Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član BhairavaDeva

Upisao:

BhairavaDeva

OBJAVLJENO:

PROČITANO

496

PUTA

OD 14.01.2018.

Šta u stvari radi "tehnika" JA?

Šta u stvari radi
Kao što je prirodno disanje, tako će vam s vremenom biti prirodno i BITI tokom, Prirodom. Jer ćete ga prepoznavati u svemu oko vas i unutar vas. Nema sukoba.
Ovo tehnika stvaljam pod navodnike, jer taj način, iako je objašnjen teško može da se svrsta u neke od tehnika, jer JA nikako ne može biti tehnika. "Tehnika" JA je u stvari hvatanje Prirodnog procesa ispoljavanja vas kao Svjesti i plivanje sa tim tokom. Priroda Svjesti jeste samo Postojanje, Bitisanje. No, kada se ona ispoljava ona je tok. Pomoću ove "tehnike" vi ne uskačete u njen tok, jer ne postoji trenutak kada niste taj tok, no ona vam omogućava da se svjesno "prikopčate" na njega/tok. I da plovite sa njim nevezujući se sa sadržajem niti procesima koji se pojavljuju u vašem umu.
Primjetićete vremenom, ako ovu "tehniku" budete praktikovali, sve ono što inače duhovni pravci zahetjevaju od tragaoca kako vam se PRIRODNO dešava bez vaše intencije ili voljnog napora da imate vrline ili da se držite nekih pravila. Jer ono što prethodi tome svemu jeste sam TOK Svjesti, a vi napokon postajete svjesni tog toka duboko u vama i oko vas. Taj tok je vaša Priroda. Ne znam kako bih taj tok vaše Prirode nazvao. Mogu ga nazvati Dharma, mogu ga nazvati Tao, mogu ga nazvati Zen, ili Sattvična Tantra ili ko zna kako, ali odabiram ga zvaiti samo Tokom ili Prirodom, prosto zato da u vaš um ne uvlačim neka tumačenja koja se vezuju za ta imena.
Kao što je prirodno disanje, tako će vam s vremenom biti prirodno i BITI tokom, Prirodom. Jer ćete ga prepoznavati u svemu oko vas i unutar vas.
Nema sukoba.
I kada ste ljuti, tok Svjesti je iza toga, i kada dišete tok je tu, i kada spavate on je tu, svaki vaš pokret je tok, vi Jeste. Vi ste i pokret i ljutnja i nesvjesno i svjesno.. Jer ste uvijek VI (JA) pre svakog ispoljavanja. A ova "tehnika" vas uvodi direktno ka tome.

Probuđenje, Prosvjetljenje, Buđenje.. sve te riječi i sva ta značenja će poćeti da pričinjavaju buku u vama. Odustaćete od njih. Ne zato što to nema svoju vrijednost, već zato što tok vaše Svjesti, vaše Prirode, sve to razlaže direktno vas bacajući u Sadašnji trenutak u vječno Ovdje. Bez želje, bez namjere, prosto i direktno.
Javiće se smijeh svim naporima koje ste radili i koje radite kada svhatite koliko je to bio napor u suprotnosti sa vama. Ali zanćete da je taj napor bio potreban da bi ušli u Ne-napor, Wei Wu Wei.

Neću vam puno pričati o koristima, jer ćete ih doživjeti ako praktikujete ovo. Želim vam pojasniti proces koji djeluje kada se uvede kao Sadhana ili duhovna vježba i zašto je bitno da provo radite meditaciju pa pranajamu pa asanu.

Meditacija na ovu "tehniku" vas spaja sa Vama Samima. Ulazite svjesno u tok u vašu Prirodu. Započinje proces "povezivanja" sa samim Sobom.
Kada iz meditacije, spojeni sa Sobom ili sa JA ulazite u pranajamu dešava se mnogostruko djelovanje. Negacija, koja se dešava sa procesom osveštavanja JA, postaje afirmacija na neki način.
Sve negacijske tehnike služe da odbace sa vas ono što vi niste, tj. ono za što se Svjest veže i vi zbog toga ne znate svoju Prirodu.
Afirmativne tehnike se služe trikom da vas dovedu do iste stvari. Ona vam na umjetan način ukazuje na Stvarnost, kontemplacijom na Boga, Postojanje, Shivu.. te na taj način pokušavaju da vas osveste da doživite svoju Prirodu. Naravno ovo je samo rečeno ukratko.
"Tehnika" JA vas putem odvajanja (negacijski) od umne igre obraćanjem pažnje na JA osjećaj koji svi imate povezuje sa Vama Samima. Kada se desi to uvezivanje tada ulazite u ostalu praksu koja služi da vam "otključa" sve mogućnosti koje imate kao čovjek.
Pranajama je energitiziranje sistema uma i tijela, pročišćavanje nadija i pokreće Pranu kroz Nadije i naposljetku kroz Shushumnu ka Agji i Sahasrari.
No, posljedica pranajame jeste dvojake prirode.
Ako u vama ima dosta nesvjesnog sadržaja pranajama će ga pojačati, kao što će pojačati ili energetizirati i pozitivne stvari u vama. Ona ne pravi razliku. Ona energetizira um i njegove kvalitete kao što energetizira vaše tijelo.
Kada se iz "tehnike"JA spustite da radite pranajamu dešava se da (pranajama) energetiziranje pojačava efetke "tehnike" JA. "Spuštajući" taj osjećaj na cijelokupan um. No, vaša konemplacija na JA udaljuje vašu Svijest od poistovjećivanja sa procesima tj. mislima i emocijama i samim tim udaljuje ih od kvaliteta. U početku od negativnih a na kraju od svih umjetnih ili lažnih kvaliteta koje mislimo da treba da imamo. Tada pošto se u vama pojavljuje stanje nevezanosti za procese uma, pranajama pojačava JA osjećaj za koji ste se "vezali" u toku "tehnike" JA. Jer je u vama izražen tok ili vaša Priroda koje ste sada svjesni. Um je odbacio većinu procesa jer nije dobijao energiju od vaše poistovjećenosti sa njima i vi ste prirodno spojeni sa samim Sobom. Pranajama pojačava to spajanje jer energetizira kompletan um a on je zaokupljen sa JA osjećajem. Tada se ekstaza i spoj sa JA pojačava.
Tih par minuta provedenih u prostom i jednostavnom jogičkom disanju ili nekoj drugoj laganoj pranajami energetizira um i pojačava se JA osjećaj.
Sledeće ako želite jeste "spuštanje" JA osjećaja iz pranajame na tijelo, putem asana, thai chija, ili neke druge lagane tjelesne vježbe.
Kada započnete da radite asane i dalje održavajući JA osjećaj u sebi, tj. održavajući sjedinjenost sa Sobom vi počinjete da u svoje tijelo spuštate isti taj osjećaj. Asane su usko povezane sa raznim aspektima um, nadijima, raznim procesima koji su postali rigidni u vama i stvorili zastoj energije a samim tim i blokade u umu. No raditi pranajame kao što većina radi ne vodi nikuda ili vodi jako sporim putem koji može trajati godinama.
Na ovaj način uz pomoć "tehnike" JA vi ubrzano širite svoju Svjest na svoje tijelo i samim tim ga osveštavate mnogo brže nego bez te Svijesti ili ti bez Svjesnosti.
Održavajući "konektovanost" na JA osjećaj vi raznim položajima asana koje radite direktno djelujete na blokove u tijelu a pošto je vaš um sada energetizovan i pojačan u sjedinjenju sa vašom Prirodom on mnogo brže osveštava blokade u tijelu a samim tim i oslobađa se sam svojih blokada. Kada se radi ovaj proces i kada se on prebaci na tijelo, više nije potrebno da zamišljate chakre ili da mantrate mantre koje su povezane sa svakim položajem i chakrom koju stimulišu. Jer sve mantre i sve chakre nastaju iza procesa pojavljivanja JA svjesti. Vi direktno sa Izvorom ulazite u asane i one mnogo jače djeluju šireći sada osjećaj JA na svaki dio vašeg tijela. Ono što je posljedica rada sa ovom "tehnikom" JA i rada asane jeste kao i kod uma.
JA osjećaj koji je sada podržan energetizovanim Umom sada širi ekstazu, svjesnost i tok vaše Prirode na tijelo. I svaka pora vašeg tijela počinje da vibrira sa tom snagom i svješću.
Vi ste zaokružili proces rada na svim tijelima i potpuno, koliko možete u tom trenutku, usmjereni ste na Sebe i Svjest koja je Izvor svih iskustava, svog života.

Zato je bitno, i zato se u tantri prvo radi meditacija, pa pranajama, pa asana. Proces rada u yogi je obrnut. I nemojte misliti da ga negiram ili govorim da je on loš. Ne. Samo vam dajem mnogo jači i brži metod.

Što ljudsko biće želi od života?
Prosto da bude radosno i sretno, ispunjeno ekstazom, znanjem da je sve OK, osjećajem prihvaćenosti, sigurnosti samog sebe..
Ovo je jedan od načina koji vam to daje. Naravno kao posljedicu povratka Sebi.

Ovdje spominjem JA osjećaj.
Isti proces je i kada meditirate na svoju Išta Devatu ili božanstvo koje ste izabrali. No, koliko znam, a znam jer sam radio i jedno i drugo, ovo je mnogo jače. Prosto zato što i Išta Devata je samo ideja uma. A što možete probati, bez da mi vjerujete, već se sami uvjerite u ovo što sam sada iznio.

Pozdrav
Bhairava Deva

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 27.02.2009. 04:47h

  Član vijnanaMerlin4

  Jivane

  Sve je to lijepo opisano i vjerujem da ti to i živiš, ali da bi mir postao trajan potrebno je očistiti um (podsvijest) od psihološkog smeća (psihičkih naboja), samo intelektualno prepoznavanje na razini informacije neće uroditi nekim sočnim plodom, ako se čovjek ozbiljno ne prihvati generalnog čišćenja......dakle možemo pozvati sve one koji žele uživati plodove blažene svjesnosti Božje sveprisutnosti da prvo očiste svoj um..... VIA PURGATIVA VIA ILUMINATIVA VIA UNITIVA Dakle prvo čišćenje, pa prosvjetljenje, i onda kada budu uglavnom spaljene sve vasane, sjedinjenje sa Bogom (Univerzalnom blaženom Svjesnošću)... Pozdrav Jivanu od Vijnane
 • 27.02.2009. 06:15h

  Član dinajaMerlin2 čitam, toliko toga je napisano o tom čudesnom \"JA\" o tehnikama, o pristupu, zaobilaznim putevima....uspoređujem već pročitano, davno napisano, stoljećima njegovano.......i sve se svodi na isto, čisšćenje, ap prosvijetljenje kako kaže Vijana.. Karilička relijgija to isto traži od nas........prvo ispovijest, tek onda pričesti......a pričest??????? pa zar to nije spoznaja tog našeg čudesnog \"Ja\", tog božanskog osjećaja kojem svi težimo. Dante je u svojoj \"Božanskoj komediji\" pisao o čistilištu, mi u dnu duše vjerujemo da to čitilište postoji, to čudesno mjesto gdje se oslobađamo svih balasta, i to čistilište je u nama samima, moramo ga pronaći u sebi u onom djelu svoga \"JA\" koje se krije u dubini sante leda i zaleđeno, nedodirljivo, smrznuto našim strahovima..... Ignacio Loyola je pisao \"Duševne vježbe\" i objašnjavao svoj put ka spoznaji toč čudesnog \"JA\" u nama samima.....te božanske iskre koja se krije u svakom čovjeku. Danas nam čak i najnovija istraživanja o djelovanju mozga potvrđuju da ta BOŽANSAK ISKRA POSTOJI....pronašli su i mjesto u mozgu koje se može vidjeti na zaslonu..... Tehnike, metode koje nisu do kraja jasne su teško prihvatljive......ali svaki čovjek je sam sa svojim \"JA\" i svojom odlukom i svaki treba odabrati svoj put i živjeti svoje uvjerenje........meditecija, kontemplacija, duševna ginastka, svijesnost sve su to putevi kojima se može krenuti da se prvo oslobodimo balasta a onda krenemo ka spoznaji sebe samoga u sebi samom.......i onda će možda zasjati ta čudesna iskrica, zasvijetliti pred našim unutarnjim očima..........:-)))
 • 27.02.2009. 06:41h

  Član dinajaMerlin2 disanje je osnovna tehnika kojom spoznajemo svoj unutarnji ritam, disanje je život, disanjem pročišćujemo sve puteve u tijelu, disanjem hranimo krv, a krv hrani tijelo i mozak.........čista krv jenaša snaga.......položaj tijela je jako važan da bi disanje bilo funkcionalno i da bi krv proticala bez zastoja kroz cijelo tijelo do mozga....krivim položajem kralježnice blokiramo protok krvi, naročito u području vrata i pri njenom ulasku u mozak........glavobolje, nesvijestice, vrtoglavice uzrokuje upravo taj krivim držanjem tijela izazvan pritisak na krvne žile koje ulaze u lubanju........slijedimo li spiralnu dinamiku, svaki svoju mi se nalazimo u idealnom položaju za meditacije, konetemplacije, duševnu gimnastiku.........jedino sjedinjenjem tijela, pokreta i duše mi si otvaramo put ka spoznaji tog čudesno \"JA\" u nama.........a ono je svugdje, u svakom djeliću tijela, u svakoj kapilarici krvi u svakoj alveoli u plućima u svakom udisaju i izdisaju......:-)))
 • 27.02.2009. 07:42h

  Član vijnanaMerlin4

  Dinaja

  Lijepo pišeš, ali tehnika o kojoj Jivan piše je tehnika bez tehnike, u stvari i zato ju izrazito konceptualni umovi baš ne mogu uhvatiti.....pojednostavljeno: zapitaj se tko traži da spozna \"ja\".....to si ti, ali Ja ne možeš naći jer si ti taj Ja, bez suvišnih koncepcija o \"ja\"....koncepcije stvara intelekt koji je u službi njegovog veličanstva \"JA\"...dakle Ti si Ja, a intelekt Ti služi da od Ja odvede, ali i ponovo k Njemu privede....:)))
 • 27.02.2009. 07:50h

  Član vajranMerlin3 da... komunalni problem je problem svake živuće strukture... i svih razina. a kvalitetno zbrinjavanje otpada će poboljšati kvalitetu organiziranog života. poboljšanje sanitarnih uvjeta je osnovni razlog produženog življenja. to su još u srednjem vijeku shvatili. samo što su najprije pocrkali od kuge. svi sve znamo i sve je isto.... kako unutra, tako i vani. život je uvijek organiziran na isti način. kako organizam, tako i velegrad. i sve je u nama. to je sistem. način življenja, preživljavanja, dirigiran od jedne razine uma. odreknemo li se te razine, postajemo originali... opasno područje za mnogo njih. jer, ako smo rekli da je sve isto, opet nailazimo na problem crkavanja u nerazumu... ali, neki i to mogu. jer život ne poznaje granice. mogu donekle razumijeti pisca teksta. ali, ostaje činjenica da za opstanak, velike većine barem, nije podobna brza metoda već sigurna i spora metoda. to je prirodni zakon. i uvijek ostaje pitanje komunalnog zbrinjavanja otpada. kuda sa njim i kako.... zbog zagađenja sebe i drugih. jer, oslobađamo se smeća... kuda idu divlje svinje a kuda smeće... postavio sam piscu to pitanje neki dan ali mi nije odgovoreno. bez obzira na sve, pa i na ono što on ističe da će se sve saznati i da će sve razjasniti, ne kažem da neće, to nikako nije odlika nekog tko za intenciju ima da podučava i objašnjava. i tako... sistem je sistem, originali su originali... a učitelji bi trebali odgovarati inače sve postaje zafrkancija... zašto pišem sve ovo kada je to ionako svima poznato... zato što mi moj visak govori da ovdje ima napucanog ega kao u priči... a nekome moraš vjerovati... na ovoj razini postaje sasvim nevažno jeli pisac teksta u pravu ili nije...
 • 27.02.2009. 07:54h

  Član dinajaMerlin2 Vijnana, upravo o tome sam pisala....to \"JA\" je u svemu, ono je tu i onda kada ga ne osjećamo, ono nas potiće da ga spoznamo, ono nas poziva na spoznaju, bez njega mi ne bi bili mi.........to je slično sa pričom iz neuroznanosti kada mozak pokušava spoznati što je mozak........ njegovo veličanstvo \"Ja\" nam omogućava da se dopisujemo, da razmjenjujemo misli, da budemo složni ili da razmišljamo drugačije........ tvoje \"JA\" je drugačije od moga i to je dobro........ali kada krenemo u onaj dio iza misli, kada se zaustavimo meditacijom, kontemplacijom ili duhovnom gimnastikom u onom dijelu gdje se skrivaju neki zatomljeni osjećaji, neke ne proživljene misli, tada nam opet to njegovo veličansvo \"JA\" omogućava da to još ne spoznato u sbe sjedinimo sa njegovim veličanstvom \"JA\"........da to je tehnika bez tehnike jer to je vjčni proces, proces koji ne prestaje nikad, proces, titranje naše životne energije, fraktalna geometrija koji svaki kaos u nama pretvara u spoznaju......:-)))
 • 27.02.2009. 08:06h

  Član vajranMerlin3 u prijevodu, nešto tu smrdi... na ovoj razini, nije ni važno što....
 • 27.02.2009. 08:09h

  Član jivanmuktaMerlin1 Pozdrav Ova tehnika je podrska koja ubrzava ciscenje uma. Tj. odvajanje tragaoca od umnih koncepata i procesa s kojima je covjek vezan. No, kada se odradi, ova \"tehnika\", stvara nevezanost za sadrzaje i procese kroz koje um prolazi, a samom tom odvezanoscu, dolazi do ciscenja uma. Cim procesima i konceptima ili ti mehanizmima ne dajes energiju, tj. ne vezes sebe za njih, znas i sam da dolazi do brzeg sagledavanja i izbacivanja psiholoskog smeca iz uma. Mir koji pominjes jeste mir Tebe, tvoje Prirode. :)) Stoga on nema veze sa umom. Um ne moze biti u miru, jer to nije njegova priroda. Drugo, um je proces misaono-emotivnih reakcija koje se pojavljuju u JA svjesti kada je sama JA svjest vezana sa tim procesima. Tada govorimo o egu ili umu ili procesima ili konceptima ili mehanizmima. Kada se JA svjest usmjeri na sebe samu kao kod savikale ili nirvikalpe, sto i sam znas, onda ti procesi nestaju, prosto zato sto su oni vezani za Tebe kao Ja Svjest ili Sopstvo tj. oni traze Tvoje positovjecenje sa njima ili drugim rijecima receno, traze tvoju usmjerenost kao Svjesti i energiju koja prati tu usmjerenost. No, u pravu si kada kazes da je za ovu \"tehniku bez tehnike\" potrebno upoznavanje uma. Jer da bi se doslo do ovoga, covjek treba da prestane da vjeruje umu, njegovim procesima i konceptima, i da direktnije sagleda sto on jeste. Tek tada tragaoc je dovoljno zreo za ovu \"tehniku\". Pozdrav oboma.
 • 27.02.2009. 08:23h

  Član vijnanaMerlin4

  vajrane

  Puteva ima mnogo kao i programa na Tv....biramo onaj koji nama odgovara, zar ne!? Ipak gram prakse vrijedi više od tona teorija....:))) Srdačan pozdrav Tebi i Dinaji od Vijnane!
 • 27.02.2009. 08:24h

  Član vajranMerlin3 pozdrav jivane i svako dobro....
 • 27.02.2009. 08:24h

  Član jivanmuktaMerlin1 komunalni problem kako kazes Vajran, jeste problem, sve dok dajes snagu tom komunalnom problemu. Ako si shvatio ovu tehniku, onda si trebao shvatiti da je bas to tvoje inzistiranje na komunalnom problemu i trazenju deponije problem. Jer si ti kao covjek vezan za njega i bez njega sebe ne mozes osjetiti. Tebi ono daje dojam da si ziv i samim ti podrzavas svu deponiju smeca koju imas. Kada shvatis prirodu Svjesti i Energije, shvatis da je deponija koju pominjes samo tvoja ego igra s kojim privlacis paznju na sebe, i sve ostale metode koje koristis, npr. visak, zanimanje za duhovnost, inzisitranje da se tebi da odgovor, nestrpljenje, usmjerenost samo na sebe, potreba za privlacenjem paznje, traznje odgovora od drugih.. itd.. su u stvari bjezanje od sebe, glumljenje da zelis pomoc i da zelis nesto da radis na sebi. Recimo, da si ozbiljan u potrazi za sobom, i da sebi dajes paznje koliko dajes komentarima ovdje na magicusu, do sada bi uocio ko si i sta si. I ne bi postavljao pitanja koja postavljas. Jer na njih se odgovor dobije nakon par sati intezivnog posmatranja sebe i suocavanja sa sobom. Ovako kada vidim sklop recenica koje sastavljas i koliko reagujes na tekstove i komentare, zapitam se kome da ista odgovorim. I zbog toga i ne dobijas moj odgovor. S druge strane, ja jesam egoistican. Izuzetno egoistican. A koliko vidim nije ti jasno ni sta je ego. Ni kako on funkcionira, narocito kada se energetizira sa JA svjescu i Shakti koja djeluje kao djelatni organ te Svjesti. Da ti je to jasno, ne bi koristio spiritualnu zvaku koja poziva na linc ili opstuzivanja ego pricom, jer bi znao da je svaka tvoja recenica koju si izrekao JESTE EGO. Potreba za tzv. duhovnoscu jeste EGO, sve dok ne spoznas sebe. A i tada kada krenes u ispoljavanje ispoljavas se kroz ego. A ego osobe koja se ispoljava iz Stanja JA svesti jeste nesto sto je jako ko planina. Probudjeni majstori nemaju jadne egoice kao ljudi oko njih. Oni su stjene ega, koje jadni mali ego, ljudi koji misle da su uhvatili boga za muda, prosto ne moze shvatiti, i svakim obracenjem tim ljudima taj jadni mali ego se reflektuje u njima i iz straha i svoje ugrozenosti ima potrebu za optuzuje i brani svoje stavove. Usmjeti paznju na sebe, umjesto na visak i ostale igrice uma, i nakon par dana ozbiljnog rada i suocavanja sa sobom, spoznaces koliko su pitanje koje pitas i igre koje igras, obicne djecije gluposti. Pozdrav Bhairava Deva
 • 27.02.2009. 08:27h

  Član vajranMerlin3 potpune si u pravu jivane i svaka je tvoja riječ na mjestu. kao i moja riječ što je na mjestu. sve stoji.
 • 27.02.2009. 08:31h

  Član jivanmuktaMerlin1 Ja ti garantujem da imas mogucnost i imas potencijal.. samo se suoci i okreni ka JA, ili ka Bogu, ili ka Zivotu.. (ne znam koje ima koristis za Istinu).. daj se potpuno, cio koliko moze su ovom trenutku.. CJELOVITI.. toj potrazi.. I veruj mi, za par dana, pricace iz tebe tvoja Priroda.. Postaces ego koji je jako ko stijena. :)) Ali koji tebe ne kontrolise, vec ti njega. Jer ce on samo da reflektuje tvoju prirodu. A koliko vidim puno vas na magicusu \"kuca na vrata\" samo nikako da skuzi da vam ne treba nicija dozvola, niti podrska, niti ucenje.. vec samo usmjeravanje na vas same. Pozdrav svim ucesnicima ove teme.
 • 27.02.2009. 08:32h

  Član jivanmuktaMerlin1 da.. Zaboravio sam reci. Posto vodim blog koji je pod nazivom Bhairava Deva, promjenio sam nick.. Sada sam pisao kao JivanMukta (samo imenovanje jedne umno tjelesne sheme) da ne pomislite da se skrivam od nekoga ili da vas vara. Ali od danas cu pisati pod nickom Bhairava Deva. Hvala vam na mogucnosti da ovdje nesto napisem, i da ponekad prozborim koji rec sa vama. Pozdrav i do sljedeceg pisanja.
 • 27.02.2009. 08:36h

  Član vajranMerlin3 ...progovorio čovjek...
 • 27.02.2009. 08:38h

  Član vajranMerlin3 ...izašla bujica iz njega... ne stane ni u dva članka koliko je ispisao.
 • 27.02.2009. 08:38h

  Član vijnanaMerlin4 Jnani jnanija razumije.....:))))
 • 27.02.2009. 08:42h

  Član gemini1Merlin2 JivaneMukto odmah sam znala da si to ti, jer duhovno sam te prepoznala odmah po naslovima, bez obzira na drugi nick. Molim te da se javljaš, tekstovi su ti divni, mudri i korisni. I inače odem na tvoj blog. Svaka tebi čast i molim te da se javiš kad dođeš u Zg.
 • 27.02.2009. 10:07h

  Član mlabosMerlin12 a ja te nisam ODMAH prepoznala, nisam uopće, ali sam pomislila..vidi još jedan Jivan :)))
 • 27.02.2009. 10:08h

  Član mlabosMerlin12 e pa Bhairava Deva dobro nam došao!!!
 • 27.02.2009. 10:12h

  Član bhairavadevaMerlin2 pozdrav i vama.. :))
 • 27.02.2009. 15:30h

  Član nedaMerlin0 Tehnikom JA shvatite da je Da i Ne isto , i kad prestanete pojmiti i Ne - Da ta da Jeste JA u svemu i uvijek.
 • 27.02.2009. 15:49h

  Član dinajaMerlin2 dakle NeDa i u svrsishodnom djelovanju u svakodnevici.....jesmo JA:
 • 27.02.2009. 17:08h

  Član nedaMerlin0 Svakodnevnica Djelovanje i Svrsishodnost je samo tehnika koja te može odvesti (dovesti) u JA
 • 27.02.2009. 17:22h

  Član dinajaMerlin2 hvala NeDa....ja još uvijek učim i ne snalazim se baš u duhovnim tehnikama. Svaki savjet mi je drag.....:-)))
 • 27.02.2009. 17:37h

  Član borivojMerlin3

  BHARIRAVA DEVA,

  hvala te bože.... svi komentari od danas... stvar se popravlja... NAKON POČETNOG UDARA PO BHARIRAVA DEVI, sad smo se malčice korigirali... tako vas volim... pozdrav prijatelju i drž mi se. :-))) boro
 • 28.02.2009. 07:16h

  Član borivojMerlin3

  KOMENTATORIMA JOŠ JEDNOM...

  KOMENTATORIMA... borivoj 28.02.2009 07:14 h KOMENTATORIMA.... borivoj 28.02.2009 06:50 h KOMENTATORI, MOLIM KOREKCIJU U PONAŠANJU borivoj 27.02.2009 17:44 h USLIJEDILA JE PROMJENA, U SKLADU TOGA I PONAŠAJTE SE. ONO ŠTO STE SASULI, TO I POLIŽITE JER VJETAR PUŠE SA DRUGE STRANE... BHARIRAVA DEVA, borivoj 27.02.2009 17:37 h hvala te bože.... svi komentari od danas... stvar se popravlja... NAKON POČETNOG UDARA PO BHARIRAVA DEVI, sad smo se malčice korigirali... tako vas volim... pozdrav prijatelju i drž mi se. :-))) --------------- boro - sirena 27.02.2009 18:09 h Mogla bi napisati komentar -ali neću ..mogla bih i komentirati koji komentar ..ali to se još manje isplati..tolika gužva..samo to mogu reći ..oko jedne metode koja nemože bit jednostavnija nego što jest..te one metoda uma koja je slijedi ..sučeljavanje različitih stajališta ..osporavanje..sudaranje ..razdvajanje..i anihilacija..uvijek je tako..Početak i kraj svake tehnike je- ljubav i SVAKE METODE KOJA IZ TOGA PROIZLAZI ..I OBJAŠNJENJA..ISTO TAKO..A HUMOR JE UVIJEK NAJBOLJI..JER TO ZNAČI DA SI PREVAZIŠAO I SEBE I TU METODU I POSTAO KRALJ SVIH METODA ..LJUBAVI.. POZDRAVI SVIMA.. ----------- sirena 27.02.2009 18:32 h U svakom slučaju..Hvala vam što postojite ..svi vi koje ovdje srećem ..ništa nebi mijenjala na ikome ..SAVRŠENI STE TAKVI KAKVI JESTE..puse ----------------- Kaja 27.02.2009 18:41 h Da ne mudrujem .... kopiram u potpunosti Sirenu .... U svakom slučaju..Hvala vam što postojite ..svi vi koje ovdje srećem ..ništa nebi mijenjala na ikome ..SAVRŠENI STE TAKVI KAKVI JESTE..puse ..... jedino nadomećem .....ako uživate u sebi ...UŽIVAJTE .... Puse svima ! ----------------------- \" ... A HUMOR JE UVIJEK NAJBOLJI..JER TO ZNAČI DA SI PREVAZIŠAO I SEBE I TU METODU I POSTAO KRALJ SVIH METODA ..LJUBAVI.. POZDRAVI SVIMA.. \" - SIRENA BHAIRAVA DEVA - TEBI POZDRAV! LJUBIM SIRENU, puseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.... -- ------- iz indijanske mudrosti... borivoj 28.02.2009 06:58 h 2. Budi tolerantan prema onima koji su se izgubili na putu. Neznanje, ljutnja, ljubomora i pohlepa izlaze iz izgubljenih duša. Moli se za to da pronađu vodstvo. -------------------- neće ti nikada pronaći vodstvo... nema šanse... garant...
 • 28.02.2009. 07:19h

  Član dinajaMerlin2 Dobro vam jutro dragi virtualani prijatelji!!!!!!! Dok se svitanje bori sa ostatcima tame i ona daleka svjetlost skida ljepotici noći srebrnu haljinu ja stojim na obali sna i prisjećam se njegove ljepote....... Zavoli dan u kojem se budiš šapuće mi mjesećina pri odlasku zavoli misli i sjećanja šapuće mi sijač zvijezda zaboravljenom muzikom tuge, dozvoli srcu da diše, šapuće mi krilati konj koji me je noćas nosio u daljine........... Za mrkim čempresima dime se iskre ljubićastog svitanja Pred mojim snenim očima izrasta zdenac s krilatim Amorom od kamena koji nijem još uvijek sanja. Zavoli dan u kojem se budiš, ruke sijača zvijezda još uvijek prebiru po harfi tiho, još tiše zvuci tuge postaju cvrkut ptica, miris jasmina pred mojim prozorom........ ljepota dana u kojem, u kojem još snena pozdravljam Danicu i volim............. doista volim dan u kojem se budim.........

SADRŽAJ UPISAO

Član BhairavaDevaMerlin2 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana bhairavadeva dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

PROSINAC...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član DeVeTDeVeT

  blago tebi...ja nemam niti kavu...:)))..

  30.11.2020. 12:49h
 • Član iridairida

  Jutros u kavi imam 3 srca, vjerovat ću da će mi danas biti dobar dan i vama želim isto...

  30.11.2020. 10:26h
 • Član DeVeTDeVeT

  sama ce se ona srusiti...:)))....

  29.11.2020. 21:22h
 • Član iridairida

  Što vi ovdje radite, rušite državu?

  29.11.2020. 19:46h
 • Član DeVeTDeVeT

  Plenky je izoliran u potkrovlju stana...mozda bi bilo dobro da tamo ostane... za stalno...:)))

  29.11.2020. 17:59h
 • Član bglavacbglavac

  za njih postoji drugo cjepivo, a za raju smrtonosno cjepivo s opuštajučim djelovanjem da baš ne bude odmah. Lp

  29.11.2020. 07:51h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Samo je neobično što svi ti političari koji navodno imaju Koronu, nemaju nikakvih simptoma, nijedan ne leži u bolnici i svi vrlo brzo i sigurno prebole Koronu.

  28.11.2020. 21:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info