašinu, treba mu samo dobar jahač

  al najbolji su oni divlji, neukročeni, za njima se ne trči, znaći nema bojazni od prašine ...potrbno je znanje kako mu prići

  bayyyy

 • 06.03.2014. 11:00h

  Član wendy.tanjaMerlin9

  ma da..jaši ti na konju koji ne diže prašinu. šta je to onda? baletni koraci u popločanoj areni, pod uslovom da su potkove umotane u filc da se topot ne čuje.

  Znači, stari narod nema pojma, poslovicu su smislili onako, bez iskustva, kako im došlo.

  Koji divlji konj ne stvara prašinu kad jaše??

 • 06.03.2014. 11:09h

  Član ljubicaMerlin4

  razmem ja kaj ti govoriš, no treba izabrati stazu po kojoj se ide..zar to mora biti prašina?

  ak se baš mora zabole te kaj će nekom zaprašiti oči... nek se skoloni od prašine

  ( govorim o konjima i jahačima, bez primisli na bilo što)

  poslovice se i zmišljaju onako naprečac kako kome dođe.....

  ne znaći ni da su pamtne ni glupe, baš onako iz iskustva ko što veliš

  al ničije iskustvo ( poslovica) nemože doticat nekog drugog

  može se sviditi, može biti adekvatna za neku situaciju, al se nikako ne živi.. pa ćak i onaj tko ju je izmislio ne znaći da ju je živio

   stvarno moram ča... al doći ću ( valjda ne sumnjate...  

 • 06.03.2014. 11:15h

  Član lightofsoulMerlin1

  wooooooooooooooooow!

  dr Ljubica Zmajkić!

   

   

 • 06.03.2014. 11:18h

  Član iridaMerlin34

  Uredničko: Dan po dan - Rođendanski domjenak...

   

  Magicus nekad i sad...

  Dan po dan, do rođendana...

  A rođendan se sve više približava...

  Svaki dan ću podizati vaše autorske članke o magicusu, sve do rođendana...

  21.02.2014...

  https://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=104297

 • 06.03.2014. 11:53h

  Član ljubicaMerlin4

  koja glupost Sjeno, al tvoja izjava štošta objašnjava

  Imam ime i prezime...na titule i visine ne padam

  ja sam obična žena koja nikad nije težila isticanju visinama i titularenjima

  nitko ne treba iticati moju vrijednost, niti ju ja trebam isticati...jer znam svoju vrijednost i to mi je dovoljno

   

 • 06.03.2014. 11:57h

  Član lightofsoulMerlin1

  hmmm da ... da se stvarno

 • 06.03.2014. 12:34h

  Član ljubicaMerlin4

  Irida ne treba objašnjenje...znam i nemam niš protiv podizanja...pronađe se štošta što nisam pročitala

  hvala na tome

   jučerašnji komentari  bili su iz posve drugih razloga... podignuti tekst ( koji jučer ni nije bio od vas) bio je odskočna daska za nećije "podizanje".......no ne želim dalje o tome jer je besmisleno

  tko je shvatio shvatio, tko nije njegov problem

  ovim završavam na ovom tekstu

 • 26.02.2021. 16:39h

  Član iridaMerlin34

  da, bilo je i to neko vrijeme pobune, ego ispada i bezobrazluka...nažalost, gdjegpd su ljudi, donesu i svoj karakter...srce magicusa je i dalje zdravo...)))

SADRŽAJ UPISAO

Član angelsflyMerlin2 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana angelsfly dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

LIPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info